-
Οταν λοιπον εγω ελεγα για δικαστηριο, δεν μιλαγα για δικαστηριο εναντια της κλησης αλλα αναφερομουν στο δικαστηριο που θα πρεπει ο μπατσος να κινησει, οταν του πεις 'δεν σου δινω τιποτα' οταν σε ειδοποιησουν να πας να τους δωσεις διπλωμα πινακιδες κλπ κλπ.
Που θα του πεις οταν μπορεις να αποδειξεις οτι την στιγμη της παραβασης ησουν 300 χλμ μακρυα, οπως πχ στην περιπτωση μου. Ή θα μπορουσε να πει η ozalina στην περιπτωση της, οπου ενημερωθηκε για την παραβαση+κληση (μεσω φωτορανταρ) 1,5 χρονο μετα.
-
Με μια διαφορά αγαπητέ. Το δικαστήριο εκείνο δικαζει την άρνησή σου να δώσεις το δίπλωμα όχι την παράβαση αυτή κάθε αυτή. Η παράβαση δε θα συζητηθεί καθόλου. Και για αυτήν την πράξη που είναι αναμφισβήτητη θα φας ένα με τρεις μήνες.
Επίσης είτε στην πρώτη στραβή, είτε άμα πας για ταυτότητα, είτε στον πρώτο έλεγχο που θα σε βάλουν στο κομπιούτερ θα έχεις ένα ψιλοτραβηγματάκι.
Επομένως κακώς λες για δικαστήριο. Αν θες δικαστήριο είπαμε: εκτελείς και βγαίνεις παραπονούμενος. Όπως τα στρατιωτάκια. Και αυτό θα σου πει ο δικαστής όταν αρχίσεις να λες τις ιστορίες σου για τα χιονοδρομικά κέντρα κλπ.
Γι'αυτό λέω ότι ο νόμος που για να μη ξεχνιόμαστε πέρασε ο εξαφανισμένος μετά την κονόμα ξάδερφος, είναι ο ορισμός της αυθαιρεσίας και του ότι ο μπάτσος έχει πάντα δίκιο. -
Για να μην ζητησω του ανθρωπου να μου σκαναρει την προσκληση
Του ειχε ερθει χαρτι που το διαβασα ο ιδιος και τον καλουσε το ειρηνοδικειου της Κορινθου ως ιδιοκτητη του αυτοκινητου με αριθμο κυκλοφοριας (αρα ο τροχονομος εβλεπε) να παει και να πει ποιος οδηγουσε και δεν σταματησε σε σημα αστυνομικου ελεγχου.
Πηγε ο ιδιοκτητης στο ειρηνοδικειο βεβαιωσε ποιος οδηγουσε και μετα ακολουθησε δικαστηριο στο οποιο εφαγε εκτος απο τα της τροχαιας παραβασης (γιατι το μπλοκο ήταν τελικα για ταχυτητα και οχι πχ ελεγχος για ναρκωτικα ή κατι αλλο) και ποινη φυλακισης εξαγορασιμη.Το αστειο ειναι οτι ο τροχονομος ειπε στο δικαστηριο 'ειχα οριζοντιως τετνωμενο βραχιονα και δεν σταματησε'
-
Οχι αγαπητε, το δικαστηριο δικαζει την αρνηση μου να δωσω το διπλωμα μου, εγω λεω οτι αρνουμαι να το δωσω γιατι αποδεικνυω οτι δεν οδηγουσα εγω, το δικαστηριο φυσικα με αθωωνει εφ'οσον μπορω να αποδειξω περαν καθε αμφιβολιας οτι δεν γινεται να οδηγουσα εγω (κ αρα δεν μπορει να μου επιβληθει η ποινη αφαιρεσης), κ η υποθεση επιστρεφεται στην τροχαια για να ψαξει να βρει ποιος οδηγουσε. ΑΝ μπορει. Ή παει στο διαολο σαν υποθεση γενικα.
Αυτα απο δικηγορο κ υπαρχει κ δεδικασμενο. Προυποθεση για ολα αυτα, να μπορεις να αποδειξεις οτι αποκλειεται να ησουν εσυ. Στο δεδικασμενο που αναφερω ο ιδιοκτητης του οχηματος την ωρα της παραβασης ηταν εντος αεροπλανου κ πεταγε για Λονδινο. Πραγμα που δεν μπορει να αμφισβητησει κανεις. Κ φυσικα κανεις δικαστης δεν τον υποχρεωσε να δωσει κανενα διπλωμα ή του εριξε ποινη για την αρνηση του να το δωσει, απο την στιγμη που δεν μπορει να εκανε την παραβαση που εχει ως ποινη την αφαιρεση διπλωματος.
