-
Δεν ξέρω για το R8, αλλά είμαι σίγουρος πως το RS5 (απο το οποίο ξεκίνησε η κουβέντα) είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό και σαφώς πιο usable σε καθημερινή (και όχι Κυριακάτικη) συμβίωση απο ένα GTR... αυτό (και η διαφορά τιμής) αυτομάτως τα περνάει σε άλλη κατηγορία.
Απο την άλλη, το οτι μια κουβέντα που άρχισε απο την coupe έκδοση του A4 έφτασε ως αντεπιχείρημα στις Ferrari και στις Lambo, εμένα μου λέει πολλά περισσότερα για την πορεία της Audi σε σχέση με το αν έχει τελικά στη γκάμα της ένα Evo με ποιότητα Α8 (που και εγώ θα ήθελα ένα... αλλά υπάρχει γενικά κάτι τέτοιο?)...
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι (των audi) ? όλα τα μύριζεσαι πασχο χειρότερος κι απ τον b...33 έγινες
babis33...?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το θεμα ομως για να μην ειμαστε εντελως off topic, ειναι οτι οπως ανεφερα και πριν θα επελεγα ΑΝΕΤΑ ενα χειροκινητο R8 σε ονειρικη διαδρομη για τους λογους που προανεφερα, χωρις να εχουν σχεση με τα οσα εχουν ακουστει για την 'ευαισθησια' του GT-R, ειδικα απο την στιγμη που θεωρω απλα οτι θελει οπως και η 997ΤΤ πχ λιγο περισσοτερη προσοχη (λιγο κοψιμο γκαζιου) ΜΟΝΟ σε υψηλες θερμοκρασιες, και αφου εχουν αναψει οι σχετικες υψηλες θερμοκρασιες/πιεσεις λαδιου...
Καλά θα το επέλεγες σε σχέση με το GTR, ΟΚ. Θα το επέλεγες όμως και σε σχέση με Ferrari, Lambo κτλ. ? Το ερώτημα που έθεσα, για να δείξω ότι η εταιρεία έχει πάρει το στραβό το δρόμο, είναι ότι αν σε μία τέτοια διαδρομή ένα Audi θα ήταν σήμερα η #1 επιλογή (γιατί πριν πολλά χρόνια ίσως να ήταν). That's all.
Τώρα τα περί αξιοπιστίας του GTR
Με βαση την πολυ μικρη επαφη που εχω με τετοιου ειδους κατασκευες, θα το επελεγα σε σχεση με μια 430 πχ, οχι γιατι η 430 προσφερει λιγοτερει ευχαριστηση ή λιγοτερη συμμετοχικοτητα, αλλα κυριως γιατι ανταποδιδει το μεγιστο αν θες σε 'χειριστες' οι οποιοι
ΗΔΗ εχουν εμπειρια και αρκετα χλμ με το πλαι σε τετοιες υπερκατασκευες, ωστε να μπορεσουν να 'ξεζουμισουν' και να αισθανθουν το ΑΠΟΛΥΤΟ της κατασκευης, κατι που αντιστοιχα το R8 δεν απαιτει απο το χρηστη του, ειναι εξαιρετικα φιλικο για την ιπποδυναμη του, και ιδιαιτερα παιχνιδιαρικο προσφεροντας υψηλο αισθημα ασφαλειας ταυτοχρονα.
Τελος για τα δικα μου τουλαχιστον δεδομενα, το να μην ειναι Νο1 επιλογη (γενικα) μια μαρκα στο ευλογο παραδειγμα σου, δεν σημαινει (για εμενα) οτι εχει παρει στραβο δρομο, εκτος αν μιλαμε -και δεν εχω καταλαβει εγω τοση ωρα σε πιο επιπεδο αναφερομαστε για 'στραβο δρομο'- αποκλειστικα για τον χωρο των Ραλλυ, οπου εκει πλεον συνειδητα δεν ειναι Νο1 (ουτε καν δηλωνει παρον), αφου ηρθε, περασε, κατεκτησε, και εφυγε για αλλες αναμετρησεις (βλεπε Les Mans πχ). -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το θεμα ομως για να μην ειμαστε εντελως off topic, ειναι οτι οπως ανεφερα και πριν θα επελεγα ΑΝΕΤΑ ενα χειροκινητο R8 σε ονειρικη διαδρομη για τους λογους που προανεφερα, χωρις να εχουν σχεση με τα οσα εχουν ακουστει για την 'ευαισθησια' του GT-R, ειδικα απο την στιγμη που θεωρω απλα οτι θελει οπως και η 997ΤΤ πχ λιγο περισσοτερη προσοχη (λιγο κοψιμο γκαζιου) ΜΟΝΟ σε υψηλες θερμοκρασιες, και αφου εχουν αναψει οι σχετικες υψηλες θερμοκρασιες/πιεσεις λαδιου...
