-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανως και το si δεν ειναι τπτ τρομερο, και προφανως δεν το εχει εξαντλησει οδηγικα, οπως αλλωστε δεν προκειται να εξαντλησει οδηγικα την Μ3.Το αν θα την παρει η οχι ειναι καθαρα θεμα κ@υλας-απωθημενου
Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τα όρια όσο κυρίως με το feeling που έχεις όταν οδηγείς ένα τέτοιο αμάξι σε σχέση με ένα 'ταπεινό' αδερφάκι-ξαδερφάκι του.
(ντάξει...είναι και λίγο η 'ιδέα' μας που μεγενθύνει την όποια διαφορά αίσθησης. ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Nikos!Τώρα διάβασα τα περί αλλαγής της E90 si με E46 M3 και η ερώτησή μου είναι: γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό ?
Δε λέω, η αναβάθμιση σε ποιότητα και ποσότητα είναι σημαντική αλλά το πισωγύρισμα σε ηλικία και (πιθανό) ιστορικό αυτοκινήτου σημαντικότερο. Εκεί που έχεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο (διότι απ΄όσο κατάλαβα το δικό σου το πήρες μεν μεταχειρισμένο αλλά σε άψογη κατάσταση) θα πας να μπλέξεις με μεταχειρισμένο αγνώστου παρελθόντος και πιθανότατα 'βιασθέν' (διότι μην τους πιστέψεις τους μαντράδες, αυτά τα αυτοκίνητα ΔΕΝ τα έχουν γιατροί )Θεωρείς ότι έχεις κάπως εξαντλήσει το si ?
Είναι κάπως σαν εγώ, που μ΄αρέσουν τα homologation specials, να πάω να πάρω Lancia Integrale. Respect μεν αλλά εμπορικά λανθασμένη κίνηση.
H αλήθεια είναι ότι ήμουν (και κατά 20% ακόμα είμαι) αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση, κυρίως λόγω της άνεσης των χώρων που μου δίνει η si δεδομένου των 4 πορτών και μελλοντικού παιδιού (μέσα στο '13 αν όλα πάνε καλά).
Από την άλλη βλέπω ότι η συντήρησή της Ε46 Μ3 δεν είναι κάτι το απαγορευτικό (όπως πχ της Ε92) και στα μάτια μου είναι ίσως από τις καλύτερες Μ3 που φτιάχτηκαν ποτέ.
Οπότε είναι ευκαιρία να αποκτήσει ύλη ένα όνειρο που είχα από πιτσιρικάς όταν ξεφύλλιζα τα περιοδικά του 2000 που πρωτοβγήκε και ήμουν 3ετής στο παν/μιο. Οι τιμές τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ χαμηλές, απλά θέλει ψάξιμο να βρεθεί κάτι καλό και η άποψή μου είναι ότι αν ψάξεις, θα βρεις διαμαντάκι.
Από την άλλη, τεράστιος σκόπελος είναι το άγχος μήπως βγάλει καμιά βαρβάτη ζημιά (πχ 2-3-4.000), αλλά κάτι παρόμοιο βάσει των ίδιων πιθανοτήτων λογικά μπορεί να συμβεί και στο δικό μου. Επίσης υπάρχει άγχος για το γενικότερο οικονομικοπολιτικό 'τι μέλει γενέσθαι', αλλά τα ίδια ζόρια θα είναι και με 2λτ αν σκάσει κάτι ΓΕΡΟ.
Από πλευράς μοναδικότητας, νομίζω την ίδια και καλύτερη αξία θα έχει η Μ3 Ε46 στο μέλλον, καθότι είναι Μ.
Από πλευράς σκισίματος που λες, δε με αγχώνει τόσο αυτό εφόσον έχουν γίνει σωστά όλα τα προβλεπόμενα σέρβις και τσεκαριστεί από τον μηχανικό του Σίττα (πως στο καλό γράφεται, όλο το μπερδεύω). Μέχρι στιγμές και στα δυο Μ3 που έχω δει, έχει γίνει πολύ σωστή συντήρηση και λάδια κάθε 5.000κμ.