Ακριβως επειδη ο νομος ειναι για τον πεο: σε υποχρεωνει να φανερωσεις πραγματα που εχεις δικαιωμα να μην φανερωσεις ή πολυ απλα δεν ειναι δυνατον να γνωριζεις, κ αν δεν το κανεις κ δεν μπορει η αρμοδια κρατικη υπηρεσια να αποδειξει αν οδηγουσες εσυ, λεει 'ε παρτε αυτου το διπλωμα κ ας μην το εχει κανει εκεινος'. Πραγμα που ειναι για τον πουτσο, κ αν δεν το καταλαβαινεις αυτο το τελευταιο δεν εχει νοημα να το συζηταμε.
cpp
Το οτι ηρθε χαρτι με τον αριθμο κυκλοφοριας, δεν σημαινει οτι ο τροχονομος βλεπει, αλλα οτι 'ειδε' εκεινο τον αριθμο. Εφ'οσον δεν υπαρχει φωτο, τοτε αυτος που εγραψε τον αριθμο ΤΑΔΕ, ειναι ακριβως ο ανθρωπος που λεμε οτι μπορει να εκανε λαθος διαβαζοντας την πινακιδα. Αρα? Το ιδιο κ το αυτο. Περασε ενα αυτοκινητο πλακωμενο απο μπροστα του, κ εκεινος ειδε μια πινακιδα. Μπορει να την ειδε σωστα, μπορει να την ειδε κ λαθος. ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι εγινε, αλλα αν εγινε το δευτερο, ο μπατσος θα λεει (κ απο εκει θα παιρνουν ροτα ολα) 'το ΥΜΝ-3496 ετρεχε τοσο κ δεν σταματησε στο μπλοκο'. Αν εχει δει την πινακιδα λαθος, παντα το απο πανω θα λεει, που να ερθει ο κοσμος αναποδα...Μερικοι ειστε απιστευτοι ρε πστ μου, εχουμε διαβασει κ εδω μεσα κ αλλου, μεχρι κ στο in.gr, για κλησεις σε ανθρωπους απο τροχαιες πολεων που ουτε καν εχουν παει στη ζωη τους. ΤΟΣΕΣ Κ ΤΟΣΕΣ φορες. Κ καθομαστε κ εξεεταζουμε τι εχει γινει. Τωρα, 'ο kacey κ οι μλκιες του' ολοι σας, λες κ ειναι ΤΟΟΟΟΣΟ δυσκολο να δεις μια πινακιδα λαθος (δεν γινονται ολα τα μπλοκα μερα κ με απεριοριστη ορατοτητα). Ελεος πια.
Στο πρωτο μου αυτοκινητο, η πινακιδα ηταν χχχ-9020. Κ ειχε κατσει η δεξια βιδα ακριβως στη μεση του τελευταιου 0. ΟΠΟΙΟΝ ειχα ρωτησει τι πινακιδα βλεπει, αν την κοιταγε στα πεταχτα ή απο αποσταση, μου ελεγε χχχ-9028 επειδη νομιζε οτι το 0 με τη βιδα στη μεση του ηταν 8.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να μην ζητησω του ανθρωπου να μου σκαναρει την προσκλησηΤου ειχε ερθει χαρτι που το διαβασα ο ιδιος και τον καλουσε το ειρηνοδικειου της Κορινθου ως ιδιοκτητη του αυτοκινητου με αριθμο κυκλοφοριας (αρα ο τροχονομος εβλεπε) να παει και να πει ποιος οδηγουσε και δεν σταματησε σε σημα αστυνομικου ελεγχου.
Πηγε ο ιδιοκτητης στο ειρηνοδικειο βεβαιωσε ποιος οδηγουσε και μετα ακολουθησε δικαστηριο στο οποιο εφαγε εκτος απο τα της τροχαιας παραβασης (γιατι το μπλοκο ήταν τελικα για ταχυτητα και οχι πχ ελεγχος για ναρκωτικα ή κατι αλλο) και ποινη φυλακισης εξαγορασιμη.Το αστειο ειναι οτι ο τροχονομος ειπε στο δικαστηριο 'ειχα οριζοντιως τετνωμενο βραχιονα και δεν σταματησε'
Ωπα συντροφάκο αυτό είναι διαφορετικό.
Τον δικό σου τον τσιμπήσανε γιατί δεν σταμάτησε όχι γιατί έτρεχε.
Προφανώς άμα ψάξεις στον ΚΟΚ (όταν έχω χρόνο θα το κάνω) σε αυτήν την περίπτωση δε θα επιβαλλει μόνο διοικητικό πρόστιμο.
