-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...
...
Ο μύθος...
μόνο μια λέξη κρατάω...
όταν όμως τα έλεγα πριν κάτι χρόνια με βρίζατε όλοι... ΜΥΘΟΥΣ πλάθουν, κουλουράκια και καραμελίτσες χαρίζουν...
χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχω αναφέρει μυριάδες φορές σε συζητήσεις περί αξιοπιστίας και ανακλήσεων, η γνωστή σε όλους γιαπωνέζικη του Ότα, εταιρία που κατά την διάρκεια των πολύ συχνών απαιτητών service intervals πέρναγε ανταλλακτικά ανακλήσεων και δεν έλεγε στους πελάτες της τίποτα, κάνοντάς τους έτσι να πιστεύουν ότι έχουν το πιο αξιόπιστο όχημα στο κόσμο όταν εκατοντάδες φορές είχε αποδειχθεί ότι άλλα, που δεν το κραύγαζαν, ήταν πολύ περισσότερο. Βλέπε πάλι άλλους καταξιωμένους κατασκευαστές της Ιαπωνίας... κάτι διαμαντάκια που όντως ήταν διαμάντια! Κάτι αγροτικά που μέχρι και ράλλι πήραν, κάτι μετριοπαθείς εταιρίες που όμως μας ομόρφυναν την ζωή με την σχεδίαση των οχημάτων τους και την αίσθηση που έβγαζαν με πολύ λιγότερα χρήματα επένδυσης στην έρευνα και εξέλιξη των μοντέλων της η τελευταία...
Υ.Γ.: Mitsubishi - Subaru - Mazda για όσους δεν έπιασαν τα υποννοούμενα! χαχα!
Υ.Γ.2: τέλος η πλέον μεγάλη μου αγάπη η Honda που ποτέ δεν φώναξε πόσο αξιόπιστη είναι γιατί απλά ΕΙΝΑΙ...
Υ.Γ.! και ας μην πάμε σε ευρωπαίους κατασκευαστές, Porsche κλπ, που έχουν δείξει τα δόντια τους τρελά, και αναφέρομαι σε καταξιομένα συστήματα μέτρησης και όχι την εφημερίδα του μαστρομίτσου ούτε τα forum των κλαψοπαθόντων... Λες και να μπαίνεις σε ένα forum ήταν ποτέ μέτρο εκτίμησης της αξιοπιστίας ενός οχήματος... αφού όλοι κλαιγόμαστε εδώ μέσα, ο άλλος τρομάζει και σου βγάζει μετά συμπεράσματα τρελά... και ηλίθια φυσικά. Κάποιος το ανέφερε κι αυτό, μπράβο του!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...συγχωροχάρτι...άνθρωποι είμαστε, λάθοι κάνουμε! χαχαχαα! Αααχ, ρε nass, πες τα!
-
Βασικα ισχυει αυτο που εγραψα και σε προηγουμενο post.Οι εταιρειες κοιτανε τι τους συμφερει οικονομικα πλεον.Ανακληση ,αλλαγη στη παραγωγη ή εγγυηση?
Δοκιμες κανουν και οι ιδιοι οι προμηθευτες.Συνηθως αυτοι εντοπιζουν τα διαφορα προβληματα και ενημερωνουν τον κατασκευαστη ο οποιος αποφασιζει τι θα κανει αναλογα με τι τον συμφερει.
Εχει τυχει να εχω εγκυρη πληροφορηση τα τελευταια χρονια και η πραγματικοτητα ειναι αυτη .... -
μα δεν είπε κανείς τίποτα διαφορετικό... όλα μια διελκυστίνδα είναι, το θέμα είναι από που τραβάει η εταιρία το σχοινί για να βελτιστοποιήσει τα αποτελέσματά της
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Βασικα ισχυει αυτο που εγραψα και σε προηγουμενο post.Οι εταιρειες κοιτανε τι τους συμφερει οικονομικα πλεον.Ανακληση ,αλλαγη στη παραγωγη ή εγγυηση?
Δοκιμες κανουν και οι ιδιοι οι προμηθευτες.Συνηθως αυτοι εντοπιζουν τα διαφορα προβληματα και ενημερωνουν τον κατασκευαστη ο οποιος αποφασιζει τι θα κανει αναλογα με τι τον συμφερει.
