-
Κατ'αρχας οτι ειπε ο απο πανω. Σου λεει καποιος τροχαιος οτι πριν 2 χρονια σε μετρησαν με ρανταρ, για καποιο λογο δεν σε σταματησαν (ή δεν σε κυνηγησαν αν δεν σταματησες), κ τωρα σε θυμηθηκαν μετα απο 2 χρονια να σου πουν οτι πηγαινες με 160?
'Μπαααα, εγω δεν δεχομαι τιποτα, δεν ημουν εκει, το βγαλατε απο το μυαλο σας ή ειδατε λαθος πινακιδα αφου 13/2 που ηταν το Σαββατο τριημερου Καθαρας Δευτερας εγω ημουν στον Παρνασσο με 10 ατομα μαρτυρες, αν θελετε καντε μου δικαστηριο'.
Να βρεις καποιο γνωστο σου που εχει διπλωμα αλλα δεν το χρησιμοποιει κ να παει εκεινος να δηλωσει οτι οδηγουσε. Εκτος αν μαζι με την πληρωμη εκανες κ την δηλωση του ποιος οδηγουσε τοτε.
-
Αν το παίξεις μάγκας θα γίνει ένα δικαστήριο στην περιοχή που έκανες την παράβαση στο οποίο θα έρθει ο τροχονόμους που σου έκανε σήμα και δεν σταματησες και για κάποιο δικονομικο λόγο που δεν ξέρω η γνώμη του τροχονόμου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και χάνεις την δίκη και να δεν κρατάς μαζί αρκετό μετρητο γιατι ανεβαίνει ο λογαριασμός με δίκη θα πας ψειρου με την κλούβα.
Αυτο του kacey πήγε να επιχειρήσει κάποιος που ξέρω και έφαγε 1,500 euro ποινή cash επιτόπου. -
Καλά, προφανώς έχει να κάνει και σε πόσο τρόμπα δικαστή θα πέσεις.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν το παίξεις μάγκας θα γίνει ένα δικαστήριο στην περιοχή που έκανες την παράβαση στο οποίο θα έρθει ο τροχονόμους που σου έκανε σήμα και δεν σταματησες και για κάποιο δικονομικο λόγο που δεν ξέρω η γνώμη του τροχονόμου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και χάνεις την δίκη και να δεν κρατάς μαζί αρκετό μετρητο γιατι ανεβαίνει ο λογαριασμός με δίκη θα πας ψειρου με την κλούβα.
Αυτο του kacey πήγε να επιχειρήσει κάποιος που ξέρω και έφαγε 1,500 euro ποινή cash επιτόπου.Μερικές διαδικαστικές απορίες:
Όταν αστυνομικός κάνει σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει επειδή τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και το αυτοκίνητο δε σταματήσει, ποια είναι η σωστή διαδικασία (εκτός από το να συμπληρώσει την κλήση χωρίς να έχει υπογραφή του οδηγού); Εμένα μού φαίνεται λογικό να ειδοποιήσει το κέντρο ότι ο οδηγός του χ αυτοκινήτου αρνήθηκε να συμμορφωθεί στο σήμα του και να δηλώσει το ίδιο και στο βιβλίο συμβάντων αργότερα στο τμήμα.