Όσο για τα παραπάνω ό,τι είχα να πω το είπα, δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά 'έτσι είναι αν έτσι νομίζετε' όπως είπε και ο νομπελίστας Λουίτζι Πιραντέλλο στους δύσπιστους και περίεργους γείτονες της ηρωίδας του στο ομώνυμο έργο του. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να μην ζητησω του ανθρωπου να μου σκαναρει την προσκλησηΤου ειχε ερθει χαρτι που το διαβασα ο ιδιος και τον καλουσε το ειρηνοδικειου της Κορινθου ως ιδιοκτητη του αυτοκινητου με αριθμο κυκλοφοριας (αρα ο τροχονομος εβλεπε) να παει και να πει ποιος οδηγουσε και δεν σταματησε σε σημα αστυνομικου ελεγχου.
Ελα το βρήκα. Εδώ έπεσε ο δικός σου και τραβήχτηκε στα δικαστήρια, δεν είχε σχέση με την ταχύτητα:
άρθρο 45
Eιδικές υπoχρεώσεις oδηγών και πεζών πρoς
τα αστυνoμικά όργανα και τους σχολικούς τροχονόμους- Oι oδηγoί oχημάτων και oι πεζoί υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται στo
σήμα στάσης τo oπoίo δίνoυν τα αστυνoμικά όργανα πoυ φoρoύν στoλή.
......................................... - Aυτός, πoυ παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 3 τoυ άρθ-
ρoυ αυτoύ, ως και αυτός πoυ αρνείται να επιδείξει κάθε στoιχείo σχετικό με
την κυκλoφoρία τoυ oχήματός τoυ, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός (1)
έτoυς ως και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας oδηγoύ για χρoνικό διάστημα
ενός (1) μηνός, η oπoία επιβάλλεται υπoχρεωτικά από τo δικαστήριo
- Oι oδηγoί oχημάτων και oι πεζoί υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται στo
-
Ερωτηση :
Εγω στη δεξια λωριδα με φλας για να παω στην μεσαια.
Αυτος στην αριστερη λωριδα με φλας για να παει στη μεσαια.
Εγω μισο αυτοκινητο μπροστα απο αυτον.
Ποιος εχει προτεραιοτητα για να μπει στην μεσαια? Σε περιπτωση που ακουμπησουμε τι του λεμε? -
Οποιος εβγαλε πρωτος φλας εχει προτεραιοτητα στην αλλαγη λωριδας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποιος εβγαλε πρωτος φλας εχει προτεραιοτητα στην αλλαγη λωριδας.Καταλαβα δηλαδη αν ακουμπησεις τρεχα γυρευε βρες το δικιο σου...
Κι αν αυτος ειναι απο αριστερα και πισω σου σε μερος που δε βλεπεις με τους καθρεφτες σου ουτε με το ματι? -
Απαντησες μονος σου.
-
Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό νήμα αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής.
Πού θα βρώ αν υπάρχει νόμος που να ορίζει τί γίνεται με το παρκάρισμα στην απέναντι πλευρά από είσοδο/έξοδο πάρκινγκ και ποιές προϋποθέσεις υπάρχουν για αυτό ;;;
Merci.
-
Ο ΚΟΚ τα γράφει.
Δεν επιτρέπεται να σταθμεύσει κάποιος απέναντι αν εμποδίζεται, λόγω στενότητας του δρόμου, η είσοδος/έξοδος στο πάρκινγκ. Κρίνεται κατά περίπτωση. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό νήμα αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής.Πού θα βρώ αν υπάρχει νόμος που να ορίζει τί γίνεται με το παρκάρισμα στην απέναντι πλευρά από είσοδο/έξοδο πάρκινγκ και ποιές προϋποθέσεις υπάρχουν για αυτό ;;;
Merci.
Ο ΚΟΚ τα γράφει.
Δεν επιτρέπεται να σταθμεύσει κάποιος απέναντι αν εμποδίζεται, λόγω στενότητας του δρόμου, η είσοδος/έξοδος στο πάρκινγκ. Κρίνεται κατά περίπτωση.Για τον ιδιο λογο έγραψαν μια συναδελφο περυσι.
Ηταν μικρο το ποπσο, το πληρωσε και δεν το εψαξε παραπερα... -
Μια γρήγορη ερώτηση.Σε οδό που υπάρχει πινακίδα που επιτρέπεται το παρκάρισμα μόνο σε αυτοκίνητα μόνιμων κατοίκων τι γίνεται αν κάποιος είναι ενοικιαστής οικίας? Δεν θεωρείται μόνιμος κάτοικος?
Επίσης γνωρίζουμε πόσο είναι το πρόστιμο για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος - καβαντζοπάρκινκ με τα διάφορα τελάρα, γλάστρες? -
400ε το προστιμο για καβατζοπαρκινγ, το δυσκολο ειναι να πιασει ο τροχονομος επ'αυτοφορω αυτον που χρησιμοποιει τετοια μεθοδο.
