-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Νικος! σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς το Μ οπως τώρα το Σί; καθημερινά δλδ το 1 χλμ για να πας στη δουλειά;Αφού η δουλεία μου είναι 2κμ από το σπίτι μου? Με τι να πάω? Με το ελικόπτερο?
Συν ψώνια στο σουπερμάρκετ, βόλτες, ορεινές διαδρομές κλπ. Καθημερινή χρήση συν τα όποια ταξίδια εντός (ή εκτός ) Ελλάδας.
Πίστα μάλλον ποτέ, δεν έχει νόημα.
-
Οποτε δε πρεπει να σε απασχολει διολου τι εκανε ο προηγουμενος ιδιοκτητης, χειροτερα απ αυτο δυσκολα
-
η δική μου δουλειά ειναι στα 2,4 χλμ. το εΣάκι όσο μπορώ δεν το χαραμίσω σε κάτι τέτοιο. με τα πόδια/ποδήλατο η απόσταση ειναι 1,5 χλμ και έτσι κινούμαι καθημερινά.
από βδομάδα ξεκινάει και η εποχή του μοτοσακό μέχρι όσο αντέξω
κοινώς: λύσε πρώτα το θεμα της καθημερινής μετακίνησης προς και από τη δουλειά και μετά προχώρα στην αγορά.
εγώ παντως αν ημουν Μ και με ξυπνούσες κάθε τρεις και λίγο για να με σβήσεις μετά απο 5 λεπτά, θα εκανα ό,τι περνούσε απο τις βαλβίδες μου για να σου το χαλάσω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οποτε δε πρεπει να σε απασχολει διολου τι εκανε ο προηγουμενος ιδιοκτητης, χειροτερα απ αυτο δυσκολαΥπερβολές...
Δέκα λεπτά δρόμος είναι, κάνεις και μια μεγαλύτερη βόλτα και έχει ανεβάσει τα λάδια στους 60 βαθμούς.
Τι θα πάθει αν το σβήσεις με 60 βαθμούς λάδια?
κοινώς: λύσε πρώτα το θεμα της καθημερινής μετακίνησης προς και από τη δουλειά και μετά προχώρα στην αγορά.
Μήπως να αλλάξω και δουλειά?
Ή να πάρω βέσπα?
Τι λέτε ρε παιδιά? Θα με τρελάνετε?
-
αφού σου φαίνεται τοτε καλές αγορές και μακρυά απο βλαβες.
-
Μάλλον εννοεί ότι το άναψε-σβήσε με συνολική διάρκεια 5' δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Κοινώς έχε ένα μικρομεσαίο για τις καθημερινές μετακινήσεις/ψώνια/χαμαλίκι και την M3 για βόλτες, ταξιδάκια, ετσέτερα. -
εγώ παντως αν ημουν Μ και με ξυπνούσες κάθε τρεις και λίγο για να με σβήσεις μετά απο 5 λεπτά,** θα εκανα ό,τι περνούσε απο τις βαλβίδες μου για να σου το χαλάσω**αφού σου φαίνεται τοτε καλές αγορές και μακρυά απο βλαβες.
Joe Bar, εντελώς φιλικά έχεις έναν λάθος τρόπο να επιχειρηματολογείς και να σχολιάζεις το οτιδήποτε.
Προσπάθησε να μην είσαι κυνικός και να επιχειρηματολογείς με στοιχεία, εξηγώντας γιατί κάτι τέτοιο είναι αποτρεπτικός λόγος αγοράς του συγκεκριμένου αυτοκινήτου?
Αναμένω. Surprise me λοιπόν...
Μάλλον εννοεί ότι το άναψε-σβήσε με συνολική διάρκεια 5' δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Κοινώς έχε ένα μικρομεσαίο για τις καθημερινές μετακινήσεις/ψώνια/χαμαλίκι και την M3 για βόλτες, ταξιδάκια, ετσέτερα.Δέκα λεπτά. Όχι πέντε.
