-
Δυστηχως η μονη φωτογραφια που εβγαλα ειναι η πινακιδα του αυτοκινητου της. Μαρτυρες ΝΑΙ εχω το προπορευομενο αυτοκινητο. Τα 2 παιδια καθησαν μεχρι τελους μαζι μου και εχω τα κινητα τους.
3-4 χρονια μαλλον πολλα λετε.. Βεβαια στην αστυνομια οταν ρωτησα ποτε θα τα παρω μου ειπαν κατσε.. εχεισ και να παντρευτεις πρωτα!!
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Δυστηχως η μονη φωτογραφια που εβγαλα ειναι η πινακιδα του αυτοκινητου της. Μαρτυρες ΝΑΙ εχω το προπορευομενο αυτοκινητο. Τα 2 παιδια καθησαν μεχρι τελους μαζι μου και εχω τα κινητα τους.3-4 χρονια μαλλον πολλα λετε.. Βεβαια στην αστυνομια οταν ρωτησα ποτε θα τα παρω μου ειπαν κατσε.. εχεισ και να παντρευτεις πρωτα!!
Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα εξώδικο ως εκφοβισμό.
Συνήθως πιάνει... -
Μπορείς να πας αύριο να βγάλεις άδειες γάμου
Πλακίτσα!
Αφού έχεις μάρτυρες πάντως, μόνο να την βρεις....και να μην είναι του υποκόσμου μένει!
-
Καλά τα είπε ο ατυνομικός.Αν σκέφτεσαι να παντρευτείς κυνήγα το. Για γάμο θα χρειαστείς τα πάντα. μια χαρά θα σου κάτσει το χιλιάρικο.
-
Λοιπόν επειδή έχω εμπειρία ο ίδιος αν το κάνεις σύντομα, η διαδικασία γίνεται μέσω αυτόφορου και εσύ θα πας στο δικαστήριο απλά ως μάρτυρας.
Η άλλη εκδοχή είναι να προσλάβεις ο ίδιος δικηγόρο.
Τα λεφτά που θα πάρεις θα είναι η ζημιά του αυτοκινήτου και κάτι δίφραγκα για ψυχική οδύνη (50-100ε). Η αμοιβή του δικηγόρου είναι κατα πολύ υψηλότερη από την καθαρή αποζημίωση που θα βάλεις στην τσέπη σου. Σε προλαβαίνω και απαντώ...όχι η αμοιβή του δικηγόρου δε συμπεριλαμβάνεται στα δικαστικά έξοδα. Εν ολίγης αν η ζημιά είναι μικρή (1000-1500ε) θα καταλήξεις να βάλεις και από την τσέπη σου. Η ικανοποίηση είναι ότι ο άλλος κινδυνεύει με φυλάκιση που στην καλύτερη θα την γλιτώσει με αναστολή ή εξαγορά και σίγουρα θα του πάρουν και το δίπλωμα οδήγησης.
Ελπίζεις ότι η ασφαλιστική σου θα σου δώσει δικηγόρο; Στις ελπίδες θα μείνεις. Εγώ έχω ΑΣΠΙΣ και μου το παίζαν τουρίστες.υ.γ.
Επειδή η εγκατάληψη είναι ποινικό αδίκημα και όχι αστικό τότε πας σε ποινικο δικαστήριο...από την στιγμή λοιπόν που θα καταθέσεις μήνυση δε μπορείς να την αποσύρεις αποδεχόμενος κάποιον συμβιβασμό. -
το συμπέρασμα ποιό είναι;
Στο κωλοκράτος που ζούμε τα λαμόγια την γλιτώνουν και οι #$(*%&$ πληρώνουν. -
Πολυ χρησιμα αυτα που μου λετε και θα τα λαβω υποψην μου.. Ειλικρινα αυτο για το δικηγορο δε το γνωριζα. Αν περιλαμβανεται δλδ στην νομικη προστασια.. Οσο για την ηθικη βλαβη τι μπορω να ζητησω.. ?Και με τις βενζινες που ξοδευω πανε ελα στο αστυνομικο τμημα 15 χλμ μακρια απο το σπιτι? Δε πρεπει να τα παρω πισω?
