-
Πάντως παιδιά υπάρχουν παραβάσεις που παρα-πιστοποιούνται και άλλες που έχουν ξεχαστεί τελείως. Πόσοι γνωρίζουν πως ο ΚΟΚ απαγορεύει το τσιγάρο κατά την οδήγηση, αλλά... ακόμα χειρότερα.... ποιός εξουσιοδοτεί το κάθε να εκτοξεύει τη γόπα του τσιγάρου απο το αυτοκίνητο στο δρόμο;
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Πόσοι γνωρίζουν πως ο ΚΟΚ απαγορεύει το τσιγάρο κατά την οδήγηση;ο ΚΟΚ το γνωρίζει;
-
junior gt
Ολα τα παραπανω τα γνωριζω, αυτα που ειπα εγω ειναι:
α) σε περιπτωση οπου ο ιδιοκτητης ειναι ΑΕ, τοτε απο ποιον παιρνουν το διπλωμα? Απο τον νομιμο εκπροσωπο? Ο οποιος μπορει να μην εχει καν διπλωμα?
β) Σε περιπτωση που ιδιοκτητης ειναι μια οποιαδηποτε αλλη εταιρια αλλα μπορει να αποδειξει οτι ειναι αδυνατον να οδηγουσε εκεινος, τι κανουν?
Θα σου πω τι κανουν. Απαξ κ ΔΕΝ παραδωσεις το διπλωμα σε αυτον που αποφασισε κ διεταξε οτι εσυ ο ΤΑΔΕ οδηγουσες, ειναι υποχρεωμενοι να κανουν δικαστηριο. Απο το οποιο δικαστηριο θα κληθουν να ερευνησουν κ να βρουν ποιος οδηγουσε. Το πιθανο αποτελεσμα αυτου, δεν το ξερω.
ΥΓ Αυτα μου τα εχει πει δικηγορος που ασχολειται με τροχαια.
-
Moυ εδωσαν μια κλήση για 'στάθμευση σε πεζοδρόμιο'
εφω ομως το ειχα αφησει σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους που εχουν τα πεζοδρόμια για ολιγολεπτη σταση.
Δεν πρεπει να το αφησα πανω απο 20', αλλα εγινε καταγγελια, μολις το αφησα με έγραψαν.
Θα παω αυριο να ρωτησω τι ισχυει για τις ειδικα διαμορφωμενες αυτες θεσεις.
Εννοείται οτι πριν και μετα, απεναντι και παραπερα δεν εγραψαν κανεναν
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=62042950
'σαφαρι' της ΟΕΠΤΑ στη περιοχη του ΣΕΦ...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=62022951
σχεδον 200.000 κλήσεις για παρανομή σταθμευση το πρωτο τριμηνο του 2011 στον Δημο Αθηναιων...
-
Οι τροχονόμοι της εν λόγω ομάδας βεβαίωσαν 160 παραβάσεις για κράνος, 40 για δίκυκλα που η εξάτμισή τους δημιουργούσε μεγάλο θόρυβο, 10 για αυτοσχέδιους αγώνες, ενώ αφαίρεσε 80 διπλώματα, υπέβαλλε μηνύσεις σε 55 άτομα που οδηγούσαν χωρίς άδεια οδήγησης και μετέφερε με γερανούς 15 μοτοσικλέτες, οι οδηγοί των οποίων δεν διέθεταν άδεια οδήγησης.
Δηλαδη εκανε μηνυση σε 55 ατομα για οδηγηση μηχανης χωρις διπλωμα αλλα μετεφερε μονο 15 απο αυτες επειδη οι οδηγοι τους δεν ειχαν διπλωμα (κ αρα μεταφερθηκαν για να μην τις οδηγησουν)?
Δεν βγαινουν τα μαθηματικα...
-
Αντιγράφω από εδώ:
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id= ... gory_id=86
Δεν επιστρέφονται πινακίδες σε όσους δεν πλήρωσαν διόδια
Όσοι από τους οδηγούς δεν κατέλαβαν αντίτιμο στα διόδια, αποκλείονται από την επιστροφή...
από σήμερα Μ.Πέμπτη, των αδειών οδήγησης, πινακίδων και οι αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την Μ.Τετάρτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:
[list:m0f1wuxu]- Μη καταβολή των διοδίων
- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων[/list:u:m0f1wuxu]
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι τροχονόμοι της εν λόγω ομάδας βεβαίωσαν 160 παραβάσεις για κράνος, 40 για δίκυκλα που η εξάτμισή τους δημιουργούσε μεγάλο θόρυβο, 10 για αυτοσχέδιους αγώνες, ενώ αφαίρεσε 80 διπλώματα, υπέβαλλε μηνύσεις σε 55 άτομα που οδηγούσαν χωρίς άδεια οδήγησης και μετέφερε με γερανούς 15 μοτοσικλέτες, οι οδηγοί των οποίων δεν διέθεταν άδεια οδήγησης.
