-
Καλά το πηδήξαμε και ψόφισε.
Ας σκουπίσει ο mod τα άσχετα να τελειώνουμε... -
η ευκολη λυση τοσες ωρες ειμαστε ολοι εκτος θεματος αλλα δεν μας ενοιαζε...ξαφνικα το θυμηθηκαμε
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
εγω προσωπικα δεν θετω σε κινδυνο την ζωη 'σου' ουτε 'σου' κανω δυσκολη την ζωη. Αν 'εσυ' δεν σεβεσαι την σωματικη 'σου' ακεραιοτητα και τους υπολοιπους χρηστες και φυτοζωεις εις βαρος τους εγω δεν προκειται να 'σε' διευκολυνω...αν παλι 'εσυ' μου ζητησεις ευγενικα να σου παραχωρησω προτεραιοτητα για τον Α-Β λογο και με σεβεσαι οπως θελεις να σε σεβομαι... τοτε κατα 99% θα το κανω εκτος αν βιαζομαι περισσοτερο απο σενα ή συντρεχουν αλλοι λογοι
ειναι τοσο 'crystal clear' η θεση μου στο συγκεκριμενο θεμα που τεθηκε που μονο εσκεμενα καποιος κανει πως δεν την καταλαβαινει (συνηθως γιατι θελει να δικαιολογισει τα αδικαιολογητα)
ΚΑτσε ρε Κωστα γιατι θα μας τρελλανεις.... Δηλαδη εσυ προτιμας να κλεισεις ενα μηχανακια στα διοδια με το αυτοκινητο σου επειδη δεν σεβαστηκε τη προτεραιοτητα σου η μαλλον οπως λες εσυ αφου δεν νοιαζεται αυτος για την ζωη του γιατι να νοιαστεις εσυ?
απαντω μονο στο θεμα διοδιων...
αν δω μηχανη να προσπαθει να περασει μεσα στο booth εκβιαστικα απο δεξια για να με εκμεταλευτει ωστε να μην πληρωσει διοδια ΔΕΝ θα την διευκολυνω.
αν μου κανει νοημα περιμενωντας στο χωρισμα η ερχομενος διπλα μου ζητωντας αδεια (5-6 φορες που μου εχει τυχει στα 17 χρονια) απαντησα ευγενικα παρακαλω.
αν παλι το απαιτησει θα κινηθω οπως θα κινουμουνα αν δεν υπηρχε...εξαλλου στα διοδια σε μποτιλιαρισμα κινουμαστε με ρυθμο πεζου...
το ιδιο πρατω και προς τους οδηγους αυτοκινητων που κινουντε αναμεσα στην ουρα και μολις φτασουν μπροστα πανε να 'κλεψουν'...
δεν διαχωριζω αυτοκινητο η μηχανη...δεν κατηγορω το αυτοκινητο η την μηχανη ως οχημα...κατηγορω ομως τους οδηγους τους ειτε απο την μια μερια ειτε απο την αλλη...ok. Noted.
Aρα καταληγουμε στο οτι προτιμας να χτυπησεις καποιον με πι8ανοτητα τραυματισμου κλπ αν ειναι πονηρος (κοιταει να εκμεταλευτει εσενα στα διοδια σε φαση πληρωμης, προταιρεοτητας κλπ) αλλα σε περιπτωση ευγενικης προσεγγισης τοτε 8α τον αφησεις να κανει την δουλεια του (κοινος να περασει μπροστα σου στην γραμμη).