Πάντως το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές και είμαι περισσότερο στη φάση του 'αν κάτσει, έκατσε'. Δε το πιέζω και πολύ και δεν είμαι τρελαμένος να θυσιάσω πράγματα και να ρίξω χρήμα για κάτι τέτοιο. Στην ουσία ψάχνω την 'ευκαιρία του αιώνα' κι αν κάτσει, έκατσε. Δεν έχω κάτι να χάσω.
Παρασκευή πάω να δω μια τελευταία. Δεν βλέπω κάποια άλλη που να έχει ενδιαφέρον τη δεδομένη στιγμή. Οπότε αν κάτσει αυτή, έκατσε (για 3η φορά το λέω? ) ...αλλιώς από το '13.
Το si δεν το έχω εξαντλήσει οδηγικά (πως θα μπορούσα άλλωστε) όπως δε θα κάνω και στην Μ3. Είναι αυτό που λέει ο Παναγιώτης.
Ο Νάσος έχει δίκιο. Είναι μια 'διαφορετική' 3άρα (τη λατρεύω γιαυτό που είναι) και αυτός είναι ένας λόγος που προβληματίζομαι εξ αρχής και ρώτησα και τη γνώμη σας. Και ρε γμτ, δένομαι με τ'αυτοκίνητα και στεναχωριέμαι ΠΟΛΥ όταν τα δίνω.
Εν τω μεταξύ, χθες που ακούμπησα λίγο το γκάζι της Μ3 (νταξ, τι απόκριση ήταν αυτή?), όταν άκουσα τον 6κυλ μου σηκώθηκε η τρίχα...κι έτσι ξαφνικά οι μισές εμπειρίες με το si έγιναν παρελθόν. Που να ζήσω και μαζί της.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και επειδη δεν ειναι η απλη 320?- Ενδεχομένως καλύτερη μεταπώληση
- Καλύτερο 'στήσιμο' και σίγουρα καλύτερη 'αίσθηση' (κατά Κίκιζα Γρηγόρη) στην οδήγηση, που πλησιάζει κάπως αυτήν μιας Μ3
- (Προσωπικό του καθενός) Αίσθηση σπανιότητας (μάλλον παρήχθησαν λιγότερες si από M3...)
(Μην τρελλαθούμε, δε συγκρίνεται με Μ3 αλλά δεν είναι και 320 του σωρού)
-
Περίπου 83.000 λιγότερες είναι οι 320si.
-
Δεν κάνει στη ζωή να μένουν απωθημένα οπότε αυτά που μπορούμε να ικανοποιήσουμε, ας τα ικανοποιούμε. Κατ΄αυτή την έννοια έχεις απόλυτο δίκιο.
(Σκέψου βέβαια για ποιό λόγο έδωσες την 120 -4 πόρτες- και τι πας να κάνεις τώρα (*) )
Απλά ξέρεις ότι σε κάποιους τομείς θα αναβαθμισθείς αλλά σε κάποιους άλλους θα είναι κάπως πισωγύρισμα και σε κάποιους άλλους (πχ. κόστος χρήσης -ασφάλειες, τέλη, σέρβις) σημαντικά ακριβότερη.
(*) Το κρίσιμο αν έχεις μωρό δεν είναι οι 4 πόρτες αλλά o χώρος αποσκευών
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Nikos!Δεν κάνει στη ζωή να μένουν απωθημένα οπότε αυτά που μπορούμε να ικανοποιήσουμε, ας τα ικανοποιούμε. Κατ΄αυτή την έννοια έχεις απόλυτο δίκιο.
(Σκέψου βέβαια για ποιό λόγο έδωσες την 120 -4 πόρτες- και τι πας να κάνεις τώρα (*) )
Απλά ξέρεις ότι σε κάποιους τομείς θα αναβαθμισθείς αλλά σε κάποιους άλλους θα είναι κάπως πισωγύρισμα και σε κάποιους άλλους (πχ. κόστος χρήσης -ασφάλειες, τέλη, σέρβις) σημαντικά ακριβότερη.
(*) Το κρίσιμο αν έχεις μωρό δεν είναι οι 4 πόρτες αλλά o **χώρος αποσκευών **:rtfm:
+1
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Nikos!Δεν κάνει στη ζωή να μένουν απωθημένα οπότε αυτά που μπορούμε να ικανοποιήσουμε, ας τα ικανοποιούμε. Κατ΄αυτή την έννοια έχεις απόλυτο δίκιο.
