-
Η 'εθνική εικόνα' είναι τις περισσότερες φορές μία στρεβλή και απλοϊκή επαγωγική γενίκευση, βασισμένη σε κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες παρατηρησιακές αποφάνσεις.
Ένα οικείο παράδειγμα: 'γνώρισα δύο Αμερικάνους, που είναι ηλίθιοι---->όλοι οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι'.
Ως τέτοια, λοιπόν, την απορρίπτω ως μη λογική.
Δυστυχώς, είχα σήμερα την ατυχία, να σταθώ για λίγα λεπτά μπροστά από την τηλεόραση.
Είχε αυτή την εκπομπή με τους χορευτές, και ο Νουρέγιεφ-Μεταξόπουλος, η Ε.-edit-Παπούλια και ένας άλλος ελεεινός τύπος ήταν οι κριτές.
Και μπαίνει στη σκηνή, κάποιος ομογενής από την Ν.Υόρκη ή κάτι τέτοιο, να χορέψει για να τον κρίνουν τα μέλη ΔΕΠ του τσιφτετελιού.Με το που τελειώνει όμως, το παιδί το χορό, ο Μεταξόπουλος-Επίτιμος Διδάκτορας του Χορού και ο άλλος Π@π@ρας αρχίζουν να γελάνε ακατάπαυστα και προσβλητικά...Ε, λογικό ήταν, ο υποψήφιος απείχε από τα χορευτικά ιδεώδη, που πρέσβευαν... Οι άνθρωποι που έμαθαν τον ελληνικό λαό να χορεύει, θα έδειχναν με το γέλιο τους, την αποδοκιμασία τους...
Το παιδί, προσβλήθηκε αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του. Βγαίνοντας από την αίθουσα βέβαια, τους διαολόστειλε και με το δίκιο του...
ΡΕ ΖΩΑ...
ΡΕ Homo-Ridicilus, πότε θα βρεθεί κάποιος Άγιος να σας ανασκολοπίσει...Αυτό ήθελα να πω...
Γενικώς, με εξοργίζουν αφάνταστα οι αλαζόνες, που είναι δεύτερη φύση τους να προσβάλλουν, χωρίς κανένα μέτρο και χωρίς κανένα συναίσθημα αιδούς όποιον κρίνουν ως κατώτερο από τα μούτρα τους...
Πόσο μάλλον, όταν έχουν και ρόλο 'Δασκάλου-Εξεταστή'.Αν βρίσκετε τροφή για συζήτηση, έχει καλώς. Διαφορετικά, ας κλειδωθεί.
-
Η 'εθνική εικόνα' είναι τις περισσότερες φορές μία στρεβλή και απλοϊκή επαγωγική γενίκευση, βασισμένη σε κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες παρατηρησιακές αποφάνσεις.
Ένα οικείο παράδειγμα: 'γνώρισα δύο Αμερικάνους, που είναι ηλίθιοι---->όλοι οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι'.
Δυστυχώς, είχα σήμερα την ατυχία, να σταθώ για λίγα λεπτά μπροστά από την τηλεόραση.
Είχε αυτή την εκπομπή με τους χορευτές, και ο Νουρέγιεφ-Μεταξόπουλος, η Ε.-edit-Παπούλια και ένας άλλος ελεεινός τύπος ήταν οι κριτές.
Και μπαίνει στη σκηνή, κάποιος ομογενής από την Ν.Υόρκη ή κάτι τέτοιο, να χορέψει για να τον κρίνουν τα μέλη ΔΕΠ του τσιφτετελιού.Με το που τελειώνει όμως, το παιδί το χορό, ο Μεταξόπουλος-Επίτιμος Διδάκτορας του Χορού και ο άλλος Π@π@ρας αρχίζουν να γελάνε ακατάπαυστα και προσβλητικά...Ε, λογικό ήταν, ο υποψήφιος απείχε από τα χορευτικά ιδεώδη, που πρέσβευαν... Οι άνθρωποι που έμαθαν τον ελληνικό λαό να χορεύει, θα έδειχναν με το γέλιο τους, την αποδοκιμασία τους...