Αν γίνουν τα παραπάνω, ο οδηγός πέρα από τη διοικητική ποινή δε διώκεται και ποινικά; Αν ναι, δε θα ενημερωθεί από την αστυνομία είτε κατά την επίδοση της κλήσης είτε νωρίτερα για τη συγκεκριμένη δίωξη;
Πώς είναι δυνατόν να 'ξεφουρνίσει' για 1η φορά σε δικαστήριο αστυνομικός ότι ο οδηγός του χ αυτοκινήτου δε σταμάτησε στο σήμα του χωρίς να έχει γίνει λόγος για αυτό νωρίτερα (σε οποιοδήποτε στάδιο της υπόθεσης) και χωρίς να έχει καταγραφεί κάπου; Λες και είναι δυνατόν να θυμάται ο αστυνομικός ότι 16,3 μήνες νωρίτερα μία ωραία πρωΐα το χ αυτοκίνητο δε σταμάτησε στο σήμα του...Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι μού φαίνεται δύσκολο αστυνομικός να μπορέσει να ισχυριστεί σε δικαστήριο ότι έκανε σήμα σε αυτοκίνητο κι εκείνο δεν υπάκουσε χωρίς να υπάρχει επίσημη καταγραφή αυτής της λεπτομέρειας. Άρα πώς βεβαίωσε παράβαση για ταχύτητα σε οδηγό που (i) δε σταμάτησε/δεν υπέγραψε επί τόπου την παράβαση και (ii) δεν έχει δηλωθεί ότι αγνόησε το σήμα του αστυνομικού;
-
Οπως λεει κ ο lokatzis, ΟΛΕΣ αυτες οι 'κλησεις' οπου κ καλα δεν σταματησε το οχημα κ με ενα μαγικο τροπο το ανακαλυψανε καποιο καιρο μετα, χωρις καμμια ενεργεια κ καταγραφη μεχρι τοτε, ΜΠΑΖΟΥΝ. Ειδικα η συγκεκριμενη οπου ειναι ηλικιας ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ. Κ ιδου γιατι:
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αυτο του kacey πήγε να επιχειρήσει κάποιος που ξέρω και έφαγε 1,500 euro ποινή cash επιτόπου.Αν εγω ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου εχω δεκα μαρτυρες που να λενε οτι την ταδε μερα ημουν 300 χλμ μακρυα? Αν εχω κ χαρτι με φωτογραφια της μουρης μου πανω, που εχει εκδωθει εκεινο το πρωινο (ski pass του Παρνασσου πχ) που αποδεικνυει περαν πασης αμφιβολιας οτι ημουν στον Παρνασσο κ οχι στην παραλιακη, στην ευθεια εξω απο το παλιο αεροδρομιο που την στηνουν καποια πρωινα για επιβολη οριου 50χαω ( ). ? *****
Ειναι τοσο δυσκολο κ απιστευτο ενας αστυνομικος να δει μια πινακιδα λαθος, οταν τον περναει ενα αυτοκινητο με 160 χαω? Ή περιμενει οποιοσδηποτε λογικος ανθρωπος εγω να θυμαμαι ποιος οδηγουσε το αυτοκινητο την ταδε μερα ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ενω εχω αποδειξει οτι δεν μπορει να ημουν εγω?
Καλο ειναι πριν χλευασουμε, να κατσουμε να σκεφτομαστε λιγο τι μας λεει ο αλλος...Μπορει να μην τα λεει τυχαια, ή να συμφωνει με αυτα κ κανας δικηγορος που ξερει τι λεει...
***** Οπως βλεπεις ειμαι αρκετα συγκεκριμενος σε αυτα που γραφω. Κ ειμαι συγκεκριμενος γιατι εκεινη την ημερομηνια που αναφερει η φιλη, ηταν οντως 3ημερο Καθ. Δευτερας κ εγω ημουν οντως στον Παρνασσο με το αυτοκινητο 'ιδιοκτησιας πατερα' κ εβγαζα φωτο τη μουρη μου πανω στο skipass με ωρα & ημερομηνια εκδοσης, κ οντως ο πατερας μου πηγαινε Σαρωνιδα με αυτοκινητο 'ιδιοκτησιας εμου'. Για πες μου, τοτε τι θα ελεγε ο τροχονομος ή ο δικαστης?
Δεν ειναι τυχαιο που ολα τα αυτοκινητα της οικογενειας ειναι γραμμενα σε διαφορετικα ονοματα απο αυτον που συνηθως τα οδηγει...Οπως επισης κ σε διαφορετικες διευθυνσεις.
