-
Tα λάδια τους είναι πιο λεπτόρευστα, έτσι δεν είναι;
-
Το κιβωτιο πες ειναι κοντα στον κινητηρα και επαγεται κι απ αυτον θερμοτητα, το διαφορικο ομως? σταματα ξεκινα μες στην πολη...
-
Μηχανολόγος δεν είμαι, αλλά είναι τόσο δα μωρέ το διαφορικό, σιγά το λάδι που έχει μέσα. ΟΚ άμα είσαι σταματημένος φυσικά δε ζεσταίνεται, αλλά δεν είναι από τα μέρη που ζορίζονται κιόλας όταν πας στη δουλειά με κρύα μηχανή (εκτός κι αν είσαι κάφτης κάγκουρας).
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Έχω δει μια καλή CS αμερικάνικη κάπου, ψάχτο!(man on a mission)
Nαι, κάτι έχει πάρει το μάτι μου.
-
Για τον ίδιο λόγο ισχύει ότι για να μετρήσεις τη στάθμη του λαδιού στο αυτοκίνητο, πρέπει αυτό να είναι κρύο και να μην έχει δουλέψει καθόλου προηγουμένως. Σε ένα ζεστό κινητήρα το λάδι έχει διασταλλεί και η στάθμη του φαίνεται λάθος.το manual της BMW αναφέρει να μετράται η στάθμη των λιπαντικών όχι με εντελώς κρύο κινητήρα, αλλά 5-10 λεπτά μετά το σβήσιμο...
κ εγώ έκανα αυτό που αναφέρεις, αλλά είναι λάθος τελικά... -
Μηχανολόγος δεν είμαι, αλλά είναι τόσο δα μωρέ το διαφορικό, σιγά το λάδι που έχει μέσα.Το αυτόματο κιβώτιο έχει 6,5 λίτρα λιπαντικό...
-
Tα λάδια τους είναι πιο λεπτόρευστα, έτσι δεν είναι;Οι βαλβολίνες είναι πιο παχύρευστες.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...τρέμουν τα δάχτυλά μου τωρα που γράφω, αλλά θα συμφωνήσω με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΚΙΖΑ για το σεντονάκι που έγραψε νωριτερα
κοινώς, ο Νικος! εσφαλμένα πιστεύει οτι εδώ δεν ειναι φόρουμ και για να γράψει καποιος πρέπει πρώτα να συμφωνεί με τον άλλον
σήμερα τουλάχιστον το παράκανε θα έλεγα...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
κοινώς, ο Νικος! εσφαλμένα πιστεύει οτι εδώ δεν ειναι φόρουμ και για να γράψει καποιος πρέπει πρώτα να συμφωνεί με τον άλλονσήμερα τουλάχιστον το παράκανε θα έλεγα...
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
-
σε έχει συνεπάρει τωρα το θεμα της Μ και φυσιολογικό ειναι.
καλή η τρέλα, καλύτερη ακομα ομως η 'συνετή' τρέλα...
-
Από που και πως θα προκληθεί το πρόβλημα και τι πρόβλημα θα προκύψει? Τι είδους φθορές και σε ποιά εξαρτήματα αν το χρησιμοποιείς για καθημερινή χρήση?
Πραγματικά δε ξέρω, γιαυτό ρωτάω.
Ο Μάνος απ'ότι ξέρω το χρησιμοποιεί ως καθημερινό αυτοκίνητο. Δεν έχει πάθει τίποτα.
Δηλαδή ένα Μ3 δε μπορείς να το έχεις ως το καθημερινό σου αυτοκίνητο?
Είσαι υποχρεωμένος να πάρεις κι ένα δεύτερο?
Νίκο είναι γεγονός πως ένας κινητήρας καταπονείται περισσότερο κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, παρά όταν έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας. Ο λόγος που λέμε ότι δεν πρέπει να πιέζεις ένα αυτοκίνητο όταν είναι κρύο, είναι ακριβώς αυτός, ότι δηλαδή πρέπει το λάδι να έχει 'γυρίσει' στον κινητήρα και να έχει ζεσταθεί, όπως το ίδιο ισχύει για το λάδι του κιβωτίου και του διαφορικού. Κιβώτιο και διαφορικό έρχονται πάντως πολύ πιο γρήγορα σε σωστή θερμοκρασία σε σχέση με τον κινητήρα. Με τον τρόπο αυτό, το λάδι αποκτά τη σωστή ρευστότητα για την ιδανική λίπανση. Για τον ίδιο λόγο ισχύει ότι για να μετρήσεις τη στάθμη του λαδιού στο αυτοκίνητο, πρέπει αυτό να είναι κρύο και να μην έχει δουλέψει καθόλου προηγουμένως. Σε ένα ζεστό κινητήρα το λάδι έχει διασταλλεί και η στάθμη του φαίνεται λάθος.
Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο και ανάβεις-μετακινείσαι-σβήνεις πριν ο κινητήρας έρθει σε ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, ο κινητήρας ταλαιπωρείται αφού είναι σχεδόν πάντα σε cold start mode ενώ και τα λάδια φθείρονται γρηγορότερα και θέλουν αλλαγή σε πιο σύντομο διάστημα από το προτεινόμενο από τον κατασκευαστή (πράγμα που ήδη κάνεις όμως). Αυτά τα πράγματα ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαιρέτως, όχι μόνο για τη Μ3 εννοείται. Είναι όμως λογικό ότι για τη Μ3 με ειδική ισχύ παραπάνω από 100hp/lt, ισχύουν περισσότερο από όσο για χιλιοεξακοσάρια με 75 άλογα που θα δούλευαν και με λαρδί αντί για λάδι.