Καλά θα το επέλεγες σε σχέση με το GTR, ΟΚ. Θα το επέλεγες όμως και σε σχέση με Ferrari, Lambo κτλ. ? Το ερώτημα που έθεσα, για να δείξω ότι η εταιρεία έχει πάρει το στραβό το δρόμο, είναι ότι αν σε μία τέτοια διαδρομή ένα Audi θα ήταν σήμερα η #1 επιλογή (γιατί πριν πολλά χρόνια ίσως να ήταν). That's all.
Δλδ θα επέλες το gtr εσύ σε σχέση με 458 και gallardo ;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τελος για τα δικα μου τουλαχιστον δεδομενα, το να μην ειναι Νο1 επιλογη (γενικα) μια μαρκα στο ευλογο παραδειγμα σου, δεν σημαινει (για εμενα) οτι εχει παρει στραβο δρομο, εκτος αν μιλαμε -και δεν εχω καταλαβει εγω τοση ωρα σε πιο επιπεδο αναφερομαστε για 'στραβο δρομο'- αποκλειστικα για τον χωρο των Ραλλυ, οπου εκει πλεον συνειδητα δεν ειναι Νο1 (ουτε καν δηλωνει παρον), αφου ηρθε, περασε, κατεκτησε, και εφυγε για αλλες αναμετρησεις (βλεπε Les Mans πχ).Στο χώρο των καυλωτικών (στην οδήγηση, γιατί άλλοι μπορεί να καυλώνουν με δέρματα και navi -γούστα...) αυτοκινήτων, πόσο πιο απλά να το γράψω ?
(Και, για να προλάβω το vellerefonti, και η αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι καυλωτική, δε μιλάω για παντιλίκια, αλλά υπάρχουν και πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα ανά κατηγορία από τα Audi)
-
Ε ναι μωρέ. Τι να επιλέξει το GTR ,όταν με μόλις 50-100Κ παραπάνω € μπορεί να αποκτήσει 458 ή Gallardo...
Ευτελή τριλλήματα...
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Δλδ θα επέλες το gtr εσύ σε σχέση με 458 και gallardo ;
Οχι. Αλλά σε σχέση με το R8, ναι.
Δηλαδή αν θέλω 'κτήνος' να το δαμάσω, παίρνω Ferrari
Αν θέλω 'πύραυλο' (και μάλιστα φτηνότερο από το R8), παίρνω GTR.
Τέλος πάντων, δες τι εννοώ παραπάνω.Για να το 'τραβήξω' λιγάκι, αν μιλάμε για οδήγηση, το nick σου είναι οξύμωρο
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Ε ναι μωρέ. Τι να επιλέξει το GTR ,όταν με μόλις 50-100Κ παραπάνω € μπορεί να αποκτήσει 458 ή Gallardo...Ευτελή τριλλήματα...
καλά...50.000€ δεν είναι κανένα ευτελές ποσό (πόσο μάλλον τα 100.000€), όσα χρήματα κι αν έχεις.
Άλλο να δώσεις 150.000€ για αμάξι και άλλο να δώσει 250.000€ -
Δν είχα την τύχη μέχρι σήμερα να οδηγίσω κανένα από τα παραπάνω αλλά σύμφωνα με ότι διαβάζω στο Ευρωπαικό τύπο το R8 είναι αρκετά επικοινονιακό σε σχέση με το gtr που έχει ένα θεματάκι σε αυτόν τον τομέα αλλά είναι μια χαρά στην γρήγορη οδήγιση για οδηγούς με μικρή πήρα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ε ναι μωρέ. Τι να επιλέξει το GTR ,όταν με μόλις 50-100Κ παραπάνω € μπορεί να αποκτήσει 458 ή Gallardo...
Ευτελή τριλλήματα...
καλά...50.000€ δεν είναι κανένα ευτελές ποσό (πόσο μάλλον τα 100.000€), όσα χρήματα κι αν έχεις.
Άλλο να δώσεις 150.000€ για αμάξι και άλλο να δώσει 250.000€Εννοείται βρε συ, ειρωνικά το είπα.
