-
@vonzuchter
Υπάρχει η λογική της αναλογικότητας του προστίμου, αφού το πρόστιμο είναι μέσο συνετισμού, αλλά δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Διάβαζα ότι γίνεται στη Φιλανδία, όπου τα πρόστιμα είναι ανάλογα (ποσοστό) με τα (δηλωθέντα) εισοδήματα.Για την περίπτωσή σου, συνειδητά πάρκαρες σε μέρος που απαγορεύεται, πήρες το ρίσκο σου και την πάτησες. Στη θέση θα το πλήρωνα γρήγορα για να πέσει στο μισό (αφού επικαλείσαι οικονομικά προβλήματα) και δε θα ξαναπάρκαρα παράνομα
-
Ζειτε στην Ελλαδαρα, κ τυφλα ακολουθειτε το 'οτι οριζει το κρατος ως παρανομο, ορθα το οριζει ετσι κ καλα κανει κ μας βαζει να το πληρωνουμε'. Στην χωρα που **η μιση νομοθεσια ειναι φτιαγμενη ετσι ωστε να σε αναγκαζει να παρανομησεις, ωστε να δημιουργει ευκαιριες για εισπραξη κ ευκαιριες για 'πλαγιες' συναλλαγες, εσεις αντι να καθεστε να εξετασετε την ουσια του πραγματος κ να κραξετε τους μεταμφιεσμενους φοροεισπρακτορες, μου λετε 'η καθε ειδους παρανομια εχει κ τιμημα' λες κ μιλαμε για βιασμο.
**
Στην χωρα που τα ορια ταχυτητας μπαινουν επιτηδες χαμηλα για να καλυψουν τους αθλιους δρομους ή τα ποτιστηρια του δημου που πετανε νερα στον δρομο σε στεγνη μερα κ σε στελνουν στην μπαριερα (ή στον ταφο, αν εισαι μηχανη). Στην χωρα που απαγορευεται παντου το παρκαρισμα ωστε να πεσουν κλησεις, εκτος απο τα σημεια οπου τα εσοδα θα ειναι περισσοτερα αν επιτρεψουμε το παρκαρισμα επι πληρωμη. Στην χωρα που στην επαρχια απαγορευεται ΠΑΝΤΟΥ το παρκαρισμα ωστε να εχουμε εγγυημενα εσοδα απο τους επισκεπτες-κοροιδα, ενω τις ντοπιες πινακιδες δεν τις ακουμπαμε κ ετσι μπορουν στον ιδιο δρομο που εσυ 'παρανομησες αρα πληρωνε' αυτοι εχουν σχεδον ιδιωτικο παρκινγκ. Στην χωρα που μπαινουν μονοδρομησεις επειδη καποιος επωνυμος/αρμοδιος/μπατζανακης δεν θελει να περναει η κινηση εξω απο το σπιτι του αλλα αυτος παει αναποδα για να μην κανει τον κυκλο - με την ανοχη της τοπικης αστυνομιας. Στην χωρα που δεν σε αφηνουν να παρκαρεις στον χωρο ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ στα Λιμανακια, αλλα εξω απο το Island δημιουργειται ενα ατελειωτο παρκινγκ, πανω σε τυφλη στροφη, με αναστροφες που σκοτωνουν κοσμο. Στην χωρα που δεν στηνουν αλκοτεστ σε ακτινα 5χλμ εξω απο τα γνωστα κλαμπ αλλα καθονται 3 το πρωι καθημερινης με ρανταρ στην ευθεια του Ελληνικου λεγοντας οτι το κανουν για την ασφαλεια σου κ μας.Σε αυτη την χωρα ερχεστε τωρα εδω, ανθρωποι που ασχολειστε με το αυτοκινητο κ δεν μετακινηστε απλα απο το Α στο Β, κ μου λετε 'αφου εκανες αυτο που το κρατος εχει ορισει ως παρανομο τοτε πρεπει να πληρωσεις' κ δεν μπαινετε στον κοπο να εξετασετε το τι ειναι αυτο που - κ ΠΩΣ - το κρατος οριζει ως παρανομο, κοροιδευετε οποιον το κανει κ αποκαλειτε λαμογιο οποιον αντιδραει σε ολα τα παραπανω?
