-
Φίλε Kapela.
-
Καταρχάς η σύγκριση είναι άκυρη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Αποφάσισε καταρχάς τι θες. Κάμπριο ή γρήγορο μικρομεσαίο; Αν θες κάμπριο σε αυτή την τιμή και τα άλογα το Astra ειναι μονόδρομος. Αν θες γρήγορο υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές (τις ξέρεις - να μην τις αναφέρω τώρα)
-
Πύραυλος το Audi με 1500 κιλα και 160 άλογα; Μάλλον το Golf σου ήταν πιο αργό κι από την καθυστέρηση!
-
Τα κάμπριο τρίζουν, πάρτο απόφαση. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει τρίζω να σου εξηγήσω: Λόγω της μειωμένης ακαμψίας του σε ανωμαλίες μπορεί να κάνουν 'κρίτσι - κρίτσι'! Αυτό σημαίνει τρίζω. Φυσικά δεν το κάνουν συνέχεια.
-
Εγώ έχω το Astra TT με τον 1,6Τ και δεν το αλλάζω με τίποτα. Όταν σκέφτηκα να το αγοράσω ήξερα τι ήθελα. Οπότε δες αν θες μήλα ή πορτοκάλια και μετά κοίτα για τα επιμέρους μοντέλα.
-
Κάνε test drive.
-
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το χιουμοριστικό του ύφους μου. Πάντως υπάρχουν και χειρότερα. Κάποιος σύγκρινε Mercedes CLK με Jeep. Και ξέρεις ποιο είναι το κουφό. Βρέθηκαν άτομα να του απαντήσουν (τουλ 4-5 σελίδες)
-
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Φίλε Kapela.-
Καταρχάς η σύγκριση είναι άκυρη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Αποφάσισε καταρχάς τι θες. Κάμπριο ή γρήγορο μικρομεσαίο; Αν θες κάμπριο σε αυτή την τιμή και τα άλογα το Astra ειναι μονόδρομος. Αν θες γρήγορο υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές (τις ξέρεις - να μην τις αναφέρω τώρα)
-
Πύραυλος το Audi με 1500 κιλα και 160 άλογα; Μάλλον το Golf σου ήταν πιο αργό κι από την καθυστέρηση!
-
Τα κάμπριο τρίζουν, πάρτο απόφαση. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει τρίζω να σου εξηγήσω: Λόγω της μειωμένης ακαμψίας του σε ανωμαλίες μπορεί να κάνουν 'κρίτσι - κρίτσι'! Αυτό σημαίνει τρίζω. Φυσικά δεν το κάνουν συνέχεια.
-
Εγώ έχω το Astra TT με τον 1,6Τ και δεν το αλλάζω με τίποτα. Όταν σκέφτηκα να το αγοράσω ήξερα τι ήθελα. Οπότε δες αν θες μήλα ή πορτοκάλια και μετά κοίτα για τα επιμέρους μοντέλα.
-
Κάνε test drive.
-
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το χιουμοριστικό του ύφους μου. Πάντως υπάρχουν και χειρότερα. Κάποιος σύγκρινε Mercedes CLK με Jeep. Και ξέρεις ποιο είναι το κουφό. Βρέθηκαν άτομα να του απαντήσουν (τουλ 4-5 σελίδες)
+1000
Βοήθεια χρίστιανοι κοντεύω να φλιπάρω....
Ποιό και γιατί? τα υπέρ και τα κατά....Δεν μπορώ να πιάσω το νόημα τις αντιπαράθεσης όταν υπάρχουν σχεδόν 5.000 euro διαφορά και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αμαξόματα απο την μία το CC και απο την άλλη το STATION .
Φυσικά το Α3 είναι καλύτερο οδηγικά με καλύτερη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο αλλά ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 5.000 euro παραπάνω. .