Εχει τυχει να εχω εγκυρη πληροφορηση τα τελευταια χρονια και η πραγματικοτητα ειναι αυτη ......Αλλωστε γνωριζω Γερμανο κατασκευαστη υδραυλικων μοτερ, οπου εδω και 25 χρονια πουλαει το ιδιο προβληματικο προιον χωρις να κανει τις απαραιτητες διορθωσεις!
Εντωμεταξυ, μολις μερικες σελιδες πριν, γραφοτανε οτι καθε κατασκευαστης κανει απειρα χιλιομετρα οπου ελεγχει το προιον του....αλλα στις 10Κ χαλαει ο πολλαπλασιαστης και δεν το ξερει!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχει τυχει να εχω εγκυρη πληροφορηση τα τελευταια χρονια και η πραγματικοτητα ειναι αυτη ....μα και βέβαια πολλές φορές οι 'ανακλήσεις' προέρχονται από τους ίδιους του προμηθευτές των επιμέρους ανταλλακτικών... βασικές αλήθειες της βιομηχανίας, αφού αυτός που το κατασκευάζει/ προμηθεύει το έλεγχει κατά την διάρκεια της παραγωγής και πολλές φορές αργεί να δείξει το λάθος, είτε ελπίζοντας σε μια διόρθωση χωρίς την διακοπή αλλά με την ρύθμιση της παραγωγής ή στον μελλοντικό διακανονισμό με τον αγοραστή, όπου αφότου θα τα έχει φάει και βάλει στα αυτοκίνητά μας θα είναι πιο δύσκολο να πει, παρτα πίσω! δεν σου δίνω δεκάρα/// κι άλλα πολλά, απλώς ένα παράδειγμα κατέγραψα/
-
Ετσι ειναι ...Εχω μαθει τελευταια για ειδικο μοντελο μεγαλης αυτοκινητοβιομηχανιας που ο προμηθευτης ενημερωσε γιαενδεχομενο προβλημα και ο κατασκευαστης απαντησε 'θα ταβρουμε εμεις με τους αγοραστες μας'.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Το ενα σκέλος ειναι το αφτερ σειλς, το άλλο ειναι η αξιοπιστία του οχήματος ...
Εσένα Σωκράτη στους άλλαξαν τσάμπα γιατι δεκάδες κάτοχοι στο παρελθόν έσπασαν τα @@ τους για πολ/τες και ψεκασμο και έφτασαν σε αυτο το σημείο περισσότερο συμβιβάστηκα παρά εθελοντικά ...
Σε ολα αυτα βάλε τον παράγοντα οχημα=εργαλείο δουλειάς και εχεις γιατι οφείλεις ως καταναλωτής να αλλάξεις πλευση
αυτό πήγα να πω ρε φίλε, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους μερικοί μερικοί, άλλο η αξιοπιστία άλλη η αντιμετώπισή της... σίγουρα απαλύνει τον 'πόνο' αλλά δεν κάνει το αυτοκίνητο καλύτερο ή πιο αξιόπιστο...
@ΡΜ αν ηταν να παρω επαγγελματικο (δε πολυκαταλαβα τι εννοεις με το οχημα=εργαλειο δουλειας) ή εταιρικο για να γυρναω την ελλαδα κανοντας πωλησεις ή συναντησεις,ναι μαλλον δε θα παιρνα bmw μετα την εμπειρια που ανεφερα..