Κανονικα ΠΡΕΠΕΙ να σε κυνηγησει (γιατι δεν σταματησες? Μηπως κουβαλας οπλα/ναρκωτικα/λαθρομεταναστες/εισαι λιωμα/αλλους 1002 ΣΟΒΑΡΟΥΣ λογους για τους οποιους εσυ δεν σταματησες κ εκεινος επρεπε να σκεφτει κ να ελεγξει).
Απο κει κ περα, αν για καποιο λογο δεν σε κυνηγησει, πρεπει να σου κανει μηνυση για μη συμμορφωση σε σημα τροχονομου, σε ευλογο χρονικο διαστημα. Την ιδια μερα, την επομενη, μεσα στην εβδομαδα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, εμφανιζεται μια ΚΛΗΣΗ κοκ μετα απο ΔΥΟ χρονια, χωρις κανεις να εχει ασχοληθει με α) γιατι ο τροχονομος δεν σταμησε επι τοπου να βεβαιωση την παραβαση, β) γιατι δεν τον κυνηγησαν κ γ) (κ εδω ειναι το ζουμι) γιατι εστω δεν εγινε τοτε η μηνυση, αν ο τροχαιος ισχυριζεται πως σου εκανε σημα αλλα δεν σταματησες?
Θα βγει ο τροχαιος να πει οικιοθελως στο δικαστηριο να πει οτι πχ δεν σου εκανε τη μηνυση (=παραβιαση του νομου κ παραβαση καθηκοντος) γιατι βαρεθηκε, γιατι σκεφτηκε να στην χαρισει περιμενοντας να δει αν θα πληρωσεις, ή γιατι εχει δωσει τετοια εντολη ο διοικητης? Μπααααα.
-
Στα πριν της δικης
Ο αστυνομικός μόλις γυρίσει στο Τμήμα γράφει το συμβάν και μετα ανοίγεται δικογραφία όπου με την πινακίδα και μόνο καλείται στην εισαγγελεία νομίζω, ο ιδιοκτήτης να βεβαιώσει ποιος οδηγούσε. Παίρνει κατάθεση και απο τον τροχονομο που έκανε το σήμα. Αν ο τροχονόμος πει ότι είδε ξανθιά οδηγο δεν μπορει ο ιδιοκτήτης να πει οδηγούσα εγω και να είναι καραφλας!Ενάμιση χρόνο μετα κατέθεσε ο γνωστός μου και ένα μετα έκανε το δικαστήριο.
Εγω σου λέω πραγματικό γεγονός και εσύ μου λες θα φέρει το μισό χιονοδρομικο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα πριν της δικης
Ο αστυνομικός μόλις γυρίσει στο Τμήμα γράφει το συμβάν και μετα ανοίγεται δικογραφία όπου με την πινακίδα και μόνο καλείται στην εισαγγελεία νομίζω, ο ιδιοκτήτης να βεβαιώσει ποιος οδηγούσε. Παίρνει κατάθεση και απο τον τροχονομο που έκανε το σήμα. Αν ο τροχονόμος πει ότι είδε ξανθιά οδηγο δεν μπορει ο ιδιοκτήτης να πει οδηγούσα εγω και να είναι καραφλας!Ενάμιση χρόνο μετα κατέθεσε ο γνωστός μου και ένα μετα έκανε το δικαστήριο.
Άρα στην περίπτωση του γνωστού σου ασκήθηκε δίωξη επειδή δε σταμάτησε στο σήμα και το δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί κατά πόσο ο αστυνομικός είδε λάθος πινακίδα ή ο ιδιοκτήτης είπε ψέμματα ότι δεν ήταν στην περιοχή.
Όμως, στην περίπτωση της ozalina δεν υπάρχει αναφορά για κλήση σε κατάθεση και κατ' επέκταση σε μήνυση για μη συμμόρφωση σε σήμα αστυνομικού. Άρα το τελευταίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αστυνομικό σε ενδεχόμενο δικαστήριο. Κακώς, λοιπόν, αποδέχτηκε την κλήση εξ αρχής!