Σωστα? -
εγραψα πουθενα οτι θα κινηθω εγω προς την μηχανη (η το αυτοκινητο)? ειπα ξεκαθαρα οτι δεν θα διευκολυνω (κοιτα την παραπανω δημοσιευση που κανεις μαλιστα quote)...αυτος αν πεσει θα πεσει πανω μου και οχι εγω πανω του...να στο πω αλλιως
αν ενα αυτοκινητο παραβιασει στοπ η φαναρι και πεσει πανω μου και μετα καρφωθει σε μια κολωνα και χτυπησει ....ουτε θα φταιω ουτε θα εχω τυψεις οτι επραξα λαθος (θα εχω τυψεις για την ζωη...) και ακομα μεγαλυτερες αν στην προσπαθεια να αποφυγω αυτον που ειναι η αιτια του κακου χτυπησω καποιον αλλον που δεν εχει καμια αναμιξη η χτυπησει καποιος επιβατης μου. -
Μαλλον πρεπει να σκεφτουμε οτι η υποκρισια ειναι αυτο που λεμε και κραζουμε τους αλλους ειτε οδηγουμε ποδηλατο, ειτε μηχανη, αεροπλανο, το εντερπραις και παει λεγοντας.... Το να εχεις παρανομισει και να μην εχεις τηρησει τον ΚΟΚ καμμια 10αρια φορες σε ανυποτες στιγμες σε κανει παρανομο και εσενα. Εξου και το παραδειγα με την νταλικα κασερι μου.... Εφ οσον λοιπον κανεις τα ιδια η χειροτερα κλπ (οχι εσυ γενικοτερα ολοι μας που εχουμε παρανομισει γιατι ΟΛΟΙ μας εχουμε και ας το παιζουμε οσιες Μαριες ειδηκα πολλοι χρηστες σε αυτο το φορουμ) δεν δικαιουμαστε να λεμε οτι αμα μου το κανει αυτο εγω 8α τον πατησω απο επανω και γιατι να νοιαστω αφου αυτος δεν νοιαζεται και εχω δικιο και παει λεγοντας....
Sorry αλλα το να κοιταω να τιμωρησω τους παραβατες του ΚΟΚ στην προκειμενη περιπτωση που μου πηρανε την σειρα στα διοδια, κινουντε στην μεσσαια λωριδα, κλπ κλπ κλπ και ας του σκοτωσω η τραυματισω, τραμπουκισω κλπ κλπ βαση της ισχυροτερης θεσης που εχω λογο του κουτιου δεν την βρισκω και πολυ λογικη....
-
εγραψα πουθενα οτι θα κινηθω εγω προς την μηχανη (η το αυτοκινητο)? ειπα ξεκαθαρα οτι δεν θα διευκολυνω (κοιτα την παραπανω δημοσιευση που κανεις μαλιστα quote)...αυτος αν πεσει θα πεσει πανω μου και οχι εγω πανω του...να στο πω αλλιως
αν ενα αυτοκινητο παραβιασει στοπ η φαναρι και πεσει πανω μου και μετα καρφωθει σε μια κολωνα και χτυπησει ....ουτε θα φταιω ουτε θα εχω τυψεις οτι επραξα λαθος (θα εχω τυψεις για την ζωη...) και ακομα μεγαλυτερες αν στην προσπαθεια να αποφυγω αυτον που ειναι η αιτια του κακου χτυπησω καποιον αλλον που δεν εχει καμια αναμιξη η χτυπησει καποιος επιβατης μου.Μα ρε κωστα λες δεν θα τον διευκολινεις.Το ιδιο ειναι. Το ποιος θα πεσει πανω σε ποιον ειναι το θεμα η οτι αν 8α το δεις οτι εχεται το τρακαρισμα και απλα δεν θα αντιδρασεις γιατι εχεις δικιο?
Με την λογικη την δικια σου να τον μην το διευκολινεις (κοινως να συνεχισεις την πορεια σου ) οταν το ζωο θα ερχεται και ενω βλεπει οτι δεν χωραει θα το εκβιασει, εσυ αφου τον εχεις δει ομως και συνεχιζεις να λες (οχι το λες ετσι ακριβως) οχι βρε πουστη δεν θα σε διευκολινω και ας γινουμε ενα ματσο λαμαρινες και ας χτυπισεις, δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερη σκεψη απο αυτη του ζωου που θα επιχειρησει να περασει με τσαμπουκα....
Με την ιδια λογικη λοιπον οταν κινουντε μηχανακια αναμεσα στα αυτοκινητα και εσυ εισαι μποτιλιαρισμενος ανοιξε την πορτα σου να τους ριξεις κατω γιατι ειναι παρανομοι βαση ΚΟΚ, γιατι εκμεταλευοντε το οτι εισαι σταματημενος στην κινηση, το οτι σου τρωνε την σειρα στο πιο κατω φαναρι και παει λεγοντας....Και επετρεψε μου, επειδη σε ξερω (ασχετος τις προσωπικες αντιπαραθεσεις για αλλο θεμα), δεν εισαι ανθρωπος που εν γνωση σου θα εβαζες σε κινδυνο την ζωη οποιουδηποτε παει να σε περασει με τσαμπουκα.... Εδω γατα ειχες χτυπησει χωρις να προλαβεις να αντιδρασεις και στεναχωριοσουνα. Ποσο μαλλον να βλεπεις οτι καποιος αναγκεφαλος παει να φαει το κεφαλι του και εσυ να τον διευκολινεις να το φαει (με το να μην τον διευκολυνεις να περασει).
