-
Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή ληστεία που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στα σπίτια 2 εκ των 3 γειτόνων μου [από τα οποία οι επιτήδειοι κατάφεραν ν'αποσπάσουν κυρίως χρήματα και πιστωτικές κάρτες] ενώ οι ίδιοι οι γείτονες κοιμόντουσαν του καλού καιρού. Συναγερμός γιόκ. Κανείς δεν άκουσε τίποτα, και το μόνο σημάδι της διάρρηξης ήταν ένα βγαλμένο κάγκελο (το ίδιο ακριβώς και στα 2 σπίτια που έπεσαν θύματα) του μικρού σε διαστάσεις παραθύρου της κουζίνας, το κατώτατο σημείο του οποίου βρίσκεται σε ύψος 1,7μ περίπου από τον εξωτερικό διάδρομο που ενώνει τα σπίτια.
http://www.hebergement-images.com/05/11 ... A90008.jpg
Η 'δουλειά' πρέπει να έγινε με κάποιο γρύλο ή μοχλό, με τον οποίο στράβωσαν το κάγκελο βάζοντας τον ανάμεσα σε αυτό και στο αλουμινένιο πλαίσιο του παραθύρου, το κάγκελο βγήκε (της πλάκας ήταν, το βαστούσαν 2 βίδες επάνω και 2 κάτω), και η συνέχεια γνωστή. Ακολούθησε το τηλεφώνημα του πρώτου γείτονα στις 6:30 το πρωί για να μας ειδοποιήσει και τα περιπολικά της Σήμανσης που ήρθαν να πάρουν αποτυπώματα, ενώ εννοείται ότι η διαδικασία ν'αλλαχτούν οι σιδεριές των παραθύρων με πιο 'σοβαρές' και να μπει συναγερμός με ανιχνευτές κίνησης κλπ έχει ήδη ξεκινήσει.
Το ωραίο είναι ότι υπάρχουν καμιά 10ριά διαμερίσματα απέναντι που βλέπουν φάτσα-κάρτα στο διάδρομο στον οποίο είναι τα παράθυρα από τα οποία έγινε η διείσδυση. Αλλά στις 4-5 τα ξημερώματα φαίνεται πως όλοι οπότε δε χρειαζόταν και ιδιαίτερο θράσος....
Φαντάζομαι αρκετοί θα έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν.
Το νου σας, γιατί.... -
Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή ληστεία που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στα σπίτια 2 εκ των 3 γειτόνων μου [από τα οποία οι επιτήδειοι κατάφεραν ν'αποσπάσουν κυρίως χρήματα και πιστωτικές κάρτες] ενώ οι ίδιοι οι γείτονες κοιμόντουσαν του καλού καιρού. Συναγερμός γιόκ. Κανείς δεν άκουσε τίποτα, και το μόνο σημάδι της διάρρηξης ήταν ένα βγαλμένο κάγκελο (το ίδιο ακριβώς και στα 2 σπίτια που έπεσαν θύματα) του μικρού σε διαστάσεις παραθύρου της κουζίνας, το κατώτατο σημείο του οποίου βρίσκεται σε ύψος 1,7μ περίπου από τον εξωτερικό διάδρομο που ενώνει τα σπίτια.
http://www.hebergement-images.com/05/11 ... A90008.jpg
Η 'δουλειά' πρέπει να έγινε με κάποιο γρύλο ή μοχλό, με τον οποίο στράβωσαν το κάγκελο βάζοντας τον ανάμεσα σε αυτό και στο αλουμινένιο πλαίσιο του παραθύρου, το κάγκελο βγήκε (της πλάκας ήταν, το βαστούσαν 2 βίδες επάνω και 2 κάτω), και η συνέχεια γνωστή. Ακολούθησε το τηλεφώνημα του πρώτου γείτονα στις 6:30 το πρωί για να μας ειδοποιήσει και τα περιπολικά της Σήμανσης που ήρθαν να πάρουν αποτυπώματα, ενώ εννοείται ότι η διαδικασία ν'αλλαχτούν οι σιδεριές των παραθύρων με πιο 'σοβαρές' και να μπει συναγερμός με ανιχνευτές κίνησης κλπ έχει ήδη ξεκινήσει.
