-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Τι λέ ρε παιδί μου... έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη και έχει αφιερώσει προσωπικό ελέυθερο χρόνο ε??? ουάου....να μετακομισει μεσα στο νοσοκομειο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το είπε νομίζω ότι ήταν σε άδεια άρα το τηλεφώνημα ήταν προσωπικό. Άλλωστε τι το υπερεπείγον μπορεί να έχει ένας αγροτικός;
Τέλος πάντων, μου είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος θέλει χάρη επειδή είναι γενικά γιατρός κι όχι επειδή εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε σαν γιατρός πράγμα που σημαίνει ότι ψωνίστηκε. Κι έχει και το θράσος να δημοσιεύσει την περίπτωσή του, δηλαδή να διατρανώνει τον ναρκισσισμό του. (Ο νάρκισσος θεωρεί ότι το παραμικρό που του συμβαίνει είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο και πρέπει να τους απασχολεί όλους.)Κτελ Κατερίνης όταν ήταν ακόμα στον Βαρδάρη μεσημέρι καλοκαιριού με πάααρα πολύ ζέστη...Σκάει μύτη συνάμενα κουνάμενη ξανθιά. Πάει στον γκισέ και ζητάει ένα εισητήριο για φοιτητές ιατρικής. Ο βαριεστημένος μπάρμπας της λέει ενα φοιτητικό δλδ. Η γκόμενα απαντάει μα είναι δυνατόν εμείς της ιατρικής να μην έχουμε διαφορετικά εισητήρια απο τους άλλους φοιτητές. Ο μπάρμπας την κοιτάει κάπως έτσι
, τo copyright στον Αρης, η γκόμενα επιμένει και τελικά την διαολοστέλνει αφού της κόβει ένα ΦΟΙΤΗΤΙΚΟκαι το π...τσο στο κολο της απο φοιτητη ιατρικης τον ήθελε ή οποιοσδήποτε τις 'εκανε'?
-
Απορία:
Γνωστός συνελήφθη από κινητό ραντάρ στην ΕΟ Κατερίνης-Θεσσαλονίκης να πηγαίνει με 190. Του πήραν δίπλωμα, πινακίδες και γλίτωσε το αυτόφωρο μετά από παρακάλια.
Η απορία μου είναι η εξής: στον ΚΟΚ αναφέρεται ως ποινή στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας >30/χιλ/ω, όπως και στην κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα άνω των 150χιλ/ω μόνο η αφαίρεση του διπλώματος για 60 ημέρες και διοικητικό πρόστιμο 350 ευρώ. Τίποτε άλλο. Ούτε αφαίρεση πινακίδων ούτε αυτόφωρο. Γνωρίζει κανείς υπεύθυνα αν υπάρχει κάποιο άλλο άρθρο του ΚΟΚ ή άλλη διάταξη που να επιβάλλει την αφαίρεση πινακίδων και το αυτόφωρο για την συγκεκριμμένη παράβαση;
-
Αθηναϊκές πινακίδες;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αθηναϊκές πινακίδες;OXI! Βολιώτικες!
-
Αυτο για το αυτοφορω ειναι ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ και επρεπε να τους πει να πανε να γαμηθουνε, επι τοπου. Δεν υπαρχει πουθενα. Οπως πουθενα δεν φαινεται να υπαρχει αφαιρεση των στοιχειων κυκλοφοριας του οχηματος για ταχυτητα. Ρωτα τον τι γραφει στην κληση, ποια αρθρα παραβιασε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως πουθενα δεν φαινεται να υπαρχει αφαιρεση των στοιχειων κυκλοφοριας του οχηματος για ταχυτητα. Ρωτα τον τι γραφει στην κληση, ποια αρθρα παραβιασε.Το τελευταίο χρόνο έχω τρείς κλησεις για υπερβολική ταχύτητα (κυριολεκτικά υπερβολική) και με τρια διαφορετικά αμάξια (το ένα στο όνομα μου, το άλλο στου πατέρα μου και το άλλο στο όνομα του θείου μου) και σε καμία περίπτωση δεν μου αφαίρεσαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.
Επομένως είναι απόλυτα σωστός ο από πάνω...
-
Αυτή είναι και η δική μου γνώμη. Πρόσβαση τώρα στην κλήση δεν έχω για να δω την παράβαση. Ίσως τα περί αυτόφωρου να ήταν ψαρωτικά, αλλά τις πινακίδες του τις πήραν.
-
Kακώς !!
Να πάρει τον ΚΟΚ επ'ώμου και να πάει στο τμήμα να τις πάρει πίσω. Δεν προβλέπεται τέτοιο πράγμα.