-
οπως εχουμε ξαναπει στο παρελθον μεταξυ μας (παλια 'οικογενεια') πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται η παρερμηνευεται ή δεν αποδιδεται σωστα ή δεν αντιλαμβανεται ο συνομιλητης πληρως την θεση μας.
Αντιθετως ειμαι 100% σιγουρος οτι αν η κουβεντα γινοτανε f2f δεν θα χρειαζοντουσαν συνεχως διευκρινησεις και θα ειχαμε κοινη συμπορευση στο 99% των θεσεων μας
Για το λογο αυτο δεν θεωρω οτι περαιτερω κουβεντα επι του θεματος δεν εχει να προσφερει κατι επιπλεον παρα μονο πιθανες παρεξηγησεις
-
Εισαι ακυρος Αννιβα. Το οτι περναει το μηχανακι αναμεσα απο τα αυτοκινητα, ουτε με αφορα ουτε με ενοχλει. Το οτι αναγκαζομαι να κανω πισω/ακρη ενω δεν πρεπει, επειδη ΕΚΕΙΝΟΣ διαλεξε να περασει απο οπου διαλεξε ή το στοπ ή το κοκκινο, με αφορα κ με ενοχλει.
Κ πολυ απλα λεω οτι οποιος εκβιαζει καταστασεις, αγνοειται. Οτι παθει ειναι δικο του φταιξιμο. Οπως οτι παθω εγω οταν παρανομω ειναι δικο μου φταιξιμο κ δεν περιμενω απο κανεναν να μου κανει καμμια χαρη. Αλλα εγω ουτε παρανομω εσκεμμενα οταν υπαρχουν αλλοι τριγυρω μου, ουτε το κανω εναντιον αλλων.
-
Παλλικαρια δεν το τελειωνετε εδω? Εχετε γινει πολυ κουραστικοι....
-
Προς mad max και kacey:
Αν ο μηχανάκιας σκοτωθεί και αποδειχτεί οτι τον είχες αντιληφθεί έγκαιρα και ενώ είχες την δυνατότητα να τον αποφύγεις δέν το έκανες τότε είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Αν είσαι τυχερός μπορεί να τη γλιτώσεις με ανθρωποκτονία απο αμέλεια, ενώ άν είσαι άτυχος θα σου φορτώσουν ανθρωποκτονία με πρόθεση.
Μπορεί να λές οτι αυτός έπεσε πάνω σου και οτι απλά δεν τον διευκόλυνες, αλλά αυτό που βλέπει το δικαστήριο είναι οτι προτίμησες να σκοτώσεις άνθρωπο για να μή καθυστερήσεις μερικά δευτερόλεπτα.
-
'Εγω δεν ξερω τιποτα, πηγε να περασει αναμεσα σε εμενα κ το τσιμεντενιο τοιχο των διοδιων ενω εφτανα στο booth, για να προσπερασει την ουρα, κ σφηνωσε'.
Οποιος παει να εκβιασει καταστασεις ενω παραβιαζει νομους κ υποχρεωσεις δικες του ή δικαιωμα αλλων, θα αγνοειται.Τελος.
-
συμβουλη προς ολους.....
READ BETWEEN THE LINES
επισης ας αφησουμε τα σεναρια επιστημονικης φαντασιας (εχω και γω μεγαλη φαντασια να φτιαξω ιστοριες) και τις 'δικες' στηριγμενες στην προσωπικη φαντασια
σταματηστε να με παρουσιαζετε καποιοι σαν δολοφονο επανελλειμενως η τουλαχιστον κοιταξτε πρωτα την καμπουρα σας και τα δικα σας στραβα που νομιζετε οτι ειναι σωστα
-
Κάποιοι βλέπουν τα πράγματα διαστρεβλωμένα.
Παράδειγμα λένε «περνάει οδηγός την διασταύρωση με κόκκινο» και όχι ότι παραβιάζει οδηγός τον κόκκινο σηματοδότη στην διασταύρωση», στην συνέχεια λένε «και πέφτει πάνω του ένα διερχόμενο αυτοκίνητο» και όχι «και πέφτει πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο».