![](http://www.comenius-hilversum.nl/Media/view/8982/Beeeh.jpg)
-
Επειδή παρκάρω σχεδόν καθημερινά επάνω στην Κηφισίας σε σημείο που δε γράφει η Τροχαία (στην άνοδο του παραδρόμου στο Μαρούσι, από την Jeep ως την BoConcept) και που (θεωρητικά) δεν ενοχλεί το αυτοκίνητο (γιατί πινακίδα απαγόρευσης υπάρχει από πολύ πριν), ΑΝ από αύριο αποφασίσουν να γράφουν κάθε μέρα (όπως αποφάσισαν μια ωραία μέρα στο πιο πάνω κομμάτι της, από Μεξύλ μέχρι και την είσοδο του παραδρόμου της ΑΟ) θα πληρώσω την πρώτη κλήση κανονικά (εκτός αν είμαι τυχερός και δεν παρκάρω εκεί εκείνη την ημέρα) και θα φροντίσω να ΜΗΝ ξαναπαρκάρω εκεί.
Οι κλήσεις αυτές μπορεί να είναι καθαρά εισπρακτικές αλλά βάσει ΚΟΚ είναι απολύτως ορθές.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Οι κλήσεις αυτές μπορεί να είναι καθαρά εισπρακτικές αλλά βάσει ΚΟΚ είναι απολύτως ορθές.
Τι εννοεις? Προφανως, αφου υπαρχει πινακιδα που απαγορευει την σταθμευση, ειναι ορθες βασει ΚΟΚ. Η παρανομια υπαρχει. Το θεμα μας ομως ειναι το γιατι να οριζεται κατι ως παρανομο την στιγμη που (αντικειμενικα, οχι επειδη βολευει τον καθενα) δεν δυσχεραινει την πορεια των οχηματων? Μηπως απαγορευεται η σταθμευση ΕΠΕΙΔΗ λογω των εταιριων εκει περα, το κρατος ξερει πολυ καλα οτι υπαρχει μεγαλη ζητηση θεσεων σταθμευσης στην περιοχη, οποτε ας τις αποκλεισουμε ολες να μπορουμε που κ που να εισπρατουμε?
-
Πηγαίνωντας στη δουλειά σήμερα το πρωί στις 7 παρά και οδηγώντας αφηρημένα δεν πρόσεξα το κίτρινο φανάρι με αποτέλεσμα όταν το πέρασα να έχει γίνει κόκκινο. (μαλακία μου)
Στο επόμενο φανάρι σταματάει δίπλα μου περιπολικό της αστυνομίας που με ενημερώνει ότι έχουν κρατήσει την πινακίδα μου για να με γράψουν επειδή πέρασα με κόκκινο και μετά σηκώνονται και φεύγουν.
Ούτε κάνε δεξιά, ούτε τίποτα άλλο, απλά έφυγαν.Περιμένω την κλήση τώρα ;;;;
Tί γίνεται ;;; -
Πες τους οτι λενε μαλακιες. Νεα μοδα αυτη, με την κληση απο αποσταση...Που φυσικα δεν στεκει πουθενα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πηγαίνωντας στη δουλειά σήμερα το πρωί στις 7 παρά και οδηγώντας αφηρημένα δεν πρόσεξα το κίτρινο φανάρι με αποτέλεσμα όταν το πέρασα να έχει γίνει κόκκινο. (μαλακία μου)Στο επόμενο φανάρι σταματάει δίπλα μου περιπολικό της αστυνομίας που με ενημερώνει ότι έχουν κρατήσει την πινακίδα μου για να με γράψουν επειδή πέρασα με κόκκινο και μετά σηκώνονται και φεύγουν.
