-
Τι να πω ρε παιδιά, αν σας βολεύει εσάς... πάσο εγώ
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εγω προτεινω κοψιμο του γυμναστηριου και περπατημα που ωφελει πολυ περισσοτερο την καρδια.
το γυμναστηριο ειναι
τα βαρη βασικα ειναι η μεγαλυτερη μπουρδα.... οχι συνολικα το γυμναστηριο...
τα ΒΑΡΗ ( αν και ποτέ δεν ήμουν φαν ) είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο όργανο...
Βοηθάει στην καλύτερη καρδιακή λειτουργία και την κυκλοφορία του αιμματος ...
Απαραίτητη προϋπόθεση ( όπως και σε όλες τις άσκησης ) να γίνονται οι ασκήσεις ορθά και σύμφωνα με προγραμμα , και όχι άναρχα και βιαστηκα... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εγω προτεινω κοψιμο του γυμναστηριου και περπατημα που ωφελει πολυ περισσοτερο την καρδια.
το γυμναστηριο ειναι
Απαραίτητη προϋπόθεση ( όπως και σε όλες τις άσκησης ) να γίνονται οι ασκήσεις ορθά και σύμφωνα με προγραμμα , και όχι άναρχα και βιαστηκα...και αυτα στα ΑΕΙ τα μαθαινουν;
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
το γυμναστηριο ειναι
Είναι !
Εσύ πήγαινε να κάνεις ποδήλατο και αερόμπικ με τις γκόμενες...way better ΕΝ ΤΕΛΕΙ!!!
-
Αν σας βαλω φωτο (που δεν εχω ) απο την γυμναστρια αερομπικ στο συνοικιακο γυμναστηριο που παω, θα αλλαξετε γνωμη για πολλα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το γυμναστηριο ειναι
Απαραίτητη προϋπόθεση ( όπως και σε όλες τις άσκησης ) να γίνονται οι ασκήσεις ορθά και σύμφωνα με προγραμμα , και όχι άναρχα και βιαστηκα...και αυτα στα ΑΕΙ τα μαθαινουν;
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αν σας βαλω φωτο (που δεν εχω ) απο την γυμναστρια αερομπικ στο συνοικιακο γυμναστηριο που παω, θα αλλαξετε γνωμη για πολλα
ΟΚ, και εγώ έχω δει αντίστοιχες περιπτώσεις και μοντελάκια-γυμναζόμενες, αλλά στο γυμναστήριο πάω για να κάνω καλό στον εαυτό μου και όχι στο μάτι μου...
Προτιμώ σε άλλα μέρη να κάνω οφθαλμόλουτρο !
εγώ απεναντίας δεν έχω πρόβλημα
μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κ η γλάστρα -
delete
-
Αν δεν υπαρχει κατι καλο κοντα πως θα σηκωσεις τα 200 κιλα με το ενα χερι και χωρις ανασα;
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
εγώ απεναντίας δεν έχω πρόβλημα
μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κ η γλάστραΔεν σε αποσπούν ?
Εγώ στον διάδρομο βλέπω κάτι μοντελάκια, και προσπαθώ να μην τις σκέφτομαι !Απεναντίας όταν τα βλέπω αυτά που λες, φορτώνω ακόμα δύο πλάκες στα μηχανήματα άνετα
-
γιατι εχεις τη βοηθεια ενός ακόμα ντούρου μυός
-
-
Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται....Δεν εχω συμπηρωσει καν 2 μηνες απο τοτε που ξεκινησα γυμναστηριο και διατροφη,και χανω κιλα παααρα πολυ ευκολα σε καθημερινη βαση.
Ξεκινησα με 82 κιλα και αυτη τη στιγμη ειμαι 73
Την αλλη βδομαδα θα παω για μια λιπομετρηση για να εχω μια πιο εξειδικευμενη εικονα -
delete
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται....Δεν εχω συμπηρωσει καν 2 μηνες απο τοτε που ξεκινησα γυμναστηριο και διατροφη,και χανω κιλα παααρα πολυ ευκολα σε καθημερινη βαση.