Έπειτα ρίχνουν ευθύνες στο οδηγό του διερχόμενου αυτοκινήτου γιατί δεν αντέδρασε έγκαιρα και δεν απέτρεψε την σύγκρουση και πέρασε την διασταύρωση με πράσινο χωρίς να ελέγξει εάν κάποιος οδηγός παραβίαζε τον κόκκινο την χρονική στιγμή της διέλευσής του.
-
αν ενα αυτοκινητο παραβιασει στοπ η φαναρι και πεσει πανω μου και μετα καρφωθει σε μια κολωνα και χτυπησει ....ουτε θα φταιω ουτε θα εχω τυψεις οτι επραξα λαθος (θα εχω τυψεις για την ζωη...) και ακομα μεγαλυτερες αν στην προσπαθεια να αποφυγω αυτον που ειναι η αιτια του κακου χτυπησω καποιον αλλον που δεν εχει καμια αναμιξη η χτυπησει καποιος επιβατης μου.Αν οντως το κανεις αυτο, τοτε θα πρεπει να εχεις 1 τρακαρισμα καθε μερα. Που μαλλον δεν εχεις......
Εκτος αν ζεις στην Γερμανια. Ενας γερμανος φιλος, αστυνομικος στο επαγγελμα μου ειχε πει οτι αυτο που μας σωζει και δεν εχουμε τα 10πλασια ατυχηματα ειναι η ανοχη στην βλακεια του αλλου, κατι που δεν συμβαινει στην χωρα του. Εμεις θα κορναρουμε , θα βρισουμε , θα χειρονομισουμε, θα το σωσουμε παντως, εκει οχι. Αναφερομαι σε ταχυτητες πολης, προφανως και οχι σε αυτοκινητοδρομους. -
εχει διαφορα το σταματαω για να περασει ο αλλος που καταλαθος δεν ειδε το στοπ και σταματαω για να περασει ο αλλος που θελει να μου κανει μαγκια επιτηδες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Εγω δεν ξερω τιποτα, πηγε να περασει αναμεσα σε εμενα κ το τσιμεντενιο τοιχο των διοδιων ενω εφτανα στο booth, για να προσπερασει την ουρα, κ σφηνωσε'.Οποιος παει να εκβιασει καταστασεις ενω παραβιαζει νομους κ υποχρεωσεις δικες του ή δικαιωμα αλλων, θα αγνοειται.Τελος.
Γιατί δέν λές αυτό που έγραψες στην προηγούμενη σελίδα στο δικαστήριο?
Ρε Αννιβα θα μας τρελανεις? Αυτος επιλεγει 'να περασει απο οπου γουσταρει', κ του φταιω εγω που δεν εκανα ακρη ή δεν σταματησα? Οχι ρε φιλε, δεν θα κατσω να με γαμανε. Εγω θα συνεχισω κανονικα το δρομο μου οπως εχω δικαιωμα, δεν κανω ακρη κ δεν σταματαω για κανενα που ΔΙΑΛΕΞΕ να παει να στριμωχτει, ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ εκει που δεν πρεπει. Χεστηκα.
Είναι ο νομικός ορισμός του ενδεχόμενου δόλου. Προβλέπεις οτι ενδέχεται απο την πράξη σου να σκοτώσεις ή να τραυματίσεις τον μηχανάκια αλλά παρόλα αυτά το αποδέχεσαι. Δέν έχει σημασία αν παρανόμησε ή όχι, απο τη στιγμή που μπορούσες να κάνεις κάτι και δέν το έκανες είσαι ένοχος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποιος παει να εκβιασει καταστασεις ενω παραβιαζει νομους κ υποχρεωσεις δικες του ή δικαιωμα αλλων, ...
Δυστυχώς, σε αυτήν την πιθανότητα και το 'φόβο' του οδηγού αυτοκινήτου να εμπλακεί σε τυχόν ατύχημα με τραυματισμό του οδηγού δικύκλου , στηρίζονται οι δικυκλιστές.
Και για το αυταπόδεικτο δίκιο του, ο οδηγός αυτοκινήτου ίσως να ταλαιπωρείται δικαστικά για καιρό.
Στηριζόμενοι λοιπόν σε αυτήν τη λογική, όντως 'εκβιάζουν καταστάσεις'. Και το ξέρουν καλά, πολύ καλά ! -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εχει διαφορα το σταματαω για να περασει ο αλλος που καταλαθος δεν ειδε το στοπ και σταματαω για να περασει ο αλλος που θελει να μου κανει μαγκια επιτηδες.Ναι εχει , στην σφοδροτητα της συγκρουσης .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γιατί δέν λές αυτό που έγραψες στην προηγούμενη σελίδα στο δικαστήριο?
