-
Να διαβάζεις ξέρεις, να κατανοείς τι διαβάζεις προφανώς έχεις δυσκολίες. Σου εξήγησαν οι παραπάνω, δε θες να καταλάβεις, δε βαριέσαι.
Το να με κατηγορεί για κωλοτούμπες ο βασιλιάς του 'κάνω τον ΚΟΚ λάστιχο ανάλογα με το πως με βολεύει' είναι λίγο οξύμωρο. Και πάλι δε βαριέσαι.
Οσο για το super market: χρησιμοποίησα λάθος έκφραση, το 'κοινή λογική' είναι ανακριβές, το σωστό είναι 'κοινή πρακτική' Με άλλα λόγια, σ΄αρέσει ή όχι, έτσι συμβαίνει, πάει κάποιος με 2 πράγματα και ζητάει από τον πρώτο της ουράς να προηγηθεί. Συμβαίνει κάθε μέρα. Μπορεί να του πει 'ναι' μπορεί και 'όχι' (προσωπικά σχεδόν πάντα λέω 'ναι' αν με ρωτήσουν ευγενικά και πάντα τους κράζω αν πάνε να το κάνουν στα μουλωχτά). Για ποιό λόγο είναι εν γένει προς το συμφέρον του να τον αφήσει (και να τον αφήνουν οι άλλοι, αν βρεθεί στην αντίστροφη θέση εννοείται), διάβασε θεωρία ουρών (δεν κάνω πλάκα), hint 'SJF'. -
nass, με συγχωρείς, αλλά στο ταμείο στο supermarket εννοείται ότι θα αρχίσω να ρωτάω από τον τελευταίο της ουράς. Με το να ρωτάς μόνο τον πρώτο αισθάνεσαι (λανθασμένα) ότι φέρθηκες ευγενικά και καλύπτεις τον εαυτό σου και μόνο.
-
εκτος κι αν θελει ο πρωτος να σου παραχωρησει τη θεση και να παει αυτος τελευταιος.
-
Ναι, έτσι συμφωνούμε όλοι
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Σε κυκλικό κόμβο στον οποίο δεν υπάρχει πουθενά 'STOP' ούτε κάποιο άλλο σήμα προτεραιότητας παρά μόνο στρογγυλές ταμπέλες υποχρεωτικής πορείας, ποιός έχει προτεραιότητα?
το όχημα που εισερχεται στον κυκλικο κομβο-πλατεια
+1 Προτεραιότητα έχει εκείνος που μπαίνει στον κυκλικό κόμβο (εκτός κι αν υπάρχει άλλη σήμανση ή τροχονόμος)
Στο εξωτερικό προτεραιότητα έχει αυτός που ήδη κινείται στον κυκλικό κόμβο.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Εγω που παρακαμπτω ολη την ουρα,και μολις σηκωθει η μπαρα την 'εκανα' χωρις να καταλαβει κανεις τιποτα ,και χωρις να καθυστερησει κανενας,μετραει οτι κλεβω την σειρα?χαχα
δεν κλεβεις την σειρα...εκμεταλευεσαι 'εμενα' ομως, που χαρη σε 'μενα' περνας τσαμπα απο τα διοδια.
αν αυτο το θεωρεις μαγκια και δικαιωμα σου να το κανεις, καντο ... αλλα καντο μονος σου χωρις τις πλατες 'μου'.
Μονο αν το κανεις ΜΟΝΟΣ σου χωρις τις πλατες 'μου' ειναι δικαιωμα σου και μαγκια σου...
Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ΔΕΝ ειναι δικαιωμα σου και ειναι ψευτομαγκια.