Για το μονιμος κατοικος, οι μονιμοι κατοικοι παιρνουν καποιου ειδους χαρτι-αδεια που μπαινει στο παρμπριζ, το οποιο το παιρνεις απο τον οικειο δημο. Δεν νομιζω να μπορει να το παρει ο ενοικιαστης, εκτος ΙΣΩΣ αν υπαρχει λογαριασμος ΔΕΚΟ που να συνδεει το ονομα του ενοικιαστη με τον δρομο.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Μια γρήγορη ερώτηση.Σε οδό που υπάρχει πινακίδα που επιτρέπεται το παρκάρισμα μόνο σε αυτοκίνητα μόνιμων κατοίκων τι γίνεται αν κάποιος είναι ενοικιαστής οικίας? Δεν θεωρείται μόνιμος κάτοικος?Έχω βρει αυτό το site που λέγεται google.com, έβαλα εκεί τις λέξεις 'δικαιολογητικά σταθμευση κατοικων' και ως δια μαγείας βγήκε η απάντηση στο ερώτημά σου!!!
Θέλει λοιπόν:
-
Επικυρωμένο αντίγραφο του** εντύπου Ε1 **της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) του τελευταίου οικονομικού έτους
-
Επικυρωμένο αντίγραφο του** τίτλου ιδιοκτησίας** ή του** μισθωτηρίου συμβολαίου** του ακινήτου, θεωρημένου νομίμως από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και
-
Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι η διεύθυνση για την οποία αιτείται την παραλαβή σήματος μόνιμου κατοίκου είναι ο τόπος της κύριας, πραγματικής και μόνιμης κατοικίας του, με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής του σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις
-
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της** άδειας κυκλοφορίας** του αυτοκινήτου
Επίσης,
Δικαιολογητικά γίνονται δεκτά στη Διεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης, Αγίου Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος. Το ωράριο κατάθεσης δικαιολογητικών είναι καθημερινές 08:00-20:00.
Ό,τι άλλο θες γράψε εδώ, τώρα που βρήκα αυτό το φοβερό site μπορώ να απαντήσω σε ό,τι θες.
Υ.Γ. υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον δήμο Αθηναίων. Αν άλλη πόλη εφαρμόζει ελεγχόμενη στάθμευση, δεν το γνωρίζω. Όχι, ψέμματα....* Πάει στο google.com* ...Το γνωρίζω πλέον!
-
-
Αλλη μια ερώτηση τότε μιας και απο οτι βλέπω το κατέχεις το θέμα.
Να τονίσω οτι για Δήμο Αθηναίων μιλάμε. Επειδή όμως κανένας απο τους μόνιμους κατοίκους δεν έχει αυτό το σήμα σε αυτή την περίπτωση ποιά πρέπει να είναι η αντιμετώπιση μας απέναντι σε εριστικούς γείτονες? Τι λεει το google γι'αυτο??? -
Εννοεις οτι αυτοι που παρκαρουν σε οδο ορισμενη ως οδο σταθμευσης μονιμων κατοικων, δεν εχουν το απαιτουμενο σημα? Απλο, ενα τηλ. ή ενα email στη δημοτικη αστυνομια οπου (με την απαραιτητη δοση κλαψας) θα λες οτι σε δρομο μονιμων κατοικων παρκαρουν ασχετοι κ δεν τους κανει κανεις τιποτα, με αποτελεσμα εσυ ο μονιμος κατοικος - που θα εχει φροντισει να παρει το σημα - να μη βρισκεις να παρκαρεις.
Ποιος δρομος ειναι αυτος?
-
Με έχουν γράψει και μένα μία φορά έχοντας παρκάρει σε τέτοια θέση (χωρίς να το ξέρω όμως). Το πρόστιμο είναι 20 ευρώ-10 αν το πληρώσεις σε 10 μέρες. Υπ' όψιν υπάρχουν και περιπτώσεις που από κάποια ώρα και μετά επιτρέπεται η στάθμευση μια που το γράφει και στην πινακίδα
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Με έχουν γράψει και μένα μία φορά έχοντας παρκάρει σε τέτοια θέση (χωρίς να το ξέρω όμως). Το πρόστιμο είναι 20 ευρώ-10 αν το πληρώσεις σε 10 μέρες. Υπ' όψιν υπάρχουν και περιπτώσεις που από κάποια ώρα και μετά επιτρέπεται η στάθμευση μια που το γράφει και στην πινακίδαΤελείως λάθος αυτό που γράφεις. Στη θέση μονίμων κατοίκων απαγορεύεται όλες τις ώρες και το πρόστιμο είναι ακριβότερο.
Μάλλον εννοείς τις άσπρες θέσεις επισκεπτών, περιορισμένης διάρκειας...
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.