-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Με ενδιαφέρει και μενα το θέμα Χ1 αλλά δεν το βλέπω να ερχεται μέσα στο 15 εκδοση κινητήρα βενζίνης στα 1.500 και πετρελαίου στα 1600 κυβικά. Οδήγησα την νεα 3αρα 318i με αυτοματο κιβώτιο. το αμάξι ήταν Οκ ο κινητήρας αθόρυβος μετακινούσε ανετα 3 ατομα που είμαστε μέσα και ο πωλητής μου είπε ότι η μεση κατανάλωση είναι στο 7.5 λίτρα. Οκ αλλά όχι BMW. Σε ένα αμάξι σαν την Χ1 που δεν εχω Πρώτη προτεραιότητα τις επιδόσεις αλλά χώρους και έκτος δρόμου διαδρομές θα συμβιβαστω στην 3αρα δε θα το κανα.Αποκλείεται να έρθει μέσα στο 15'. Οριακά προλαβαίνουν να έρθουν τα δίλιτρα και μόνο αν βιαστεί κάποιος! Η απόσυρση 99% τελειώνει. Δεν υπάρχουν καν αυτοκίνητα διαθέσιμα για απόσυρση λένε οι αντιπροσωπίες...
-
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τον Νοέμβριο θα μπορεί κάποιος να κανει προ παραγγελία τις εκδόσεις στα 15000κυβικά για Χ1 με τιμή 31.500 περίπου. Φυσικά οι πιθανότητες να ερθει μ'εχρι 31-12-2015 είναι ελάχιστες αλλά υπάρχουν. Το ερώτημα είναι δωσεις προκαταβολή το 2015 και παραλάβεις το 2016 χάνεις την απόσυρση?
-
Η απόσυρση γίνεται κατα τον εκτελωνισμό του νέου, όποτε ναι απαιτείται να υπάρχει εδω ....
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
1395 κιλα ειναι για την ακριβεια η Χ1 18i. Εχω κατεβασει το αρχειο με τα τεχνικα χαρακτηριστικα της απο τη BMW.Λιγο δυσκολο το βλεπω να ξεκιναει από το ρελαντί το 1.5 με χειροκινητο λογω ελλειψης ροπης...μαλλον καποιος πρεπει να παει σε 2λιτρο ή αυτοματο κιβωτιο...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
1395 κιλα ειναι για την ακριβεια η Χ1 18i. Εχω κατεβασει το αρχειο με τα τεχνικα χαρακτηριστικα της απο τη BMW.
Λιγο δυσκολο το βλεπω να ξεκιναει από το ρελαντί το 1.5 με χειροκινητο λογω ελλειψης ροπης...μαλλον καποιος πρεπει να παει σε 2λιτρο ή αυτοματο κιβωτιο...
220NM ροπης απο 1,250-4,300σαλ σε αμαξωμα που -συμφωνα και απο τις υπαρχουσες μετρησεις της Bmw με βαρυτερα κινητηρια συνολα-, δεν θα ξεπερναει τα 1,400κιλα, και το βλεπεις δυσκολο να ξεκιναει απο το ρελαντι?
Πως προκυπτει αυτη σκεψη? Οσο για τα περι αυτοματου, προφανως και με την αυξημενη πυκνοτητα -συγκριτικα με το 6αρι manual- των 8 σχεσεων βελτιωνει αφενως τις τιμες ρεπριζ, ΑΛΛΑ σε μικροτερο ευρος ταχυτητας, (πχ σε καποιες ρεπριζ του manual, το αυτοματο αντιστοιχα θα κανει μια αλλαγη για να βγαλει το ιδιο ευρος ταχυτητας σε μετρηση, οπερ και το αρχικο οφελος της κοντυτερης κλιμακωσης εξανεμιζεται...) επιβαρυνοντας παραλληλα το συνολικο βαρος του αμαξωματος κατα 70 κιλα περιπου (παραπανισιο βαρος αυτοματου κιβωτιου)
Δεν ειναι τυχαιο εξαλλου οτι περα και απο τις μετρησεις περιοδικων, και η ιδια η Bmw δινει καλυτερες επιδοσεις απο σταση
με χειροκινητο κιβωτιο, και σε επιπεδο ρεπριζ οι διαφορες παροτι υπαρκτες, δεν νομιζω οτι ειναι τραγικα μεγαλες, σε σημειο απαγορευτικο για να επιλεξει κανεις manual.Eκτος αν ο εκαστοτε ενδιαφερομενος ξερει απο την αρχη οτι θα κυκλοφορει σχεδον παντα ΚΑΡΓΑ φορτωμενος σε ατομα-αποσκευες ή/και θα τραβαει τιποτε με κοτσαδορο.