Το παιδί, προσβλήθηκε αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του. Βγαίνοντας από την αίθουσα βέβαια, τους διαολόστειλε και με το δίκιο του...
ΡΕ ΖΩΑ...
ΡΕ Homo-Ridicilus, πότε θα βρεθεί κάποιος Άγιος να σας ανασκολοπίσει...Αυτό ήθελα να πω...
Γενικώς, με εξοργίζουν αφάνταστα οι αλαζόνες, που είναι δεύτερη φύση τους να προσβάλλουν, χωρίς κανένα μέτρο και χωρίς κανένα συναίσθημα αιδούς όποιον κρίνουν ως κατώτερο από τα μούτρα τους...
Πόσο μάλλον, όταν έχουν και ρόλο 'Δασκάλου-Εξεταστή'.Αν βρίσκετε τροφή για συζήτηση, έχει καλώς. Διαφορετικά, ας κλειδωθεί.
-
ΡΕ ΖΩΑ...
-
Η λύση γι' αυτούς είναι μία Άγγελε: αδιαφορία
Κάνοντας ζάπινγκ τους πέτυχα, ενώ είχε διαφημίσεις στον 'άρχοντα' και τους κράτησα 30'' όλα και όλα και πολλά ήταν.
-
Aνασκολοπισμό θέλουν αυτοί που τους αφήνουν να υπάρχουν στην τηλεόραση.
Ανασκολοπισμό θέλουμε όλοι εμείς που τους βλέπουμε έστω και αν χασκογελάμε μαζί τους...
Αυτοί καλά κάνουν που έχουν βρει δουλειά τέτοια (να μας κοροϊδεύουν τους καραγκιόζηδες...
_
-
Και εγώ στο ζάπινγκ πέτυχα το συγκεκριμένο σκηνικό.
Αν δεν είναι στημένο, είναι γελοίοι το λιγότερο. Αλλά βέβαια, αυτοί είναι φτασμένοι, έχουν ξεχάσει πώς έφτασαν εκεί που είναι.
Που υπογράφω;
-
Βασικά εγώ αναγκάστηκα να δω αυτή τη μαλ@κία γιατί δεν ήθελα να δω τον Άρχοντα και γιατί η γυναίκα είχε γκρίνια που δεν ήθελα να βγούμε, αλλα να κάτσουμε μέσα και να ξεσκιστώ στο φαί!
Όταν έγινε αυτό εκεί με τον λουστράκο Ελληνοαμερικάνο χάρηκα πάρα πολύ, έριξα 2-3 καντήλια και άλλαξα κανάλι χωρίς 2ρη κουβέντα.
Πριν αυτό το σκηνικό, γκρίνιαζε ένας δεν πολυ κατάλαβα τον λόγο, κα ιέλεγε η καγιά, ότ ιο τάδε ήθελε πολύ να συνεχίσει αλλα οι 2 τρόμπες δεν πίστευαν ενώ η ΕΠ ήθελε να του δώσει δεύτερη ευκαιρία γιατί είχε πάθος για το χορό μπλα μπλα μπλα κα ιδεν είχε λεφτά για μαθήματα.....εκεί λοιπον δείχνει σκηνικό να λέει η ΕΠ αυτά τα πράγματα και οι 2 άλλοι τρόμπες, να λένε οχι κλπ εγώ επλενα ποτήρια στην Αμερική (ο γιος του τάδε ήταν αυτός) για να σπουδάσω, αν θες όλα τα κάνεις κλπ και ο άλλος -που δνε ξέρω καν ποιος είναι- έλεγε κάτι αμπελοφιλοσοφίες ότ ιχαίρεται που υπάρχει οικονομική ανισότητα κλπ κλπ, τεσπα λέω γάμησε τους είχα και λαδωμένα χέρια που να πιάνω το μαραφέτι να αλλάξω κανάλι.....εκεί που κράξανε τον δεύετερ λουστράκο.....ε τρελάθηκα.....ρε μαλάκες γελάτε μπροστά στη μάπα του? Τον κοροιδεύεται? Του λέγανε και κάτι κινήσεις στα γαλλικά γρήογρα στην αρχή, δεν καταλάβαινε το παλικάρι.....τι να πώ ΑΙΣΧΟΣ.