Απο εκει και περα εγραψα και μια αποψη απο μια 3η πλευρα επειδη καποιοι μιλησαν για τιμωριες κλπ,οτι υπαρχουν κ εκεινοι που παρα τα λιγα προβληματα (μονο αυτα ευτυχως στα 66.000 χιλιομετρα) ετυχαν αριστης αντιμετωπισης..Αν ημουν αυτος που εσπασε τ @@ του μεχρι να τους αλλαξουν προφανως θα τιμωρουσα την εταιρια(νομιζω ομως πως οσοι σπασαν τ απαυτα τους μ αυτο το ζητημα ειχαν προβληματικη αντιπροσωπεια περισσοτερο,παρα προβλημα με την ιδια την bmw που εξαρχης ηξερε το θεμα..Αλλωστε δε πωλουνται μονο εδω 320)
Οταν προκυπτει μεν κατι,λυνεται δε αψογα απο ενα σημειο και μετα δειχνει οτι η εταιρια σεβεται τα λεφτα που της δινεις.Απο κει και περα κοστολογεις το αν το επομενο προιον σε ικανοποιει αρκετα ωστε να παρεις πανω σου και το ''κοστος'' μιας τυχον αναξιοπιστιας που ομως ειναι λιγοτερο πιθανο να ξανασυμβει γιατι και οι εταιριες μαθαινουν απο τα λαθη τους και η τεχνολογια σε ολα τα επιπεδα προχωραει.
-
Εγώ είχα τραγική αντιμετώπιση από την ίδια την BMW , παρόλη την αλληλογραφία και τα τηλέφωνα.
Το ότι έσπασα ΚΑΙ εγώ τα @@ μου και πλήρωσα και 1 χιλιάρικο, είναι που άλλαξε στάση και μέχρι και ανάκληση είδαμε (όταν πιο πριν, ήμουν εκτός εγγύησης και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα...).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Το ενα σκέλος ειναι το αφτερ σειλς, το άλλο ειναι η αξιοπιστία του οχήματος ...
Εσένα Σωκράτη στους άλλαξαν τσάμπα γιατι δεκάδες κάτοχοι στο παρελθόν έσπασαν τα @@ τους για πολ/τες και ψεκασμο και έφτασαν σε αυτο το σημείο περισσότερο συμβιβάστηκα παρά εθελοντικά ...
Σε ολα αυτα βάλε τον παράγοντα οχημα=εργαλείο δουλειάς και εχεις γιατι οφείλεις ως καταναλωτής να αλλάξεις πλευση
αυτό πήγα να πω ρε φίλε, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους μερικοί μερικοί, άλλο η αξιοπιστία άλλη η αντιμετώπισή της... σίγουρα απαλύνει τον 'πόνο' αλλά δεν κάνει το αυτοκίνητο καλύτερο ή πιο αξιόπιστο...
@ΡΜ αν ηταν να παρω επαγγελματικο (δε πολυκαταλαβα τι εννοεις με το οχημα=εργαλειο δουλειας) ή εταιρικο για να γυρναω την ελλαδα κανοντας πωλησεις ή συναντησεις,ναι μαλλον δε θα παιρνα bmw μετα την εμπειρια που ανεφερα..
Απο εκει και περα εγραψα και μια αποψη απο μια 3η πλευρα επειδη καποιοι μιλησαν για τιμωριες κλπ,οτι υπαρχουν κ εκεινοι που παρα τα λιγα προβληματα (μονο αυτα ευτυχως στα 66.000 χιλιομετρα) ετυχαν αριστης αντιμετωπισης..Αν ημουν αυτος που εσπασε τ @@ του μεχρι να τους αλλαξουν προφανως θα τιμωρουσα την εταιρια(νομιζω ομως πως οσοι σπασαν τ απαυτα τους μ αυτο το ζητημα ειχαν προβληματικη αντιπροσωπεια περισσοτερο,παρα προβλημα με την ιδια την bmw που εξαρχης ηξερε το θεμα..Αλλωστε δε πωλουνται μονο εδω 320)
Οταν προκυπτει μεν κατι,λυνεται δε αψογα απο ενα σημειο και μετα δειχνει οτι η εταιρια σεβεται τα λεφτα που της δινεις.Απο κει και περα κοστολογεις το αν το επομενο προιον σε ικανοποιει αρκετα ωστε να παρεις πανω σου και το ''κοστος'' μιας τυχον αναξιοπιστιας που ομως ειναι λιγοτερο πιθανο να ξανασυμβει γιατι και οι εταιριες μαθαινουν απο τα λαθη τους και η τεχνολογια σε ολα τα επιπεδα προχωραει.