Ξεκινησα με 82 κιλα και αυτη τη στιγμη ειμαι 73
Την αλλη βδομαδα θα παω για μια λιπομετρηση για να εχω μια πιο εξειδικευμενη εικοναΟ ΠΟΥ συστηνει η απωλεια βαρους να μην ξεπερνα τα 4-5 κιλα ανα μηνα,εισαι εντος οριων.
Παντως με τετοια απωλεια βαρους δεν συζηταμε για χτισιμο μυων.
Αν συνεχιστει η απωλεια με τετοιους ρυθμους (καθολου πιθανο) τοτε μιλαμε για προβλημα υγειας. -
Θα ήθελα να ρωτήσω, ειδικά όσους έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την προπονητική, τι ασκήσεις -διάρκεια, ένταση, διάλειμμα- ενδείκνυνται για 1. αύξηση ροπής (δύναμη στιγμιαία, π.χ. η δύναμη της κάθε χεριάς στο κολύμπι, της κάθε πεταλιάς στο ποδήλατο κ.ο.κ) και 2. αύξηση ισχύος (διάρκεια-ταχύτητα).
-
'Αυξηση της ροπης' οπως το περιγραφεις εννοεις αυξηση της μεγιστης δυναμης.
Και 'αυξηση της ισχυος' οπως το περιγράφεις εννοείς αύξησης της αντοχής στην ταχύτητα.Αφου τα ξεκαθαρισαμε αυτα τα ευκολα,μετα κοιταμε να δουμε τους στοχους:
Θελεις πχ να κατεβεις σε αγωνα κολυμβησης,σε μοντερνο πένταθλο;Ποιο ειναι το επιπεδο σου-το background σου.
Ετσι θα κριθει σε πρωτη φαση εαν και ποσο χρονο πρεπει να περασεις μεσα σε ενα γυμναστηριο με βαρη. -
To ιστορικό μου είναι 11 χρόνια αγωνιστικής κολύμβησης που απλώς εκτελούσα προπονητικά προγράμματα -θα εξηγήσω γιατί το αναφέρω- και απλή, χομπίστικη ενασχόληση με διάφορα άλλα αθλήματα.
Το σημερινό μου άθλημα στο οποίο θέλω να δώσω βάρος είναι η κωπηλασία και ο στόχος αρκετά σοβαρός τόσο σε αποστάσεις, όσο και σε δύναμη. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και το κολύμπι, τώρα δεν έχω προπονητή να με καθοδηγεί, οπότε θα πρέπει μόνος μου να βγάλω το πρόγραμμα και προφανώς να το εκτελέσω.
-
Υποθετω οτι θα μπορουσες αρχικα να γυμναστεις σε γυμναστηριο με την μεθοδο της πυραμιδας,κανοντας συγκεκριμενες ασκησεις οπως:
μονόζυγο
κωπηλατικη (suprise )
αρασέ-ζετέ (μονο εαν εχεις εμπειρία σε τετοιες κινησεις και αν ο χωρος το επιτρεπει)
Μισά σκουώτ/ημικαθίσματα
Και φυσικα κοιλιακους-ραχιαιους παραλληλα αλλα οχι σε πυραμιδα βεβαια.Στην συνεχεια στην επομενη χρονικη περιοδο θα πρεπει να δωσεις εμφαση στην αντοχη στην δυναμη,να κανεις πχ πολλα σετ,πολλες επαναληψεις,μικρο διαλλειμα.
Και πλησιαζοντας προς την αγωνιστικη περιοδο..καθολου βαρη,μονο κωπηλασια.
Αυτα σε πολυ χονδρικες γραμμες,δεν γνωριζω την κωπηλασια ως αθλημα.
Γυμναστήρια και άλλα