-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
'Παραληρημα', αλλα ασχολουμαστε με το τι ειπωθηκε κ ψαχνουμε να καταλαβουμε...
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ Ή ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ Ή ΑΔΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ (=τσαμπα μαγκας). Αυτο ειναι το οφελος.
Το ίδιο τζάμπα μάγκας είσαι και σύ που θα πείς ψέματα στο δικαστήριο. Αν είσαι μάγκας επι πληρωμή πές τους αυτό που γράφεις με κεφαλαία απο πάνω
ενω ο μηχανοβιος θα πει 'πηγα να χωθω με τσαμπουκα για να κερδισω ενα 20λεπτο αλλα ο πουστης δε με αφησε και με χτυπησε'
-
dog80
Το ξερουμε οτι εισαι μηχανακιας, αλλα αυτη η ξεφτυλλισμενη υποστηριξη στο να μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις στο δρομο κ κανεις να μην εχει το δικαιωμα να αντιδρασει, εχει καταντησει γελοια. Εχεις φτασει στο σημειο να επιβραβευεις το 'εγω κανω οτι γουσταρω κ εσυ ο κακος ΙΧης θα το ανεχτεις γιατι αλλιως θα παθω κατι'. Το γνωστο 'προσεχετε με οταν εγω αδιαφορω για την ασφαλεια μου, για να μην μπλεξετε'.
Δεν πειραζει, μπαριερα κ λαμαρινα.
Ο χρήστης soch έγραψε:
Έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει όταν ο μηχανάκιας kacey σε μια από τις συνηθισμένες διαδρομές-διηθήσεις (γιατί αποκλείεται να μην κάνει), συναντηθεί με τον αυτοκινητιστή τύπου kacey. Της kaceyαδας το κάγκελο...Ρε μεγαλε μας δουλευεις? Τι σχεση εχει η διηθηση (που δεν την ανεφερα κ πουθενα) με το 'σου παιρνω την ουρα/περναω με κοκκινο/περναω στοπ γιατι ετσι γουσταρω κ εσυ θα αναγκαστεις να σταματησεις για να μη μπλεξεις' ? Καταλαβαινεις τι λεμε ή εισαι του νηπιαγωγειου?
-
Και προτιμας δηλαδη, να εμπλακεις σε ατυχημα, στο οποιο φυσικα δεν φταις, να υποστεις χασιμο χρονου, για ανταλαγη στοιχειων, συνεργεια, ασφαλιστικες κλπ.παρα να φρεναρεις, να το σωσεις και να ριξεις ενα 'που πας ρε βλακα' ?
-
Δεν εχω εμπλακει ποτε σε τετοιο ατυχημα. Αυτο κατι θα επρεπε να λεει.
(hint: οταν ο αλλος παει να κανει κατι επιτηδες - κ οχι 'περασε το στοπ γιατι δεν το ειδε' - εχει κ την δυνατοτητα να σταματησει εκεινος την πορεια του...)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις kc οτι κάποιες φορές μπορεί να χάσεις το δίκιο σου επειδή δεν προστάτευσες τον απέναντι είναι οι μονόδρομοι-στενά, όπου αν παίξεις chicken με κανέναν δικυκλιστή που έρχεται ανάποδα από απέναντι και χτυπήσει μπορεί να βρεις και εσύ τον μπελά σου, επειδή -υποτίθεται- εκεί οι ταχύτητες είναι πολύ μικρές και μπορούσες να τον δεις εγκαίρως και να σταματήσεις, εφόσον συνέτρεχε κίνδυνος. Συνυπευθυνότητα, you know?
Σαφώς και δε θα είμαι υπέρ στο να ζητήσει τα ρέστα ο μηχανόβιος σε τέτοια περίπτωση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, c' est la vie.
