-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να σου πω ένα παράδειγμα παρόμοιο που έτυχε σε φίλο μου. Είχε βγάλει δίπλωμα αλλά τη μέρα που τον σταμάτησε η αστυνομία δεν το είχε πάνω του. Του βάλανε πρόστιμο που δεν το είχε μαζί του και τον στείλανε στο δικαστήριο. Εκεί όταν το έδειξε τον αθώωσαν και ούτε πρόστιμο του βάλανε
Αν τον εστειλαν στο δικαστηριο επειδη τον κατηγορησαν οτι οδηγουσε ενω δεν ΚΑΤΕΧΕΙ διπλωμα οδηγησης, τοτε επρεπε να τους γαμησει γιατι πολυ απλα αυτο δεν ισχυε. Αυτος ο ανθρωπος κατεχει διπλωμα αλλα δεν το ειχε μαζι του (= 20ε προστιμο επειδη δεν ειχε ΜΑΖΙ ΤΟΥ τα απαραιτητα χαρτια). Το πως θα το ανακαλυπταν αυτο ειναι δικο τους προβλημα. Η ποινη που του επεβαλαν/αυτο που τον κατηγορησαν κ τον αναγκασαν να τρεχει στο δικαστηριο, ειναι λαθος.
.Δεν γίνεται ακριβώς έτσι. Εάν δεν έχεις μαζί σου το δίπλωμα, σου βάζουν πρόστιμο 20 ευρώ και ζητούν να πας στην αρμόδια διεύθυνση τροχαίας (όχι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου) να το επιδείξεις εντός τριών εργασίμων ημερών. Αν δεν πας μέσα σε αυτή την προθεσμία γίνεται αυταπάγγελτη μήνυση για οδήγηση χωρίς κατοχή διπλώματος. Προφανώς για κάποιο λόγο δεν τον ενημέρωσαν ή δεν έδωσε σημασία στην υποχρέωση επίδειξης του διπλώματος στην αρμόδια τροχαία. Ποτέ δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας να ανακαλύψει αν ο πολίτης είναι νόμιμος ή όχι. Χέστηκε. Ο πολίτης πρέπει να το αποδείξει.
-
Ειναι οπως τα λες (για την εμφανιση του διπλωματος) με μεγαλη ενσταση στο τελευταιο:
'Ποτέ δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας να ανακαλύψει αν ο πολίτης είναι νόμιμος ή όχι. Χέστηκε. Ο πολίτης πρέπει να το αποδείξει.'
Δεν το καταλαβα αυτο, εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με κατηγορουν οτι οδηγω χωρις να κατεχω διπλωμα, πραγμα που δεν ειναι αληθεια. Η δυνατοτητα να ελεγξουν αν κατεχω διπλωμα εν ισχυ τη στιγμη του ελεγχου υπαρχει μια χαρα, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ειτε φυσικα μετα στο τμημα/διευθυνση, ο μονος λογος να μην το κανουν ειναι οτι βαριουνται.
εκτος αν υπαρχει ρητα αυτη η προβλεψη καπου αλλου. στο ΚΟΚ παντως, αναφερεται στη περιπτωση να οδηγας χωρις να κατεχεις αδεια, κ στην περιπτωση να οδηγας χωρις να εχεις τα χαρτια μαζι σου.
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Το ασφαλιστήριο που είχα στο αμάξι είχε λήξει και είχε περάσει πάνω από ένας μήνας. Στο σπίτι είχα το νέο ασφαλιστήριο που είχε εκδοθεί 20 μέρες πριν με σταματήσουν.Αρα ησουν κανονικοτατα ασφαλισμενος. Γιατι λες οτι 'τυπικα ημουν ανασφαλιστος'? Κ κανονικοτατα σου επεβαλαν το 20αρι (δεν το ειχες ΜΑΖΙ) αλλα σου εσβησαν το 500αρι (κατα τα προβλεπομενα οπως εξηγω παραπανω).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειναι οπως τα λες (για την εμφανιση του διπλωματος) με μεγαλη ενσταση στο τελευταιο:'Ποτέ δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας να ανακαλύψει αν ο πολίτης είναι νόμιμος ή όχι. Χέστηκε. Ο πολίτης πρέπει να το αποδείξει.'
Δεν το καταλαβα αυτο, εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με κατηγορουν οτι οδηγω χωρις να κατεχω διπλωμα, πραγμα που δεν ειναι αληθεια. Η δυνατοτητα να ελεγξουν αν κατεχω διπλωμα εν ισχυ τη στιγμη του ελεγχου υπαρχει μια χαρα, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ειτε φυσικα μετα στο τμημα/διευθυνση, ο μονος λογος να μην το κανουν ειναι οτι βαριουνται.
εκτος αν υπαρχει ρητα αυτη η προβλεψη καπου αλλου. στο ΚΟΚ παντως, αναφερεται στη περιπτωση να οδηγας χωρις να κατεχεις αδεια, κ στην περιπτωση να οδηγας χωρις να εχεις τα χαρτια μαζι σου.
Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα εφόσον δεν γνωρίζεις τον αριθμό του διπλώματός σου. ¨Οπως και να έχει στις δοσοληψίες με το Ελληνικό κράτος, ο πολίτης είναι πάντα αυτός που πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ακόμα και όταν ο νόμος προβλέπει διαφορετικά. Πχ. ο νόμος προβλέπει ότι πλέον τα διάφορα δικαιολογικά πρέπει να αναζητούνται από τις υπηρεσίες του δημοσίου μέσω της υπηρεσιακής οδού. Πες μου σε πόσες υπηρεσίες δεν σου ζητούν να πας να τα βρεις μόνος σου;
-
Κατ'αρχας, η απαντηση στις αδυναμιες αυτες μπορει καλλιστα να ειναι 'χεστηκα, κανω μηνυση για ψευδη καταμηνυση (που ειναι προφανης εδω) κ βγαλτε ακρη'. Οχι οτι θα γινει τιποτα, αλλα αυτο ειναι το σωστο.
Απο εκει κ περα, η διαδικασια οπως την περιγραφεις προφανως ειναι η εξης: με ελεγχουν στο δρομο, δεν εχω διπλωμα πανω μου, μου δινουν τη κληση κ μετα πανε στο τμημα/διευθυνση/οπουδηποτε κ απο τη κληση κ τα καταγεγραμμενα στοιχεια μου, προωθουν τη διαδικασια του να περιμενουν να εμφανιστω με το διπλωμα και να με τρεξουν αν δεν. Σωστα?
Ε, εκεινη τη στιγμη που το κανουν αυτο με τα στοιχεια μου, αφου εχουν οτι στοιχεια μου χρειαζονται για να μου κανουν μηνυση, απο τα ιδια στοιχεια μπορουν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ να ελεγξουν κ το αν εχω ισχυον διπλωμα. Με ενα κλικ.
-
Kacey πολυ csi βλεπεις.
Μεχρι στιγμης ΔΕΝ υπαρχει δυνατοτητα να ελεγθει με οποιονδηποτε τροπο αν ο οδηγος κατεχει η οχι αδεια ικανοτητας οδηγου. -
570033χχχ
ο αριθμος διπλωματος μου. Τους τον ειπα, τον ειπαν μεσω ασυρματου οι ΔΙΑΣ, κ ηρθε σε 30 δευτερολεπτα η απαντηση οτι ειναι οκ. κ επειδη δεν ειχα τιποτα απο χαρτια πανω μου με ρωτησαν ΑΦΜ κ αριθμο ταυτοτητας, κ εδωσαν κ αυτα για διασταυρωση. Κ ολα αυτα στο δρομο.
Φαντασου τι μπορει να κανει σε ενα γραφειο, ΑΝΤΙ να μου γραψει μηνυση βασει των στοιχειων που εχει στα χερια του.
Δεν βλεπω CSI. Ειμαστε στο 2013 επιτελους...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
570033χχχο αριθμος διπλωματος μου. Τους τον ειπα, τον ειπαν μεσω ασυρματου οι ΔΙΑΣ, κ ηρθε σε 30 δευτερολεπτα η απαντηση οτι ειναι οκ. κ επειδη δεν ειχα τιποτα απο χαρτια πανω μου με ρωτησαν ΑΦΜ κ αριθμο ταυτοτητας, κ εδωσαν κ αυτα για διασταυρωση. Κ ολα αυτα στο δρομο.
Φαντασου τι μπορει να κανει σε ενα γραφειο, ΑΝΤΙ να μου γραψει μηνυση βασει των στοιχειων που εχει στα χερια του.
Δεν βλεπω CSI. Ειμαστε στο 2013 επιτελους...
το κακό είναι ότι η λύση 'μέσω ασυρμάτου' δεν είναι έτους 2013 αλλά 1993 για άλλα κράτη αλλά τεσπα η δουλειά έγινε τελικά έστω κι έτσι. Κι εμένα μου ακούστηκε κάπως η στυνομία να μην μπορεί να διασταυρώσει ένα δίπλωμα.
-
Διαβάζω που λετε μια ανακοίνωση που λέει τα εξής:
Λόγω εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης επαγωγικών βρόχων, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο ύψος της χ/θ 9,720 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Μεταμορφώσεως, στις 27 και 28-11-2013΄:
Α΄ ΦΑΣΗ: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην μεσαία και αριστερή λωρίδα, σε μέγιστο μήκος 1.600 μέτρων, κατά τις ώρες 23.00΄ έως 02.00΄ της επομένης.
Β΄ ΦΑΣΗ: Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) λεπτών, κατά τις ώρες 02.00΄ έως 02.10΄.
Γ΄ ΦΑΣΗ: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης από 02.10΄ έως 06.00΄.
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη (Λ.Ε.Α.), στο τμήμα της από την έξοδο Αναγεννήσεως έως την είσοδο της Αττικής Οδού, κατά τις ώρες 23.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.