Δηλαδη εκανε μηνυση σε 55 ατομα για οδηγηση μηχανης χωρις διπλωμα αλλα μετεφερε μονο 15 απο αυτες επειδη οι οδηγοι τους δεν ειχαν διπλωμα (κ αρα μεταφερθηκαν για να μην τις οδηγησουν)?
Δεν βγαινουν τα μαθηματικα...
Μάλλον 55 δεν είχαν μαζί τους άδεια οδήγησης αλλά οι 15 δεν είχαν βγάλει ποτέ άδεια.
Με έβγαλαν φωτογραφία στη μεσαία λωρίδα ενώ ο ταξιτζής που με προσπερνούσε από αριστερά φρέναρε και κρύφτηκε στο πλάι μου, εγώ που κοκκάλωνα το αμάξι από μακριά πριν ακόμα σηκώσουν το πιστόλι, ο βλάκας δεν φρέναρα. Ελπίζω να μην έρθει κλήση.
-
3 κλησεις η γυναικα μου 35Ε η καθε μια γιατι πηγαινε με 7-8 χλμ πανω απο το οριο δηλ. οριο 40 πηγαινε με 47 -5 δωρο, το προστιμο ηταν για τα 2-3 εξτρα χλμ.
πηρα και μια κληση 45 Ε γιατι πηγαινα στη γαλλια με 138 αντι 130, πληρωσα με καρτα μεσω ιντερνετ μεσα σε 5 λεπτα, και ολα στα αγγλικα επισης οποτε δεν εχει δικαιολογιες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με έβγαλαν φωτογραφία στη μεσαία λωρίδα ενώ ο ταξιτζής που με προσπερνούσε από αριστερά φρέναρε και κρύφτηκε στο πλάι μου, εγώ που κοκκάλωνα το αμάξι από μακριά πριν ακόμα σηκώσουν το πιστόλι, ο βλάκας δεν φρέναρα. Ελπίζω να μην έρθει κλήση.
Που ρε Λεωνίδα;
-
Δεν στεκει. Το να μην εχεις την αδεια πανω σου δεν δινει το δικαιωμα στον τροχονομο να μην σου επιτρεπει να οδηγησεις, δεν προβλεπεται κατι τετοιο. Κοινως δεν μπορει να σου πει 'θα φορτωσω την μηχανη επειδη δεν εχεις το διπλωμα μαζι σου'. Αντιστοιχα, δεν γινεται μηνυση σε καποιον επειδη δεν εχει το διπλωμα 'πανω του' οποτε αν εγιναν 55 μηνυσεις σημαινει οτι 55 ατομα οδηγουσαν χωρις να εχουν ΚΑΘΟΛΟΥ διπλωμα.
Κ επειδη αυτο το νουμερο μου φαινεται τραγικο (55 ατομα που δεν εχουν διπλωμα, να οδηγουν σε ενα χωρο που μαζευονται ολοι οι καγκουρες κ ειναι 99% πιθανο να σου την πεσουν μπατσοι? Μπα...), μαλλον καποιος μπατσος εκανε μαλακια. Απιστευτο .
Επισης, αν δεν κανω λαθος τα μοντερνα φωτορανταρ καταγραφουν κ την πινακιδα αυτου που μετρησαν, πανω στην φωτο. Δηλαδη αναφερει πανω στην φωτο κ την πινακιδα του οχηματος που μετρηθηκε.
-
Στο Μηδέν.
Μεσημέρι μετά το φαγητό, σχεδόν κοιμόμουνα.Πρέπει να έχει πινακίδα για 50 εκεί αλλά ήταν συνέχεια πλάι μου ο ταξιτζής και μακάρι να μη βγήκε ξεκάθαρα η φωτογραφία (εγώ φαίνομαι καθαρά αλλά δίπλα είναι και ο ταξιτζής).
-
Kάτι έχουν πάθει τώρα τελευταία, τον ξάδερφό μου στην Δράμα τον έγραψαν με όριο 50 για 58. Πήγαινε με 60.
-
Πασχα ρε φιλε, πως θα βγαλει το Δημοσιο τις υποχρεωσεις του? Επισης, τωρα εχει λεφτα ο κοσμος (που πηρε το οποιο δωρο πασχα πηρε), τωρα θα τους τα παρουμε.
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Πάντως παιδιά υπάρχουν παραβάσεις που παρα-πιστοποιούνται και άλλες που έχουν ξεχαστεί τελείως. Πόσοι γνωρίζουν πως ο ΚΟΚ απαγορεύει το τσιγάρο κατά την οδήγηση, αλλά... ακόμα χειρότερα.... ποιός εξουσιοδοτεί το κάθε να εκτοξεύει τη γόπα του τσιγάρου απο το αυτοκίνητο στο δρόμο;λεει ο ΚΟΚ κατι τετοιο? πού το λεει μπορεις να παραθεσεις καποιο λινκ?
