-
-500 από το τωρινό TSi.
-
Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε έναν παλιό τιμοκατάλογο της VW. Θυμάται κανείς πόσο κόστιζε η βασική έκδοση (Trendline) του Golf V 1.6 FSI;
19.200 ευρώ!!! Κι όμως το αγόραζαν... Τί να πεις μετά για την οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας; -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
-500 από το τωρινό TSi.μονο?
δεν θα υπαρχει καν λογος να το εισαγουν ρε συ...
-
τιμές Γερμανίας για trendline golf 1.4 tsi
122hp 18975
140hp 19800
Άρα** 825 ευρώ φθηνότερο**
Υπολογίστε ανάλογα και σε ελλάδα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-500 από το τωρινό TSi.
μονο?
δεν θα υπαρχει καν λογος να το εισαγουν ρε συ...
-
Ξέρει κανείς αν θα μπει στο passat ο κινητήρας με τα 122 άλογα και πότε προβλέπεταί?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε έναν παλιό τιμοκατάλογο της VW. Θυμάται κανείς πόσο κόστιζε η βασική έκδοση (Trendline) του Golf V 1.6 FSI;
19.200 ευρώ!!! Κι όμως το αγόραζαν... Τί να πεις μετά για την οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας;Να πεις περαστικά σε όσους θα θελήσουν να τα πουλήσουν και δε θα μπορούνε γιατί η εταιρία που τα πήρανε τιμολογιακά τους χαντάκωσε με τις τιμές των νέων της μοντέλων. Αν θελήσουν να αγοράσουν ξανά ας το έχουν υπ' όψιν ότι η εταιρία δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το πόσοι πελάτες της βλέπουν οικονομικά το αμάξι τους να απαξιώνεται.
-
Η τεχνολογια πρεπει να προχωρησει. Δε θα περιμενουνε το VI για να βαλουν ΤΣΙ ωστε να μη θηχτουν οι πρωτοι αγοραστες. Κριμα για τους κατοχους αλλα ετσι ειναι.
Και τα λεει ενας 'καμμενος'. -
2 θεματα θα θιξω:
-
η vw εχει δημιουργησει μια τεραστια γκαμα κινητηρων που μπορει θεωρητικα να ικανοποιησει ολα τα γουστα.
εχει ομως ξεχασει εντελως να ικανοποιησει αυτους που θελουν εναν απλο ατμοσφαιρικο κινητηρα.. εχει βγαλει κινητηρες turbo (+ - compressor) ανα 10-20 αλογα και οπως βλεπω εχει καταργησει εντελως τους ατμοσφαιρικους.. -
γιατι το κανει αυτο?? αν εξαιρεσουμε την ελλαδα στην οποια λογω φορολογικου συστηματος τετοιοι κινητηρες ειναι λουκουμι, ολη η υπολοιπη ευρωπη δεν εχει τετοια κωλυματα. ποιος ο λογος για τοσο πιεσμενους και πολυπλοκους κινητηρες? για τα 1-2 λιτρα στην καταναλωση? σιγα το πραγμα. αν θελει καποιος πραγματικη οικονομια, παιρνει diesel ή υβριδικο. για τη ροπη? παλι σιγα το πραγμα. οι diesel που προτιμουν κατα κορον οι ευρωπαιοι εχουν περισσοτερη ροπη απο τους tsi.
δεν μπορω να καταλαβω τη στρατηγικη αυτου του ομιλου πλεον.. σιγουρα παντως δεν τους επιασε καημος να ικανοποιησουν τους ελληνες οδηγους..
-
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
19.200 ευρώ!!! Κι όμως το αγόραζαν... Τί να πεις μετά για την οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας;Να πεις περαστικά σε όσους θα θελήσουν να τα πουλήσουν και δε θα μπορούνε γιατί η εταιρία που τα πήρανε τιμολογιακά τους χαντάκωσε με τις τιμές των νέων της μοντέλων. Αν θελήσουν να αγοράσουν ξανά ας το έχουν υπ' όψιν ότι η εταιρία δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το πόσοι πελάτες της βλέπουν οικονομικά το αμάξι τους να απαξιώνεται.
Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Δηλ. για να μην στενοχωρηθούν οι ήδη κάτοχοι μοντέλων, θα έπρεπε η εταιρεία να σταματήσει την εξέλιξη και να μην βγάλει νέους κινητήρες, που καθιστούν πιο ανταγωνιστικό το προϊόν της και της επιτρέπουν να έχει χαμηλότερες τιμές; Εσύ αν ήσουν η εταιρεία, τι θα έκανες δηλ.; Εγώ πάντως συμφωνώ απολύτως με την πολιτική εξέλιξης και βελτίωσης της εταιρείας.
Δηλ. αν αύριο μεθαύριο η Ford βγάλει S-Max με δίλιτρο βενζίνης turbo με 250 ίππους, και το δίνει και φθηνότερα, θα αρχίσω να τη βρίζω που εγώ έχω το 2.5λιτρο με 220; Δεν είναι λογική αυτή. Ή θα πω σκασίλα μου, εγώ έχω αυτοκίνητο που μου αρέσει, ή απλά αν μου αρέσει τόσο πολύ το καινούριο, πουλάω το δικό μου όσο μπορώ και πέρνω το καινούριο. Απλά τα πράγματα.