Το ωραίο είναι ότι υπάρχουν καμιά 10ριά διαμερίσματα απέναντι που βλέπουν φάτσα-κάρτα στο διάδρομο στον οποίο είναι τα παράθυρα από τα οποία έγινε η διείσδυση. Αλλά στις 4-5 τα ξημερώματα φαίνεται πως όλοι οπότε δε χρειαζόταν και ιδιαίτερο θράσος....
Φαντάζομαι αρκετοί θα έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν.
Το νου σας, γιατί.... -
3 χρόνια κι ένα μήνα αφότου άνοιξα το θέμα επανέρχομαι προσθέτοντας και τη χθεσινή ληστεία του διαμερίσματος της αδερφής μου, μέρα μεσημέρι (στην Κηφισιά, πίσω από το ΚΑΤ). Της πήραν 2 λάπτοπ (το δικό της και του γαμπρού μου), βιντεοκάμερα, ψηφιακή φωτογραφική, ταυτότητα και βιβλιάριο τραπέζης, ένα ρολόι, και κάτι άλλα μικρά σε διαστάσεις πράγματα - στέρεο, DVD και τα σχετικά δεν τα ακούμπησαν. Τα συρτάρια με τα ρούχα τα άδειασαν ολα στο πάτωμα - προφανώς ψάχνοντας για κοσμήματα κλπ.
Το χειτότερο ήταν το λαπτοπ (παλιό μεν, εργαλείο της δουλειάς της δε), μέσα στο οποίο είχε δουλειά 4 ετών. ΕΥΤΥΧΩΣ ο γαμπρός μου της είχε κάνει backup πριν από 2 μέρες!...
Πάντως πιστεύω ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα τα βλέπουμε όλο και συχνότερα αυτά. Έχει να οδηγηθεί πολύς κόσμος ακόμα στην απόγνωση.
-
Σε εμας εδω πριν 3 χρονια ειχαν κλεψει ενα παπακι απο εναν γειτονα.Απο τοτε δεν εχει γινει τιποτα.
-
Τις προάλλες είχα βρεθεί σε μια σχετική συζήτηση για το που πρέπει να έχουν οι κυριές του σπιτιού κρυμμένα τα κοσμήματα.
Διαπίστωσα ότι οι περισσότερες (περισσότεροι) εξακολουθούν να τα καταχωνιάζουν σε συρτάρια και ντουλάπες στην κρεβατοκάμαρα.
Γνωστός μου όταν φεύγει από το σπίτι για μέρες βάζει πχ το λάπτοπ στον φούρνο μέσα σε δυο ταψιά, βιβλιάρια μέσα στο κουτί του απορρυπαντικού, κοκ... -
Παρ'τε ενα χρηματοκιβωτιο, βαλ΄τε το σε ενα** και καλα κρυμμενο** μερος (στον πατο της ντουλαπας κ με δυο παλτα να το κρυβουν), εχετε το κλειδωμενο, κ μετα εχετε δυο επιλογες:
α) αφηστε το ξεβιδωτο απο το πατωμα κ βαλτε μεσα χαρτια, αλυσιδουλες κ βιδες (πραγματα που οταν το κουνησουν θα ακουγονται σαν να ειναι λεφτα κ τιμαλφη) ωστε να το παρουν κ να φυγουν κ μετα να παρουν τα @@ μου...
β) εχετε το αδειο κ βιδωμενο στο πατωμα κ αστε τους να προσπαθουν κ μεχρι κ αν το ανοιξουν, να παρουν τα @@ μου.
Οτι το σπιτι πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΑ κλειδαμπαρωμενο μεχρι αηδιας κ οτι καλο θα ηταν να υπαρχει κ καποιος συναγερμος, δεν το συζηταμε...
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Τις προάλλες είχα βρεθεί σε μια σχετική συζήτηση για το που πρέπει να έχουν οι κυριές του σπιτιού κρυμμένα τα κοσμήματα.
Διαπίστωσα ότι οι περισσότερες (περισσότεροι) εξακολουθούν να τα καταχωνιάζουν σε συρτάρια και ντουλάπες στην κρεβατοκάμαρα. Καλά, δεν μπορείς να σχολιασεις και πολλά...
