-
Η κλήση πάει στον ιδιοκτήτη. Για το δίπλωμα δε τους ενδιαφέρει συγκεκριμένος οδηγός, θέλουν απλά ένα δίπλωμα, όποιο και να τους πας το ίδιο τους κάνει.
Απ όσο γνωρίζω το πρόστιμο πηγαίνει στην εφορία και προσαυξάνεται όσο δε το πληρώνεις. Πριν κάνεις τα στραβά μάτια θα έλεγα να δεις τις επιπτώσεις μη πληρωμής προστίμου.
Ακόμα, εφόσον ζητάνε άδεια κυκλοφορίας το πράγμα χοντραίνει, σε πιθανό έλεγχο θα υπάρχει πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, βασικά μετά τη λήξη της προθεσμίας να παραδώσεις πινακίδες το αυτοκίνητο θα κινείται παράνομα, ενδεχομένως να μην υπάρχει ούτε ασφαλιστική κάλυψη. Η μη πληρωμή προστίμου είναι το λιγότερο δηλαδή
-
Σοκαριστικό βίντεο από drift στις Τρύπες του Καραμανλή, με το αυτοκίνητο να μπαίνει ολόκληρο στο αντίθετο ρεύμα.
https://cartalk.gr/egklimatiko-drift-stis-trypes-tou-karamanli-sokaristiko-vinteo/
-
Κουίζ : πόσα εικονοστάσια υπάρχουν στην παραλιακή από Βούλα-Βουλιαγμένη μέχρι Σούνιο ;
-
@tesa54 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Κουίζ : πόσα εικονοστάσια υπάρχουν στην παραλιακή από Βούλα-Βουλιαγμένη μέχρι Σούνιο ;
Τείνουν στο άπειρο.
Και αν βάλεις και αυτούς για τους οποίους δεν έχει στηθεί εικονοστάσι, ξεπερνά το άπειρο.
-
Αυτού ας του στήσουν όσα εικονοστάσια θέλει συγγενείς και φίλοι , οι απέναντι τι του φταίνε;
Απαράδεκτη πλέον τέτοια οδήγηση με τέτοια κίνηση από άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο.
Πρέπει ειδικά για λόγους παραδειγματισμού κάποια στελέχη της τροχαίας να ερευνούν τέτοια βίντεο στα social media να βρίσκουν και να τιμωρούνται οι οδηγοί αυτοί και μάλιστα να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα σε όλα τα μέσα. -
Κατάσχεση και πρέσα. Δεν θα μάθει κανείς αλλιώς.
-
Μια ερώτηση προς συζήτηση.
Οδηγός θελει να στριψει αριστερα σε δρόμο με διπλή γραμμή. Βγάζει λοιπόν φλας και μειώνει ταχύτητα ή και σταματάέι για να στρίψει αλλά ένα άλλο αυτοκίνητο πέφτει από πίσω του. Αν αποδικνύεται ότι πραγματικά είχε σκοπό να στρίψει παράνομα θα φταίει ο πίσω? -
Νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας πληρώνει για τις ζημιές του οχήματος του.
-
@megane98hp said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οδηγός θελει να στριψει αριστερα σε δρόμο με διπλή γραμμή. Βγάζει λοιπόν φλας και μειώνει ταχύτητα ή και σταματάέι για να στρίψει αλλά ένα άλλο αυτοκίνητο πέφτει από πίσω του. Αν αποδικνύεται ότι πραγματικά είχε σκοπό να στρίψει παράνομα θα φταίει ο πίσω?Ο πίσω γιατί δεν κρατούσε αποστάσεις;
Και άντε να αποδείξεις ότι ο άλλος είχε φλας.
Αν είχαμε dashcam το συζητάμε. -
Τι λέτε τώρα
αριστερή στροφή σε διπλή ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ γραμμή μια απο τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις!
όταν τους τυχαίνω ανάβω ότι φώτα εχω και τους τραβάω ξεγυρισμένα κορναρίσματα και μούντζες ...