Σταματήστε να βλέπετε το αυτοκίνητο σαν επένδυση. Είναι απλώς μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. ΔΕΝ είναι επένδυση. Από τη στιγμή που εκταμιεύεις το ποσό για την αγορά του, πάντα χαμένος είσαι οικονομικά, περισσότερο ή λιγότερο.
2 θεματα θα θιξω:
-
η vw εχει δημιουργησει μια τεραστια γκαμα κινητηρων που μπορει θεωρητικα να ικανοποιησει ολα τα γουστα.
εχει ομως ξεχασει εντελως να ικανοποιησει αυτους που θελουν εναν απλο ατμοσφαιρικο κινητηρα.. εχει βγαλει κινητηρες turbo (+ - compressor) ανα 10-20 αλογα και οπως βλεπω εχει καταργησει εντελως τους ατμοσφαιρικους.. -
γιατι το κανει αυτο?? αν εξαιρεσουμε την ελλαδα στην οποια λογω φορολογικου συστηματος τετοιοι κινητηρες ειναι λουκουμι, ολη η υπολοιπη ευρωπη δεν εχει τετοια κωλυματα. ποιος ο λογος για τοσο πιεσμενους και πολυπλοκους κινητηρες? για τα 1-2 λιτρα στην καταναλωση? σιγα το πραγμα. αν θελει καποιος πραγματικη οικονομια, παιρνει diesel ή υβριδικο. για τη ροπη? παλι σιγα το πραγμα. οι diesel που προτιμουν κατα κορον οι ευρωπαιοι εχουν περισσοτερη ροπη απο τους tsi.
δεν μπορω να καταλαβω τη στρατηγικη αυτου του ομιλου πλεον.. σιγουρα παντως δεν τους επιασε καημος να ικανοποιησουν τους ελληνες οδηγους..
Συμφωνώ απολύτως και με τις δύο παρατηρήσεις. Πιστεύω πολύς κόσμος θα αγόραζε έναν ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο με 120 ίππους, αντί τον τούρμπο 1.4 με τους 122. Υπάρχει και κόσμος που δεν θέλει τούρμπο. Και στην υπόλοιπη Ευρώπη προτιμούν τους τουμποντίζελ, που είναι πολύ καλύτεροι. Για ποιο λόγο η VW έχει στραφεί αποκλειστικά στους τούρμπο βενζίνης;
-
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος γι' αυτό που θα πω, νομίζω ότι έχουν στραφεί σε αυτό το στυλ των κινητήρων για να συνδυάσουν απόδοση και οικονομία. Μην ξεχνάμε ότι με το συνεχώς αυξανόμενο βάρος των αυτοκινήτων ελέω παθητικής ασφάλειας και με τις προδιαγραφές ρύπων που φιμώνουν τους κινητήρες ένας 1600άρης με 120 άλογα είναι πλέον απλά αξιοπρεπής για ένα μοκρομεσαίο μοντέλο. Συμφωνώ όμως ότι θα έπρεπε να εξελίξει ή να διατηρήσει και κάποιους ατμοσφαιρικούς για ανθρώπους που δεν επιθυμούν υπερτροφοδότηση.
-
Ο χρήστης Garfield έγραψε:
δεν μπορω να καταλαβω τη στρατηγικη αυτου του ομιλου πλεον.. σιγουρα παντως δεν τους επιασε καημος να ικανοποιησουν τους ελληνες οδηγους..H απάντηση βρίσκεται σε μια λέξη: ρύποι. Όταν πιέζονται οι εταιρείες από συμφωνίες κυβερνήσεων να ρίξουν πολύ (υπερβολικά, σωστότερα) τους ρύπους, οι εταιρείες πρέπει να ανασυνταχθούν. Τα 1-2 λίτρα στην κατανάλωση (που σαν ευρώ στην τσέπη μπορεί να είναι πενιχρά), μπορεί να είναι ακριβώς η διαφορά στα CO2 που να είναι ακριβώς κάτω από το όριο. Ψάξτε λίγο για τον δείκτη CAFE στην Αμερική και θα δείτε ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ευρώπη. Αυτά για τους ατμοσφαιρικούς versus turbocharged. Για τα diesel ισχύουν άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν εκτός από τα σωματίδια και με το κόστος παραγωγής τους.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
**Άρα: **
-Η VW (και η κάθε VW), να μη βγάλει στο μέλλον άλλα δυνατότερα/οικονομικότερα μοτέρ, να μην περιορίσει το κόστος,
γιατί οι παλιοί πελάτες θα χαντακωθούν.-Η ΒΜW κακώς 'δυνάμωσε' την 116i από 115 σε 122ps, γιατί οι παλιές 1-αρες θα απαξιωθούν.