Για να μην ψάχνει Αρθρο 20 παρ. 12 κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα άνω των 150 χλμ η ποινή είναι 350 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και** 60 μέρες αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης**. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
-
Αν και τότε που το συζητούσαμε με τον φίλο μου δεν το είχα σκεφτεί να τον ρωτήσω, πιθανολογώ ότι η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας να έγινε βάσει του άρθρου 16 παρ 1 που επιβάλλει την κίνηση στο δεξί άκρο του οδοστρώματος ακόμη και όταν όλο το οδόστρωμα είναι ελεύθερο. Στην ουσία απαγορεύει την κίνηση στην αριστερή λωρίδα όταν η μεσαία είναι ελεύθερη και η ποινή είναι 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος, πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας και 80 ευρώ πρόστιμο. Είναι καινούριο κόλπο της τροχαίας για να μπορεί να αφαιρεί πινακίδες και την έχουν πάθει κάμποσοι φίλοι τελευταία σε άδειο αυτοκινητόδρομο. Αλλά αυτό με το αυτόφωρο είναι ανήκουστο!
-
Aλλος ένας λόγος (ο παραπάνω) να διαμαρτυρηθούμε και να κινητοποιηθούμε ΣΟΒΑΡΑ για την κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης περί αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας για συμπεριφορά που αφορά τον οδηγό και όχι το όχημα.
Η μόνη περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων θα ήταν για παραβάσεις που αφορούν την κατάσταση του οχήματος
πχ. παραποιημένα στοιχεία πλαισίου, τρακαρισμένο, χωρίς φώτα, υπερβολικά καυσαέρια κλπ.
Τα υπόλοιπα είναι αυθαιρεσίες με νομιμοφανή μανδύα για να το παίζει μάγκας το κάθε 'όργανο'. Θα σε κάνω, θα σε δείξω, θα σου πάρω και πινακίδες... -
Τοσοι δικηγοροι σε αυτη την χωρα, τοσοι απο αυτους με μια Χ οικονομικη επιφανεια, αρκετοι καυλογκαζοι, κ ουτε ενας δεν εκατσε να ασχοληθει με το θεμα. Δεν υπαρχει ελπιδα...
-
Ξέρεις κάνει τι ισχύει για τις σχάρες ποδηλάτων πίσω πόρτας?
Διαβάστε αυτό και μετά το Άρθρο 82 για το όποιο αναφέρεται η εφημερίδα και είναι εντελώς ασαφές.
-
Του έχει έρθει ποτέ κανενός χαρτί απο εισαγγελεία ότι δεν σταμάτησε σε τροχονόμο παράβαση άρθρου 45? Τι γίνεται μετά?
-
Η ποινη της παραβασης ειναι 1 μηνας διπλωμα off, κ εως 1 ετος φυλακιση. Οποτε προφανως σε καλουν στο δικαστηριο?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέρεις κάνει τι ισχύει για τις σχάρες ποδηλάτων πίσω πόρτας?Διαβάστε αυτό και μετά το Άρθρο 82 για το όποιο αναφέρεται η εφημερίδα και είναι εντελώς ασαφές.
Πιθανολογώ ότι ισχύει ότι και για τα κλουβιά με τους σκύλους που κουβαλούν οι κυνηγοί (όχι ότι συμφωνώ με αυτό αλλά λέμε τώρα) που είναι νόμιμα και άπτεται του άρθρου 32 του ΚΟΚ. +
ΑΡΘΡΟ 32 : Φόρτωση οχημάτων
-
Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του.
-
Το φορτίο ταυ οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται κατά τρόπον ώστε:
α) Να μην εκτίθενται σε κίνδυνο πρόσωπα και να μην προκαλούνται ζημιές από διαρροή ή πτώση αυτού στην οδό.
β) Να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνεται η σταθερότητα αυτού.
γ) Να μην προκαλούνται θόρυβοι ή σκόνη ή άλλες ενοχλήσεις, οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν.
δ) Να μην καλύπτονται οι φανοί, συμπεριλαμβανομένων και των φανών στάθμευσης και πορείας, τα αντανακλαστικά στοιχεία, οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και το διακριτικό σήμα της χώρας απογραφής του οχήματος, ως και τα σήματα που δίνονται με το χέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.
-
Τα εξαρτήματα, ως καλώδια, σχοινιά, αλυσίδες, καλύμματα κ.λπ., που χρησιμοποιούνται για εξασφάλιση ή προστασία του φορτίου, πρέπει να σφίγγονται και να στερεώνονται καλά. Ιδιαιτέρως τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την προστασία του φορτίου πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της προηγούμενης παραγράφου. Το φορτίο των φορτηγών αυτοκινήτων ανοικτού αμαξώματος που αποτελείται από υλικά που μπορούν, κατά τη διαδρομή, να εκφύγουν από το αμάξωμα ως π.χ. αδρανή υλικά, δημητριακά, χορτάρι, άχυρα, κουρέλια κ.ά, πρέπει να καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα, οι προδιαγραφές του οποίου θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής τα παραπάνω φορτία πρέπει να καλύπτονται με κάλυμμα κατάλληλο με τη φύση των υλικών αυτών.