Γιωργο όπως εχουμε τα cohones να παραδεχτουμε οτι 'ναι ετρεχα ναι εκανα παραβαση αρα δικαια μπορειτε να με γραψετε κ. αστυνομε' ετσι να εχουμε και τα cohones να περναμε (οσοι το κανουν) τα διοδια χωρις να πληρωνουν με τα δικα τους cohones και οχι με την τσεπη του αλλου...Και οσο για την κατασταση των εθνικων οδων, ναι στο 90% των χιλιομετρων τους ειναι σε 10 φορες καλυτερη κατασταση απο οτι ηταν πριν 20 και πριν 10 χρονια
Και ναι οσοι δεν πληρωνουν φορους και διοδια δεν εχουν δικαιωμα να σχολιαζουν την καταστηαση των δρομων ειτε αυτοι ειναι αστικοι ειτε επαρχιακοι ειτε εθνικοι οδοι
Ρε κωστα αυτο που λες περι cohones κλπ ισχυει αν με σταματησει ο μπατσος και μου πει 'περασατε κυριε χωρις να πληρωσετε διοδια' και εγω του αρχισω να κλαιγομαι και δεν παραδεχτω την πραξη μοου,και οχι ο τροπος με τον οποιο περναω τα διοδια χωρις να πληρωσω .Ειναι σνα να μου λες,ξερεις οτι εχει μπλοκο με ρανταρ και εσυ επειδη εχεις τα cohones πλησιαζεις το μπλοκο με αρκετα κμ πανω απο το οριο...δεν νομιζω να το εκανες αυτο ποτε,σημαινει οτι δεν εχεις cohones ayto?η μαγκια ειναι να ξερεις που και πως θα τρεχεις χωρις να σε μαγκωσουνε...(σε λογικα πλαισια παντα μην παρουμε και κανεναν στο λαιμο μας)
-
Ο χρήστης HelenKoR έγραψε:
Στο εξωτερικό προτεραιότητα έχει αυτός που ήδη κινείται στον κυκλικό κόμβο.Το λογικό δηλαδή...
Απορώ ποιος φωστήρας το σκέφτηκε εδώ. -
Εχουν κολλησει με την απο δεξια προτεραιοτητα οι δικοι μας φωστηρες...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχουν κολλησει με την απο δεξια προτεραιοτητα οι δικοι μας φωστηρες...Γι'αυτό στις περισσότερες πλατείες έχουν κοτσάρει κι απο ένα STOP.
-
Γιωργε
Οχι, αυτο που σου λεει ειναι οτι αντι να πας, να σηκωσεις τη μπαρα μονος σου, κ να εχεις κ την πινακιδα σου σε φανερο σημειο (αυτο δεν το ξερω πως το εχεις), ωστε αν σε δουν να μπορουν να σε τσιμπησουν, περιμενεις να πληρωσει καποιος για να την κανεις στα μουλοχτα απο το πλαι οταν σηκωθει η μπαρα. Κ πιθανως (ξαναλεω, δεν το ξερω) με τη πινακιδα σου κρυμμενη.
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στην ουρα τοτε.Κατανοείς φαντάζομαι ότι η απάντησή σου φέρνει ενδεχομένως ως ανταπάντηση το 'άντε γαμήσου, σε προσπερνάω και άμα σου αρέσει'...
Αυτα ειναι τα δυο (διαδοχικα) ποστ. Τι ακριβως δεν κατανοω κ που κανω λαθος οταν υποθετω οταν εσυ προκρινεις ως πιθανη απαντηση το 'αντε γαμησου εγω σε περναω απο οπου θελω', στην απαντηση 'στην ουρα τοτε' - που φυσικα καποιος που περιμενει στην ουρα εχει καθε δικαιωμα να δωσει?
Για πες μου τι ακριβως δεν καταλαβαινω απο αυτο το απλο που γραφεις παραπανω. Το αναφερεις απλα ως ενδεχομενο? Δηλαδη ξεκινησες φιλολογικης σημασιας συζητηση για τι μπορει πιθανως να απαντησει ο καθε βλακας? Ε ενταξει τοτε, απλα θελω να μου πεις αν δεχεσαι κ ως ανταπαντηση το 'ε οκ, περνα απο οπου γουσταρεις, αλλα ΑΝ χωρεσεις', ή αν ΠΑΛΙ πρεπει αυτος που εχει δικιο να κανει ακρη για να μην τον χαρακτηρισουν τσαμπα μαγκα, δολοφονο κλπ κλπ οι παντογνωστες του 4tf.
Οσο για τη καραμελιτσα με τον ΚΟΚ κ το ποσο τον κανω λαστιχο, να σου θυμισω τη τελευταια διαμαχη που ειχαμε εδω μεσα? Ελα, τωρα που ειμαστε κ στο σωστο τοπικ.