Δν είχα την τύχη μέχρι σήμερα να οδηγίσω κανένα από τα παραπάνω αλλά σύμφωνα με ότι διαβάζω στο Ευρωπαικό τύπο το R8 είναι αρκετά επικοινονιακό σε σχέση με το gtr που έχει ένα θεματάκι σε αυτόν τον τομέα αλλά είναι μια χαρά στην γρήγορη οδήγιση για οδηγούς με μικρή πήρα.
Όντως. Όλοι γράφουν ότι έχει θεματάκι το GTR σε αυτόν το τομέα, γι'αυτό το βγάζουν παντού και σε όλα τα συγκριτικά μπροστά σε σύγκριση με το R8.
-
Το ότι κερδίζει λόγο της εντυπωσιακής σχέσης τιμής / απόδοσης που προσφέρει δεν σημαίνει ότι είναι παντού καλύτερος ο godzilla.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και η αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι καυλωτική, δε μιλάω για παντιλίκια, αλλά υπάρχουν και πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα ανά κατηγορία από τα Audiθα ήθελα να τα ακούσω αυτά τα πιο αποτελεσματικά ανα κατηγορία αυτοκίνητα...
σε κατηγορίες όπως πχ μικρομεσαία, μεσαία, μικρά κουπέ, μεγάλα κουπέ, station-wagon... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τελος για τα δικα μου τουλαχιστον δεδομενα, το να μην ειναι Νο1 επιλογη (γενικα) μια μαρκα στο ευλογο παραδειγμα σου, δεν σημαινει (για εμενα) οτι εχει παρει στραβο δρομο, εκτος αν μιλαμε -και δεν εχω καταλαβει εγω τοση ωρα σε πιο επιπεδο αναφερομαστε για 'στραβο δρομο'- αποκλειστικα για τον χωρο των Ραλλυ, οπου εκει πλεον συνειδητα δεν ειναι Νο1 (ουτε καν δηλωνει παρον), αφου ηρθε, περασε, κατεκτησε, και εφυγε για αλλες αναμετρησεις (βλεπε Les Mans πχ).
Στο χώρο των καυλωτικών (στην οδήγηση, γιατί άλλοι μπορεί να καυλώνουν με δέρματα και navi -γούστα...) αυτοκινήτων, πόσο πιο απλά να το γράψω ?
(Και, για να προλάβω το vellerefonti, και η αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι καυλωτική, δε μιλάω για παντιλίκια, αλλά υπάρχουν και πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα ανά κατηγορία από τα Audi)
Kαπου σε χανω...Δηλαδη επειδη ΔΕΝ ειναι το R8 ΠΙΟ καυλωτικο απο μια 430, ή ΠΙΟ αποτελεσματικο απο ενα GT-R εχει παρει στραβο δρομο?
Anyway, γουστα ειναι αυτα, (η απορια μου εξακολουθει να υπαρχει σχετικα με το πως οριζεις τον 'στραβο δρομο' ) αλλα εφοσον τα χρηματα ΔΕΝ ειναι προβλημα, οπως ειπα και πριν ΑΝΕΤΑ θα επελεγα -με βαση και τις συντομες/μικρες εμπειριες που εχω αυτη την στιγμη σε τετοιου επιπεδου κατασκευες- ενα R8 για διασκεδαση σε γρηγορους ρυθμους, με υψηλο αισθημα ασφαλειας ταυτοχρονα... -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Μια σπανια ( ) ερωτησις:
Να αλλαξω τα πρωτα λαδια σε 2,0TSFI/stronic (211) στις 3,000χλμ που εχω τωρα ή να παω στις 15,000 που προτεινει η audi?καθε 7500 αν θες να εισαι κιμπαρης ή 10 αν θες να εισαι και τυπικος και προσεκτικος
τα 3 ειναι πολυ λιγα και τα 15 too many
imho φυσικα
στο 2λιτρο αν θες τη συμβουλη μου το πολυ καθε 10 γιατι αν περιμενεις τα 15 , το λαμπακι θα αναψει
ειδικα αν ειναι τα πρωτα λαδια που στρωνεις και η καταναλωση ειναι μεγαλυτερη
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
το 'ευκολοτερο αποτελεσματικοτερο', δεν ειναι αποδεκτο επειχειρημα σε αλλες συγκρισεις
όπως βολεύτεται είναι ο νεοέλλην... μια το ένα επιχείρημα είναι καλό μια κακό... ευτυχώς η Audi δεν αλλάζει επιχειρήματα μέσα σε ένα forum ή σε μια συζήτηση...