-
Αναθεμα ρε πστ μου αν διαβασες τι σου ειπα, κ αν το διαβασες, αν εκατσες να σκεφτεις αυτα που ειπα. Επειδη 'στον φιλο μου εγινε το ταδε', αποφασισες οτι ετσι ειναι.
Δεν ξερω τι εγινε στη συγκεκριμενη περιπτωση (του γνωστου) ΣΟΥ. Στο θεμα του γνωστου σου μπορει ο αστυνομικος να εκανε σωστα τη δουλεια του κ να προχωρησε σε μηνυση, κ να πηρε το θεμα τη ΣΩΣΤΗ κ ΛΟΓΙΚΗ πορεια του.
Αλλα ξερω τι εγινε στη δικια ΜΟΥ, κ οτι λεει κ η φιλη απο πανω για τη δικια ΤΗΣ. Ο γνωστος σου μπορει να μην ειχε καμμια καλυψη για το που ηταν κατα την παραβαση, μπορει 1002 αλλα πραγματα.
α) Εγω ημουν στο χιονοδρομικο, με 10 μαρτυρες κ φωτο της μουρης μου σε πασσο ημερας, οταν στο Ελληνικο σταματαγαν τον πατερα μου για ταχυτητα με το αυτοκινητο 'μου'. Αν δεν σταματαγε ο πατερας μου (αφου σταματησε ξερουμε ποιος οδηγουσε, το βεβαιωσε επι τοπου ο τροχονομος), ακομα κ αν γινοταν μηνυση για μη συμμορφωση κατα του ιδιοκτητη, εγω μπορουσα να ΑΠΟΔΕΙΞΩ οτι δεν ημουν εγω. Απο κει κ περα δεν ειμαι υποχρεωμενος να πω ποιος οδηγουσε (απαγορευεται να υποχρεωθεις να δωσεις ενοχοποιητικα στοιχεια για εσενα ή συγγενη α' βαθμου), ασε που δεν υπηρχε περιπτωση να θυμαμαι ποιος (εκ των δυο γονεων, δεν το παιρνει βολτα ολη η γειτονια) οδηγουσε το αυτοκινητο μου την ταδε μερα ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...
Τι θα μου πει ο οποιοσδηποτε δικαστης κ με ποια λογικη? Εγω ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ οτι ΔΕΝ ημουν εκει. Θα με βγαλει ενοχο ενω ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ οτι δεν ημουν εκει, επειδη καποιος τροχονομος 'ειδε' την πινακιδα μου, που μπορει να ειδε λαθος? Να σου θυμισω οτι μερικες εταιριες οταν εισαγουν αυτοκινητα κ αυτα ερχονται με νταλικα ή καραβι, εκδιδουν πινακιδες μαζικα = εγω προσωπικα εχω δει αλλα 2 Ford Mondeo με πινακιδα με ακριβως τα ιδια γραμματα κ νουμερα μεσα στην ιδια εκατονταδα με το δικο μου. Κ μπορει το ενα να ηταν γκρι ενω το δικο μου μαυρο, αλλα το δευτερο ηταν ink blue δηλαδη σκουρο μπλε.
Δηλαδη μιλαμε για δυο ΙΔΙΑ αυτοκινητα με παραπλησια πινακιδα, που εχω δει ΕΓΩ μονος μου. Φαντασου για να εχω δει μονο κ μονο εγω δυο τετοια, στατιστικως ποσο πιθανο ειναι να υπαρχουν πολλα ιδια με ομοιες πινακιδες.
Ο δικος σου μπορει να κατεθεσε μια παπαρια κ μιση, ή να ειπε 'δεν ειδα τον τροχονομο' (= ας προσεχε), ή οτι ειχε απαγαγει το σωμα του εξωγηινος κ οδηγουσε γρηγορα τοτε.