Άρα να πάρω κι άλλο αυτοκίνητο?
Αυτό προτείνετε?
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την Μ3 τους για καθημερινές μετακινήσεις (το παιδί σχολείο, ψώνια, σουπερμάρκετ κλπ). Δεν είναι κατασκευασμένο το αυτοκίνητο αυτό μόνο για πίστα, βόλτες και ταξίδια.
Την 1 που την είχα το περισσότερο καιρό στο γκαράζ επειδή είχα εταιρικό, δε τη χάρηκα καθόλου. Ο μεγαλύτερος εχθρός στην μακροζωία του μοτέρ είναι η ακινησία.
-
σοβαρά τωρα περιμένεις εγώ να σου πω οτι με το να το κινείς για 2 χλμ μονο θα λαλήσει ο κινητήρας;
έμμεσα στο ειπε και ο ρχ8 πιο πανω.
τέλος, με στοιχεία επιχειρηματολογεί μοναχα ο ΓΚ
-
Στο τάφο σας θα τα πάρετε ;;
Αν έχεις Μ και μπορείς να την κυκλοφορεις την κυκλοφορεις 24/24ωρο .-
Την χαίρεσαι και την ζεις καθημερινά, ξύπνησε το πρωί μουρτζουφλης τραβάς μια ξέρογκαζια και σου φτιάχνει τη μερα
Η φθορά που θα πάθει είναι % ελάχιστη σε σχέση με την ΧΑΡΑ που θα σου δώσει ...
-
Αυτό προτείνετε?
Εγώ δεν προτείνω αυτό. Απλά προσπάθησα να καταλάβω αυτό που είπε ο προλαλήσας περί μικρής διαδρομής σε καθημερινή βάση.
Που νομίζω ότι δεν είναι το καλύτερο για ένα κινητήρα να μην προλαβαίνει καν να ζεσταθεί και να ξανασβήνει.Νίκο αν είσαι ΟΚ με το 1000αρικο+ που θα πρέπει να σκας κάθε χρόνο στους αγιογδύτες, τότε προχώρα και τη λύση θα τη βρεις σε τέτοιες λεπτομέρειες.
-
Πες τα ρε συ red...
σοβαρά τωρα περιμένεις εγώ να σου πω οτι με το να το κινείς για 2 χλμ μονο θα λαλήσει ο κινητήρας;έμμεσα στο ειπε και ο ρχ8 πιο πανω.
τέλος, με στοιχεία επιχειρηματολογεί μοναχα ο ΓΚ
Ναι, σοβαρά δε ξέρω. Δεν είμαι μηχανικός.
Τι μπορεί να πάθει μετά από 10 λεπτά λειτουργίας εφόσον το μοτέρ σβήνει στους ~60 βαθμούς?
Συντήρηση, παραπάνω από τη προβλεπόμενη.
Το φοβερό είναι ότι κανείς δε λέει 'κάνε μια παραπάνω βόλτα' αλλά λέει...βρες εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης
-
Αν θες μόλις φτάνεις στο γραφείο μπορω να σε περιμένω να στο ζέστανω πριν το σβησεις ...
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το φοβερό είναι ότι κανείς δε λέει 'κάνε μια παραπάνω βόλτα' αλλά λέει...βρες εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης
Ναι λες και τα αυτοκινητα ειναι παπουτσια και αγοραζεις 1 για καλο και 1 για καθε μερα......τι λετε ρε ολοι οι λεφταδες εδω μαζευτηκαν? Το 99% του κοσμου δεν εχει να αλλαξει λαδια και εδω μιλατε για αγορες 2ου ή 3ου σαν να ειναι καλτσες?
Φιλε μου οταν το παρεις με το καλο κανε αυτο ακριβως....ξυπνα λιγο πιο νωρις και κανε του λιγα χλμ παραπανω μεχρι να ζεσταθουν ολα, να το ευχαριστηθεις και συ και μετα σβηστο χωρις καμια τυψη! Και αν εχεις και κοντα στην περιοχη σου καμια καλη διαδρομη ακομα καλυτερα!