...εγώ που κολλάω στο post σου;
πέρα από αυτό, μου θύμισες κάτι ακόμη, μην ξεχνάμε ότι μερικές φορές εμείς οι πελάτες είμαστε και μακάκες σε τέτοιο βαθμό που ενώ η αντιπροσωπεία προσπαθεί να μας ικανοποιήσει και να μας καλύψει όπως και της έχει δώσει το δικαίωμα να γίνει ο κατασκευαστής, δεν τους αφήνουμε μες τις μακακίες του εγκεφάλου μας και μέσα σε όλη την μακακισμένη κόντρα/γκρίνια/μακακία τελικά μας μένει μια άσχημη εμπειρία, πολύ πιο άσχημη από το απλά να δεχόμασταν την ύστερη βελτίωση/ αποκατάσταση χωρίς πολλά πολλά και να πηγαίναμε σπίτι μας...
Το λέω αυτό γιατί έχω έναν τέτοιο μακάκα στην δουλειά ο οποίος τους τρέλανε όλους και παρόλο που τα άλλαξαν και παραπάνω πράγματα από ότι ίσως χρειαζόταν ακόμη παραπονιόταν για το ένα και το άλλο, ουσιαστικά αυθυποβάλοντας εαυτό σε συνεχή φανταστικά προβλήματα αλλά πραγματικές κόντρες με την εδώ αντιπροσωπεία... Το συμπέρασμα όταν ηρέμισε; ότι δεν άξιζε, λέει, να το τραβήξει μέχρι δικηγόρο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ είχα τραγική αντιμετώπιση από την ίδια την BMW , παρόλη την αλληλογραφία και τα τηλέφωνα.
Το ότι έσπασα ΚΑΙ εγώ τα @@ μου και πλήρωσα και 1 χιλιάρικο, είναι που άλλαξε στάση και μέχρι και ανάκληση είδαμε (όταν πιο πριν, ήμουν εκτός εγγύησης και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα...).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το θέμα είναι ότι 118i με το αυτοματο θα αγόραζες...
-
Προσωπικά,Tο βρισκω δυσκολο να μην επηρεαζεται ο αγοραστης απο τα προβληματικα αυτοκινητα που εχει ηδη αγορασει.Εγω ας πουμε ΜΙΝΙ θα ξανααγορασω πολυ δυσκολα ή μαλλον δεν προκειται να ξαναγορασω.Οσο σκεφτομαι ποσα χρηματα και ωρα εχω ξοδεψειμε τις βλαβες του ,αποκλειεται να τους κανω τη χαρη.
Με τη ΒΜW το τολμησαμε παρολα τα προβληματα της Ε39 και δυστυχως και η Ε60 συνεχισε να μας απογοητευει.Δε νομιζω να υπαρξει τριτη φορα.
Ειδικότερα όταν μιλάμε για καθημερινά συνηθισμένα αυτοκίνητα που δεν προσφέρουν και τίποτα συγκλονιστικό.
Αν μιλάγαμε βέβαια για καμία Μ4 μπορεί να άλλαζε το πράγμα... -
Ο Κινητηρας 1.6 turbo εχει παρουσιασει προβληματα με πολλαπλασιαστες κλπ;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όχι.
Δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος. Φυσικά δεν θα αγοράσω και Corolla, αλλά εντάξει, υπάρχει και η Merc, υπάρχουν και μερικά ωραία Lexus, η Volvo επίσης...
Και τα MINI μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται επίσης να δοκιμάσω την τύχη μου ξανά, εκεί είσαι ακόμη χειρότερα!
Σε μια άλλη χώρα, ίσως, στην Ελλάδα με αυτήν την αντιμετώπιση, για κανένα λόγο.
Δεν λέω πως τα αυτοκίνητά της είναι κακά, λέω πως χαλάνε και πως η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας είναι τραγική.
Εγώ αυτοκίνητο για κάμποσα χρόνια δεν θα αγοράσω εξάλλου, τα λάθη μου δεν τα επαναλαμβάνω.
Και όταν αγοράσω, μάλλον θα είναι και μικρότερο...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ο Κινητηρας 1.6 turbo εχει παρουσιασει προβληματα με πολλαπλασιαστες κλπ;Όχι, ούτε καν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Nikos!Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα για Toyota ?