Για τετοιες περιπτωσεις προφανως σε οποιοδηποτε Suv/crossover κοιτας μεγαλυτερο κυβισμο/ροπηΠαραυτα θεωρω οτι εφοσον το βαρος μιας χειροκινητης 1.5 X1 δεν θα ξεπερναει τα 1,400-1450κιλα, ακομα και ο βασικος 3κυλινδρος βενζινοκινητηρας θα κινει αξιοπρεπεστατα το αμαξωμα.
Ηδη στην νεα 3κυλινδρη βενζινοκινητη 318i που θα ξεπερναει τα 1400κιλα με το διαφορετικο σασι απο το ελαφρυτερο UKL, η Bmw δινει πχ το 0-100km/h σε 8,9 sec, και τους χρονους γενικοτερα που ανακοινωνει, τους επιβεβαιωνουν τα περισσοτερα περιοδικα... -
Σε ενα βιντεο στο youtube 318i LCI 1.5 auto 9.9 κανει τα 100. Ειδικα αυτο το επιβεβαιωνουν τα περιοδικα βγαζει ματια. Ποια περιοδικα διαβαζεις;
Τα 220 ροπη ο κινητηρας τα βγαζει μονο στα περιοδικα. Στην πραξη βγαζει πολυ λιγοτερα.αν εβγαζε τοσο απο το ρελαντι προφανως και δεν θα ειχε προβλημα.
-
Σε ενα βιντεο στο youtube 318i LCI 1.5 auto 9.9 κανει τα 100. Ειδικα αυτο το επιβεβαιωνουν τα περιοδικα βγαζει ματια. Ποια περιοδικα διαβαζεις;Τα 220 ροπη ο κινητηρας τα βγαζει μονο στα περιοδικα. Στην πραξη βγαζει πολυ λιγοτερα.αν εβγαζε τοσο απο το ρελαντι προφανως και δεν θα ειχε προβλημα.
Ε, ενταξει αφου 'σε ενα video στο youtube, κανει 9,9 η 318i auto το 0-100km/h' παω πασσο...
Συγκρινουμε ενα video που μπορει να λεει οτι να ναι, του οποιου να ναι, με συνθηκες εντελως αοριστες, με δοκιμες καποιων σοβαρων περιοδικων που πληρουν συγκεκριμενες προδιαγραφες...
(βεβαια ακομα και εαν υποθεσουμε οτι ισχυει το 9,9sec για το 0-100km/h, δεν μπορω να το συνδεσω με τα περι 'αδυναμιας' να ξεκινησει η Χ1 λογω ελλειψης ροπης...Κοντολογοις δινεται η εντυπωση απο πλευρας σου οτι θα σερνεται κιολας? Ή οτι η ροπη ακομα και αν δεν ηταν 220ΝΜ και ηταν 200ΝΜ, και οχι απο χαμηλες στροφες, αλλα στις μεσαιες, δηλαδη και παλι χοντρικα γυρω στα 180ΝΜ απο χαμηλες στροφες, για ενα αμαξωμα γυρω στα 1400κιλα, σημαινει οτι 'θα ζοριζεται να ξεκινησει απο ρελαντι?)Ποιο βγαζει ματια? Το οτι γενικοτερα οι επιδοσεις των Bmw επιβεβαιωνονται απο τα περιοδικα?
Ποια περιοδικα διαβαζω? 4τροχοι/Drive απο Ελληνικα, evo/Car/Road&Track απο ξενα...
Αν διαβαζες γενικοτερα καποια απο αυτα, για καμποσα χρονια, θα το ηξερες οτι οι μετρησεις που ανακοινωνει η Bmw, ειναι απο τις πιο ρεαλιστικες και συνηθως εφαμιλλες με αυτες των περισσοτερων περιοδικων.Για το μεγεθος της ροπης των 220ΝΜ παλι απο που εχεις πληροφορια οτι ΔΕΝ ισχυει? Exεις καποια μετρηση dyno για τον Β38?
Ή εστω για την 4κυλινδρη 136αρα που να το επιβεβαιωνει?Γιατι οι μεχρι στιγμης δυναμομετρησεις του 4κυλινδρου 136αρη, σε διαψευδουν πανηγυρικα...