Για το οτι το ΣΤΟΠ δειχνει ποιος εχει προτεραιοτητα οταν φτανουν δυο οχηματα ταυτοχρονα στη διασταυρωση κ δεν ισχυει επ'απειρον για οχηματα που εχουν μπει απο πριν σε αυτη, που με λεγατε παλι μαλακα κ οτι τον ερμηνευω οπως θελω, μεχρι που παρεθεσα ολοκληρο νομικο site που λεει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα, μαζι με δικαστικες αποφασεις που λενε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα? Κ απο εκει που ειχαμε 50 απαντησεις/μερα, το τοπικ ψοφησε κ εκαναν ολοι τουμπεκι διαμαγειας κ εδω κ 2 μηνες δεν εχει βρεθει ενας ανθρωπος να με βγαλει λαθος? Το ιδιο κ για τις πινακιδες που 'ισχυουν ενω δεν υπαρχουν', που μου λεγατε ενα καρο τρελα κ αστεια επιχειρηματα για 'το δικιο του ντοπιου που ηξερε οτι υπαρχει πινακιδα' κ κατι αλλα τετοια? Ή να παμε πιο πισω για τη κινηση σε παραλληλους στοιχους, που αποφασισατε μερικοι οτι το 'σε μη αστικες οδους ισχυει η κινηση σε παραλληλους στοιχους χωρις αυτο να σημαινει παρανομο προσπερασμα απο δεξια', για καποιο μαγικο λογο που μονο εσεις ξερετε ΔΕΝ περιλαμβανει τους αυτοκινητοδρομους, ενω πουθενα στον ΚΟΚ δεν γινεται τετοια διακριση?
Για πες μου ρε μαγκα ποιος κανει λαστιχο τι, που ξαφνικα στα δυο απο πανω σιγησε ολο το φορουμ ενω μεχρι τοτε ειχατε ολοι αποψη για 'τον μλκ τον Kacey που κανει λαστιχο τον ΚΟΚ'...
-
Οχι, αυτο που σου λεει ειναι οτι αντι να πας, να σηκωσεις τη μπαρα μονος σου, κ να εχεις κ την πινακιδα σου σε φανερο σημειο (αυτο δεν το ξερω πως το εχεις), ωστε αν σε δουν να μπορουν να σε τσιμπησουν, περιμενεις να πληρωσει καποιος για να την κανεις στα μουλοχτα απο το πλαι οταν σηκωθει η μπαρα. Κ πιθανως (ξαναλεω, δεν το ξερω) με τη πινακιδα σου κρυμμενη.
για ποιο λογο να εχεις τη πινακιδα φανερη?
εσυ οταν κανεις οποιαδηποτε παρανομια αφηνεις επιτηδες στοιχεια για να το παιξεις ηθικος? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχουν κολλησει με την απο δεξια προτεραιοτητα οι δικοι μας φωστηρες...Με τον καιρο παει να ξεχαστει. Αυτος που τρεχει παραπανω περναει πρωτος. Τουλαχιστον αυτο συναντω εδω πανω!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Eπίσης ισχύει και ο νόμος του ισχυρού...
BMW 5-series VS Fiat seicento πχ έχει προτεραιότητα πάντα ο πρώτος -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
BMW 5-series VS Fiat seicento πχ έχει προτεραιότητα πάντα ο πρώτοςδοκιμασε bmw Οποιασδηποτε series με οποιοδηποτε lada.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
BMW 5-series VS Fiat seicento πχ έχει προτεραιότητα πάντα ο πρώτοςΕτσι μαλλον σκεφτονται οσοι ειναι απεναντι απο το QQ. Δεν το ξερω ... Δεν εχω εικονα απο αυτο!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΓιωργεΟχι, αυτο που σου λεει ειναι οτι αντι να πας, να σηκωσεις τη μπαρα μονος σου, κ να εχεις κ την πινακιδα σου σε φανερο σημειο (αυτο δεν το ξερω πως το εχεις), ωστε αν σε δουν να μπορουν να σε τσιμπησουν, περιμενεις να πληρωσει καποιος για να την κανεις στα μουλοχτα απο το πλαι οταν σηκωθει η μπαρα. Κ πιθανως (ξαναλεω, δεν το ξερω) με τη πινακιδα σου κρυμμενη.
.