β) στην περιπτωση της φιλης πιο πανω, μας λεει οτι δεν ειχε καμμια ενοχληση, κ δεν αναφερει τιποτα για μηνυσεις κλπ για μη συμμορφωση, πραγμα που σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα το μονο που υπαρχει ειναι η κληση η οποια τωρα που εφτασε στα ταμεια του οικειου δημου μετα απο 2 χρονια, καποιος θυμηθηκε να την εισπραξει. Αν μαθουμε τι της ειπαν κ στηνα στυνομια, ισως να βγαλουμε συμπερασμα.
Αυτο που εχει προκυψει ως τωρα ειναι οτι μετα απο 2 χρονια κ χωρις να εχει ασχοληθει κανεις με αυτο το θεμα, εμφανιστηκε μια κληση απο ενα μπλοκο που ουδεποτε ειχε δει η οδηγος, που ουδεποτε ειχε προκυψει κατι αλλο λογω αυτης, κ που ουδεποτε προχωρησε νομικα το θεμα οπως θα επρεπε. Εσυ θα την δεχοσουν αμασητα?
-
σας διάβασα προσεκτικά κα σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον......
να σημειώσω ότι ήταν με συμβατικό αυτοκίνητο(αυτο μου το είπε ο αξιωματικός που μου παρέδωσε την κλήση και οτι ο συγκεκριμενος που με έγραψε έχει αυτό το σύστημα).Μόνο συγνώμη που δεν μου ζήτησαν.
Και ο αξιωματικός απο την τροχαία που με κάλεσε για να παω να δώσω το δίπλωμα ήταν επίσης πολύ ευγενικός και μου είπε να το συζητήσουμε οταν του ειπα οτι το δίπλωμα μου δεν το δίνω.
κανένας δεν μου έκανε σήμα
δεν κατάλαβα τίποτα οτι δλδ καποιος με κατέγραφε με ραντάρ
και επιπλέον αποδεχτηκα την κλήση γιατι είχαν φωτο απο το ρανταρ όπου φαινόταν η πινακίδα του αυτοκινητου μου.
εκανα παραβαση και το δέχομαι.
το θέμα μου είναι κατα πόσο ευσταθεί να μου ζητούν και το διπλωμα μου 13 μήνες μετά..... -
Αρα υπαρχει μια φωτο-κληση (=για αυτο δεν καταλαβες τιποτα κ δεν σε σταματησαν), οπου φαινεται περαν αμφιβολιας οτι το ταδε αυτοκινητο εχει κανει την ταδε παραβαση (με αγνωστο οδηγο), η οποια εφτασε στα χερια σου (ως ιδιοκτητρια του οχηματος) μετα απο 13 μηνες (κ οχι 2 χρονια, γιατι στο αρχικο σου ποστ γραφεις Φεβρ. 2010).
Καλα μεχρι εδω?
Τοτε ναι, στεκει να σου επιβαλλουν την ποινη οταν πια σε βρηκαν (δηλαδη οταν ασχοληθηκαν με το θεμα), που περιλαμβανει αφαιρεση διπλωματος. Το οποιο για να αποφυγεις, μπορεις να βαλεις καποιον που δεν χρησιμοποιει το διπλωμα του να δηλωσει οτι οδηγουσε εκεινος, αν δεν εχεις δηλωσει (εγγραφως) οτι οδηγουσες εσυ.
Ή μπορεις να το τραβηξεις ακομα περισσοτερο, αν εισαι σιγουρη για τον εαυτο σου κ τις αντοχες σου κ για το τι θα ισχυριστεις σε ενδεχομενο δικαστηριο, οπως εγραψα πιο πανω.
ΥΓ Γινε λιγο πιο συγκεκριμενη στο εξης σε παρακαλω: υπαρχει φωτο-κληση απο ρανταρ που ηταν επι οχηματος κ κινειτο μαζι με τα αλλα οχηματα στον δρομο?
-
Για να καταλάβετε πόσο μπάζει η ιστορία με τα ραντάρ χειρός και τη μαρτυρία των αστυνομικών...