Και επειδη δεν ειμαι απο αυτους που αερολογουν, οπως πολλοι αλλοι παραδοσιακα, και ειδικα στο παρον forum,
ηδη η pre fl αυτοματη 116i (με οτι αυτο συνεπαγεται σε ελαφρως αυξημενες απωλειες σε σχεση με την manual) δυναμομετρηθηκε στα 142,4ps με (μεγιστη) ροπη 22,5χλγμ στις 3,200σαλ...(4τροχοι 3 Αυγουστος 2013).Αρα για ποια πραξη ακριβως μιλας?
Επισης δεν μιλησα για ρελαντι, ανεφερα συγκεκριμενα το ευρος των 1,250-4,300σαλ, που δινει η ιδια η Bmw, εκτος εαν για εσενα οι 1,250σαλ ειναι ρελαντι...
Μηπως γενικοτερα εχεις μεινει στην εποχη των ατμοσφαιρικων 316i με τα 115ps? Γιατι εδω στην περιπτωση των 136ps, εχουμε βενζινοκινητηρα με στροβιλοσυμπιεστη...
Τελος, -κατι που εχει ειπωθει και προηγουμενως απο αλλους χρηστες-, η νεα Χ1 απο τις επισημες πληροφοριες που ανακοινωνει η Bmw, ειναι περιπου στα ιδια κιλα με την fl 3αρα F30, και πιθανοτατα κατα-τι ελαφρυτερη, εαν συγκρινουμε τα βαρη των αντιστοιχων βασικων εκδοσεων πετρελαιου για τα δυο αμαξωματα...
-
Τι αυτοκινητο οδηγας τωρα; Ακομα με το Βεκτρα 20ετιας εισαι;
-
Τι αυτοκινητο οδηγας τωρα; Ακομα με το Βεκτρα 20ετιας εισαι;Το Vectra πως συνδέεται με την συζήτηση σας?
-
Δεν συνδεεται με κανενα τροπο...Ειναι μια κλασσικη αλλαγη συζητησης με επι προσωπικου ειρωνικη διαθεση, λογω ελλειψης επιχειρηματων, στον αντιλογο με επιχειρηματα και παραδειγματα που εκανα, σχετικα με την υποτιθεμενη αδυναμια της επερχομενης Χ1 'να ξεκιναει από το ρελαντί το 1.5 με χειροκινητο λογω ελλειψης ροπης'...
Οταν τελειωνουν ή δεν υπαρχουν σοβαρα/λογικα επιχειρηματα, αρχιζει η ειρωνια, λασπολογια...
Επειδη ομως εγω δεν κρυβομαι πισω απο τα πληκτρολογια, αλλα βγαινω και εχω συναντησει και συναντω διαφορους χρηστες απο το παρον και αλλα αυτοκινητιστικα Forum, κατι τετοιους χρηστες με τετοια συμπεριφορα (του τυπου, μετα την ακατασχετη αερολογια το γυρναμε στην ειρωνια, γιατι δεν εχουμε επιχειρηματολογια , δεν μπορουμε να αντικρουσουμε μια απαντηση, δεν μπορουμε να δεχτουμε οτι δεν ξερουμε κατι, κτλ...) τους βρισκω εξαιρετικα διασκεδαστικους...
Επι της ουσιας, επειδη στην τελικη δεν ενδιαφερει τον κοσμο ποιο ειναι το προσωπικο αυτοκινητο που οδηγω, αλλα τι ενημερωση-πληροφορηση εχω, ποσο εγκυρη-σοβαρη ειναι, αλλα ενδεχομενως και εαν εχω οδηγησει καποια απο αυτα τα μοντελα-κινητηρες, για τα οποια μιλαμε, η απαντηση προφανως και ειναι καταφατικη, για τις pre fl, f20 116i manual/auto , f20 118i με m αναρτηση και κοντυτερο βημα κρεμαγιερας, pre fl 316i auto, αλλα και την 3κυλινδρη ΜΥ2015 318i auto...