Γνωστός μου όταν φεύγει από το σπίτι για μέρες βάζει πχ το λάπτοπ στον φούρνο μέσα σε δυο ταψιά, βιβλιάρια μέσα στο κουτί του απορρυπαντικού, κοκ... Ετσι, αν υπάρχουν και 10 κρυψώνες απίθανες, βγάλτε τις στη φόρα κι αυτές...!Η 'δουλειά' πρέπει να έγινε με κάποιο γρύλο ή μοχλό, με τον οποίο στράβωσαν το κάγκελο βάζοντας τον ανάμεσα σε αυτό και στο αλουμινένιο πλαίσιο του παραθύρου, το κάγκελο βγήκε (της πλάκας ήταν, το βαστούσαν 2 βίδες επάνω και 2 κάτω), και η συνέχεια γνωστή.
Καλά, πιο ανούσια προστασία απο αυτή δεν υπάρχει...!! Εγω σε 2 ύποπτα παράθυρακια που έχω στον ακάλυπτο του σπιτιού μου, έβαλα βέργες οριζοντιες και κάθετες μεταξύ τους, διαμέτρου σχεδόν 2 εκατοστών. Δεν είναι πολύ πυκνές μεταξύ τους, ωστε να μη μοιάζουν με μεσαιωνικού κάστρου παράθυρα (δημιουργώντας τετραγωνάκια δλδ....).Είναι μπηγμένες παντού μέσα στο μπετόν, αρκετά εκατοστά και δεν βγαίνουν με τίποτα. Μόνο με σπούτνικ κόβονται....
Βέβαια τρόποι υπάρχουν πάντα να μπει κανείς μέσα σε ενα σπίτι και μάλιστα απο οτι μου ελεγε κάποιος που ασχολέιται με συναγερμούς, συνήθως είναι απο την κυρια είσοδο! Θωρακισμένη ή μη...! -
Δεν αναφερομαι σε μια κρυψωνα φιλου που κρυβει τις οικονομιες σπιτι του πλακα στη πλακα δεν θα το σκεφτει κανεις
Στην προηγουμενη πολυκατοικια που μεναμε τετοιες μερες ηταν το 2004 ημερες εξετασεων στο σχολειο (γυμνασιο) και ετσι οπως εβλεπα Αρναουτογλου (ειχε και ωραια μοντελα τοτε ) βγηκα στο μπαλκονι και εβλεπα 3 αντρες με μεγαλες σακουλες σκουπιδιων φουσκωμενες να βγαινουν απο την πολυκατοικια, εκειν την ωρα λεω αυτοι δεν ειναι γειτονες αμεσως χτυπαει το τηλεφωνο απο παιδικο φιλο που εμενε στον 5ο και μου λεει Θωμα κλεφτες στο διαμερισμα της θειας μου! Τι φωναξα μολις του ειδα να φευγουν οπως ειμαι πεταγομαι περνω το 100 παω να παρω το ανσασερ να ανεβω και τα τομαρια κρατουσαν το ασανσερ επιτηδες στο ισογειο για να κερδισουν χρονο. Περιττο να πω πως τα σηκωσαν ολα χρυσαφικα γουνες κλπ κλπ. Ειχαν ξυλωσει και το καζανακι στο μπανιο ψαχνωντας κοσμηματα . Μετα απο 1 ωρα ηρθε η αστυνομια και εμεις οι δυο φυλακες να φυλαμε μεχρι να ερθει η θεια του φιλου μου. -
φιλος μου, αφηνει 50€ και ενα σημειωμα στην τραπεζαρια μπροστα απο την πορτα του:
'για τον κοπο σας, δεν υπαρχουν αλλα, μην ψαχνετε αδικα. Εαν ειμαι στο σπιτι αυτη τη στιγμη, θα ειμαι μεσα με την καραμπινα οπλισμενη. Φυγετε αμεσως. Σας προειδοποιησα...'
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλος μου, αφηνει 50€ και ενα σημειωμα στην τραπεζαρια μπροστα απο την πορτα του:'για τον κοπο σας, δεν υπαρχουν αλλα, μην ψαχνετε αδικα. Εαν ειμαι στο σπιτι αυτη τη στιγμη, θα ειμαι μεσα με την καραμπινα οπλισμενη. Φυγετε αμεσως. Σας προειδοποιησα...'