Γνωστός πριν χρόνια, με ένα μπλε ιμπρέζα, το έχει γκαζώσει στην ευθεια πριν τα διόδια Σχηματαρίου. Στα διόδια λοιπόν του κάνουν σήμα και του λένε 'γεια σας, άδεια, δίπλωμα, πηγαίνατε με τόσα'. Και του έρχεται η έμπνευση του ανθρώπου και λέει:
-ΟΚ, εγώ πήγαινα με τόσα. Μπορείτε όμως να μου πείτε κάτι? Μπορείτε να μου πείτε την πινακίδα του αυτοκινήτου μου χωρίς να την κοιτάξετε?- ... (βλέμμα απορίας)
-Δεν ξέρετε την πινακίδα του αυτοκινητου μου?
-Όχι
-Και πώς σας ειδοποίησαν οτι έτρεχα?
-Εεε, ένα μπλε ιμπρέζα παει με τόσα.
-Μόνο ένα μπλε ιμπρέζα κυκλοφορεί στην εθνική οδό?
-...
Εγώ πάντως θα σας πω την εμπειρία μου σαν κριτής σε αγώνες. Όταν καθόμαστε σε σημείο πολύ γρήγορο, που να περνάνε τα αγωνιστικά με 150-160 χιλιόμετρα, δυσκολευόμαστε μερικές φορές να δούμε τον αριθμό συμμετοχής, ο οποιος ειναι μεν στο πλάι, αλλά ειναι πολύ μεγαλύτερος από τους αντίστοιχους της πινακίδας. Τα συμπεράσματα δικά σας...
- ... (βλέμμα απορίας)
-
Θες γυαλια !
-
Το ίδιο και ο μπάτσος που δεν ειδε την πινακιδα του ιμπρέζα.
-
taurus
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ο κυριος τροχονομος ειναι εκπαιδευμενος να βλεπει τα παντα σωστα με τα γατισια ματια του...
Για να μιλησουμε κ λιγο σοβαρα, τα παντα σε σχεση με ρανταρ, φωτο-κλησεις κλπ κλπ μπαζουν απο παντου, ειδικα οταν βαζει το χερι του το ελληνικο δημοσιο (τροπος χρησης, καλιμπραρισμα ή απουσια αυτου, κ αλλα πολλα). Ορεξη να εχεις να το κυνηγησεις...
-
Πρόσφατα επισκέφθηκα την Βουλγαρία,όπου και έλαβα πρόστιμο για παράβαση πινακίδας κυκλοφορίας(κλειστος δρόμος λόγω έργων) 30 lev.περίπου 15 ευρω.το θέμα είναι ότι πρέπει να καταβάλω το αντίτιμο μέσα σε 7ημέρες σε βουλγάρικη τράπεζα πρωινές ωρες... αυτό είναι αδύνατο να γίνει λόγω δουλειάς και απόστασης , μήπως γνωρίζει κανείς πιθανες επιπτωσεις η αν έχω κάποιο πρόβλημα μελλοντικής επίσκεψης στη γείτονα χώρα??
-
Δεν γνωρίζω και πολλά απο τράπεζες αλλά δεν θα μπορούσες να κάνεις την κατάθεση μέσω Εθνικής; Λογικά όμως θα διευκολύνουν κι άλλες τράπεζες. Φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο.
-
Κανε ένα τηλεφωνημα στην Πρεσβεία/Προξενείο τους. Πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο. Μέχρι και οικονομικές υπηρεσίες έχουν.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα πριν της δικης
Ποιος είπε για δικαστήρια ??
Δεν υπάρχουν ούτε δικαστήρια, ούτε εισαγγελείς, ούτε τίποτα. Αυτά έχουν αλλάξει πέντε χρόνια τώρα.
Σε ειδοποιεί το τμήμα της γειτονιάς σου, σου δίνει την παράβαση, πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο και να παραδώσεις τις πινακίδες ή/και το δίπλωμα.