(*) Το κρίσιμο αν έχεις μωρό δεν είναι οι 4 πόρτες αλλά o χώρος αποσκευών
Για όλα τα παραπάνω η απόφαση είναι ΠΟΛΥ δύσκολη και γιαυτό διατηρώ ακόμα τις επιφυλάξεις μου.
Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μη παρασυρθώ από τον ενθουσιασμό.
Πάντως όσον αφορά το κόστος συντήρησης, η μεγαλύτερη διαφορά είναι στα τέλη. Σε ασφάλεια και σέρβις βάσει των υπολογισμών μου, η διαφορά δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντική.
-
Τέλη, τεκμήρια, έκτακτες εισφορές...
Πάντως το δικό μου συμπέρασμα μετά από την προσπάθειά μου να έχω ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα (και για γούστα και για την οικογένεια) είναι ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο και οδηγεί σε συμβιβασμούς σε όλους τους τομείς...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εν τω μεταξύ, χθες που ακούμπησα λίγο το γκάζι της Μ3 (νταξ, τι απόκριση ήταν αυτή?), όταν άκουσα τον 6κυλ μου σηκώθηκε η τρίχα...κι έτσι ξαφνικά οι μισές εμπειρίες με το si έγιναν παρελθόν. Που να ζήσω και μαζί της.
Οταν τα λεω εγω...(και αλλοι εδω μεσα).
-
Δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ των δυο αυτοκινητων. & -
Το θεμαι ειναι οτι ο νικος παιζει απο θεση ισχυος. Αν κατσει εκατσε, αν δεν κατσει εχει ενα πολυ καλο αυτοκινητο για τα επομενα 5-10 χρονια, οσο αποφασισει να το κρατησει.
Οι μαντραδες αμα την φαν στη μαπα για κανα εξαμηνο ακομα, θα αεχισουν να σκεφτονται.
Επισης τα συγκεκριμενα Μ νομιζω δεν ειναιμ ο,τι καλυτερο για εξαγωγη στο εξωτερικο (Γερμανια βασικα, γιατι για οπουδηποτε αλλου...)
Οι ρυποι ειναι ψηλοι και οι δασμοι κοπανανε στο κεφαλι -
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2266881/
Αυτή πως και δεν έχει πουληθεί ακόμα;
Δεν έχει και το νταλκά 800αρι στα τέλη... -
Νίκο,
Εγω στη θεση σου θα περίμενα να ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νέο φόρο νομοσχέδιο πριν πάρεις οριστική απόφαση αλλαγής. Στο νέο φόρο νομοσχέδιο εμένα δεν με φοβίζει ιδιαίτερα τυχόν τεκμήρια αλλα τυχόν ανακατωσούρα που θα προκύψει στην αγορά με ότι αυτο συνεπάγεται.
Τον άσσο δεν τον είχες δώσει επειδή μεγάλωσε η οικογένεια; Η δεν θυμάμαι καλα.; -
Gia sas mpori kapios na me katatopisi sxetika me ti katanalosi tis bmw M3. M6 kai audi S5 entos kai ektos polis kai ti kostos exoun sta servis....
-
Ο χρήστης cristian έγραψε:
Gia sas mpori kapios na me katatopisi sxetika me ti katanalosi tis bmw M3. M6 kai audi S5 entos kai ektos polis kai ti kostos exoun sta servis....- Γράφε ελληνικά, please
- Εάν κάνεις ερωτήσεις, δεν μπορείς να τα αντέξεις οικονομικώς, όπως λένε οι Άγγλοι (if you ask questions, you just can't afford it).
- Βρες στα επίσημα sites της BMW και της Audi τις τιμές κατανάλωσης, και θεώρησε ως πραγματική μέση την επίσημη κατανάλωση πόλης, και ως πραγματική κατανάλωση ταξιδίου την επίσημη μικτή.
- Αλλαγές λαδιού-φίλτρου είναι φθηνές, ειδικά αν παίρνεις το κατάλληλο λάδι από μαγαζιά χονδρικής και τους το πας, αλλά τα μεγαλύτερα σέρβις (ειδικά όταν μπουν στο πρόγραμμα φρένα, βαλβολίνες, μπουζί κλπ) ανεβαίνουν προς το χιλιάρικο και πέραν.