Ωραιος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλος μου, αφηνει 50€ και ενα σημειωμα στην τραπεζαρια μπροστα απο την πορτα του:'για τον κοπο σας, δεν υπαρχουν αλλα, μην ψαχνετε αδικα. Εαν ειμαι στο σπιτι αυτη τη στιγμη, θα ειμαι μεσα με την καραμπινα οπλισμενη. Φυγετε αμεσως. Σας προειδοποιησα...'
Σε πόσες γλώσσες το έχει γράψει; Μόνο Ελληνικά; Αφού μπαίνει που μπαίνει στον κόπο, τουλάχιστον ας αυξήσει τις πιθανότητες να το καταλάβουν οι κλέφτες το μήνυμα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
φιλος μου, αφηνει 50€ και ενα σημειωμα στην τραπεζαρια μπροστα απο την πορτα του:
'για τον κοπο σας, δεν υπαρχουν αλλα, μην ψαχνετε αδικα. Εαν ειμαι στο σπιτι αυτη τη στιγμη, θα ειμαι μεσα με την καραμπινα οπλισμενη. Φυγετε αμεσως. Σας προειδοποιησα...'
Σε πόσες γλώσσες το έχει γράψει; Μόνο Ελληνικά; Αφού μπαίνει που μπαίνει στον κόπο, τουλάχιστον ας αυξήσει τις πιθανότητες να το καταλάβουν οι κλέφτες το μήνυμα
Εχει σχεση ειδικα για την γλωσσα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4576696
-
Η Χρυσή Αυγή δίνει τα νούμερα στη δημοσιότητα, για να λασπολογήσει τους μετανάστες...!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχει σχεση ειδικα για την γλωσσα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4576696
Το είχα δει και αναρωτιόμουν σε ποιο θέμα να το δημοσιεύσω
-
Παρομοιο ειναι οποτε το εβαλα εδω και στις δυο περπτωσεις σε κλεβουν μακρια απο μας!
-
δε θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει, πριν 4-5 χρονια ειχαν ληστεψει μια φιλη μου στο Κορωπι.
μπηκαν απο τον φωταγωγο (πολυ πολυ μικρος), σπειρα Ρουμανων (το λεω γιατι επιασαν καποια μελη μετα απο 2 χρονια...), 5 ατομα.
μπηκαν νυχτα, πηγαν στη κρεβατοκαμαρα, τους ξυπνησαν, εβαλαν το πιστολι στο κεφαλι του αντρα της, και αναγκασαν τη φιλη να τους δωσει οτι πολυτιμο ειχαν στο σπιτι. Διπλα απο το κρεβατι τους υπηρχε το 2 μηνων μωρο τους...
στη συνεχεια αναγκασαν τη φιλη μας να χτυπησει το κουδουνι του πανω οροφου που μενει η αδερφη της για να της ανοιξει. Αφου της ανοιξε, εκαναν και εκει τα ιδια...
πηραν και τα κλειδια των αυτοκινητων τους, αλλα τελικα δεν τα εκλεψαν.
ευτυχως που κανεις δεν επαθε κατι...
η φιλη εκανε κανα 6μηνο για να συνελθει απο το σοκ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν αναφερομαι σε μια κρυψωνα φιλου που κρυβει τις οικονομιες σπιτι του πλακα στη πλακα δεν θα το σκεφτει κανειςΣτο καζανακι.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν αναφερομαι σε μια κρυψωνα φιλου που κρυβει τις οικονομιες σπιτι του πλακα στη πλακα δεν θα το σκεφτει κανεις
Στο καζανακι.
Το καζανακι εχει παλιωσει ασε που το ξυλωνουν κιολας δεν το αναφερω για ευνοητους λογους μην χαθει και η καβαντζα
-
Ψυγειο,ηλεκτρικη κουζινα,κατσαρολες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ψυγειο,ηλεκτρικη κουζινα,κατσαρολες;Στο τριτο πεφτεις σχετικα κοντα κατσε μην μας διαβαζει κανας περιεργος
Ληστείες σπιτιών: Το νου σας!!