Τό μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου γραπτά στον διοικητή της τροχαίας που βεβαιώθηκε η παράβαση (στην ουσία δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει) και αν αυτός απορρίψει την ένστασή σου (που αυτό θα γίνει), παραδίδεις τις πινακίδες ή/και το δίπλωμα και λες και ένα τραγούδι.
Από εκεί και πέρα εάν θες να το τραβήξεις (οπως λέγαμε στο στρατό εκτελείς και βγαίνεις παραπονούμενος), υπάρχουν τα αστικά δικαστήρια όπου όπως κάθε πολίτης μπορείς να προσφύγεις κατά των αποφάσεων της τροχαίας, της εφορίας, του χαρατσιού κλπ κλπ κλπ. να πληρώσεις χασοδίκη, και σε επτά, οκτώ χρονάκια και μετά από δυό τρεις αναβολές (εσύ κάθε φορά θα πληρώνεις το χασοδίκη) μπορεί να βγει η απόφαση.
Αυτό με τα δικαστήρια καταργήθηκε ακριβώς γιατί οι μπάτσοι δεν ερχόντουσαν σα μάρτυρες, εσύ έφερνες ένα μάρτυρα, έλεγε τα δικά του και άμα τα έλεγε καλά σε αθωώνανε στο πλάισιο της αρχής 'καλύτερα να αθωωθεί ένας ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος'.
Προσωπικά είχα αθωωθεί πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο.
Ένας άλλος λόγος που καταργήθηκαν τα δικαστήρια είναιότι υπήρχε απίστευτος συνωστισμός από δίκες. Μάλιστα κάποια στιγμή στο μεσοδιάστημα είχανε βγάλει ένα νόμο όπου έπαυε η δίωξη (για συγκεκριμένες παραβάσεις), για να αποσυμφορήσουν τα δικαστήρια.
Και για του λόγου το αληθές απόσπασμα από τον τωρινό κοκ:- H κατά τις παραγράφoυς 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ αφαίρεση της
άδειας oδήγησης και των κρατικών πινακίδων τoυ oχήματoς ενεργείται αμέ-
σως και επί τόπoυ από τoν βεβαιoύντα ή τoυς βεβαιoύντες την παράβαση
αστυνoμικoύς ή άλλα αρμόδια όργανα με τoυς όρoυς και τις πρoϋπoθέσεις,
πoυ oρίζει κoινή απόφαση των Yπoυργών Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και
Δημόσιας Tάξης.
H άδεια oδήγησης και oι κρατικές πινακίδες πρoσκoμίζoνται, χωρίς
υπαίτια βραδύτητα, από τo ενεργήσαν την αφαίρεση όργανo στην αρμόδια
Αστυνoμική Αρχή μαζί με σχετική έκθεση της παράβασης. Aυτός σε βάρoς
τoυ oπoίoυ λαμβάνεται διoικητικό μέτρo μπoρεί, εμφανιζόμενoς στην αρμό-
δια Αρχή, να εκθέσει τις αντιρρήσεις τoυ και μετά επικυρώνεται ή αίρεται τo
διoικητικό μέτρo. Στην περίπτωση κατά την oπoία η άμεση αφαίρεση των πι-
νακίδων είναι αδύνατη, ενεργείται αυτή ευθύς ως καταστεί αυτό δυνατόν, πά-
ντως δε πριν από την παραγραφή της παράβασης για την oπoία πρoβλέπεται
η αφαίρεση των πινακίδων.Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικη-
τικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος
εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυ-
κλοφορίας του οχήματος, καθώς και την άδεια ικανότητας οδηγού αυτοκινή-
του εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ειδοποίηση. Αυτός που δεν
συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) έως τρι-
ών (3) μηνών.