-
**Το φορτίο απαγορεύεται να προεξέχει από το πίσω τμήμα του οχήματος περισσότερο από 30% του μήκους του αμαξώματος. **Ειδικά, στα μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και τρίτροχα οχήματα, το φορτίο απαγορεύεται να προεξέχει περισαότερο από 0,40 μ. από τις πλευρές τους, υπολογιζόμενου από το εξωτερικό άκρο του εμπρόσθιου πλευρικού φανού του οχήματος, ή του μπρος ή πίσω ακραίου σημείου αυτών. Προκειμένου για ειδική μεταφορά αντικειμένων που προεξέχουν από το πίσω τμήμα των αυτοκινήτων οχημάτων πέραν του 30% του μήκους του αμαξώματος, απαιτείται προηγούμενη άδεια της κατά τόπον αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας.
-
Τα προεξέχοντα φορτία από το μπρος ή πίσω τμήμα ή τις πλευρές του οχήματος, αν αυτό επιτρέπεται, πρέπει να επισημαίνονται με σταθερή προσαρμοσμένη πινακίδα διαστόσεων τουλάχιστον 0,50 χ 0,50 μ. λευκού χρώματος με διαγώνιες ερυθρές λωρίδες, κατασκευασμένη από υλικά υψηλής αντανακλαστικότητας και τοποθετημένη με το πάνω άκρο όχι πιο ψηλά από 1,60 μ. και το κάτω άκρο όχι πιο χαμηλά από 0,40 μ. από το οδόστρωμα, όταν δεν μπορούν την προεξοχή να αντιληφθούν οι οδηγοί των άλλων οχημάτων. Κατά τη νύκτα, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 2 του παρόντος Κώδικα, για την επισήμανση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται λευκό φώς και λευκό αντανακλαστικό στοιχείο μπροστά, ερυθρό δε φως και ερυθρό αντανακλαστικό στοιχείο πίσω.
-
Ειδικότερα προκειμένου για μηχανοκίνητα οχήματα και αν αυτό επιτρέπεται:
α) Τα προεξέχοντα φορτία περισσότερο από ένα (1) μέτρο πέραν του μπρος ή πίσω τμήματος του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται οπωσδήποτε.
β) Τα φορτία τα οποία προεξέχουν κατά πλάτος περισσότερο από 0,40 μ. από το εξωτερικό άκρο του μπρος φανού ή του πίσω ερυθρού φανού του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται τη νύκτα.
-
Η μεταφορά αντικειμένων που σύρονται στο έδαφος επιτρέπεται μόνον εφόσον αυτά δεν φθείρουν το οδόστρωμα και δεν δημιουργούν κίνδυνο για τους χρήστες της οδού και ύστερα από ειδική άδεια της αρμόδιας κατά τόπον Τεχνικής Υπηρεσίας.
-
Ο κάτοχος ή ο οδηγός, που κυκλοφορεί όχημα με υπέρβαση του μέγι- στου επιτρεπόμενου βάρους του ή επικίνδυνα φορτωμένο, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδό- ντα (80,00) ευρώ. Σε περίπτωση επικίνδυνης φόρτωσης, κατά παράβαση του παρόντος άρθρου, επιβάλλεται και ακινητοποίηση του οχήματος κατά τις δι- ατάξεις του άρθρου 46 του παρόντος Κώδικα.
Αυτός που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.
Για τις σχετικές παραβάσεις που αφορούν φορτηγά οχήματα έχουν εφαρ- μογή οι ειδικές περί αυτών διατάξεις του ν. 3446/2006.
** τέλος **
-
-
Εγώ έχω πατήσει με getz 1.1 170km/h στην Εγνατία προς Ασπροβαλτα 2 φορές και 2 φορές στην κατηφόρα στην έξοδο απο Θεσσαλονίκη προς καβάλα και καλά δεν είναι να τρέχεις με αυτό 10-20€ έτρωγα έχτρα .. τώρα για πρόστιμο δεν ξέρω δεν με έχουν πιάσει
-
Με ανοιχτούς ή κλειστούς τους εξωτερικούς καθρέπτες; Με 2 άτομα εμείς πολύ δύσκολα έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τα 170 κοντέρ/160 gps.
-
Γειά σας,
Ζητώ τη βοήθεια οποιουδήποτε έχει την ανάλογη γνώση ή εμπειρία.