Μια καλή λύση θα ήταν να ψάξεις για αμερικάνικη Μ3, η οποία για να είναι σύννομη με τους κανονισμούς για τα cold start emissions είχε τον καταλύτη λίγο πιο κοντά στην εξαγωγή, πράγμα που επέτρεπε στον κινητήρα να ζεσταίνεται πιο γρήγορα και να μην εκπέμπει τόσο πολλά καυσαέρια (οικονομία και στη βενζίνη ). Έχω δει μια καλή CS αμερικάνικη κάπου, ψάχτο!(man on a mission)
Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα ,το manual λέει οτι το λάδι πρέπει να μετριέται με το κινητήρα ζεστό,2 με 5 λεπτά αφού τον σβήσουμε.
Επίσης νομίζω οτι αυτο που γράφεις για τους καταλύτες και τη κρυα εκκινηση στην αμερικανική έκδοση δεν είναι σωστό.Οι ρυποι δε μειωνονται επειδη ζεσταινεται ο κινητήρας γρηγορότερα,αλλα οι ίδιοι οι καταλύτες αφού είναι πιο μπροστά στην εξατμιση,φτανουν στη θερμοκρασια λειτουργιας τους νωριτερα και ειναι πιο αποτελεσματικοι απο την αρχή. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα ,το manual λέει οτι το λάδι πρέπει να μετριέται με το Κινητήρα ζεστό,2 με 5 λεπτά αφού τον σβήσουμε.Ορθόν. Το μόνο που λέει βασικά είναι να περιμένουμε λίγο για να κατέβει όλο το λάδι στο κάρτερ.
Βέβαια υπάρχουν και κινητήρες (όχι αυτοκινήτων ) που μετράς λάδι με το μοτερ εν λειτουργία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βέβαια υπάρχουν και κινητήρες (όχι αυτοκινήτων ) που μετράς λάδι με το μοτερ εν λειτουργία.
Υπάρχουν και αυτοκίνητα που τα κάνουν αυτό. Το κάνουν και εν στάση και εν κινήσει και δεν έχουν καν βέργα για μέτρηση.
-
Μιλούσα για βέργα Στέφανε. Ο κανονισμός λέει ότι το λάδι ελέγχεται εν λειτουργία του κινητήρα και ότι με σβηστό δεν παίρνεις σωστή μέτρηση.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για τον ίδιο λόγο ισχύει ότι για να μετρήσεις τη στάθμη του λαδιού στο αυτοκίνητο, πρέπει αυτό να είναι κρύο και να μην έχει δουλέψει καθόλου προηγουμένως. Σε ένα ζεστό κινητήρα το λάδι έχει διασταλλεί και η στάθμη του φαίνεται λάθος.
το manual της BMW αναφέρει να μετράται η στάθμη των λιπαντικών όχι με εντελώς κρύο κινητήρα, αλλά 5-10 λεπτά μετά το σβήσιμο...
κ εγώ έκανα αυτό που αναφέρεις, αλλά είναι λάθος τελικά...Ακόμα και τη στάθμη λαδιού που βλέπεις από το BC ο κινητήρας θα πρέπει να είναι ζεστός για να σου βγάλει μέτρηση. Αλλιώς δε σου βγάζει.
-
Λίγο βοήθεια τώρα από τους έμπειρους.
Το τσέκαρα σήμερα.
Με 83 C νερό σβήνει.
Ο θερμοστάτης μου είναι 85άρης.
Λάδια δε ξέρω, δεν έχει ένδειξη.
Επίσης όταν το σβήνω, ακούγονται τα μέταλλα της εξάτμισης να συστέλλονται. Ξέρετε, κάνει αυτό το 'τσικ-τσικ'
Τι κάνω?
-
τίποτα ... μάλλον είναι η πολλαπλή εξαγωγής ....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κάνω?
Πας από δω και στο εξής στη δουλειά με τα πόδια.
-
Ευχαριστώ PeterPan και kostis20 για τις διορθώσεις. Εκτός του ότι το SMG2 φυσικά δεν είναι αυτόματο, αλλά κανονικό κιβώτιο και παίρνει 1,8 λίτρα λαδιού μόνο. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα λάδια του διαφορικού και του κιβωτίου σε άλλα αυτοκίνητα θεωρούνται 'lifetime' και υποτίθεται ότι δεν τα αλλάζεις ποτέ, ενώ στην Μ3 το προβλεπόμενο διάστημα αλλαγής είναι κάθε 50000 χιλιόμετρα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα λοιπόν.
Νίκο, δεν έχει σημασία να μετράς το πόση θερμοκρασία ανέβασε το νερό, το λάδι σε ενδιαφέρει. Το νερό ανεβαίνει στο άψε σβήσε. Για να έρθει το λάδι σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας θέλει περισσότερο χρόνο. Το τσικ τσικ που κάνει είναι όντως από τα μέταλλα που συστέλλονται, είναι απόλυτα φυσιολογικό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Λίγο βοήθεια τώρα από τους έμπειρους.Το τσέκαρα σήμερα.
Με 83 C νερό σβήνει.
Ο θερμοστάτης μου είναι 85άρης.
Λάδια δε ξέρω, δεν έχει ένδειξη.
Επίσης όταν το σβήνω, ακούγονται τα μέταλλα της εξάτμισης να συστέλλονται. Ξέρετε, κάνει αυτό το 'τσικ-τσικ'
Τι κάνω?
Νικο ,εχει σχεση αυτο με ενα παλιοτερο προβλημα που μας ανεφερες?Οτι δεν επαιρνε μπροστα ευκολα το πρωι?
BMW FORUM