- Βεβαίως, εξαρτάται από τη χρήση.
Η χρήση ελεεινού γαμίκουλα παραλιακής, με σκοπό ελεεινές γκόμενες παραλιακής, παράγει ελάχιστες φθορές και είναι πολύ οικονομική στα σέρβις.
Χρήση μερακλή, με σκίσιμο και αλύπητο ξύλο μέχρι θανάτου σε βουνό και πίστα ('για να μη μας χωρίσουν') απαιτεί πολύ μεγαλύτερες οικονομικές θυσίες σε αναλώσιμα (λάστιχα τερατώδη και πανάκριβα, λιπαντικά κινητήρα και κιβωτίου, τακάκια, δισκόπλακες και υγρά φρένων, μπουζί κλπ κλπ)
-
Οποτε παρε ενα Πορσε που ειναι καλυτερο και δε στοιχιζει και πολυ περισσοτερο στη συντηρηση απο ενα Μ3
-
Ελπίζω λέγοντας οτι ειναι καλύτερο να μην υπονοείς την Cayman ή την Boxster...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ελπίζω λέγοντας οτι ειναι καλύτερο να μην υπονοείς την Cayman ή την Boxster...Αν μιλαμε για Ε46 Μ3 οπου απαιτουνται τουλαχιστον 20Κ €, τοτε εναλλακτικα υπαρχει η 996, με παρομοια φορολογηση - καταλωση. Η συντηρηση εκτος απροοπτου - στουκας, δε πρεπει να διαφερει πολυ.
-
Rare 1989 BMW M3 Convertible and 1993 M5 Touring for Sale in the U.S.
http://carscoop.blogspot.com/2012/09/ra ... ARSCOOP%29 -
Ο χρήστης cristian έγραψε:
Gia sas mpori kapios na me katatopisi sxetika me ti katanalosi tis bmw M3. M6 kai audi S5 entos kai ektos polis kai ti kostos exoun sta servis....Μπορώ να σου πω με κάποια προσσέγγιση για Μ3 και S5
Με Z4M που είχε το ίδιο μοτέρ με την 6κύλινδρη Μ3 , έβλεπα στο καντραν συνήθως από 10λ/100χλμ (χαλαρά σε ταξίδι) έως 19λ/100χλμ (υπό πίεση). 2-3 φορές που μέτρησα λίτρα και χιλιόμετρα, θυμάμαι η πραγματική κατανάλωση ήταν γύρω στα 2 λ/100χλμ περισσότερη από αυτή που έλεγε το καντράν. Λογικά στο χειροκίνητο Μ3 η κατανάλωση θα είναι παραπλήσια, γιατί έχει λιγάκι αυξημένο βάρος και χειρότερη αεροδυναμική αλλά δεν έχει τα ελεεινα runflat λαστιχα της Z4M που λένε οτι αυξάνουν την κατανάλωση (και σου παίρνουν και τα αυτιά από την φασαρία μετά τα 120).
για το S5 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ιδίως στο multitronic (αυτόματο) που είναι και το πιό σύνηθες στην πιάτσα, η κατανάλωση στο καντράν παίζει από 12λ/100χλμ έως 26λ/100χλμ (ο V8 πίνει τον άμπακο στο όριο και πάνω σε αυτό υπολόγισε και τον παράγοντα κουάτρο) και η αληθινή είναι 2-3 λίτρα/100χλμ μεγαλύτερη.
Είμαι γενικά της γνώμης οτι σε αυτές τις κατηγορίες ατμοσφαιρικών τα μοτέρ της BMW είναι πιό οικονομικά από αυτά της Αουντι. Επιπλέον θυμάμαι ότι σε παλαιότερο τεστ των 4Τ το Αουντι S4 καίει σημαντικά παραπάνω από το BMW 335 ίδιου κυβισμού. Και αν δεν κάνω λάθος το ίδιο συμβαίνει μεταξύ του τελευταίου Μ3 (V8) και του RS4
-
To Audi ομως με τη ροπη που εχει καταπινει αμασητο το Μ3.
BMW FORUM