'Μα κύριε πρόεδρε (του δικαστηρίου) αδυνατούσα να πιστέψω ότι ο οδηγός της μηχανής δε θα πήγαινε εντελώς άκρη έστω και την τελευταία στιγμή! Πρώτη φορά έτυχα σε αντίστοιχο σκηνικό! Είναι δυνατόν να κινείσαι παράνομα, να βλέπεις 1,5 τόνο μέταλλο να έρχεται προς το μέρος σου και να μην κάνεις στην άκρη; Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν κάνει στην άκρη, ήταν αργά...'
Aλήθεια πιστεύεις οτι ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα πάρει στα σοβαρά μια τέτοια κατάθεση?
-
δεν τον ειδα.
και τελος. -
Κ αν τον ειδα, σταματησα οπως μπορουσα αλλα ηταν αργα, κ αυτος που ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΝΑΠΟΔΑ Κ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, επεσε πανω μου. Ας μου πληρωσουν τωρα οι κληρονομοι του τον προφυλακτηρα μου να ληξει εδω.
-
Έχετε βρεθεί πότε σε δικαστήριο για τροχαίο ατύχημα;
-
εγω ναι,και δικαιωθηκα.
4 αυτοκινητα καραμπολα ημουν ο μονος που δεν εφταιγε -
Δεν είναι λάθος.Είναι πρόστιμο 8.000 ευρώ (οκτώ χιλιάδες) διότι δεν είχε μαζί του την άδεια κυκλοφορίας και είχε φωτοτυπία αυτής αφού την έδωσε στο μηχανολογικό για να προσθέσουν καύσιμο υγραέριο.
Εχουν έρθει εγκύκλιοι με τεράστια πρόστιμα σε κάθε περίπτωση.
Φυσικά θα κάνει ένσταση και ότι προκύψει......Uploaded with ImageShack.us
-
8000?
τοσο πολυ ειναι αν δεν εχεις την αδεια μαζι σου? -
Πουθενα στον ΚΟΚ δεν υπαρχει το νουμερο '8,000' ή η λεξη οκτω/οχτω εκτος απο ενα σημειο που αναφερει οτι 'μετα απο οκτω χρονια μπλα μπλα μπλα'.
Κ τι σημαινει 'εγκυκλιος'? Αυτο που ισχυει ειναι ο ΝΟΜΟΣ, δηλαδη ο 3542/2007 (που ειναι ο ΚΟΚ του 2007) μαζι με καποιες ΜΙΚΡΕΣ αλλαγες κ βλετιωσεις μετεπειτα (το 2009 κ 2010 νομιζω), τι σημαινει 'εχει στειλει εγκυκλιο το υπουργειο ζητωντας τη ποινη ταδε'? Απο ποτε οι παραβασεις κ οι ποινες αποφασιζονται με 'εγκυκλιους'?
Αυτο ειναι μουφα κ οποιος σου το εδειξε ειναι ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ (εκτος απο ΒΛΑΚΑΣ, αν πιστευει οτι μπορει να κανει καποιον να πιστεψει κατι τετοιο). Η ποινη για την μη κατοχη των απαιτουμενων εγγραφων ειναι 20ε. Να μας σκαναρεις ολοκληρη τη κληση χωρις τα στοιχεια του οδηγου αλλα ΜΕ τα στοιχεια του μπατσου, να δουμε τι ακριβως εχει γραψει. Αλλιως, κροταλοβοας.
-
Θα του πω να μου το στείλει....Πάντως την Δευτέρα θα πάει να κάνει ένσταση.
-
εκτος αν ειναι ΤΟΣΟ μαλακες που τον εγραψαν για παρανομη υγραεριοκινηση (χωρις δηλωση της μετατροπης δηλαδη), οπου δεν ξερω τι ποινη εχει, αλλα βεβαια δεν ισχυει αφου λες εχει στειλει στο μηχανολογικο του υπουργειου = εχει περασει την εγκριση του ΚΤΕΟ για την μετατροπη, κ δεν εχει κ καμμια σχεση με το 'δεν εχω την αδεια μαζι μου'.
-
8000 ???
Ποσες παραβασεις μαζεμενες εκανε, tetris επαιζε στο δρομο;;
co-co-co-combooo breaker !!!