Και το συμπερασμα, περα απο το προφανες της αναφορας περι δυναμομετρησης σε συγκεκριμενο τευχος των 4τροχων για το οποιο αναφερθηκα, ειναι οτι μια χαρα αξιοπρεπεστατη ισχυ/ροπη εχει ο 136αρης (ειτε ως 4κυλινδρος που καταργηθηκε πλεον σε αυτη την ιπποδυναμη, ειτε ως ο νεος 3κυλινδρος που θα εφοδιαζει και την νεα Χ1 στην entry level εκδοση) για να 'ξεκινησει' αλλα και να μετακινει γενικως την νεα Χ1...
-
Να κάνω μια ερώτηση?
Τι σημαίνει 'ξεκινάει από το ρελαντί'?
Έχεις μέσα πρώτη και σιγά-σιγά αφήνεις συμπλέκτη?
Θυμάμαι ότι το si το έκανε αυτό και μάλιστα πολλές φορές όταν το πάρκαρα το πήγαινα λίγο μπρος/πίσω με αυτό το τρόπο χωρίς να δώσω γκάζι.
Λογικά δε θα έχει πρόβλημα ο 1,5, δε ξέρω.
-
Στο ξεκινημα με 1η παιζουν ρολο τα κυβικα γιατι boost δεν υπαρχει. Αρα τα πολλα κυβικα ξεκινουν ποιο ευκολα. Ο 3κυλινδρος εχει την ταση να σβηνει αν προσπαθησεις να ρολαρεις με 2η σε ενα φαναρι που το πλησιαζεις ενω ειναι κοκκινο και αλλαζει σε πρασινο. Αυτο λογω των λιγων κυβικων και της τραχυτητας στο ρελαντι. Πρεπει να προσεχεις, την πρωτη μερα εκανα οτι εκανα και στα αλλα αυτοκινητα και μου εσβυσε 3 φορες.
Σαν γενικο σχολιο, γραφω τις εντυπωσεις μου γιατι οδηγαω το αμαξι σε καθημερινη βαση και το συγκρινω με τα αλλα αυτοκινητα μου (ενα 1.6 και ενα 2.8 λτ). Παροτι στα χαρτια ο 1.5 ειναι παρομοια μαξ ροπη με τον 2.8 (το ενα ειναι τουρμπο, το αλλο οχι) δεν υπαρχει καμμια σχεση στην ροπη που δινουν τα κυβικα γιατι την δινουν παντου, ενω τα τουρμπο μονο οταν σου δινει boost.
-
Στο ξεκινημα με 1η παιζουν ρολο τα κυβικα γιατι boost δεν υπαρχει. Αρα τα πολλα κυβικα ξεκινουν ποιο ευκολα. Ο 3κυλινδρος εχει την ταση να σβηνει αν προσπαθησεις να ρολαρεις με 2η σε ενα φαναρι που το πλησιαζεις ενω ειναι κοκκινο και αλλαζει σε πρασινο. Αυτο λογω των λιγων κυβικων και της τραχυτητας στο ρελαντι. Πρεπει να προσεχεις, την πρωτη μερα εκανα οτι εκανα και στα αλλα αυτοκινητα και μου εσβυσε 3 φορες.Σαν γενικο σχολειο, γραφω τις εντυπωσεις μου γιατι οδηγαω το αμαξι σε καθημερινη βαση και το συγκρινω με τα αλλα αυτοκινητα μου (ενα 1.6 και ενα 2.8 λτ). Παροτι στα χαρτια ο 1.5 ειναι παρομοια μαξ ροπη με τον 2.8 (το ενα ειναι τουρμπο, το αλλο οχι) δεν υπαρχει καμμια σχεση στην ροπη που δινουν τα κυβικα γιατι την δινουν παντου, ενω τα τουρμπο μονο οταν σου δινει boost.
Ναι αλλά εσύ αναφέρεσαι στη 2ά η οποία πιθανόν να είναι πιο μακριά από τη 1η, άρα λογικό να το κάνει αυτό.
Δοκίμασε με 1η τι κάνει. Λογικά θα ξεκινήσει.
Δεν έχουν τόσο σημασία να κυβικά, όσο η ροπή από χαμηλά που τη δίνει το turbo.
Ψηλά μετράνε τα κυβικά. Για παράδειγμα ένας 1,6 μπορεί ενδεχομένως σε χαμηλότερα στροφές να έχει πιο πολύ ροπή από έναν 2λτ, αλλά ψηλά ο 2λτ έχει δύναμη και ροπή.
Δοκίμασε με 1η και πες.