@ nass : δεν είναι θέμα καν, ένα GT-R θα ήταν πιο αποτελεσματικό από το απλό R8 αλλά σίγουρα θα έτρωγε τα πίσω λάστιχα γρηγορότερα, θα καταπονούσε την ανάρτησή του και θα έκαιγε το κιβότιο, ειδικά σε μια τέτοια όλο στροφές κλειστή ανηφορική διαδρομή... αυτό είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων ηλεκτρονικών παρεμβάσεων που γινονται στο εν λόγο αυτοκίνητο για να το νιώθετε εσείς που το αγαπάτε ότι πάει τέλεια... η πιο απλή μορφή λειτουργίας του R8 με σβησμένα τα ηλεκτρονικά(γιατί στο άλλο δεν γίνεται εντελώς αφού η τετρακίνησή του τα χρειάζεται συνεχώς) είναι καλύτερη για μένα...
Είσαι λίγο υπερβολικός για το gtr (που δεν μ αρέσει καθόλου btw) ή μου φαίνεται ??
επειδή το έχουν γράψει πολλοί εδώ μέσα.... ΔΕΝ είμαι καθόλου υπερβολικός.... δυστυχώς για τους λάτρεις του συγκεκριμένου Ιαπωνεζικου αυτοκινήτου... η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί ως, δήθεν, υπεραυτοκίνητο σε φιλοσοφία EVO!!!!!! κάτι που από μόνο του, εξ ορισμού, το κάνει 'ψεύτικο υπεραυτοκίνητο' αφού τα αυθεντικά εχουν κι αυθεντικά χαρακτηριστικά στοιχεία όπως αυτά της Φερράρι ή της Λαμποργκινι...
Οπότε, δεν υπερβάλλω.... κάθε άλλο, μάλλον οι Ιάπωνες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο να φτιάξουν ένα αξιόλογο υπεραυτοκίνητο, όμοιο του Honda NSX, όμοιο του οποίου δεν έχει ξαναυπάρξει, και στον ζήλο τους αυτό χρησιμοποιούν ότι έχουν μάθει, δηλαδή τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια για υποστήριξη ενός υπέρβαρου κι ανόμοιόμορφου σασσί... μιας υπερπουσαρισμένης μηχανής που ούτε καν 8κύλινδρη είναι, πόσο μάλλον V10...
μιλάμε σε καμιά δεκαρία κι άν χρόνια...
-
Ζήλος, που από ότι φαίνεται αποδίδει και κάνει τους ανταγωνιστές να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Κάτι είναι κι αυτό για μια ποταπή φίρμα, όπως η Ντάτσ... εεε... Νισσάν ήθελα να πω.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Ε ναι μωρέ. Τι να επιλέξει το GTR ,όταν με μόλις 50-100Κ παραπάνω € μπορεί να αποκτήσει 458 ή Gallardo...Ευτελή τριλλήματα...
Πόσα; 150-200 χιλιάρικα παραπάνω... (Gallardo: 300k Euros, F458: 340k Euros).
Θα πάρω μέρος και στον καυγά ( ) και θα ψηφίσω R8 καθώς είναι μια ήπια Gallardo.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...
Πόσα; 150-200 χιλιάρικα παραπάνω... (Gallardo: 300k Euros, F458: 340k Euros).Ααα τόσο καλά...
Φαντάσου, δε μου έκανε όρεξη να ενδιαφερθώ πόσο κοστίζουν ακριβώς οι εν λόγω Κυρίες.
-
εμενα δε μου κανει ορεξη να ενδιαφερθω και για πιο ποταπα πραγματα πλεον...
αφου για να χεις 2λιτρο πρεπει να εισαι εφοπλιστης στο ελλαντα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα δε μου κανει ορεξη να ενδιαφερθω και για πιο ποταπα πραγματα πλεον...αφου για να χεις 2λιτρο πρεπει να εισαι εφοπλιστης στο ελλαντα
ή το βάζεις leasing σε μία (οποιαδήποτε) εταιρία, δεν είναι στο όνομά σου το αμάξι και τέλος...
-
αλλωστε οπως παραδεχονται και οι ανικανοι που μας κυβερνουν, δε μπορουν να κανουν τιποτα για τις offshore
για αυτο θα πηδηξουν εμας που τα σκαμε νομιμα και κανονικα εδω και καιρο
AUDI FORUM