Τι σκ@τ@ σημαίνει 'διακοπη κυκλοφοριας των οχηματων στη ΛΕΑ' ? Επιτρεποταν ποτέ να κυκλοφορουν οχηματα στη ΛΕΑ;
Μου θυμιζει τις ανακοινωσεις οταν γινεται καποιο γεγονος στην Αθηνα, π.χ.μαραθωνιος, και λενε 'την ταδε μερα απαγορευεται η σταση και η σταθμευση στην ταδε οδο', τη στιγμη που στην ιδια οδο απαγορευεται** καθε μερα και καθε ωρα **η σταση και η σταθμευση.
Ο,τι να'ναι.
Ηλιθιοι.
-
τα οχηματα εκτακτης αναγκης πυροσβεστικη αστυνομια ασθενοφορα πολιτικης προστασιας γερανοι κλπ κλπ εχουν δικαιωμα να κυκλοφορουν στην λεα εφοσον το απαιτουν οι συνθηκες...οποτε η ανακοινωση καλυπτει ολα τα οχηματα και ολες τις περιπτωσεις
-
Oι μαραθωνιοι γινονται συνηθως κυριακες οποτε μπορεις να παρκαρεις οπουδηποτε τις νορμαλ κυριακες....νομιζω
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Oι μαραθωνιοι γινονται συνηθως κυριακες οποτε μπορεις να παρκαρεις οπουδηποτε τις νορμαλ κυριακες....νομιζωΌχι.
-
Έφαγα κλήση για ληγμένη κάρτα καυσαερίων κάπου τον Απρίλη (50ευρώ).
Άργησα να την πληρώσω τότε καθότι δεν είχα τα χρήματα και δυστυχώς την ξέχασα εντελώς μετά.
Μου ήρθε προχθές χαρτί από την αστυνομία σχετικά με την πληρωμή αλλά τώρα δεν βρίσκω πουθενά το χαρτί της κλήσης.Τί κάνω τώρα, πού πάω για να πληρώσω και τί επιπλέον επιβάρυνση θα έχω;;;
-
Θελω να παρω μεταχειρισμενο ενα ΦΙΧ επαγγελματικο Τζηποειδες (πατζερο 88).
Η σκληρη οροφη, που εχει, ΔΕΝ αναγραφεται στην αδεια.Περναει ΚΤΕΟ?...εχω προβλημα με τροχαια αν με σταματησουν?..αν ναι, ποια η ποινη? Η αδεια γραφει ΑΝΟΙΧΤΟ δηλαδη με μουσαμα-τεντα.
Υπαρχει διαδικασια να δηλωσω τη σκληρη οροφη στο Υπουργειο και να ειμαι νομιμος?
Καθισματα πισω δεν με ενδιαφερουν
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Έφαγα κλήση για ληγμένη κάρτα καυσαερίων κάπου τον Απρίλη (50ευρώ).
Άργησα να την πληρώσω τότε καθότι δεν είχα τα χρήματα και δυστυχώς την ξέχασα εντελώς μετά.
Μου ήρθε προχθές χαρτί από την αστυνομία σχετικά με την πληρωμή αλλά τώρα δεν βρίσκω πουθενά το χαρτί της κλήσης.Τί κάνω τώρα, πού πάω για να πληρώσω και τί επιπλέον επιβάρυνση θα έχω;;;
Το χαρτι αυτο που σου ηρθε (υποθετω συστημενη επιστολη), δεν εχει ολα τα απαραιτητα στοιχεια για πληρωμη της κλησης?
-
Χθες το απόγευμα με 'έγραψαν' για όριο ταχύτητας με πιστόλι-ραντάρ. Το όριο ήταν 50, εγώ πήγαινα με 75 και τελικά στην κλήση έγραψε 68 km/hr. 40 ευρώ, αν πληρωθεί μέσα σε 10 μέρες πέφτει στα 20. Μικρό το κακό...
Βλέποντας όμως αργότερα την κλήση, είδα ότι ενώ έχει γράψει σωστά τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος (του έδωσα προφανώς το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος), έγραψε ότι είμαι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κάτι που δεν ισχύει (είναι συγγενικο μου πρόσωπο).
Έχει νόημα να κάνω ενσταση, για λάθος στοιχεία κατά την βεβαίωση παράβασης?
-
Άντε ντε, έχει νόημα να κάνεις την παλαβή σε α) τόσο μικρό πρόστιμο β) που σου την χάρισε ενώ έτρεχες παραπάνω? Δεν τους τραβάς και καμιά μήνυση που σε σταμάτησαν?
-
Μπα... Η μήνυση έχει πλέον ακριβό παράβολο (€100), δεν συμφέρει...
Τώρα που το σκέφτομαι, έχω υπογράψει κι εγώ στην κλήση όταν την παρέλαβα, οπότε ότι έγινε έγινε... Χορηγία 20 ευρώ στον Δήμο... -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Χθες το απόγευμα με 'έγραψαν' για όριο ταχύτητας με πιστόλι-ραντάρ.πού ;
-
Στο τέλος της ευθείας των Κιμμερίων ερχόμενος από την Πανεπιστημιούπολη προς το κέντρο της Ξάνθης, στο roundabout.
-
Να το ξέρουμε...
Μία φορά βέβαια έχω περάσει από κει με κυκλικό κόμβο...
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.