**Παιζει ρόλο στις συγκρίσεις η τιμή ή όχι ??????????????????? **.
Παιζει ρόλο στις συγκρίσεις το αμάξομα η ΟΧΙ **
Τα σημεία που υπερτερεί το Opel ειναι το σχήμα (ομορφότερο και ποιο νεανικό) , η φορολογία (το σήμα) , τα ασφάλιστρα και ** Η ΤΙΜΗ
Α! και μην ξεχάσω ............ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΠΕ ΜΑΖΙ
Δηλαδή πέρνεις ένα καθόλα όμορφο αυτ/το με αξιόλογο εξοπλισμό καλές επιδόσεις και σχετική αξιοπιστία μαζί με ΔΩΡΕΑΝ γαι 2 χρόνια :
α) βενζίνη
β) ασφαλιστα
γ) service καθώς και
δ) λεφτά για 5 εκδρομές των 300 χιλιομέτρων.ΗΑΜαΡΤΟΝ
Μα είναι δυνατόν 28 χρονών παλικάρι να κοιτάς το Station απλά και μόνο επειδή είναι AUDI 1,8Τ ( Αυτά είναι για οικογενιάρχες με 2 παιδιά **ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ **) που θέλουν να χωράει το καρότσι.
Δεν λέω καλό το Α3 Αλλα είναι Μπουκαλοαυτοκίνητο για γυναίκες με 2 παδιά.Το Α3 θα μπορούσε να συγκριθεί με το OPC (στην ίδια περίπου τιμή).
-
-
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί η σύγκριση είναι άκυρη. Υποψήφιος αγοραστής που θέλει και μπορεί να αγοράσει κάποιο απ' τα 2 μοντέλα είναι ο άνθρωπος! Απαγορεύεται;
Audi από μένα. Τόσα λεφτά για ένα ουτε-καν-κάμπριο δεν θα έδινα ποτέ. Νομίζω πως το α3 υπερτερεί και στην μεταπωλητική αξία (με αυτό το μοτέρ τουλάχιστον) και στους τριγμούς. Τα ανοιχτά συνήθως όλο και κάποιον αποκτούν με την πάροδο του χρόνου.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί η σύγκριση είναι άκυρη. Υποψήφιος αγοραστής που θέλει και μπορεί να αγοράσει κάποιο απ' τα 2 μοντέλα είναι ο άνθρωπος! Απαγορεύεται;Τίποτα δεν απαγορεύεται Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα ...
Αλλά πρώτα αποφασίζει κάποιος τι είδους αυτ/το θέλει και μετά συγκρίνει στην κατηγορία τιμής ... Αυτό λέει η λογική . Αν είμαι παράλογος πές μου .
Οσο αφορά μεταπωληση και λοιπα απλά λέω μύθος
Μύθος . Για κάθε πωλητή υπάρχουν αγοραστές ότι και άν πουλάει
Ειδικά όταν η αγορά είναι ειδική τότε ακόμα καλύτερα. -
Καλα και γω αυτο με την μεταπωληση ποτε δεν το καταλαβα.
Και να φανταστεις οτι ειμαι καλος στα μαθηματικα!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτός ο 1.8 TFSI τί ακριβώς είναι;
Είναι FSI με turbo, είναι τεχνολογίας TSI, είναι ένας μικρός TFSI σαν αυτόν του GTi ή κάποια εξέλιξη του παλιού 1.8 Τ;ένας υποκυβισμένος 2.0TFSI
-
Μερσί.
-
Αφού ένας ένας εξ'ημών εκθέτουμε τη γνώμη μας, ας πράξω το ίδιο: Astra Twintop!
Όπως ορισμένοι δε βρίσκουν λόγο να πάρει κάποιος το Astra έναντι του A3, με σαφώς περισσότερη μετριοπάθεια βέβαια (ελπίζω!), τάσσομαι υπέρ της αντίθετης άποψης.
Και εξηγούμαι: 28 χρονών άνθρωπο, ο οποίος να φοβάται μην τρίξει λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο του, και για τον λόγο αυτό θα απαρνηθεί τη γοητεία ενός κάμπριο- ε, πραγματικά δεν τον καταλαβαίνω!
Άμα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, ας αρχίσουμε να μιλάμε για σκρίνια, πορσελάνες και σκεύη οικοκυρικής! Έλεος, για αυτοκίνητα και διασκέδαση μιλάμε, σιγά μη σκιστεί κανά καλσόν από το 'τσίκι τσίκι'. Εδώ άλλα και άλλα τρίζουν σε απολύτως υποφερτό βαθμό, το Astra θα έχει πρόβλημα;
Επίσης, αυτό το A3 ποτέ δεν όρισε το 'fun to drive'. Είναι ένα ασφαλές hatchback με καλό μοτέρ και καλές επιδόσεις. Όπως και το Astra- μόνο που αυτό είναι ΚΑΙ κάμπριο! Κανένα δεν είναι γρήγορο, κανένα δεν είναι πραγματικά σπορ, κανένα δεν 'γυρίζει' με το που σκέφτηκες και μόνο να αφήσεις το γκάζι... μόνο που το ένα τυγχάνει να έχει και λίγο χρώμα!