Τελικά ο γιος του τάδε είναι μεγαλήτερος τρόμπας απο ότι νόμιζα!
-
Ναι, νταξ... οι εν λογω 'κριτες' ηταν 'καπως'..., αλλα ας μην παραβλεπουμε πως και οι αρκετοι και απο τους διαγωνιζομενους ειναι 'καπως'.
Μια 5αδα δεν ειχε ζητησει να επανεξεταστει επειδη λεει ειχε 'παθος' με τον χορο? Γυρευαν να εκτεθουν και εκτεθηκαν, απο μονοι τους.
Περι ανισοτητων κλπ κλπ... αν και τα ειπε πολυ κυνικα και βαρβαρα ο ενας απο τους 'κριτες', η πραγματικοτητα ειναι ετσι. Ουτε ολοι μπορουν να κερδισουν σε ενα διαγωνισμο, και τελος παντων business are business και τα εν λογω παιδια δεν τους εξυπηρετουσαν τους σκοπους τους. Η Ε.Π γκρινιαξε... αλλα στην τελικη τελικη επιχειρηση ειναι, οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα.Στον αλλο τον Ελληνοαμερικανο... νταξ, δεν ηταν χορος εκεινο το πραγμα... αλλα εκει η κυνικοτητα τους ξεπερασε καθε οριο. Απο την στιγμη που καποιος σου φερεται κοσμια και με σεβασμο, τουλαχιστον αυτο οφειλεις να ανταποδωσεις.
-
Πάντως,η επιτυχία της τηλεορασης στο να μας κάνει να συμπάσχουμε με τους ήρωές της,είναι απίστευτη
Βρε Αγγελε,το να συγχίζεσαι και να ζητας την τιμωρία (έστω και στα ψέμματα) τών συντελεστων ενός ριάλιτυ,είναι σαν να ζητας την τιμωρία του Νταρθ Βέιντερ στον πόλεμο των άστρων
Και στην ουσία,όπως και στον πόλεμο των άστρων ανακουφίζεσαι με το που 'την πληρώνει ο κακός' το ίδιο ακριβώς σου συμβαίνει και σε ένα τέτοιου είδους show,όπου θα συνεχίσεις να επιζητας την τιμωριά του
Τα ριάλιτυ (προσωπικές μου εκτιμήσεις είναι όλα αυτα) είναι ένα σόου,σκηνοθετημένο και εκτελεσμένο όπως και οτιδηποτε προβάλεται απο τη show-busines.Πλασματική πραγματικότητα.Οι σκηνές αυτές που σε συγχίσανε θα μπορούσαν να έχουν 'κοπεί' στο μοντάζ εαν δεν έπρεπε να προβληθούνε ή αν ήτανε πέραν της επιθυμίας του παραγωγου.Δεν έπρεπε όμως να 'κοπούν',έπρεπε να υπάρξουν (να δημιουργηθούν)
Ο λόγος είναι το να κάνουν τό κοινό να αποδεχτει την πλασματική πραγματικότητα του σόου (είτε κάποιοι αποδοκιμάζοντας είτε όμως και επιδοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή) έτσι ώστε να τους βάλουν να την δούνε και την άλλη Τετάρτη -
Σε διάλειμμα του άρχοντα (που έχω ήδη δει μερικές φορές) πέτυχα την εκπομπή αυτή και μια και μου είχαν πει ότι έχει γέλιο είπα να της δώσω μια ευκαιρία...
- ναι η ζωή δεν είναι δίκαια αλλά αυτό δεν σου δίνει δικαίωμα να είσαι καθίκι και να το δείχνεις εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του άλλου. Από την άλλη βέβαια αυτή ακριβώς είναι η ζωή και όταν βλέπουμε τις σειρές παραμύθια λέμε ότι δεν είναι αληθινά!