-Η ΟPEL κακώς έβγαλε το Astra 1.6T 180ps, γιατί η διαφορά του με το Astra 1.8 140ps είναι 800 ευρώ, και επομένως όλα τα 18αρια Astra θα απαξιωθούν
και:
-Αν το Golf TSI τιμολογούνταν πιο πάνω από το 1.6FSI, 22-23Κ, τότε όλοι θα μιλούσαμε για ένα καλό, αλλά ΠΟΛΥ ακριβό Golf.
-Tώρα που κοστίζει λιγότερο -κακώς κοστίζει πάλι- γιατί ο εισαγωγέας έπρεπε να το είχε βγάλει πιο ακριβό στην αγορά και να κερδίζει περισσότεραΤελικά τί θέλουμε;;;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τελικά τί θέλουμε;;;Συμφωνούμε για την τεχνολογική πρόοδο και την τιμή, τελικά θα κάνει καλό...
α) Στη VW
β) Στον ανταγωνισμό που πρέπει να ακολουθήσει
γ) Και σε εμάς που σε 2-3 χρόνια θα οδηγεί και η κουτσή μαρία turbocharged όχημα.Απλά οι φίλοι λένε ότι
α) Στις 30 Ιανουαρίου 2004 βγήκε το Golf MK5 FSI στη Γερμανία ( http://media.vw.com/article_display.cfm?article_id=9379 )
β) Στις 29 Αυγούστου 2005 ανακοίνωσε η VW το TwinCharger ( http://media.vw.com/article_display.cfm?article_id=9672 )
γ) και στις 21 Μαρτίου 2006 βγήκε το TSI στη Γερμανία
απαξιώνοντας μέσα σε 26 μήνες ακριβώς ένα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο με ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Όσοι αγόρασαν FSI εκείνους τους 26 μήνες είδαν την έλευση ενός καλύτερου μοντέλου.
Όσοι αγόρασαν TSI από 21 Μαρτίου ως Αυγ 2008 που θα βγεί το MK6 ίσως θα έχουν αντίστοιχη τύχη.
Το να αλλάζουν μοντέλα/κινητήρες κάθε δύο χρόνια, κάνει καλό, αλλά ΚΥΡΙΩΣ
στους Γερμανούς που μπορούν να τα αλλάζουν κάθε δύο χρόνια.Μας βλέπω όλους leasing σε λίγο.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Όσοι αγόρασαν TSI από 21 Μαρτίου ως Αυγ 2008 που θα βγεί το MK6 ίσως θα έχουν αντίστοιχη τύχη.
Kι όσοι αγόρασαν corolla, καλά(;) έκαναν, γιατί αμέσως μετά βγήκε το Auris
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Kι όσοι αγόρασαν corolla, καλά(;) έκαναν, γιατί αμέσως μετά βγήκε το AurisΗ Corolla τον τελευταίο καιρό δινόταν με έκπτωση ~2000
-
Τελικά τί θέλουμε;;;
Οπως παντα,να ψοφησει η κατσικα του γειτονα!
παντως ειδικα με την vw εχει παραγινει το κακο .Εχω δει 2λιτρο FSI να ξεπερνα χαλαρα GTi
οπως και να χει ειναι λιγο ρισκο να σκεφτομαστε μεταπωλητικα.Προσωπικα αν αθροισω τα χρηματα που χω χασει ετσι σε pc και κινητα αγοραζω το 2λιτρο FSI του προηγ. παραδειγματος
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
...........απαξιώνοντας μέσα σε 26 μήνες ακριβώς ένα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο με ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
....
Αυτό ακριβώς.
Ένα καλό αυτοκίνητο απαξιώνεται από ένα καλύτερο. Ίδιας ή άλλης εταιρίας. -
ρε παίδες τι ψάχνετε τώρα;;; Η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία είναι πρώτα απ' όλα επιχείρηση που θέλει να κερδίσει. Μας ενοχλεί μεν που αλλάζουν μοντέλα ανά 2-3 χρόνια αλλά αυτό επιτάσσει πλέον ο ανταγωνισμός και οι νέες τεχνολογίες...Τι πρέπει να σκεφτούν το συναίσθημα του πελάτη ή αν θα μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό; Για μένα καλά έκανε η vw όσο και αν αμφισβητώ την αξιοπιστία των προϊόντων της. Στην τελική κερδισμένος είναι πάντα ο νέος αγοραστής που αγοράζει αναβαθμισμένο αυτοκίνητο σε συνήθως ίδια τιμή.
-
να μην λογιζεται ομως για premium εταιρεια πλεον για να δικαιολογει τσουχτερες τιμες..
οι premium εταιρειες κανουν αραιες και λιγες αλλαγες και αυτες τις προειδοποιουν καιρο πριν.
και τα μοντελα που συντομα θα αντικατασταθουν τα πουλανε με μεγαλες προσφορες.η vw δεν ακολουθησε τπτ απο ολα αυτα και αρα δεν εχω καμια υποχρεωση να τη θεωρω premium μαρκα και ως εκ τουτου να την πληρωνω 2-3χιλιαρικα πανω απο τον ανταγωνισμο..
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ VW 1.4 TSI 115/120/125 HP ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΟΥΝΙΟ 2007!