-
Αν είναι φορτηγο ισχυει άλλος νόμος 3446/06 ,και εκει τα πρόστιμα είναι διαφορετικά, λογικά από φορτηγό είναι η κλήση π.χ αν οδηγας φορτηγό χωρίς δίπλωμα τρως 2000 ευρω ως οδηγός και 2000 ο ιδιοκτήτης του κλπ ενω αν οδηγάς αυτοκινητο ,μηχανακι πας στο πταισματοδικειο
-
Ο χρήστης amyntas1 έγραψε:
Αν είναι φορτηγο ισχυει άλλος νόμος 3446/06 ,και εκει τα πρόστιμα είναι διαφορετικά, λογικά από φορτηγό είναι η κλήση π.χ αν οδηγας φορτηγό χωρίς δίπλωμα τρως 2000 ευρω ως οδηγός και 2000 ο ιδιοκτήτης του κλπ ενω αν οδηγάς αυτοκινητο ,μηχανακι πας στο πταισματοδικειοΔηλαδη μας λες οτι ο ΚΟΚ που ξερουμε κ αναφερεται ΚΑΙ στα φορτηγα, ειναι ενας νομος, αλλα υπαρχει κ αλλος νομος που αφορα αυτα μονο?
Ο 3446/06 παντως που αναφερεις, εχει να κανει με την υπερφορτωση οχηματων, αλλα κ εκει περα πουθενα δεν αναφερεται το 8 χιλιαρικα.
-
EDIT
1.9 Κυκλοφορία φορτηγού οχήματος, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας ή η άδεια κυκλοφορίας δεν έχει νομίμως εκδοθεί, ή έχει αφαιρεθεί: Επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή πρόστιμο οκτώ χιλιάδων (8,000.00) ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, εφόσον υπάρχουν. Στην περίπτωση κυκλοφορίας χωρίς άδεια κυκλοφορίας επιβάλλεται και στον οδηγό πρόστιμο χιλίων (1,000.00) ευρώ.
Αυτο βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με την περιπτωση μας, εκτος αν - οπως ανεφερα - ηταν ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ που μετετρεψαν το 'εχω στειλει την αδεια στο ΥΜΕ για προσθηκη του υγραεριου ως καυσιμο, μετατροπη που το ΚΤΕΟ εχει ηδη ΕΓΚΡΙΝΕΙ' σε 'κυκλοφορια χωρις αδεια που νομιμως εχει εκδοθει'.
Την κληση φυσικα κ δεν πρεπει να πληρωσει, κανονικα πρεπει να τους σκισει τον κωλο για να ισιωσουν λιγακι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
EDIT1.9 Κυκλοφορία φορτηγού οχήματος, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας ή η άδεια κυκλοφορίας δεν έχει νομίμως εκδοθεί, ή έχει αφαιρεθεί: Επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή πρόστιμο οκτώ χιλιάδων (8,000.00) ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, εφόσον υπάρχουν. Στην περίπτωση κυκλοφορίας χωρίς άδεια κυκλοφορίας επιβάλλεται και στον οδηγό πρόστιμο χιλίων (1,000.00) ευρώ.
Αυτο βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με την περιπτωση μας, εκτος αν - οπως ανεφερα - ηταν ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ που μετετρεψαν το 'εχω στειλει την αδεια στο ΥΜΕ για προσθηκη του υγραεριου ως καυσιμο, μετατροπη που το ΚΤΕΟ εχει ηδη ΕΓΚΡΙΝΕΙ' σε 'κυκλοφορια χωρις αδεια που νομιμως εχει εκδοθει'.
Την κληση φυσικα κ δεν πρεπει να πληρωσει, κανονικα πρεπει να τους σκισει τον κωλο για να ισιωσουν λιγακι.
Αν φορτηγο = πετρελαιο τοτε πολυ δυσκολο να βαλει υγραεριο .
-
Σωστο κ αυτο.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.