-
Τελικά δοκίμασε κανεις με mild hybrid να δούμε τι του βγάζει;
-
-
Τελικά δοκίμασε κανεις με mild hybrid να δούμε τι του βγάζει;
Απότι έχω δει σε 2-3 φίλους αν έχεις mild hybrid - hybrid - lpg - cng - δηλαδή ότι είναι στις εξαιρέσεις σε περνάει χωρίς να υπολογίζει ρύπους (όπως στην περίπτωση μου). Και στο χαρτί στο πεδίο των ρύπων είναι κενό ,
μόνο απο pHEV δεν έχω δεί. -
Καλημερα . Σε mild hybrid με ρύπους πλέον των 120, μοντέλο 2021 μου εξέδωσε κανονικά την άδεια εξαίρεσης . Στην άδεια αναγράφει αμόλυβδη - υβριδικό
-
104 γραμμαριάκια το ΣεΤρίο ερκρος και στο εκδοθέν σήμα.
Αυτό πρέπει να είναι εμφανές ή στο ντουλαπάκι;
Και σημαίνει πως μπαίνω κέντρο κάθε μέρα, αν και όταν έρθω στας Αθήνας;Τύπος καυσίμου ΠΕΤΡΕΛ.ΚΑΤΑΛΥ
Εκπομπή ρύπων CO2 104και δηλαδή κάποιοι με πολύ καινούρια κατά WLTP, θα βρεθούν να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας αλλά να μην μπαίνουν Δακτύλιο, είναι δυνατόν;
-
Κάθε μέρα θα μπαίνουμε παρέα , ακόμα και αν δεν έχουμε δουλειά , έτσι για να μπούμε στην μύτη των υβριδικών ...
-
@piliourits said in Δακτύλιος:
και δηλαδή κάποιοι με πολύ καινούρια κατά WLTP, θα βρεθούν να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας αλλά να μην μπαίνουν Δακτύλιο, είναι δυνατόν;
Δύσκολο κατά WLTP να μην πληρώνεις τέλη δηλ. <122gr. και να μην είσαι αέριο,mild, full hybrid,phev ή ΕV. Ίσως καποιες λίγες εξαιρέσεις σε μικρά diesel ή βενζίνες κατηγορία πόλης. Ή αν είσαι ο γκαντέμης μη υβριδικός,που βγάζει 121gr.,οπότε δεν πληρώνεις τέλη,αλλά δε μπαίνεις δακτύλιο!
Γι αυτό έγραψα οτι είναι γελοίο το όριο για δακτύλιο να ειναι 120 και για Τ.Κ. 122 -
Κάθε μέρα θα μπαίνουμε παρέα , ακόμα και αν δεν έχουμε δουλειά , έτσι για να μπούμε στην μύτη των υβριδικών ...
Είναι το άσχετο νήμα για να το γράψω, αλλά χθες οδήγησα Πήλιο το CHR που άλλες φορές ήμουν επιβάτης. Ωραίο τιμόνι και πάτημα, έως πολύ καλό πάτημα με αμελητέες κλίσεις σε Πηλιορίτικες στροφές, μπορεί να γίνει απογοητευτικό στην επιτάχυνση όταν μάθεις στη ντιζελοροπή (πόσο μάλλον του αυτόματου ντίζελ) αλλά αν μπεις στο νόημα του και δεν είσαι από νευρικός οδηγός εώς γκαζοφονιάς που ζει για τις προσπεράσεις, οδηγείς ευχάριστα χωρίς πολλές έννοιες, το πλαίσιο κι ανάρτηση πολύ ανώτερο των ορίων του κινητήρα του.
Η αίσθηση στα φρένα πολύ υποδεέστερη του ερκρος, όχι όμως πως δεν είναι αποτελεσματικά. Καθίσματα πολύ καλά, αλλά το πλάτος τους στη πλάτη όχι για φαγανούς όπως εγώ. Το μήκος για τα πόδια των πίσω πολύ αρχοντικό, δεν είχα προσέξει πόσο άνετα είναι τα πόδια και για ψηλούς, αλλά το μπες-βγες πολύ δύσκολο ειδικά πίσω, καμία σχέση με τα ψηλά σουβοειδή. Και παραμένει το πολύ περιορισμένο οπτικό πεδίο πίσω και το πολύ σκοτεινό περιβάλλον που οφείλεται ίσως κυρίως στον μαύρο διάκοσμο.
Τώρα που γεύτηκα καλό αυτόματο & ντηζελοροπή έχοντας κι οικονομία (και όπως φαίνεται πρόσβαση σε Δακτυλίους κλπ) δύσκολα θα πήγαινα σε κάτι οδηγικά σαν το CHR, αλλά για μέσα στην κίνηση της πόλης στενό στενό και σε κάτι σαν Γυάρις Κρος, ίσως δεν έλεγα όχι. Πάντως είναι ξεκάθαρο πως για γκαζοφονιάδες ΔΕΝ κάνει. -
Το θέμα είναι ότι κάποιοι κάτοχοι νομίζουν ότι κάνει και όταν συναντούν την αυτόματη ντίζελοροπη πάνε για τσαγακι...
