-
Υπάρχουν και πιο φθηνές κρεμαστρες...
-
Μπά, κανένα όργανο δέν καταλήγει κρεμάστρα. Έχω διάδρομο και ποδήλατο, όμως μετά τον τραυματισμό στο πόδι τρέξιμο τέρμα για μένα (μάλλον για πάντα ).
Το ποδήλατο ήταν σε αχρηστία, αλλά τους τελευταίους μήνες που δέν μπορούσα να κάνω διάδρομο το ξεπάτωσα και δέν έχει σχεδόν καθόλου αντίσταση πλέον (έχει έναν ιμάντα που τρίβεται και έχει φαγωθεί όλος). Αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ δέν μου άρεσε ιδιαίτερα σαν άσκηση. Γι αυτό ψάχνω κοπηλατική μηχανή που γυμνάζει και όλο το σώμα.
-
η αληθεια ειναι οτι δυσκολα αντικαθιστας την κοπηλατικη με βαρακια η κατι αλλο...
και συνηθως δινεται βαρυτητα σε στηθος χερια και λιγοτερο πλατη.
απ την περιγραφη αντιλαμβανομαι οτι το ποδηλατο που εχεις ειναι απο τα απλουστερα με τον ρυθμιζομενο ιμαντα...το οποιο ειναι οντως βαρετο στη χρηση....για κοπηλατικο μηχανημα θα απαιτηθει υπολογισιμο κοστος γιατι αυτα τυπου τηλεμαρκετινγκ που διπλωνουν και μπαινουν κατω απ το κρεβατι ειναι ΓΤΠΣ.
εαν διαθετεις χωρο μια λυση ειναι να βρεις μεταχειρισμενο απο γυμναστηριο -
Says who?
http://ensomati.gr/item/kopilatiki-me-altires.html
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μεγάλη μπάρα (αν δεν έχεις ήδη).
Υπάρχουν δυο πολύ καλές ασκήσεις για πλάτη με μεγάλη μπάρα. -
Η κωπηλατικη γυμναζει μεν ολο το σωμα αλλα επιβαρυνει την μεση
Επισης αυτα τα μηχανηματα σπιτιου συνηθως δεν εχουν σοβαρη αντιστασηΓια το πανω μερος του σωματος πους-απς με τα χερια σε διαφορα ανοιγματα γυμναζουν ολο τον κορμο με απολυτη επιτυχια
Για τα ποδια δεν υπαρχει τετοια ευκολια -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Says who?http://ensomati.gr/item/kopilatiki-me-altires.html
Υπάρχουν δυο πολύ καλές ασκήσεις για πλάτη με μεγάλη μπάρα.και με πουλ οβερ ξαπλωτος γυμναζεις την πλατη και αλλες ασκησεις αλλα τη συνθετη ασκηση της κοπηλατικης δεν την καταφερνεις ευκολα χωρις αυτη.....
τιγρη@
γι αυτο αναφερθηκα σε μηχανημα γυμναστηριου....τα υπολοιπα ειναι ταλαιπωρια και αφορμη να σταματας την προπονηση. -
Με 2 αλτηρακια γυμναζεις άνετα όλο το πάνω μέρος του κορμού
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Says who?http://ensomati.gr/item/kopilatiki-me-altires.html
Υπάρχουν δυο πολύ καλές ασκήσεις για πλάτη με μεγάλη μπάρα.+1
Από κωπηλατικές εγώ προτιμώ τις pendlay rows ( με τη σύσφιξη της άνω πλάτης). Μαζί με deadlifts και μονόζυγο είναι κανείς παραπάνω από καλυμμένος νομίζω
-
Είχα πάρει ένα κωπηλατικό από τον Μπέζα όταν πουλούσε και τέτοια είδη πριν από 20 χρόνια περίπου(33.000 δρχ). Το μηχάνημα το έχω ακόμα με ελάχιστη συντήρηση, απλά λίγο λαδάκι στις ράγες και στις αρθρώσεις. Είναι σχετικά βαρύ αλλά μπορείς να κάνεις πλήθος ασκήσεων, ειδικά άμα το γυρίσεις από οριζόντια σε κάθετη θέση. Η αντίσταση είναι ρυθμιζόμενη πολύ εύκολα και μπορεί να γίνει πραγματικά μεγάλη. Φαντάζομαι ότι ακόμα έτσι τα φτιάχνουν.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με 2 αλτηρακια γυμναζεις άνετα όλο το πάνω μέρος του κορμούΕξηγα πλιζ
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Says who?
http://ensomati.gr/item/kopilatiki-me-altires.html
Υπάρχουν δυο πολύ καλές ασκήσεις για πλάτη με μεγάλη μπάρα.+1
Από κωπηλατικές εγώ προτιμώ τις pendlay rows ( με τη σύσφιξη της άνω πλάτης). Μαζί με deadlifts και μονόζυγο είναι κανείς παραπάνω από καλυμμένος νομίζω
Η πρώτη που κάνει ο σφίχτης γίνεται ωραία και με βάρος στη μια άκρη της μπάρας όπου προσομοιάζεις το αντίστοιχο μηχάνημα (σηκώνεις μόνο την άκρη που έχει το βάρος).
Η δεύτερη είναι λίγο αυτοκτονική για τη μέση. Γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά σε πάγκο που έχεις ξαπλώσει μπρούμυτα και τον έχεις σηκώσει λίγο για να κινείται η μπάρα.