Και να σκεφτεί κανείς πως με αφήνουν αδιάφορο τα ανοιχτά αυτοκίνητα- όχι όμως όσο το Α3 που είναι ένα **άψογο **αυτοκίνητο που όμως δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να το ερωτεύεται!
Το κερασάκι στην τούρτα για μένα: εν έτει 2007 θέλω 5 αστέρια στο NCAP, και το Α3 δε μου τα προσφέρει... Όχι, δεν είμαι μανιακός με την ασφάλεια, αλλά ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περίπτωση θα αντάλλαζα μερικούς τριγμούς με ένα αστεράκι. Ζω και χωρίς τα καλύτερα πλαστικά του κόσμου. Αν ήταν για μοτέρ, άντε να θυσιάσω το αστεράκι, αλλά για πλαστικά;!;
Οκ, απόψεις είναι αυτές, πιθανόν να έχω άδικο κιόλας, αλλά κάπως έτσι το βλέπω...
-
Που βλέπεις να έχουν 5.000Ε διαφορά;
Ποια είναι η διαφορά τους στο σήμα;
Από πότε το Α3 είναι station; -
Astra CC= πολύ καλό εξωτερικά (coupe+ομορφο) με διπλό χαρακτήρα (2 αυτοκινητα σε ένα) όπου το Astra τα συνδιαζει πολύ καλά. Οσο αφορά τα τριξήματα ε! και να έτριζε λιγάκι δεν υπήρχε περίπτωση να μην κοιμάμαι τα βράδια , ανοιχτό είναι και φυσικά να τα περιμένεις αυτά συχνότερα απο άλλες κατασκευές.
A3 = Ποιοτικά σίγουρα κοντα στην κορυφή και οδηγικά αλλα με εναν υπερ του δεοντος συντηριτισμό μετα τα πρώτα 10 εκατοστα της μουρης οπου το αυτοκινητο δείχνει τα χρονάκια του.
Αν δεν τα οδηγήσεις και τα δυο και το ASTRA ανοιχτό ειναι λίγο δύσκολη η απόφαση.Μπορεί να κολήσεις άσχημα με το ανοικτο ASTRA άλλα και μπορεί να σου μεινει αδιάφορο η να πάθεις απο το δέσιμο και την στιβαρότητα που εχει το Α3 .
Εχω ψηφίσει ASTRA.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από πότε το Α3 είναι station;Δε θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά το sportspack μοιάζει πολύ (σε σουλούπι ίσως) με ένα stationwagon.Αν και fun της Audi πραγματικά το 5θ Α3 με ξύνισε.Βέβαια αν το έπαιρνα με το S-line πακέτο (όπως αυτό της έκθεσης ) δε θα με χάλαγε καθόλου, αλλά τότε ξεφεύγουμε σε κόστος που έχει θέσει ο φίλος μας.
Από μένα Α3, γιατί;
1)το κάμπριο άντε να το ανοίξεις 10-15 μέρες το χρόνο.Το υπόλοιπο διάστημα θα την έχεις κλειστή την οροφή λόγω ζέστης (βαράει ο ήλιος σε μας) ή λόγω κρύου.
2)γιατί να πάρεις ένα αμάξι κάμπριο, να έχεις δώσει λεφτά δηλαδή για ένα πράμα που ουσιαστικά θα το χρησιμοποιείς κλειστό στο 90% των περιπτώσεων?Αν βέβαια είσαι ρομαντικός και θες τα βράδια να χαζεύεις τον έναστρο ουρανό, όλα τα παραπάνω δε σε αγγίζουν καθόλου προφανώς.Διαφορετικά αν απλά θες τον αέρα σου, θα σου πρότεινα Α3 sportspack με ηλιοροφή.Τουλάχιστον βλέποντάς το από τη δική μου σκοπιά, αυτό θα έπαιρνα.