- μπορεί οι συγκεκριμένοι κριτές να μην είναι ό,τι κι ό,τι αλλά φτασμένοι και επιτυχημένοι στο χώρο τους αλλά αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα να είναι γαιδούρια (όποιος χώρος κι αν είναι αυτός το γαιδούρι είναι γαιδούρι, υπάρχει τρόπος να λες τα ίδια χωρίς να προσβάλλεις)
- βέβαια άνθρωποι είναι και με αυτά που θεωρούν γελοία μπορεί και να γελάσουν (και αυτοί είναι πιο κατάλληλοι από εμάς για να κρίνουν τι είναι γελοίο και τι όχι χορευτικά). Μπορεί επίσης να τους πιάσει κι ένα νευρικό γέλιο, δεν τους καταδικάζω για αυτό. Το να λέμε εμείς μια χαρά ήταν το παληκάρι δεν μετράει. Μπορεί όντως να του κάνουν και χάρη αν του πούνε την πικρή αλήθεια ότι αγόρι μου δεν τον έχεις τον χορό μέσα σου, κάνε κάτι άλλο και μην χάνεις το χρόνο σου. Ή όταν του λένε κάτι έχεις αλλά πρέπει να πας και σε καμιά σχολή πάλι καλό του κάνουν. Είναι σαν να πας με προσόντα κλητήρα για τμηματάρχης. Δε σου λένε ουστ αλλά ότι δεν είσαι έτοιμος ακόμα και για να μην φας τα μούτρα σου κάνε και καμιά σχολή να μάθεις με σύστημα μερικά πράματα για να προχωρήσεις με ελπίδες.
Και το πιο σπουδαίο που πολλοί ξεχνάμε (και από εμάς που το βλέπουμε και από αυτούς που πάνε) οι άνθρωποι δεν είναι κυνηγοί ταλέντων, τηλεόραση κάνουν...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάντως,η επιτυχία της τηλεορασης στο να μας κάνει να συμπάσχουμε με τους ήρωές της,είναι απίστευτη
Βρε Αγγελε,το να συγχίζεσαι και να ζητας την τιμωρία (έστω και στα ψέμματα) τών συντελεστων ενός ριάλιτυ,είναι σαν να ζητας την τιμωρία του Νταρθ Βέιντερ στον πόλεμο των άστρων
Και στην ουσία,όπως και στον πόλεμο των άστρων ανακουφίζεσαι με το που 'την πληρώνει ο κακός' το ίδιο ακριβώς σου συμβαίνει και σε ένα τέτοιου είδους show,όπου θα συνεχίσεις να επιζητας την τιμωριά του
Τα ριάλιτυ (προσωπικές μου εκτιμήσεις είναι όλα αυτα) είναι ένα σόου,σκηνοθετημένο και εκτελεσμένο όπως και οτιδηποτε προβάλεται απο τη show-busines.Πλασματική πραγματικότητα.Οι σκηνές αυτές που σε συγχίσανε θα μπορούσαν να έχουν 'κοπεί' στο μοντάζ εαν δεν έπρεπε να προβληθούνε ή αν ήτανε πέραν της επιθυμίας του παραγωγου.Δεν έπρεπε όμως να 'κοπούν',έπρεπε να υπάρξουν (να δημιουργηθούν)
Ο λόγος είναι το να κάνουν τό κοινό να αποδεχτει την πλασματική πραγματικότητα του σόου (είτε κάποιοι αποδοκιμάζοντας είτε όμως και επιδοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή) έτσι ώστε να τους βάλουν να την δούνε και την άλλη Τετάρτη+1
Πραγματικά δε ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε από αυτό . . . Η αδιαφορία είναι ένα πρώτο όπλο, ίσως . . . Γιατί αυτά τα σκουπίδια το μόνο που θέλουν είναι να ασχολούμαστε μαζί τους. Και η αρνητική κριτική είναι μια άμεση αναφορά και κατ' επέκταση προβολή για αυτούς, επομένως καλοδεχούμενη.