Γιατι δεν ειμαι χαζος.
Ρε Αννιβα θα μας τρελανεις? Αυτος επιλεγει 'να περασει απο οπου γουσταρει', κ του φταιω εγω που δεν εκανα ακρη ή δεν σταματησα? Οχι ρε φιλε, δεν θα κατσω να με γαμανε. Εγω θα συνεχισω κανονικα το δρομο μου οπως εχω δικαιωμα, δεν κανω ακρη κ δεν σταματαω για κανενα που ΔΙΑΛΕΞΕ να παει να στριμωχτει, ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ εκει που δεν πρεπει. Χεστηκα.
Είναι ο νομικός ορισμός του ενδεχόμενου δόλου. Προβλέπεις οτι ενδέχεται απο την πράξη σου να σκοτώσεις ή να τραυματίσεις τον μηχανάκια αλλά παρόλα αυτά το αποδέχεσαι. Δέν έχει σημασία αν παρανόμησε ή όχι, απο τη στιγμή που μπορούσες να κάνεις κάτι και δέν το έκανες είσαι ένοχος.
Για αυτο λοιπον, 'εγω δεν ξερω τιποτα, εγω εμπαινα στο booth για να πληρωσω τα διοδια κ αυτος πηγε να περασει αναμεσα σε εμενα κ το τσιμεντενιο τοιχειο (πως σκατα γραφεται?) - πιθανως για να περασει τσαμπα, ή για να περασει την ουρα - κ σφηνωσε ο μαλακας. Πληρωστε μου τωρα το φτερο που μου χαλασε'.
Οποιος παει να εκβιασει καταστασεις ενω παραβιαζει νομους κ υποχρεωσεις δικες του ή δικαιωμα αλλων, ...
Δυστυχώς, σε αυτήν την πιθανότητα και το 'φόβο' του οδηγού αυτοκινήτου να εμπλακεί σε τυχόν ατύχημα με τραυματισμό του οδηγού δικύκλου , στηρίζονται οι δικυκλιστές.
Και για το αυταπόδεικτο δίκιο του, ο οδηγός αυτοκινήτου ίσως να ταλαιπωρείται δικαστικά για καιρό.
Στηριζόμενοι λοιπόν σε αυτήν τη λογική, όντως 'εκβιάζουν καταστάσεις'. Και το ξέρουν καλά, πολύ καλά !Καποια στιγμη λοιπον πρεπει να μαθουν οτι μπορει να την πατησουν...
εχει διαφορα το σταματαω για να περασει ο αλλος που καταλαθος δεν ειδε το στοπ και σταματαω για να περασει ο αλλος που θελει να μου κανει μαγκια επιτηδες.
Αυτο ακριβως. Ξανα: οποιος εκβιαζει καταστασεις ενω εχει αδικο, αγνοειται.
-
Όταν λέμε 'αγνοείται', εννοούμε 'έχει να εμφανιστεί πολλές μέρες, σε 5 χρόνια τον κηρύσσουμε σε αφάνεια';
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν θα το 'λεγα.
Ο άλλος έχει τη δυνατότητα να διακόψει την πορεία του, προκειμένου να σώσει τη ζωή του ή τη σωματική του ακεραιότητα, και δεν το πράττει.
Μέχρι τη στιγμή της επέλευσης του κινδύνου, ο 'δράστης' κάνει κάτι απολύτως νόμιμο, δηλαδή κινείται στο δρόμο έχοντας προτεραιότητα.
Η παράνομη/επικίνδυνη ενέργεια που οδηγεί στο αποτέλεσμα (θάνατο-τραυματισμό-υλική ζημία) δεν είναι του 'δράστη', αλλά του θύματος.
Θα πρέπει ν' αποδειχθεί ότι ο 'δράστης' είχε δει το βλάκα, είχε τα αντανακλαστικά να αντιδράσει και παρά ταύτα δεν το έπραξε.
Εξαιρουμένης της ομολογίας, άλλος τρόπος απόδειξης αυτού του πράγματος δεν υπάρχει. Μόνο υποθέσεις γίνονται, που φυσικά μένουν υποθέσεις.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.