ΥΓ:NickNT μάλλον δεν πρόσεξες (ή δεν πήγες για να το δεις) στην έκθεση αυτοκινήτου το Α3 sportspack S-line 1.8T για να λες ότι δεν μπορεί κάποιος να ερωτευτεί ένα 5θ Α3.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Από μένα Α3, γιατί;
1)το κάμπριο άντε να το ανοίξεις 10-15 μέρες το χρόνο.Το υπόλοιπο διάστημα θα την έχεις κλειστή την οροφή λόγω ζέστης (βαράει ο ήλιος σε μας) ή λόγω κρύου.Κάθε πρωί πηγαίνω ανοικτός στη δουλειά και αν δεν σκάει ο τζίτζικας το μεσημέρι γυρίζω επίσης ανοικτός. Μετά τις 8 κάθε απόγευμα και μέχρι το άλλο πρωί το Astra TT μου δεν κλείνει ποτέ. Με ανοικτό αμάξι η κάθε διαδρομή είναι ξεχωριστή, άσε που δεν σου κάνει η καρδιά να μείνεις μέσα.
Εγώ αν και ψήφισα Astra ΤΤ σου προτείνω να πάρεις το Audi. Όσο λιγότεροι το έχουμε τόσο πιο ξεχωριστοί θα νιώθουμε. Ειλικρινά ελπίζω να μην βρωμίσει ο τόπος σαν τα EOS!
Σε τελική ανάλυση τα κάμπριο ή τα γουστάρεις ή όχι! Εγώ ήμουν αποφασισμένος το επόμενο αμάξι μου να είναι ανοικτό. Ο μόνος συμβιβασμός που έκανα ήταν που αντί για roadster πήρα 4θέσιο CC. Όταν όμως πηγαινω βόλτα με την κοπέλα μου και άλλο ένα ζευγάρι τότε ξέρω πως έκανα την καλύτερη επιλογή!
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Κάθε πρωί πηγαίνω ανοικτός στη δουλειά και αν δεν σκάει ο τζίτζικας το μεσημέρι γυρίζω επίσης ανοικτός. Μετά τις 8 κάθε απόγευμα και μέχρι το άλλο πρωί το Astra TT μου δεν κλείνει ποτέ. Με ανοικτό αμάξι η κάθε διαδρομή είναι ξεχωριστή, άσε που δεν σου κάνει η καρδιά να μείνεις μέσα.Ο λόγος που το είπα είναι γιατί πόσο καιρό θα το κάνεις αυτό?Ακόμα κι αν δεχτώ ότι έχεις αυτό το ωράριο.3 μήνες max να το κάνεις...Γι'αυτό και το σχόλιο-αρνητικό Νο1 που έγραψα πιο πάνω.
Σε τελική ανάλυση τα κάμπριο ή τα γουστάρεις ή όχι! Εγώ ήμουν
αποφασισμένος το επόμενο αμάξι μου να είναι ανοικτό. Ο μόνος συμβιβασμός που έκανα ήταν που αντί για roadster πήρα 4θέσιο CC. Όταν όμως πηγαινω βόλτα με την κοπέλα μου και άλλο ένα ζευγάρι τότε ξέρω πως έκανα την καλύτερη επιλογή!Εγώ μάλλον θετικό το βλέπω αυτό.Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως τις χαρές σου πρέπει να τις μοιράζεσαι.Η χαρά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει νόημα όταν έχεις με κάποιον να τη μοιραστείς.Αν είναι μάλιστα πάνω από ένας, ακόμα καλύτερα!!
-
Κάβουρα σίγουρα το Sportback θυμίζει station αλλά εδώ πιστεύω(αν και δεν το έχει ξεκαθαρίσει) ότι μιλάμε για το 3θυρο.
Αλλά και πάλι άλλο το μοιάζει με station και άλλο το είναι station. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κάθε πρωί πηγαίνω ανοικτός στη δουλειά και αν δεν σκάει ο τζίτζικας το μεσημέρι γυρίζω επίσης ανοικτός. Μετά τις 8 κάθε απόγευμα και μέχρι το άλλο πρωί το Astra TT μου δεν κλείνει ποτέ. Με ανοικτό αμάξι η κάθε διαδρομή είναι ξεχωριστή, άσε που δεν σου κάνει η καρδιά να μείνεις μέσα.