προς alfa 156
ακριβως αυτο που σου λεει και ο kaceyοσο τα περι πινακιδας ...ναι σε οσα αυτοκινητα εχω -ειχα η πινακιδα ηταν παντα τοποθετημενη στη θεση της και με αναλιωτα χαρακτηριστικα...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εσυ οταν κανεις οποιαδηποτε παρανομια αφηνεις επιτηδες στοιχεια για να το παιξεις ηθικος?Οχι αλλα δεν κανω παρανομια πονταροντας στο οτι δεν μπορουν να με βρουν επειδη εχω φροντισει προτερα να το κανω δυσκολο. Ο ορισμος του τσαμπα μαγκα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εσυ οταν κανεις οποιαδηποτε παρανομια αφηνεις επιτηδες στοιχεια για να το παιξεις ηθικος?Οχι αλλα δεν κανω παρανομια πονταροντας στο οτι δεν μπορουν να με βρουν επειδη εχω φροντισει προτερα να το κανω δυσκολο. Ο ορισμος του τσαμπα μαγκα.
+1
-
τσαμπα μαγκας ειναι και αυτος που φοραει κουκουλα στη τραπεζα και δεν κυκλοφορει με κρεμασμενη ταυτοτητα?
μεχρι ενα διαστημα το να μη πληρωνεις διοδια δεν ηταν παρανομια,αλλα τρεξανε 3 φορες και αλλαξανε νομοσχεδιο.γιατι αραγε?
αυτοι δεν ειναι τσαμπα μαγκες? -
Παυση.
Κατ'αρχας αυτο με τη κουκουλα δεν το καταλαβα, οποτε το προσπερναω. Παμε στα διοδια λοιπον. Πρωτον, το να μην πληρωνεις τα διοδια εκει που πρεπει*, ΗΤΑΝ κ πριν παρανομια. Ηταν αστικη διαφορα μεταξυ της εταιριας κ του οδηγου. Η εταιρια υποχρεωνε τον οδηγο να πληρωσει διοδιο, δικαιωμα που της εδινε νομος του κρατους. Ο οδηγος ηταν υποχρεωμενος να πληρωσει διοδιο, πραγμα που τον υποχρεωνε νομος του κρατους. Αν περναγε χωρις να πληρωσει, παραβιαζε νομο του κρατους δημιουργωντας ετσι μια αστικη διαφορα με την εταιρια.
Ακομα κ ΕΔΩ ομως, ηταν τσαμπα μαγκας ο οδηγος γιατι ηξερε οτι καμμια εταιρια δεν θα κινουσε δικαστικη διαδικασια για να παρει το 2,20ε. Αν καθε φορα που περναγε τσαμπα τα διοδια, αυτοματα ερχοταν στο σπιτι του ιδιοκτητη - μεσω της πινακιδας - χρεωση για 20 χ διοδιο ως προστιμο, σε παω οτι στοιχημα θες οτι οι 999/1000 θα πληρωναν κανονικοτατα. Αλλα μεχρι τοτε κ επειδη ηξεραν οτι δεν θα εχουν συνεπειες, περναγαν τσαμπα = ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
Η εταιρια εκανε οτι θεωρησε σωστο για να διαφυλαξει τα συμφεροντα της. Αν θες να υποθεσουμε οτι ασκησε 'πλαγια' πιεση στη κυβερνηση ωστε να μετατρεψει την αστικη διαφορα σε παραβαση του ΚΟΚ με βεβαιωση προστιμου απο τις κρατικες αρχες, ακομα κ για τους δρομους που ΔΕΝ επρεπε* να υπαρχουν διοδια, τοτε ναι ειναι κ αυτοι τσαμπα μαγκες. Αλλα κατι μου λεει οτι αυτοι που δεν πληρωναν εκει που ΔΕΝ επρεπε* να υπαρχουν διοδια, δεν πληρωνουν κ εκει που ΠΡΕΠΕΙ* να υπαρχουν διοδια.
Κ ξεκολλα απο τα διοδια. Κανω παρανομια ενω προηγουμενως εχω φροντισει να κρυψω/αλλοιωσω τα χαρακτηριστικα εκεινα που θα μπορουσαν να με ταυτοποιησουν κ ολοι οι υπολοιποι ειναι υποχρεωμενοι να φερουν (οπως πχ πινακιδα) = ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ.
*Στην ΑΟ, στην Εγνατια κ γενικα σε τελειωμενα κομματια αυτοκινητοδρομων, σωστα υπαρχουν διοδια. Σε μη τελειωμενα/υπο κατασκευη κομματια, που ΘΑ παραδοθουν, δεν επρεπε να υπαρχουν διοδια. Αλλα οι τσαμπα μαγκες που συζηταμε, δεν πληρωνουν σε κανενα...
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.