Tί γίνεται ;;;Υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος για να έχει βάση μια κλήση για κόκκινο την οποία δεν έχεις παραλάβει εκείνη τη στιγμή είναι να ειδοποιήσει το περιπολικό μέσω ασυρμάτου το κέντρο ότι σού έκανε νόημα να σταματήσεις, δεν υπάκουσες, σε κυνήγησε και σε έχασε. Διαφορετικά θα ερχόντουσαν κλήσεις randomly: όποιο τμήμα είχε έλλειψη στους στόχους, θα έβγαινε ένα περιπολικό, θα καθόταν κάτω από ένα δέντρο και θα σημείωναν στην τύχη πινακίδες αυτοκινήτων που περνούν από μπροστά.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι εννοεις? Προφανως, αφου υπαρχει πινακιδα που απαγορευει την σταθμευση, ειναι ορθες βασει ΚΟΚ. Η παρανομια υπαρχει. Το θεμα μας ομως ειναι το γιατι να οριζεται κατι ως παρανομο την στιγμη που (αντικειμενικα, οχι επειδη βολευει τον καθενα) δεν δυσχεραινει την πορεια των οχηματων? Μηπως απαγορευεται η σταθμευση ΕΠΕΙΔΗ λογω των εταιριων εκει περα, το κρατος ξερει πολυ καλα οτι υπαρχει μεγαλη ζητηση θεσεων σταθμευσης στην περιοχη, οποτε ας τις αποκλεισουμε ολες να μπορουμε που κ που να εισπρατουμε?
Η στάθμευση είναι παράνομη διότι κλείνει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στον παράδρομο της Κηφισίας που βγάζει στο Δαχτυλίδι.
Πρακτικά, το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο οπότε θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι οι κλήσεις έχουν αμιγώς εισπρακτικό χαρακτήρα. Έλα όμως που κατ' αρχήν η Τροχαία ΠΡΕΠΕΙ να σε γράψει διότι είσαι παρκαρισμένος παράνομα...Δηλαδή «ναι μεν αλλά»!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πηγαίνωντας στη δουλειά σήμερα το πρωί στις 7 παρά και οδηγώντας αφηρημένα δεν πρόσεξα το κίτρινο φανάρι με αποτέλεσμα όταν το πέρασα να έχει γίνει κόκκινο. (μαλακία μου)Στο επόμενο φανάρι σταματάει δίπλα μου περιπολικό της αστυνομίας που με ενημερώνει ότι έχουν κρατήσει την πινακίδα μου για να με γράψουν επειδή πέρασα με κόκκινο και μετά σηκώνονται και φεύγουν.
Tί γίνεται ;;;Δε θα γίνει τίποτα, μην περιμένεις κάτι (και αγωνιάς τσάμπα). Το έκαναν για να σε ψαρώσουν (αν και έκανες μαλακία όπως ορθώς παραδέχτηκες).
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πηγαίνωντας στη δουλειά σήμερα
Δε θα γίνει τίποτα, μην περιμένεις κάτι (και αγωνιάς τσάμπα). Το έκαναν για να σε ψαρώσουν (αν και έκανες μαλακία όπως ορθώς παραδέχτηκες).
Συμφωνώ! Το ότι δεν σε σταμάτησαν για τα 'περαιτέρω', είναι η απόδειξη!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ πρωτο απ΄ολα το ιδιο το κρατος μας εχει μαθει να σκεφτομαστε ετσι ('δεν με νοιαζει το παρανομο, το να μην ενοχλω με νοιαζει 'αν ειμαι σοβαρος. Να σου θυμισω ποσοι δρομοι στην Αθηνα οπου το παρκαρισμα ηταν παρανομο - γιατι υποτιθεται οτι ενοχλει - ξαφνικα εγιναν δρομοι νομιμης ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ σταθμευσης?).
Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω φωτογραφία τις θέσεις σταθμευσης που είναι χαραγμένες στην άσφαλτο στα 2μ από στάση λεωφορείου....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην χωρα που τα ορια ταχυτητας μπαινουν επιτηδες χαμηλα για να καλυψουν τους αθλιους δρομους ή τα ποτιστηρια του δημου που πετανε νερα στον δρομο σε στεγνη μερα κ σε στελνουν στην μπαριερα (ή στον ταφο, αν εισαι μηχανη). Στην χωρα που απαγορευεται παντου το παρκαρισμα ωστε να πεσουν κλησεις, εκτος απο τα σημεια οπου τα εσοδα θα ειναι περισσοτερα αν επιτρεψουμε το παρκαρισμα επι πληρωμη. Στην χωρα που στην επαρχια απαγορευεται ΠΑΝΤΟΥ το παρκαρισμα ωστε να εχουμε εγγυημενα εσοδα απο τους επισκεπτες-κοροιδα, ενω τις ντοπιες πινακιδες δεν τις ακουμπαμε κ ετσι μπορουν στον ιδιο δρομο που εσυ 'παρανομησες αρα πληρωνε' αυτοι εχουν σχεδον ιδιωτικο παρκινγκ. Στην χωρα που μπαινουν μονοδρομησεις επειδη καποιος επωνυμος/αρμοδιος/μπατζανακης δεν θελει να περναει η κινηση εξω απο το σπιτι του αλλα αυτος παει αναποδα για να μην κανει τον κυκλο - με την ανοχη της τοπικης αστυνομιας.** Στην χωρα που δεν σε αφηνουν να παρκαρεις στον χωρο ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ στα Λιμανακια, αλλα εξω απο το Island δημιουργειται ενα ατελειωτο παρκινγκ, πανω σε τυφλη στροφη, με αναστροφες που σκοτωνουν κοσμο ΓΑΜΩ!!**. Στην χωρα που δεν στηνουν αλκοτεστ σε ακτινα 5χλμ εξω απο τα γνωστα κλαμπ αλλα καθονται 3 το πρωι καθημερινης με ρανταρ στην ευθεια του Ελληνικου λεγοντας οτι το κανουν για την ασφαλεια σου κ μας.++...
Ας υποθέσουμε ότι το 80% των περιπτώσεων είναι φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.. Σε μια γαμημένη διασταύρωση με τα γαμημένα Stop όπου παραβιάζονται (μέρη που σίγουρα γνωρίζουν οι αστυνόμοι) γτ δε κάθονται για 2-3 ημέρες να μαζέψουν χρήμα από εκεί? Να μαζέψουν ένα λογικό χρήμα από το κάθε λογής ζώο-εκγληματία? Ένας τέτοιος έμμεσος τρόπος εισπρακτικός δε μπορεί να υπάρξει ποτέ? Δλδ κάθε φορά πρέπει να κοψοχολιάζουμε με το κάθε παπάροβιτς που όχι μόνο παραβιάζει αλλά δε ξέρει ότι έχει και stop?????? Ας βρούνε τρόπους να τα πάρουνε από τα 'ζώα' μπας και συνετιστούν! Τι? Δύσκολα?
-
Καλησπέρα.
Το απόγευμα δέχτηκα κλήση για στάθμευση (P-40). Εκτός από το πρόστιμο που μου έγραψαν, ο αστυνόμος σημείωσε επάνω στο 2Α)Παράβαση αρθρ 104 και 4 και στο 2Ε) όπου αναγράφεται αν αφαιρέθηκαν πινακίδες κλπ κλπ .....'ή να προσκομίσει εντός 3 ημερών την άδεια και το δίπλωμα στο Α/Τ'.
Πήρα τηλέφωνο στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την κλήση πριν λίγο και ο αστυνόμος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι πρέπει να παραδώσω άδεια και δίπλωμα και ότι θα τα πάρω μετά από ένα μήνα.
Αυτό σημαίνει η προσκόμιση διπλώματος και άδεια εντός 3 ημερών ή σημαίνει ότι με αυτά στο Α/Τ μπορώ να κάνω ένσταση στην κλήση. Διαβάζοντας τον ΚΟΚ το δεύτερο κατάλαβα. Πινακίδες δεν μου έχουν πάρει. Και άλλη μια κλήση που είχα δεχτεί παλιότερα πάλι P-40 για άρθρα 104 και 4 ήταν σκέτο πρόστιμο.
Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; -
συγνωμη σου ζητουν να αφησεις αδεια κ διπλωμα για παρκαρισμα?
-
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω εδώ και 3 ώρες. Στο τηλέφωνο πάντως αυτό μου είπε. Και όταν τον ρώτησα σε πόσο καιρό θα τα πάρω πίσω μου είπε 'εεεεε.... σε κάνα μήνα.'