Αυτό που μου την σπάει περισσότερο όμως, είναι η 'ψυχολογική βία' που ασκείται σε πολλούς από εμάς να παρακολουθήσουμε έστω και 30'' από αυτή (και κάθε τέτοιου είδους) μαλακία. Γιατί σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα κάθε ηλικίας, που θα στα πρήξει μέχρι αηδίας για να κάτσει να δει αυτού του είδους τα προγράμματα
-
Καλά τους κάνουν και τους ξεφτιλίζουν.
Είναι δυνατόν να πηγαίνουν κάποιοι που (ας πούμε) κατέχουν ένα αντικείμενο να ικετεύσουν μερικούς τύπους προκειμένου να κλειστούν σε ένα χώρο για κάποιους μήνες, όπου θα γίνουν νούμερα τηλεθέασης χωρίς κέρδος, εκθέτοντας τις σκέψεις (ας πούμε), τα συναισθήματά τους και τις όποιες προσωπικές στιγμές στην κυρα-Κούλα και τον κυρ-Μπάμπη;Έχουν ή νομίζουν ότι έχουν ταλέντο; Να δουλέψουν και να ζητήσουν δουλειά. Όχι να παραστήσουν τους καραγκιόζηδες για ν' ανέβουν γρήγορα μέσω μιας τις περισσότερες φορές κακής δημοσιότητας.
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Ο λόγος είναι το να κάνουν τό κοινό να αποδεχτει την πλασματική πραγματικότητα του σόου (είτε κάποιοι αποδοκιμάζοντας είτε όμως και επιδοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή) έτσι ώστε να τους βάλουν να την δούνε και την άλλη Τετάρτη+1
Πραγματικά δε ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε από αυτό . . . Η αδιαφορία είναι ένα πρώτο όπλο, ίσως . . . Γιατί αυτά τα σκουπίδια το μόνο που θέλουν είναι να ασχολούμαστε μαζί τους. Και η αρνητική κριτική είναι μια άμεση αναφορά και κατ' επέκταση προβολή για αυτούς, επομένως καλοδεχούμενη.
Αυτό που μου την σπάει περισσότερο όμως, είναι η 'ψυχολογική βία' που ασκείται σε πολλούς από εμάς να παρακολουθήσουμε έστω και 30'' από αυτή (και κάθε τέτοιου είδους) μαλακία. Γιατί σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα κάθε ηλικίας, που θα στα πρήξει μέχρι αηδίας για να κάτσει να δει αυτού του είδους τα προγράμματα
Και εγώ θεωρώ ηλίθια την συμπεριφορά αρκετών 'διπόδων'(από όποιο επαγγελματικό χώρο και αν προέρχονται) που, επειδή η τηλεόραση έδειξε μια φορά τον κωλ@ τους, νομίζουν ότι είναι 'κάποιοι'.
Δεν θα πω ψέματα: και εγώ βλέπω παιχνίδια πραγματικότητας(ριάλιτι) όταν αλλάζω σταθμούς μεταξύ των διαφημίσεων, αλλά μέχρις εκεί. Να κάτσω εσκεμμένα να τα δω, προτιμώ να με σφάξουν(πες το και ιδεολογία, αν θες).
Οπότε, αν η πλειοψηφία στο σπίτι ήθελε να τα δει(λέμε τώρα, μιας και εκείνοι δεν γουστάρουν παπ@ριές), εγώ θα σηκωνόμουν και θα έφευγα.Σε ξένα σπίτια, όταν είμαι καλεσμένος δηλαδή, επειδή δεν μπορώ να αλλάξω σταθμό, φροντίζω ώστε να μην κάθομαι πολύ(όσο θα ήθελα) και να φεύγω σύντομα.
-
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αυτό το θέμα θα μπορούσε να συζητιέται άνετα στα μεσημεριανά κουτσομπολιά...
Χάρη κάνουμε στον κάθε π@παρα που αναφέρουμε και μόνο τ όνομά του. Η εκπομπή είναι άθλια, όπως άθλια είναι κατά 90% και η τηλεόραση...