- H κατά τις παραγράφoυς 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ αφαίρεση της
-
Με άλλα λόγια, αν δεν σε πιάσουν επ΄αυτοφώρω οπότε επιτόπου σου αφαιρούν δίπλωμα και πινακίδες, τι σε εμποδίζει να ΜΗΝ τα παραδώσεις ? Σου στέλνουν μια επιστολή 'παρακαλούμε παραδώστε πινακίδες-δίπλωμα' (όπου αν η επιστολή δεν είναι συστημένη τότε μια χαρά μπορεί να χάθηκε ), εσύ τους γράφεις κανονικά, οπότε αν δεν σε πιάσουν επ΄αυτοφώρω μέχρι να περάσει το διάστημα παραγραφής (5 χρόνια νομίζω για πλημμελήματα, πόσο για πταίσματα ?), τη γλυτώνεις ?
Ή επειδή δεν σου ορίζει προσθεσμία, μπορείς να τις παραδώσεις όποτε σε βολεύει. Δηλαδή λέει η επιστολή 'παραδώστε εντός 15θημέρου' και πας εσύ σε ένα χρόνο...
Και για τυχόν κακεντρεχείς, όχι, δεν σκοπεύω να το κάνω, απλά σχολιάζω την ανεπάρκεια του νόμου, όπου σου λέει 'αν δεν γίνει αυτό τότε θα γίνει εκείνο' αλλά δεν προβλέπει ποινή αν δεν γίνει ούτε εκείνο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
:hmmm:
Με άλλα λόγια, αν δεν σε πιάσουν επ΄αυτοφώρω οπότε επιτόπου σου αφαιρούν δίπλωμα και πινακίδες, τι σε εμποδίζει να ΜΗΝ τα παραδώσεις ? Σου στέλνουν μια επιστολή 'παρακαλούμε παραδώστε πινακίδες-δίπλωμα' (όπου αν η επιστολή δεν είναι συστημένη τότε μια χαρά μπορεί να χάθηκε ), εσύ τους γράφεις κανονικά, οπότε αν δεν σε πιάσουν επ΄αυτοφώρω μέχρι να περάσει το διάστημα παραγραφής (5 χρόνια νομίζω για πλημμελήματα, πόσο για πταίσματα ?), τη γλυτώνεις ?Ή επειδή δεν σου ορίζει προσθεσμία, μπορείς να τις παραδώσεις όποτε σε βολεύει. Δηλαδή λέει η επιστολή 'παραδώστε εντός 15θημέρου' και πας εσύ σε ένα χρόνο...
Και για τυχόν κακεντρεχείς, όχι, δεν σκοπεύω να το κάνω, απλά σχολιάζω την ανεπάρκεια του νόμου, όπου σου λέει 'αν δεν γίνει αυτό τότε θα γίνει εκείνο' αλλά δεν προβλέπει ποινή αν δεν γίνει ούτε εκείνο.
Ο νόμος δεν έχει δυστυχώς καμμία ανεπάρκεια, αυθαιρεσία ναι, ανεπάρκεια όχι.
όπως λέει και ο κοκ που παρέθεσα παραπάνω εντός πέντε ημερών από την ειδοποίηση που λαμβάνεις είσαι υποχρεωμένος να παραδώσεις το δίπλωμα ή να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου.
Και η λήψη της ειδοποίησης δε γίνεται ούτε με συστημένο ούτε με απλή επιστολή, αλλά στη φέρνει ο ίδιος ο μπάτσος στο σπίτι.
Ή μάλλον πρώτα σε παιρνουν τηλέφωνο, σου λένε πέρνα από δω να σου δώσουμε κάτι και αν δεν πας εσύ έρχονται αυτοί και σου δίνουν το δωράκι. Αν δεν τις παραδώσεις εντός πέντε ημερών όπως λέει ο κοκ τρώς ένα με τρίαμηνάκια.
Και λέω αυθαιρεσία γιατί είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες η εκδίκαση της ένστασης ενός πολίτη στη βεβαίωση μιας παράβασης να γίνεται από την ίδια αρχή που βεβαίωσε την παράβαση. Τί νόημα έχει η ένσταση τότε?
Πάντα οι ενστάσεις στην επιβολή κάποιας ποινής εκδικάζονται από ανώτερο όργανο από αυτό που επέβαλε την ποινή.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.