-
Να πας στο τμημα με την κληση στα χερια (αλλα ΧΩΡΙΣ διπλωμα κλπ) κ να ζητησεις να σου εξηγησουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι γραφει κ τι ισχυει. Γιατι στον ΚΟΚ για το Ρ40 εχουμε τα εξης:
α) Στο αρθρο 4 παρ.11 λεει οτι η Ρ40 εχει 80 ευρω προστιμο
β) Στο πινακακι στο τελος του ΚΟΚ που εχει συγκεντρωμενες τις ποινες, στην πρωτη στηλη ('Περιγραφη Παραβασης') ΔΕΝ περιλαμβανει την Ρ40, αλλα στην δευτερη στηλη ('Αφαιρεση διπλωματος/στοιχειων κυκλοφοριας') εχει την Ρ40 μεσα, κ προβλεπει 20 μερες αφαιρεση. -
μπορω να ρωτησω που το αφησες?
-
Το Σάββατο που μας πέρασε ενώ έπινα καφέ (με τον onyx ) στην παραλία της Σητείας, είχα αφήσει το αυτοκίνητο για μία ώρα στο τέλος της λωρίδας για τα ταξί και έτσι άρπαξα μία κλήση για παρκάρισμα από το λιμενικό.
Την Δευτέρα πήγα και έκανα ένσταση με την αιτιολογία ότι δεν είχε απαγορευτικό στάθμευσης, παρά μόνο το P για ταξί. Αφού όμως τα ταξί είχαν απεργία και κανένα δεν ήταν εκεί, εγώ δεν παρεμπόδισα κάποιον. Εμπλούτισα την ένσταση με φρου-φρου, ότι εφόσον έχουν τόσο καιρό απεργία, οι αρχές πρέπει να βοηθούν και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες στην πόλη και να μην είναι τόσο αυστηροί και αφού δεν υπάρχουν ταξί, η κλήση δικαιολογεί μόνο εισπρακτικούς σκοπούς.
Σήμερα τους πήρα τηλέφωνο για να δω την έκβαση της ένστασης, αλλιώς να πάω να πληρώσω τα μισά. Μού είπαν ότι η ένσταση έγινε δεκτή και ζήτησα να μου στείλουν γραπτή με φαξ την αποδοχή, για να μην έχω τίποτα ζητήματα το μέλλον. Πράγματι μου έστειλαν την ένσταση υπογεγραμμένη ότι η κλήση ακυρώνεται.
Παρόλο που νόμιζα ότι δεν είχα κάποια τύχη, χωρίς να πάω να φωνάξω ή να βρω γνωστούς, το θέμα είχε θετικό αποτέλεσμα. -
Ωραίος
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το Σάββατο που μας πέρασε ενώ έπινα καφέ (με τον onyx ) στην παραλία της Σητείας, είχα αφήσει το αυτοκίνητο για μία ώρα στο τέλος της λωρίδας για τα ταξί και έτσι άρπαξα μία κλήση για παρκάρισμα από το λιμενικό.
Την Δευτέρα πήγα και έκανα ένσταση με την αιτιολογία ότι δεν είχε απαγορευτικό στάθμευσης, παρά μόνο το P για ταξί. Αφού όμως τα ταξί είχαν απεργία και κανένα δεν ήταν εκεί, εγώ δεν παρεμπόδισα κάποιον. Εμπλούτισα την ένσταση με φρου-φρου, ότι εφόσον έχουν τόσο καιρό απεργία, οι αρχές πρέπει να βοηθούν και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες στην πόλη και να μην είναι τόσο αυστηροί και αφού δεν υπάρχουν ταξί, η κλήση δικαιολογεί μόνο εισπρακτικούς σκοπούς.
Σήμερα τους πήρα τηλέφωνο για να δω την έκβαση της ένστασης, αλλιώς να πάω να πληρώσω τα μισά.** Μού είπαν ότι η ένσταση έγινε δεκτή** και ζήτησα να μου στείλουν γραπτή με φαξ την αποδοχή, για να μην έχω τίποτα ζητήματα το μέλλον. Πράγματι μου έστειλαν την ένσταση υπογεγραμμένη ότι η κλήση ακυρώνεται.
Παρόλο που νόμιζα ότι δεν είχα κάποια τύχη, χωρίς να πάω να φωνάξω ή να βρω γνωστούς, το θέμα είχε θετικό αποτέλεσμα.ωραίος ο υπεύθυνος του αστυνομικού τμήματος στη Σητεία!
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.