Ενώ έχω γράψει για ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ έλεγχο ΚΑΘΕ εισερχόμενης παρτίδας εξαρτήματος, επιμένεις να γράφεις για έλεγχο ΚΑΘΕ εξαρτήματος
Η εγγύηση δεν με καλύπτει παρά μόνο μερικώς πολύ απλά διότι το να με αφήσει στο δρόμο το αυτοκίνητό μου είναι σοβαρότατο πρόβλημα, για το οποίο η εταιρεία δεν με αποζημιώνει, μόνο για το εξάρτημα που χάλασε.
Αν επιμένεις να δίνεις συγχωροχάρτι στην κάθε BMW για το ό,τι αυξάνει τα κέρδη της σε βάρος σου, τι να πω, κάτι θα ξέρεις περισσότερο, ίσως να 'σαι μέτοχος.
Μα κάθε ανταλλακτικό που τοποθετείται στο αυτοκίνητο ελέγχεται για το αν λειτουργεί, τι εννοείς? Όλα τα αυτοκίνητα τσεκάρονται πριν βγούνε στο δρόμο για το αν λειτουργούν όλα αρμονικά.
Δειγματοληπτικά έχει ήδη γίνει έλεγχος αξιοπιστίας όπως σε κάθε φίρμα στη διάρκεια δοκιμών, αλλά σίγουρα όχι σε όλα μοτέρ όπως αναφέρθηκε και σιγά μην κάνουν και εκατομμύρια χιλιόμετρα, δε το πιστεύω.
Τι εννοείς αυξάνει τα κέρδη της εις βάρος μου? Όταν πουλάει ένα όχημα σε μένα, βγάζει κέρδος. Τι πρέπει να κάνει? Επιχείριση είναι.
Εγώ αγοράζω ένα προϊόν που με καλύπτει συνολικά, σε όλα τα επίπεδα. Είμαι ευχαριστημένος, δεν μπορώ να βρω αλλού παρόμοιο προϊόν και το ξαναγοράζω κι ας έχει χαλάσει 3 φορές.
Τα αυτοκίνητα χαλάνε, όλα...είτε λίγο είτε πολύ.
Όχι.
Εγώ την 1 με αυτό το αυτόματο, την ερωτεύτηκα πάντως...
Είναι από μόνο του αρκετό για να πάρει κάποιος την 1.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
viewtopic.php?p=3046239#p3046239
-
Ναι, αλλά ΕΓΩ δεν την αγοράζω, όσο καλή και να είναι.
Άλλο μου άρεσε κι άλλο τελικά την αγοράζω...
Σήμερα ειδικά, ούτε που θα το σκεφτόμουν να δώσω τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο με εγγύηση 2 χρόνια και μετά το πέρας της, να μου πουν tough luck, κόψε το λαιμό σου!
Ωραία τα... πάθη μας όχι όμως και τα λάθη μας! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κλπ κλπ.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι, αλλά ΕΓΩ δεν την αγοράζω, όσο καλή και να είναι.
Άλλο μου άρεσε κι άλλο τελικά την αγοράζω...
Σήμερα ειδικά, ούτε που θα το σκεφτόμουν να δώσω τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο με εγγύηση 2 χρόνια και μετά το πέρας της, να μου πουν tough luck, κόψε το λαιμό σου!
Ωραία τα... πάθη μας όχι όμως και τα λάθη μας! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κλπ κλπ.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ό,τι αυτοκίνητο κι αν πάρεις, μετά από 2 χρόνια θα σου πούνε κόψε το λαιμό σου...
Η άλλη λύση είναι το λεωφορείο...
Πόσες φορές σου χάλασε?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ή να πατάει το κουμπί του παρθυρου πιο νευρικά και να σπάει ο γρύλος.Δηλαδη θεωρεις οτι δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση ο παραπανω παραγοντας που ανεφερα...Τα προφιλ και η χρηση απο τους εκαστοτε αγοραστες, ειτε ψωνιζουν ενα κλασσικο οικογενειακο, ειτε ενα σπορτιφ κουπε, ειναι ολοιδια...
-
Τις ίδιες προδιαγραφές εχει το μεν και τις ίδιες το δε ;
BMW FORUM