-
Για να βαλεις 1η πρεπει να σταματήσεις που δεν γινεται εφοσων τα αλλα αμαξια ρολαρουν. Φυσικα εμαθα να δινω περισσοτερο γκαζι και τελειωσε. Αυτό που λεω σε αμαξι με περισσοτερα κυβικα δεν θα χρειαζονταν να το προσεχω. Προφανως μολις το μαθεις θα το ξεκινάς μια χαρα αλλα δεν παυει να θελει περισσοτερο γκαζι. Το τούρμπο μπαινει πανω από τις 1000 στροφες και εχει και σκαλοπατι. Δεν ισχυει αυτό που λες για 1.6, 2.0. Το 2.8 ειχε πολύ ροπη από το ρελαντί. Είναι θεμα ρυθμισης του κινητηρα καθοτι το συγκεκριμενο ειχε μονο 2 βαλβιδες στον κυλινδρο. Αλλα γενικα οσο περισσοτερα κυβικα τοσο μεγαλυτερη ροπη από χαμηλα.
-
Στο ξεκινημα με 1η παιζουν ρολο τα κυβικα γιατι boost δεν υπαρχει. Αρα τα πολλα κυβικα ξεκινουν ποιο ευκολα. Ο 3κυλινδρος εχει την ταση να σβηνει αν προσπαθησεις να ρολαρεις με 2η σε ενα φαναρι που το πλησιαζεις ενω ειναι κοκκινο και αλλαζει σε πρασινο. Αυτο λογω των λιγων κυβικων και της τραχυτητας στο ρελαντι. Πρεπει να προσεχεις, την πρωτη μερα εκανα οτι εκανα και στα αλλα αυτοκινητα και μου εσβυσε 3 φορες.Eαν ισχυε κυριως αυτο που αναφερεις στην πρωτη σειρα, -και οχι κατι αλλο περισσοτερο- τοτε δεν θα επρεπε πχ να ειχε θεμα ο μικρος πετρελαιοκινητηρας της VW στο Polo που διαπιστωθηκε οτι σβηνει στο ρελαντι με ταχυτητα μεσα, αλλα ουτε και ο 1,75 Tbi της ΑR και συγκεκριμενα στην 159 που ενιοτε σβηνει προσπαθωντας να ξεκινησεις με ρελαντι, βαζοντας πρωτη σχεση.
Χωρις να ειμαι και σιγουρος παντως, πιστευω οτι περισσοτερο εχει να κανει με την ρυθμιση του ρελαντι, και του κινητηρα σε χαμηλο φορτιο, και λιγοτερο με τα χαμηλα κυβικα, ή και την υπαρξη turbo vs ατμοσφαιρικου...Σαν γενικο σχολιο, γραφω τις εντυπωσεις μου γιατι οδηγαω το αμαξι σε καθημερινη βαση και το συγκρινω με τα αλλα αυτοκινητα μου (ενα 1.6 και ενα 2.8 λτ). Παροτι στα χαρτια ο 1.5 ειναι παρομοια μαξ ροπη με τον 2.8 (το ενα ειναι τουρμπο, το αλλο οχι) δεν υπαρχει καμμια σχεση στην ροπη που δινουν τα κυβικα γιατι την δινουν παντου, ενω τα τουρμπο μονο οταν σου δινει boost.
Την 118i / 136ps manual οδηγεις? Εμενα δεν μου εδειξε τετοια σημαδια βεβαια (ταση να σβηνει πχ ρολλαριστος με 2α, ή και μεγαλυτερη σχεση...) γιατι ηταν η αυτοματη 318i.
Εχω την αισθηση παντως οτι ειναι περισσοτερο θεμα ρυθμισης ρελαντι/κινητηρα σε χαμηλες στροφες, ισως και για χαμηλα νουμερα σε ρυπους(?), (και μηπως επισης παιζει τον ρολο του εαν πχ εχει πολυ πιο ελαφρυ συγκριτικα βολαν, ή τα αλλα δυο που οδηγας αν εχουν αρκετα πιο βαρυ απο τον μεσο ορο βολαν, το οποιο συνηθως ευθυνεται σε σημαντικο βαθμο για πιο νωχελικη αποκριση στο γκαζι αλλα και μεγαλυτερη διακρατηση κεκτημενης ταχυτητας, και στροφων κινητηρα, εαν αφησεις το γκαζι...) αυτο με την ροπη που αναφερεις, εαν δεις γενικοτερα διαγραμματα δυναμομετρησης Turbo vs ατμοσφαιρα, τουλαχιστον οι συγχρονοι turbo , οπως και της bmw, δινουν σχεδον την μεγιστη τιμη ροπης απο αρκετα χαμηλες στροφες (1,700-1,800σαλ) αλλα και την διατηρουν σε ενα αρκετα μεγαλο ευρος, μεχρι τις 5,500σαλ περιπου. Ισως να υπαρχει απο το ρελαντι και μεχρι πχ τις 1,000σαλ ενα 'κενο' (περα απο την ανυπαρξια πιεσης turbo) , μια αδυναμια, και εκει που θα μπορουσε να ξεκινησεις πχ με ελαχιστα λιγοτερες απο 1,000σαλ, να πρεπει να φτασεις στις 1,100σαλ...