Ο λόγος που το είπα είναι γιατί πόσο καιρό θα το κάνεις αυτό?Ακόμα κι αν δεχτώ ότι έχεις αυτό το ωράριο.3 μήνες max να το κάνεις...Γι'αυτό και το σχόλιο-αρνητικό Νο1 που έγραψα πιο πάνω.
Σε τελική ανάλυση τα κάμπριο ή τα γουστάρεις ή όχι! Εγώ ήμουν
αποφασισμένος το επόμενο αμάξι μου να είναι ανοικτό. Ο μόνος συμβιβασμός που έκανα ήταν που αντί για roadster πήρα 4θέσιο CC. Όταν όμως πηγαινω βόλτα με την κοπέλα μου και άλλο ένα ζευγάρι τότε ξέρω πως έκανα την καλύτερη επιλογή!Εγώ μάλλον θετικό το βλέπω αυτό.Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως τις χαρές σου πρέπει να τις μοιράζεσαι.Η χαρά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει νόημα όταν έχεις με κάποιον να τη μοιραστείς.Αν είναι μάλιστα πάνω από ένας, ακόμα καλύτερα!!
Μου αρέσει που στα βασικά υπάρχει σύμπλευση. Αντε και εγώ μαζί σας .!!!
Αν σου αρέσει το Καμπριο ....δεν έχεις μάτια για άλλο αυτ/το.
Ειδικά τώρα που βγήκαν τα CC τα οποία είναι καθόλα αξιοπρεπή , όμορφα και ασφαλή ο μόνος λόγος για να πας σε κλειστό είναι να ζητάς απόλυτες επιδόσεις ...(τέσπα ) ... ή τους χώρους .... ή ...... (τεσπα)@Angel !!! Αυτό που έγραψα είναι (το έχω γράψει πολλλές φορές) ότι μου θυμίζει μπουκάλι Johnnie Walker 'ειδικά' το sportback είναι παραλληλόγραμο με καμπύλες γωνίες π.χ.
. ______
|.|__
(^ |^ ) -
Επειδη αυριο παραλαμβάνω το Α3 1.8 να ΤΟΝΙΣΩ οτι ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ FSI που σύμφωνα με το manual του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ παιρνει ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΟΚΤΑΝΙΩΝ!!Δεν χρειάζεται πλέον σουπερ αμόλυβδη!!
-
Ο χρήστης xaza1975 έγραψε:
Επειδη αυριο παραλαμβάνω το Α3 1.8 να ΤΟΝΙΣΩ οτι ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ FSI που σύμφωνα με το manual του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ παιρνει ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΟΚΤΑΝΙΩΝ!!Δεν χρειάζεται πλέον σουπερ αμόλυβδη!!Ναι ειναι ο 1ος που καιει 95αρα συμφωνα με τον κατασκευαστή ,τα άλλα FSI καινε 'κηροζινη'
Καλά μετα απο τόσα και τόσα post για το θέμα δεν έχει γινει κατανοητό και ειδικά απο μελλοντικούς audisti .. -
Ο χρήστης xaza1975 έγραψε:
Επειδη αυριο παραλαμβάνω το Α3 1.8 να ΤΟΝΙΣΩ οτι ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ FSI που σύμφωνα με το manual του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ παιρνει ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΟΚΤΑΝΙΩΝ!!Δεν χρειάζεται πλέον σουπερ αμόλυβδη!!φανταζεσαι στην ελλαδα με μεσο ορο την 100 αρα στα 1,3
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@Angel !!! Αυτό που έγραψα είναι (το έχω γράψει πολλλές φορές) ότι μου θυμίζει μπουκάλι Johnnie Walker 'ειδικά' το sportback είναι παραλληλόγραμο με καμπύλες γωνίες π.χ.
. ______
|.|__
(^ |^ ) -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Επειδη αυριο παραλαμβάνω το Α3 1.8 να ΤΟΝΙΣΩ οτι ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ FSI που σύμφωνα με το manual του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ παιρνει ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΟΚΤΑΝΙΩΝ!!Δεν χρειάζεται πλέον σουπερ αμόλυβδη!!
φανταζεσαι στην ελλαδα με μεσο ορο την 100 αρα στα 1,3
OPEL ASTRA TWIN TOP 1.6 TURBO or AUDI A3 1.8 TFSI