-
O Καββαθάς είπε πως έδωσε το δικό του, γιατί όταν προσπέρναγε νταλίκες, αντάλλαζε επιστολές με τους νταλικέριδες!
-
Μας λείπει ο ΚΚ από τα περιοδικά
Μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας με πολλούς νεότερους. (Φυσιογνωμικά τον κάνεις 10 έτη νεότερο είναι η αλήθεια, δεν φαίνεται η ηλικία του εύκολα) Αλλά έχω δει βιντεάκια του στο youtube που καταπιάνεται με θέματα που κανένας στην ηλικία του δεν έχει καν ως ιδέα. Συνεχώς ψάχνετε με την τεχνολογία και την εξέλιξη της ζωής.
Πόσο μπροστά ο εγκέφαλος αυτού του ανθρώπου. Σαν30- 40αρης είναι στην ανάγκη του να μαθαίνει νέα πράγματα.Βγάζει και ένα παράπονο πως κανείς δεν τον προσέχει, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα και σε αυτήν την ηλικία έχει ανθρώπους που κάθονται και ψάχνουν να βρουν το τι λέει, ασχέτως αν συμφωνούν με όλα ή όχι. Πόσοι στην ηλικία του έχουν χιλιάδες νέους ανθρώπους που αναζητούν την άποψη τους;
-
Όπως καταλαβαίνω από τη νέα εγκύκλιο για το δακτύλιο, τα mild hybrid euro 6 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα ανεξάρτητα από τους ρύπους που αναγράφονται στην άδεια. Ακόμα δηλαδή και αν το CO2 είναι αρκετά πάνω από 120.
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ή κάτοχοι που το αυτοκίνητό τους ανήκει στην παραπάνω κατηγορία (με μοτέρ π.χ. mild hybrid 1.500cc) και να έχει βγάλει το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στο δακτύλιο από την εφαρμογή?
Για να επιβεβαιωθεί και πρακτικά αυτό που κατάλαβα από την εγκύκλιο.
-
Όπως καταλαβαίνω από τη νέα εγκύκλιο για το δακτύλιο, τα mild hybrid euro 6 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα ανεξάρτητα από τους ρύπους που αναγράφονται στην άδεια. Ακόμα δηλαδή και αν το CO2 είναι αρκετά πάνω από 120.
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ή κάτοχοι που το αυτοκίνητό τους ανήκει στην παραπάνω κατηγορία (με μοτέρ π.χ. mild hybrid 1.500cc) και να έχει βγάλει το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στο δακτύλιο από την εφαρμογή?
Ναι εγώ με 132gr.
-
Και εγώ με υγραέριο με 122 γρμ
-
Ας αναστήσω το θέμα: Βγήκε η νέα ΚΥΑ για τον δακτύλιο 2022-2023. Φάγανε πόρτα τα mHEV και έμειναν μόνο τα HEV και PHEV ή ιδέα μου;
-
Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα? Γενικά για υβριδικά μιλάει, δεν εξειδικεύει.
-
-
-
Άμα πετάξουνε τα diesel εκτός δακτυλίου, όπως θα έπρεπε βέβαια, θα γίνει επανάσταση.
Οι εταιρείες leasing θα βομβαρδίσουν το Μαξίμου. Έχει γεμίσει το κέντρο με μικρά diesel της Stellantis κυρίως που γυρνοβολάνε όλη μέρα.
Άσε τα φορτηγά και βανάκια diesel παντός είδους και κατάστασης. Άμα πετύχω κανένα μπροστά μου σε φανάρι, κλείνω τα παράθυρα, δεν μπορώ ν' αναπνεύσω.
Κατά τ' άλλα τα 145 CO2 στα βενζινοκίνητα euro6 τους μάραναν. Ελλαδάρα... -
Κάνεις λάθος. Ο δακτύλιος είναι ένα μέτρο που πρέπει να καταργηθεί άμεσα.
Όλοι οι αθηναίοι έχουν δυο παλιά τουτού μόνο και μόνο για να μπορούν να κυκλοφορούν κάθε μέρα. Ενίοτε και τρία, ή τέσσερα στην οικογένεια.
Αν καταργηθεί ο δακτύλιος τα παλαιότερα από αυτά τα τουτού θα πάψουν να κινούνται. Η κίνηση δεν θα αλλάξει, αλλά η μόλυνση θα περιοριστεί γιατί τα μισά αυτοκίνητα δεκαετίας ή και εικοσαετίας που διατηρούνται μόνο και μόνο για τα μονά-ζυγά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Δακτύλιος