Δηλαδη εαν θελει πχ 100-200σαλ παραπανω για να ξεκινησει σωστα, ισως να μην ειναι και τιποτα σοβαρο, περα απο λιγο μεγαλυτερη εξοικειωση στην εκκινηση, δινοντας ελαχιστα περισσοτερο γκαζι. Αν ομως θελει πχ 300-500σαλ παραπανω στροφες ειναι οντως ενα θεμα και θελει περαιτερω διερευνηση...
-
Όλα αυτά είναι θέμα χαρακτηριστικών λειτουργίας κινητήρα, βάρους στροφάλου, ρύθμισης γκαζιού, σχέσεων μετάδοσης. Κάθε αυτοκίνητο έχει τις ιδιαιτερότητές του, τις μαθαίνεις και οδηγείς ανάλογα.
-
Προφανως, αλλα το θεμα ειναι ΠΟΣΟ μικρη-μεγαλη διαφορα εχει σε σχεση με τα υπολοιπα, και συγκεκριμενα εαν θελει απλως ελαχιστα παραπανω γκαζι -και ισως πχ σε συνδυασμο με χρηση A/C ή λογω...απαρτιας επιβατων?- ή σημαντικα παραπανω γκαζι να ξεκινησει, ακομα και με τον οδηγο μονο του στο αυτοκινητο...
Το προσφατο θεμα πχ που προεκυψε με τον πετρελαιοκινητηρα στο Polo και το σβησιμο του στο ρελαντι (μερικους μηνες πριν το...dieselgate) δεν ειναι καποια μικρη λεπτομερεια, ουτε λυνεται με 'εξοικειωση' στην εκκινηση...
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 123776.aspΕαν λοιπον συμβαινει κατι αντιστοιχο στον 3κυλινδρο, οπως αν καταλαβα καλα αναφερει ο wantone (προσωπικα δεν το διαπιστωσα σε χειροκινητο Cooper 1.5 / 136 που ειχα οδηγησει περισυ, ουτε στην fl 318i F30, η οποια ομως ηταν αυτοματη...) πχ σε χειροκινητη fl 118i/318i και στην επερχομενη βασικη Χ1 F48 για την οποια και ξεκινησε ολη αυτη η...κουβεντα-παρενθεση, τοτε ειναι αρκετα σοβαρο για να περασει ως καποια μικρο-ιδιαιτεροτητα που χρηζει εξοικειωσης...
-
Αναφερόμουν σε νορμάλ καταστάσεις Γρηγόρη. Τώρα αν κάποιο μοντέλο έχει εγγενές πρόβλημα και στις χαμηλές σβήνει σαν παλιό αγωνιστικό, είναι άλλο θέμα.
-
Σε αυτοματο προψανως δεν υπαρχει θεμα γιατι δεν υπαρχει μηχανικη συμπλεξη στις χαμηλες ταχυτητες. Το γκαζι που πρεπει να πατησεις για να μην σβησει ειναι αρκετο αλλοιως θα σβησει (οταν ρολαρεις απο το ρελαντι με 2η). Εχει σκαλοπατι πανω απο τις 1000 στροφες ισως στις 1100 και μικρο λαγκ μεχρι να ξεκινησει το τουρμπο. Δεν ειναι θεμα γιατι το μαθαινεις απλα το αναφερω μην περιμενει καποιος θαυματα και σουπερ αποδοσεις απο τον συγκεκριμενο κινητηρα.
-
Επισης στο γκατζετακι ροπομετρο δεν εχω δει εως τωρα 220 ροπη οταν επιταχυνω απο τις 1200 στροφες, μονο οταν επιταχυνω πανω απο τις 2000 στροφες...
BMW FORUM