Αν το παλικάρι ήταν άξιος χορευτής δε θα περίμενε το μέγκα
Αν ο μεταξόπουλος ήταν άξιος δάσκαλος, θα χε σχολή χορού και δε θα βγαινε με το παραμικρό στην τβ
Αν είχα κάτι καλύτερο να κάνω χτες βράδυ, δε θα χαράμιζα 1 ώρα απ τη ζωή μου βλέποντάς τους
-
Ολα για την τηλεθέαση και τα 'νούμερα'' από τα μεγαλύτερα 'νούμερα'. Θα βρίζουν - βρίζονται, θα κοροιδεύουν και θα χλευάζουν το διαφορετικό για να γίνουν θέμα στα πρωινάδικα και τα κουτσομπολίστικα περιοδικά-εφημερίδες-κανάλια.
@ Cavalino: H tv πληρώνει καλά! Πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε σχολή χορού! Αν πάλι τα καταφέρεις να πουλήσεις και λίγη τσουρομαγκιά καταφέρνεις και τα δύο.....
΄
Δυστυχώς ασχολούμαστε με τα ραπανάκια γιατί είναι πιο εύπεπτα! -
απορω ποιος ειναι πιο καμμενος.
ενας που παιζει WoW 3 ωρες τη μερα
ή
ενας που βλεπει TV 2 -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο λόγος είναι το να κάνουν τό κοινό να αποδεχτει την πλασματική πραγματικότητα του σόου (είτε κάποιοι αποδοκιμάζοντας είτε όμως και επιδοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή) έτσι ώστε να τους βάλουν να την δούνε και την άλλη Τετάρτη
Είτε πρόκειται για πλασματική πραγματικότητα (βλ. σκηνοθετημένη) Αντρέα, είτε όχι, αυτός ο αηδιαστικός κυνισμός της τηλεόρασης και πολλών τηλεορασάνθρωπων μου τη δίνει στα νεύρα...
ΟΚ, δεν χάνω και τον ύπνο μου, για την ακρίβεια, μετά από λίγο το ξεχνάω, αλλά, εντάξει, χθες το παρακάνανε τα κ@ριόλι@.Θα μου πεις 'ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ'.
Θα σου απαντήσω 'ΔΕΝ βλέπω, εκτός από ελάχιστα πράγματα, και αυτά αρκετά σπάνια'. Χθες, έτυχε, δυστυχώς.
Η τιμωρία που ζητώ είναι πραγματική για αυτούς τους δύο.
Ανασκολοπισμός, παραμονή στο κοντάρι για 24 ώρες, και από κάτω κριτική επιτροπή, η οποία θα τους ρωτάει: 'so you think you can dance?DANCE NOW if you can...' -
Άγγελε, αυτό που θέλουν να πετύχουν το καταφέρνουν. Να γίνεται ντόρος για την εκπομπή. Αυτό πετυχαίνεις κι εσύ τώρα με το παρόν θέμα, όσο κι αν κατακρίνεις.
Ο Τζιμάκος είχε πει παλαιότερα: Εκμεταλλεύσου την δυνατότητα ON/OFF της TV, όσο ακόμη υπάρχει.......
Μόνο η αδιαφορία σώζει την κατάσταση. Όσο βλέπεις τους πληρώνεις.
-
Αγγελε, συμφωνω, οπως συμφωνω και με τον Κυνηγο, αλλα δεν περιοριζεται στην τηλεοραση ο κυνισμος. Ειναι της εποχης.
Να σου πω και κατι; Την τηλεοραση αμα τη σιχαθεις, την κλεινεις. Ο (οποιος) γείτονάς σου ομως, δυστυχως, ΔΕΝ εχει OFF...Στον ανασκολοπισμο αυτης της Παπαντωνιου, παντως, (αν θυμαμαι καλα ποια ειναι ) δηλωνω ευχαριστως συμμετοχη ως εθελοντης
-
Eσύ τι θα είσαι, το παλούκι;
Υποψήφιοι προς ανασκολοπισμό. Υπογραφές.