-
κατάλαβες τι εγραψες μολις τώρα;
-
Πάντως θα έκανε ωραίο διαφημιστικό για BMW...
Περί rebuild που ξέχασα να ρωτήσω πριν:
πριν 5-6 χρόνια που ήταν πολύ της μοδός η αγορά μεταχειρισμένης Μ3 από Γερμανία έπαιζε μια πολύ στάνταρ πληροφορία στα φόρα ότι το μοτέρ της Μ3 (e46) θέλει rebuild στα 100.000 χλμ και ότι πολλοί την είχαν πατήσει με αμάξια με γυρισμένο κοντέρ καθώς πέρναγαν τα 100.000, το δικό τους έγραφε 60-70 και παίρναν το μοτέρ στη μασχάλη.Τελείως αρβύλα;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως θα έκανε ωραίο διαφημιστικό για BMW...Περί rebuild που ξέχασα να ρωτήσω πριν:
πριν 5-6 χρόνια που ήταν πολύ της μοδός η αγορά μεταχειρισμένης Μ3 από Γερμανία έπαιζε μια πολύ στάνταρ πληροφορία στα φόρα ότι το μοτέρ της Μ3 (e46) θέλει rebuild στα 100.000 χλμ και ότι πολλοί την είχαν πατήσει με αμάξια με γυρισμένο κοντέρ καθώς πέρναγαν τα 100.000, το δικό τους έγραφε 60-70 και παίρναν το μοτέρ στη μασχάλη.Τελείως αρβύλα;
**Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ **
Ο κόσμος έμπλεξε τα μπούτια του με την ανάκληση της BMW περί μετάλλων μπιελών στις πρώτες Μ3. Στις προβληματικές, αντικαταστάθηκαν τα μέταλλα χωρίς κόστος και κάποιοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να τα αντικαταστήσουν ακόμα κι αν είναι εκτός ανάκλησης. Το κόστος όπως έγραψα είναι χαμηλό, 400 ευρώ περίπου.
Θα το πω άλλη μια φορά. Το μοτέρ της Μ3 Ε46 δε χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ rebuild στα 100Κ κμ. ΚΑΝΕΝΑ !
-
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ναι λες και τα αυτοκινητα ειναι παπουτσια και αγοραζεις 1 για καλο και 1 για καθε μερα......τι λετε ρε ολοι οι λεφταδες εδω μαζευτηκαν? Το 99% του κοσμου δεν εχει να αλλαξει λαδια και εδω μιλατε για αγορες 2ου ή 3ου σαν να ειναι καλτσες?
Φιλε μου οταν το παρεις με το καλο κανε αυτο ακριβως....ξυπνα λιγο πιο νωρις και κανε του λιγα χλμ παραπανω μεχρι να ζεσταθουν ολα, να το ευχαριστηθεις και συ και μετα σβηστο χωρις καμια τυψη! Και αν εχεις και κοντα στην περιοχη σου καμια καλη διαδρομη ακομα καλυτερα!
Οταν το 90% της χρησης του θα ειναι δουλεια σπιτι σουπερμαρκετ, ναι μπορει να εχεις και προβλημα, πού το παραξενο?
-
Από τότε που αγόρασα το Ε93 έκανα αισίως 9.000 χλμ σε 2 μήνες
Άλλαξα τα λάδια πριν 8.000 χλμ με 0w-30 Castrol edge fst κ ο τύπος έβαλε μέχρι το max. Τα ελέγχω κάθε 2.000 χλμ, δε βλέπω να πέφτει η στάθμη, παραμένει στο max
Βλέπω δλδ που τερματίζει το λάδι, η γραμμή του στη βέργα. Σύμφωνα με το site της castrol που του είχα πει να βάλει 5,2 λίτρα λάδι, αυτός έβαλε 150-200 ml παραπάνω. Ο τύπος ήθελε να βάλει 5,7 λίτρα
BMW FORUM