-
Όχι Γρηγόρη. Είναι όντως οικονομικό. Και εγώ όταν το είχα πάρει για test drive γύρω στα 7.5-8lt είχα δει από κατανάλωση.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι περίπου αδύνατον να καιει στο ταξίδι 6.8-7.0 και στην πόλη 7.5. Εκτός αν έχετε διαφορετική εικόνα για το τι είναι η ...κίνηση στην πόλη! Δεν θέλω να διαφωνήσω, αλλά σε όλα τ' αυτοκίνητα, η αύξηση της κατανάλωσης στην πόλη θα είναι τουλάχιστον 2 λίτρα, οπότε αν καις 7 εκτός, θα καις τουλάχιστον 9 εντός. Ισως και παραπάνω. Εγώ σε όλα τ' αυτοκίνητά μου αυτό έχω δει, τώρα, αν το ΚΙΑ έχει κάποια μοναδικότητα, δεν ξέρω, αλλά δεν το νομίζω κιόλας...Κίνηση στην πόλη από κίνηση στην πόλη διαφέρει. Γι' αυτό κι εγώ στην δική μου κατανάλωση που έγραψα πιο πάνω έδωσα και την αντίστοιχη μέση ταχύτητα...
Με το ceed κατανάλωση 9 και πάνω έχω δει μόνο με τον κλιματισμό αναμμένο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όχι Γρηγόρη. Είναι όντως οικονομικό. Και εγώ όταν το είχα πάρει για test drive γύρω στα 7.5-8lt είχα δει από κατανάλωση.Μα δεν λέω πως δεν είναι οικονομικό! Λέω πως όσο οικονομικό και να είναι, δεν γίνεται στη πόλη να καίει μισό λίτρο παραπάνω σε σχέση με το ταξίδι!
Και σίγουρα δεν μπορείς να βασιστείς στο τριπ, γιατί γενικά είναι αισιόδοξα...ΟΚ, μπορεί κάποιος να καταχωρεί σαν κίνηση στην πόλη και την Αττική Οδό πχ, εγώ μιλάω για κίνηση σε ώρες αιχμής σε πηγμένους δρόμους ή στενάκια με διαδοχικά σταμάτα ξεκίνα κλπ, δηλαδή κλασική αθηναϊκή κίνηση!
Με το δικό μου είμαι κοντά στα 10 λ/100 ενώ η Xsara ήταν στα ίδια, κυρίως γιατί δεν την έτρεχα πολύ...
Στο ταξίδι είμαι κοντά στα 8λτ/100 με μ.ω.τ γύρω στα 130 (αλλά μιλώ για μικτό δρόμο, αυτοκινητόδρομο αλλά και παλιά εθνική με προσπεράσεις κλπ).
Για ...περισσότερες πληροφορίες, σας...παραπέμπω στην υπογραφή μου! -
Φιλε HighFidelity να πω οτι οταν λεω 7-8 μεσα στην πολη ειναι μονο
μεσα στην αθηνα σε ολες τις ωρες τις ημερας(παιδια σχολεια κτλ)
Οτι βλεπω στο trip γραφω και εγω ,οταν ειμαι αττικη οδο με 120-140
βλεπω 5.5-7 .
Αν και εκτος θεματος καπου εκει κοντα ειναι και η TOYOTA COROLLA 1.4.
Για το RS 5 καλυτερα να μην γραψω τιποτα............. -
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
σε ζηλευω!!! 3θυρο η 5θυρο?? αααααααα κοιτα και εδω σιγουρα θα σε βοηθησει.. http://gkc.gr/
ειμαστε πολυ καλη παρεα και θα μαθεις πολλα για το νεο σου αυοκινητο..Τριθυρο.-
-
το ειδες το site??
-
Εγώ πάντως με το i30 με 5000 km σε ταξίδι Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα (ταχύτητες 100-160) είδα 7.5 και μέσα στην Πάτρα 9-9.5.
Τι να πω αυτονομία 700km δεν έχω δει ποτέ.
Πως έχετε τέτοιες καταναλώσεις δεν μπορώ να καταλάβω.
Εκτός και εάν την ώρα που πας 120-140 μηδενίσεις το trip και βλέπεις εκείνη την στιγμή πως πάει. Το σωστό είναι να μηδενίσεις πριν το ταξίδι και να δεις το μέσο όρο στο τέλος.
Σπύρος -
Οι δικές σου καταναλώσεις Σπύρο μου φαίνονται λογικότατες πάντως!
-
Εβλεπα την τριθυρη εκδοση στο σαιτ της κια.Πολυ ομορφο γενικα αλλα λιγο βαρυ,ο 1400αρης πως ανταποκρινεται με αυτα τα κιλα?