μηπως προβλεπει και το να μη στριβουμε τσιγαρα οταν οδηγουμε ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kάτι έχουν πάθει τώρα τελευταία, τον ξάδερφό μου στην Δράμα τον έγραψαν με όριο 50 για 58. Πήγαινε με 60.Δεν είναι τίποτε πέρα από αυτό που έχω περιγράψει εδώ και καιρό. Ξέρω, είναι άσχημη η αναφορά στο εγώ, αλλά είναι η αλήθεια που έρχεται.
Αρχικά, ο ΚΟΚ που ισχύει σήμερα, για ταχύτητες >+30 του ορίου αφαιρεί δίπλωμα για 2 μήνες = οι περισσότεροι περιορίζονται σε παραβάσεις μέχρι +30 του ορίου + αγοράζουν GPS = η ΕΛΑΣ αγοράζει Traffipatrol XR για να μετράει στο 1,5 Km, άρα να βγάζει από τη μέση τα GPS, όπου αυτό είναι δυνατόν λόγω εδάφους + αρχίζει να γράφει για μικρότερες ταχύτητες, εφόσον οι μεγάλοι παραβάτες δεν υπάρχουν πλέον. Σε αυτό το σημείο την πλήρωσε και ο ξάδελφός σου.
Μετά, έρχεται η κρίση και η βενζίνη σήμερα βρίσκεται σε τιμές > 1,7€ / L = οι ταχύτητες μικραίνουν ακόμα περισσότερο = η ΕΛΑΣ γράφει για ακόμα μικρότερες παραβάσεις του ορίου. Είμαι σίγουρος ότι ο ξάδελφός σου την έφαγε στην Πρώτη Σερρών ή στο άλλο το χωριό με τη νησίδα στη μέση (δε θυμάμαι όνομα) πριν τη Δράμα (κρύβονται στην pilotis μίας πολυκατοικίας μπαίνοντας δεξιά). Παλιά, είχαν ένα πιστόλι μικροκυμάτων σε Χ μπάντα (είχα γλυτώσει μπλόκο με ανίχνευση σε απόσταση >1,5Km με το Bel 550). Σήμερα, χρησιμοποιούν το παλιό Traffipatrol = καμία έγκαιρη ειδοποίηση πλέον.
Σε λίγο καιρό, θα δείτε ότι, τα όρια στις πόλεις θα μειωθούν κι άλλο ακόμα, απλά και μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Το έχουν ανακοινώσει ήδη και απλά περιμένουν ένα ατύχημα με Ferrari ή κάποιο πειραγμένο στην Παραλιακή ή τη Βουλιαγμένης, που 100% θα γίνουν το καλοκαίρι που έρχεται. Θα είναι η τέλεια αφορμή. Τότε, ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους κεντρικούς δρόμους, θα πέσουν τα όρια και θα μπουν κάμερες. Θυμηθείτε το από τώρα: Βουλιαγμένης 60 από 70, Παραλία στο Ελληνικό και Βούλα και Βουλιαγμένη 60 από 70 και στα υπόλοιπα που έχει 60 θα γίνουν 50. Πέτρου Ράλλη παντού 50, Συγγρού 70-80 στην καλύτερη των περιπτώσεων, Κύμης παντού 50, Βεΐκου 50, Λ. Σχιστού 60-70 από 80 και λέω μόνο όσα μου έρχονται στο μυαλό τώρα.
Σε Ε.Ο. δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν όρια, καθώς είναι νομικά θεσπισμένα ήδη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και μία μείωση των ορίων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντίδραση κατά των διοδίων. Απλά, θα γράφουν για μικρότερες ταχύτητες. Η μεγάλη διαφορά θα γίνει εντός πόλεων και στα χωριά.
Μην παραξενευτείτε από ένα διπλασιασμό του προστίμου για ταχύτητες > +30 και αύξηση στις μικρές παραβάσεις. Είπαμε, θέλουμε πελάτες και μάλιστα άμεσα. Είναι εμφανές πως, ΟΛΑ αυτά τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά εδώ και χρόνια, έστω και αν ισχυριζόμαστε το αντίθετο, έστω και αν αρκετοί (βλ. Χρ. Λάππας) θεωρούν ότι συμβάλλουν στην ασφάλεια.
Ευχαριστώ.
- Θυμηθείτε αυτό το post, όπως και εκείνο το παλιό το χιουμοριστικό που περιέγραφε τι έρχεται από μέτρα. Δεν έπεσα και έξω από τότε... δυστυχώς δηλαδή...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μηπως προβλεπει και το να μη στριβουμε τσιγαρα οταν οδηγουμε ?Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο επικίνδυνο στην οδήγηση (νταξ, μπορώ και το έχω κάνει, αλλά τέλος πάντων )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μηπως προβλεπει και το να μη στριβουμε τσιγαρα οταν οδηγουμε ?
Εξαρτάται το τσιγάρο κύριος!
-
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=300525&cid=4
έκαναν αναγκαστική κατασχεση σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη οφειλών από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης στο Δήμο Ρεθύμνης!!!!
-
Ο δήμος Βέροιας έχει 2 μύρια ευρώ να παίρνει από απλήρωτες κλήσεις. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η λύση αλλά πρέπει να εισπραχθούν.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.