@JB ψάξε λίγο το site που έβαλα.
Βασικά με αλτήρες γυμνάζεις ΟΛΟ το σώμα. -
ρε εντυ μπορω να παραπεμψω σε ασκησεις για ολο το σωμα ακομη και χωρις αλτηρες...
τεθηκε ενα ερωτημα και η αποψη μου ηταν εαν διαθετει χωρο και καποια χρηματα να προτιμηθει επαγγελματικο μηχανημα..
η διαδικασια ολοκληρωσης ενος προγραμματος ασκησεων ειναι στις μερες μας απαιτητικη σε χρονο και διαθεση...και εαν πρεπει για καθε ασκηση να προσθετεις αφαιρεις βαρακια αλτηρακια μπαρες κλπ ειναι μιας πρωτης ταξης αφορμη να τα παρατησεις ευκολοτερα....
ο καθενας βεβαια ειναι και μια ειδικη περιπτωση....
επι της ουσιας δεν υπαρχει διαφωνια και γω με αλτηρακια γυμναζομαι και ειδικα για την πλατη κανω ξαπλωτος πουλ οβερ με στραβοκμπαρα τη μια μερα και αυτη που υπεδειξες την αλλη αλλα οπως ειπα και πιο πανω θα προτιμουσα μηχανημα.... -
Δεν ήθελα να ακυρώσω τα μηχανήματα γενικά, απλά το μηχάνημα της κωπηλατικής είναι λίγο μη οικονομικό υπό την έννοια ότι πιάνει πολύ χώρο και αφορά μια άσκηση (δεν είναι πολυμηχάνημα).
Για πλάτη έχω και φετιχιστική άσκηση:
Παίρνεις θέση για κάμψεις και κρατάς έναν αλτήρα.
Μένεις πάνω και κάνεις επαναλήψεις με τον αλτήρα για πλάτη χαμηλά. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με 2 αλτηρακια γυμναζεις άνετα όλο το πάνω μέρος του κορμούΣαφως,αν εισαι γυναικα 40 κιλων,σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση οχι
-
Την κωπηλατική την θέλω για cardio για να αντικαταστήσω το τρέξιμο. Οπότε οι αντίστοιχες ασκήσεις με βαράκια δέν μου κάνουν.
Είχα χρησιμοποιήσει παλιά μία απο αυτές με τον ανεμιστήρα. Μόνο μειονέκτημα οτι κάνει πολύ θόρυβο. Αλλά είναι φοβερή άσκηση, γυμνάζει όλο το σώμα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με 2 αλτηρακια γυμναζεις άνετα όλο το πάνω μέρος του κορμού
Σαφως,αν εισαι γυναικα 40 κιλων,σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση οχι
Ρε Τίγρη γμτ σε είχα για αρχισφήχτη του φόρουμζ.
Με αλτηράκια 10-20 κιλών το ένα δεν μπορείς να γυμνάσεις όλο σου το σώμα ικανοποιητικά;
Και για το κάτω μέρος, βασικές ασκήσεις μια χαρά γίνονται.
-
Με σταθερο βαρος δεν κανεις τιποτα μετα το πρωτο τριμηνο,ειναι βασικη αρχη οτι πρεπει να αυξανεις την αντισταση για να δεις αποτελεσματα.
Επισης τα αλτηρακια δεν μπορουν να γυμνασουν ικανοποιητικα μεγαλες μυικες ομαδες ,ειναι κυριοτερα για τρικεφαλους,δικεφαλους κτλ,μπορεις βεβαια να κανεις και πιεσεις παγκου,αν και μονο εαν το βαρος ειναι επαρκες.
Η σωστη και πληρης εκγυμναση απαιτει πρωταρχικα βασικες ασκησεις που πιανουν μεγαλο ευρος μυικων ομαδων οπως πχ πιεσεις παγκου,ημικαθισματα κτλ,μπορεις εως ενα βαθμό να υποκαστησεις με μονοζυγο,πουσαπς,σιταπς,αλλα σιγουρα όχι με αλτηρακια. -
Συμφωνώ και δέχομαι το πρακτικό του πράγματος ότι ως πρωτάρης θα θες μια καραβιά βαράκια.
Ένας μέτρια ως αρκετά γυμνασμένος άντρας μπορεί να κάνει δουλειά.
Το ντούκι που θα θέλει να φορτώσει 100 κιλά στην τροχαλία, όντως δεν θα κάνει κάτι.
-
- 1 για την άσκηση πλάτης που προτείνει ο Εντι
Γενικά σε θέματα μυικης ενδυνάμωσης είμαι ΠΟΛΥ υπέρ των ελεύθερων βαρών...
Προσωπικά ΣΠΙΤΙ για να μην βγαίνω εκτός ρυθμού όταν δεν προλαβαίνω να προπονούμε έχω ένα διάδρομο , 2 αλτηρακια και μια μεγάλη μπάρα ...
@τζομπαρε δες τα του Εντι και αν θες κάτι συγκεκριμένο μου λες...
- 1 για την άσκηση πλάτης που προτείνει ο Εντι
-
Στα αλτηρακια μπορείς να φορτώσεις μέχρι 40 kg το καθένα... Αν χρειάζεσαι παραπάνω κιλά μιλάμε πλέον για μποντιμπιλντινγκ που λίγη σχέση έχει με ότι λέμε εδώ
Γυμναστήρια και άλλα