-
Απο την tv μου φανηκε πολυ ομορφο,μου εκανε εντυπωση παντως η ΚΙΑ δεν μας ειχε συνηθησει σε τετοιες εκπληξεις!
-
Oι περισσοτεροι που εχουν οδηγησει το 1.4, λενε πως αποδιδει σαν 1.6...Εχει αρκετα κοντες σχεσεις, αρκετη ροπη (137 Νm).
Υποθετω λοιπων πως τα 1300 χονδρικα κιλα του Ceed θα κινουνται αξιοπρεπως και ασφαλως... -
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Εγώ πάντως με το i30 με 5000 km σε ταξίδι Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα (ταχύτητες 100-160) είδα 7.5 και μέσα στην Πάτρα 9-9.5.Τι να πω αυτονομία 700km δεν έχω δει ποτέ.
Πως έχετε τέτοιες καταναλώσεις δεν μπορώ να καταλάβω.
Εκτός και εάν την ώρα που πας 120-140 μηδενίσεις το trip και βλέπεις εκείνη την στιγμή πως πάει. Το σωστό είναι να μηδενίσεις πριν το ταξίδι και να δεις το μέσο όρο στο τέλος.
ΣπύροςΤι να πω φιλε μου μηπως φταιει το trip μου δεν ξερω αλλα να το πω και
αλλιως μηπως ξερει καποιος πως βγαινει>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Απο Σαββατο σε Σαββατο εβαλα 17 ευρο στο ιδιο πρατηριο με 1 ευρο
το λιτρο και τις 2 φορες και εκανα 254χλμ ολα μεσα στην Αθηνα.
Δεν ξερω αν βοηθαει και πως βγαινει το αποτελεσμα εαν μπορει καποιος ασ το υπολογιση.
Ολα αυτα βεβαια στο χαλαρο δλδ αλλαγες στις 3.000-3500σαλ -
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Εβλεπα την τριθυρη εκδοση στο σαιτ της κια.Πολυ ομορφο γενικα αλλα λιγο βαρυ,ο 1400αρης πως ανταποκρινεται με αυτα τα κιλα?Μια χαρα πεει για τα κιλα του αυτοκινητου το 1.4.
Δεν βαζει φωτια στο δρομο αλλα με 4 ατομα και αποσκευες
δεν κολαει πουθενα. -
μην πιστεύετε τυφλά το trip computer...τσεκάρετε και με την πατροπαράδοτη μέθοδο. Φουλάρισμα και μέτρηση χλμ όταν ξαναγεμίσεις.
Στα δικά μου παρατήρησα ότι έχει απόκλιση 0,5-1 lt ...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
μην πιστεύετε τυφλά το trip computer...τσεκάρετε και με την πατροπαράδοτη μέθοδο. Φουλάρισμα και μέτρηση χλμ όταν ξαναγεμίσεις.Στα δικά μου παρατήρησα ότι έχει απόκλιση 0,5-1 lt ...
Nai αλλα ετσι περιλαμβανεις και το σφαλμα της αντλιας μεσα!
-
το σκέφτηκα μετά...αφού το έγραψα...
-
Αυτο
πως μπορω να το κανω για να βγει η καταναλωση?????? -
Εννοείς να βγάλεις κατανάλωση l/100 klm;
Απλή μέθοδος των τριών.
Για 254 χλμ 17 λίτρα
Για 100 χλμ Χ; λίτραΆρα: 10017=254χ Χ=1700/254 χ=6,7
Δλδ 6,7 λ/100 χλμ.
Υποθέτω πως Σάββατο-Σάββατο ήταν από πλήρες τεπόζιτο σε πλήρες τεπόζιτο, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εννοείς να βγάλεις κατανάλωση l/100 klm;Απλή μέθοδος των τριών.
Για 254 χλμ 17 λίτρα
Για 100 χλμ Χ; λίτραΆρα: 10017=254χ Χ=1700/254 χ=6,7
Δλδ 6,7 λ/100 χλμ.
Υποθέτω πως Σάββατο-Σάββατο ήταν από πλήρες τεπόζιτο σε πλήρες τεπόζιτο, έτσι;
Ευχαριστω φιλε δεν ηξερα πως γινεται.
Ναι ήταν από πλήρες τεπόζιτο σε πλήρες τεπόζιτο. -
Οταν λες μέσα στην Αθήνα, τι ακριβώς κίνηση εννοείς; Μποτιλιάρισμα; Αδειοι δρόμοι;
Εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για κίνηση στην πόλη, πάντως!
Kia Cee'd 2007