Καποιό πρωί μεταξύ του διαστήματος 09/2006 - 05/2007 βρισκόμουν στη Αττική Οδό (κόμβος Υμηττού) μετά τα τούνελ και την κατηφόρα, λίγο πριν την ένωση του κόμβου με την βασική αρτηρία Ελευσίνα - Μαρκόπουλο. Κάπου εκεί λοιπόν ως συνηθίζεται, και καλυμένο στην σκιά της γέφυρας, βρισκόταν μπλόκο 2-3 ατόμων με ραντάρ πιστόλι. Το σημείο έχει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και την Λ.Ε.Α. στην οποία είχε αράξει το περιπολικό. Όριο ταχύτητας 80 χμ.
Το ραντάρ με έχει σημαδέψει, κινούμαι και περνάω απο μπροστά τους με 160-180 km/h, και μάλιστα ενω πλησιάζω, ο αστυνομικός που με σημάδευε, αφήνει την Λ.Ε.Α., έρχεται στην δεξιά λωρίδα με πιθανή πρόθεση να μου κάνει σήμα να σταματήσω, αλλά τελικά ο χριστιανός λόγω και της υπερβολικής ταχύτητας που τον πλησιάζει, καταλήγει να σηκώνει και τα 2 χέρια στον ουρανό με την γλώσσα του σώματός του να φωνάζει: 'Που διάολο πας έτσι / Τι κάνεις ρε άνθρωπε ???????'
Όπως καταλαβαίνετε ήταν φύση αδύνατο να σταματήσω, για 3 λόγους. Πρώτον διότι δεν μου ήταν σαφές εαν μου έκανε ξεκάθαρο σήμα, δεύτερον διότι και οι 2 λωρίδες είχαν οχήματα και πιθανότατα θα προκαλούσα σύγχιση εαν σταματούσα απότομα, ή θα έπρεπε να σταματήσω 200-300 μέτρα μακριά και να κάνω όπισθεν, και τρίτον, διότι και εγώ, λόγω της ταχύτητας και της τρομάρας οτι με 'τσάκωσαν'... σάστισα.
Κάποιες εβδομάδες αργότερα κλήθηκα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και όταν πήγα ο αρμόδιος αστυνόμος με ενημέρωσε οτι την ταδε μέρα διαπιστώθηκε να κινούμαι με υπερβολική ταχύτητα στην Α.Ο. και με ρώτησε για ποιό λόγο έτρεχα. Αφού του έδωσα την αιτιολογία μου, την σημείωσε σε ένα έντυπο και με έδιωξε. Δεν θυμάμαι καθόλου εαν με έβαλε και υπέγραψα σε αυτό το έντυπο και προσπερνάω αυτή την στιγμή το ότι εαν τελικά υπέγραψα, παραδέχτηκα έτσι και το οτι ήμουν εγώ ο οδηγός.
Μέχρι και σήμερα 30/10/10 δεν έχει υπάρξει καμμία άλλη εξέλιξη και οι ερωτήσεις που έχω να θέσω είναι οι εξής:
-
Η παράβασή της υπερβολικής ταχύτητας όταν βεβαιώθηκε ήταν ποινικό αδίκημα (πλημέλλημα) και προέβλεπε δικαστική εκδίκαση. Τον 06/2007 όμως με τον νέο ΚΟΚ μετατράπη σε διοικητικό αδίκημα.
Αληθεύει το περί 'Αμνηστίας' καθότι στα ποινικά αδικήματα δεν ισχύει η αναδρομικότητα και ότι όλοι οι παραβάτες του παλαιού ΚΟΚ αθωώνονται, αφού δεν υπάρχει πλέον το κατάλληλο νομικό πλαίσιο προκειμένου να τιμωρηθούν ??? -
Εαν μου είχε καταλογιστεί στην Αττική Οδό 'Άρνηση ακινητοποίησης οχήματος σε υπόδειξη τροχονόμου' δεν θα μου γινόταν επίσης γνωστό όταν κλήθηκα στο αστυνομικό τμήμα? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μου έχει καταλογιστεί και αυτή η παράβαση χωρις να γίνει κάποια νύξη ή να υπάρξει κάποια αντίδραση είτε αμέσως μετά το περιστατικό είτε αργότερα στο τμήμα?
-
Το ο,τι ο ΚΟΚ προβλέπει ως επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας:
- 130 χμ Αυτοκινητόδρομοι
- 110 χμ Οδοί ταχείας κυκλοφορίας
- 90 χμ Άλλο οδικό δίκτυο
πως συνάδει με το ότι υπάρχει όριο 80 χμ στην Αττική Οδό χωρις να είναι εντός κατοικημένης περιοχής?
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και επειδή έχει γίνει πολύς λόγος με εικασίες και εκτιμήσεις πραγματικά θα εκτιμήσω όποια βοήθεια βασίζεται σε στοιχεία βάσει γνώσης ή εμπειρίας.
Σχετ.: http://www.alithia.gr/newspaper/2007/15062007/15062007,20789.html
-
-
Για το τελευταιο:
Το οριο 130 ισχυει για οπου δεν οριζεται διαφορετικο οριο με πινακιδα. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.