ιδίως οταν θα μπορούσαν να στρίψουν 200 μέτρα παρακάτω με ασφάλεια και νόμιμα. -
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@megane98hp said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οδηγός θελει να στριψει αριστερα σε δρόμο με διπλή γραμμή. Βγάζει λοιπόν φλας και μειώνει ταχύτητα ή και σταματάέι για να στρίψει αλλά ένα άλλο αυτοκίνητο πέφτει από πίσω του. Αν αποδικνύεται ότι πραγματικά είχε σκοπό να στρίψει παράνομα θα φταίει ο πίσω?Ο πίσω γιατί δεν κρατούσε αποστάσεις;
Και άντε να αποδείξεις ότι ο άλλος είχε φλας.
Αν είχαμε dashcam το συζητάμε.Ναι αλλά ο μπροστά πρώτος έκανε παράβαση. Είπα ότι δεχομαστε εξορισμού ότι ο μπροστά πήγε να στρίψει δεν χρειάζεται απόδειξη. Πάλι ο πίσω θα φταίει?
-
Δεν ξέρω. Ελπίζω πως πληρώνει ο μπροστά.
Παράδειγμα γνωστού που βγήκε από στοπ σε δρόμο με διπλή διαχωριστική, αφού του είχαν παραχωρήσει προτεραιότητα και έσκασε πάνω του μηχανή που έκανε προσπέραση πάνω από τη διπλή.
Τα πλήρωσε όλα η μηχανή. -
Παράδειγμα γνωστού που βγήκε από στοπ σε δρόμο με διπλή διαχωριστική, αφού του είχαν παραχωρήσει προτεραιότητα και έσκασε πάνω του μηχανή που έκανε προσπέραση πάνω από τη διπλή.
Τα πλήρωσε όλα η μηχανή.Εδώ κάνουν κι οι δύο παράβαση -εφ'όσον ο άλλος που βγήκε από το stop πρόλαβε να πατήσει την 2πλή- κι ίσως αυτός που προσπερνάει στη διπλή και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, είναι χειρότερη υπαιτιότητα.
Σ'αυτό που λέει ο megane μόνο ο μπροστινός που πάει να στρίψει κάνει παράβαση πατώντας διπλή και γίνεται σταθερό εμπόδιο σε παράνομη θέση. -
Μάγκες καλησπέρα.
Έχω δύο ερωτήσεις γιατί από ότι διαβάζω στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, και δεν συμφωνούν όλοι με αυτό..
1) Ποια η διαφορά διπλής άσπρης συνεχόμενης γραμμής και μόνης άσπρης συνεχόμενης γραμμής στον δρόμο; Από ότι ξέρω και διάβασα σε ξένα forums (αμερικάνικα):
Μονή - Συνεχόμενη: Απαγορεύεται προσπέρασμα, επιτρέπεται η εισχώρηση στην άλλη λωρίδα (για στρίψιμο αριστερά)
Διπλή - Συνεχόμενη: Απαγορεύεται προσπέρασμα, δεν επιτρέπεται η εισχώρηση στην άλλη λωρίδα (δεν μπορείς να στρίψεις)
Γενικά αυτό ισχύει ή είναι διαφορετικό στην Ελλάδα; Από ότι διαβάζω εδώ δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη
2) Αν σε δρόμο που κινούνται δύο οχήματα επιτρέπεται και το στρίψιμο αριστερά, αλλά και η προσπέραση, και ο προπορευόμενος έχει ανάψει φλας να στρίψει αριστερά. Οφείλει να ελέγξει αν κάποιος του κάνει προσπέραση τελευταία στιγμή από πίσω ή όχι; Ποιος έχει προτεραιότητα; Πρόσφατα μου έτυχε μηχανάκι να κάνει προσπέραση από αριστερά ενώ εγώ έστριβα αριστερά, και στο τσακ δεν τρακαραμε.
-
Σχετικά με το (1):
Για τη μονή γραμμή ο ΚΟΚ λέει ότι χωρίζει δύο τα δύο αντίθετα ρεύματα και τίποτα περισσότερο.
Για τη διπλή ισχύει ακριβώς αυτό που ισχύει και την αμερική. Θεωρητικά είναι "συνεχόμενος τοίχος" και απαγορεύεται τόσο να στρίψεις αριστερά όσο και να διασχίσεις κάθετα τον δρόμο. Βέβαια, στην ελληνική επαρχία που βάφουν τις γραμμές χωρίς διακοπή σημαίνει ότι στα περισσότερα χωριά δεν επιτρέπεται να περάσεις απέναντι...Σχετικά με το (2). Ναι οφείλει να ελέγξει. Κανονικά το μηχανάκι δικαιούται να προσπεράσει από δεξιά. Για το ποιος έχει προτεραιότητα, αν έχεις βγάλει φλας εσύ πριν ξεκινήσει την προσπέραση ο άλλο, φτάιει αυτός. Αν έχει ξεκινήσει την προσπέραση και βγάλεις μετά φλας, φταίς εσύ.
-
Τα πλήρωσε όλα η μηχανή.Εγώ όμως ξέρω ακριβώς την ανάποδη κατάληξη σε ίδια ακριβώς σύγκρουση. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ό,τι συμφωνήσουν οι ασφαλιστικές...
-
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σχετικά με το (1):
Για τη μονή γραμμή ο ΚΟΚ λέει ότι χωρίζει δύο τα δύο αντίθετα ρεύματα και τίποτα περισσότερο.
Για τη διπλή ισχύει ακριβώς αυτό που ισχύει και την αμερική. Θεωρητικά είναι "συνεχόμενος τοίχος" και απαγορεύεται τόσο να στρίψεις αριστερά όσο και να διασχίσεις κάθετα τον δρόμο. Βέβαια, στην ελληνική επαρχία που βάφουν τις γραμμές χωρίς διακοπή σημαίνει ότι στα περισσότερα χωριά δεν επιτρέπεται να περάσεις απέναντι...Σχετικά με το (2). Ναι οφείλει να ελέγξει. Κανονικά το μηχανάκι δικαιούται να προσπεράσει από δεξιά. Για το ποιος έχει προτεραιότητα, αν έχεις βγάλει φλας εσύ πριν ξεκινήσει την προσπέραση ο άλλο, φτάιει αυτός. Αν έχει ξεκινήσει την προσπέραση και βγάλεις μετά φλας, φταίς εσύ.
Να σαι καλά για τις διευκρινίσεις. Αλλά τι λωρίδες και κουραφέξαλα λέμε τώρα. Εδώ σε δρόμους πόλης δεν υπάρχουν καν γραμμές. Όλος ο δρόμος γκρι. Χαίρε Ελλάς.
-
Είναι δυνατόν, να θες να στρίψεις αριστερά, και να μην ελέγξεις από τον καθρέπτη;
Δεν έχεις ένστικτο αυτοσυντήρησης;Ανεξάρτητα όμως από αυτό, σε τέτοια περίπτωση, αυτός που στρίβει, πρέπει να βρίσκεται στην αριστερή μεριά της λωρίδας του, σχεδόν κολλητά (στη γειτονιά μου σε μια στροφή πάνε ΤΕΡΜΑ δεξιά και όταν το βλέπω μου ανεβαίνει το αίμα στο πάνω κεφάλι) και ο βλάκας που επιχειρεί προσπέραση πάνω σε διασταύρωση, πρέπει να στειρωθεί και αν απελαθεί εντός 3ημέρου.
ΓΤΜΠΣΠ
-
Αν η στροφή δεν σε παίρνει δεν έχεις άλλη επιλογή. Αυτό ισχύει ακόμα και μέσα στις πόλεις χάρη στα παρκαρισμένα στις γωνίες.
-
Σε κείνη την στροφή δεν έχει ποτέ παρκαρισμένα.
(εν τω μεταξύ βλέπω στο προηγούμενο μήνυμά μου το «..και αν απελαθεί...» να το έχω γράψει σωστά -αν απελαθεί- στο αριστερό παράθυρο, αλλά στο preview να είναι λάθος!)
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.