-
Νομίζω βενζίνες και γενικά κάποια έξοδα μεταφοράς μπορείς να ζητήσεις μόνο αν η ζημιά που προκλίθηκε σε έκανε να χάσεις κάποιες μέρες το αμάξι σου.Παραπλεύρως μπορείς να τα ζητήσεις (να τα ενσωματώσεις πχ στην ηθική βλάβη) αλλά μάλλον πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι απλά είναι χρήματα που τα βγάζεις από την τσέπη σου και δεν θα αναγνωριστούν ακόμα και αποδείξεις για το πόσα ευρώ έβαλες και χαρτιά που να αποδεικνύουν πότε και πόσες φορές πήγες στο Α/Τ.(αυτά γνωρίζω γι'αυτό το θέμα από ό,τι έχω ακούσειαπό τον πατέρα μου για δικές του υποθέσεις)
Να ρωτήσω κάτι σχετικό με ένα πρόβλημα που εκκρεμεί με παρόμοιο σχετικά περιστατικό;(για να μην ανοίγω νέο thread)
Στην είσοδο στον Κιφησό στο ύψος των ΚΤΕΛ,με χτύπησε φορτηγό πίσω αριστερά στο φτερό.ο δρόμος εκεί 5-10m πριν το φανάρι οι λωρίδες είναι 3 (σύμφωνα με την αστυνομία).Κινιόμουν στην δεξιά (η οποία μετά την διαπλάτυνση γίνεται μεσαία) και βλέπω δίπλα στο φορτηγό, που ήταν μπροστά μου, κενό στη δεξιά λωρίδα.Αφού ήθελα να κάνω δεξιά κι εγώ μετά στο φανάρι,θεώρησα καλύτερη κίνηση να κάνω δεξιά και να πάω στη δεξιά λωρίδα.Προσοχή εδώ.Σταμάτησα ουσιαστικά πίσω από τον μπροστινό μου και το πίσω φτερό 'βλέπει' ένα σίδερο που πατάς για να ανέβεις πάνω στην καμπίνα στα φορτηγά.Είμαστε σταματημένοι.Ανάβει πράσινο,κάνω να φύγω και ΠΡΙΝ ξεκινήσω (δεν πρόλαβα να βάλω 1η) μου την κοπανάει στο αριστερό φτερό ακριβώς.Το σίδερο μπήκε τόσο μέσα που έπρεπε να κάνει αυτός μανούβρα για να βγει και να μπορέσει να γυρίσει ο τροχός μου.Η θεϊκή κίνηση ήταν ότι ΑΦΟΥ με τράκαρε, άναψε το φλας για να μου δείξει τι?τέλοσπάντων.Σταματάμε δεξιά,φώναζε ότι χάνει μεροκάματα και ότι θα μου κάνει μήνυση επειδή χάνει λεφτά περιμένοντας την αστυνομία κτλ.(την οποία κάλεσα και αυτός δεν ήθελε να καλέσουμε.τέλοσπάντων ξανα). Φυσικά τραβήξα τις φωτογραφίες μου με την ησυχία μου,μιλούσε αυτός (σαν θόρυβο τον άκουγα εκείνη την ώρα) και όταν τελείωσα του είπα:αν θες φύγε.Καλύτερα.Θα δηλώσω και εγκατάλειψη τροχαίου.Εκεί μαζεύτηκε.Ήρθε και μια 'επιτροπή' από την ασφαλιστική μου όπου τράβηξαν κι αυτοί φωτογραφίες το αμάξι μου,το σημείο του δρόμου,που με χτύπησε,το φορτηγό και με τι με χτύπησε κτλ.
Όταν ήρθε η τροχαία για καταγραφή περιστατικού, ο φορτηγατζής για να ελαφρύνει τη θέση του είπε ότι του χώθηκα (πώς γίνεται αυτό όταν είμαστε σταματημένοι και οι 2 και πήγε και με τράκαρε ενώ δεν είχα ξεκινήσει ακόμα) και ότι δε με είδε.Είπα κι εγώ τη δική μου εκδοχή.Το πόρισμα (που έχω στα χέρια μου) λέει ότι αυτός φταίει.
Ημεγαλύτερη βλακεία είναι ότι αυτός είπε ότι θα μου κάνει φιλική δήλωση για να με διευκολύνει να πάρω τα χρήματα τα μου πίσω (μιας και το αμάξι το επισκεύασα.δεν μπορούσα να το βλέπω έτσι) αλλά...@@!!!Τον πήρε ο ασφαλιστής μου πάνω από 5 φορές ως και το deadline της προσκόμηση της φιλικής δήλωσης αλλά αυτός κινέζος ('αύριο θα πάω.σίγουρα πράματα')
Τώρα είμαστε στα δικαστήρια.Εκκρεμεί μήνυση κατά του οδηγού του φορτηγού όπου απαιτούμε να μας πληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε στο αμάξι μου (προσθέστε και μείωση μεταπωλητικής αξίας,ηθική βλάβη κ.α. διάφορα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή).Η ασφαλιστική μου μου έδωσε αμέσως δικηγόρο με τον οποίο και μίλησα και θα με εκπροσωπίσει στη δίκη.Η δίκη γίνεται του χρόνου το Σεπτέμβρη.Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω τα λεφτά μου πίσω?Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο (μιλάμε για 300 ευρώ) αλλά είναι πολύ για το γαμώτο καθώς αυτός με κορόιδευε συνεχώς (είμαι 30 χρόνια οδηγός και αυτό που έκανες ήταν επικίνδυνο,θα τα βρούνε οι ασφαλιστικές μας,άσε με να φύγω.Θα σου κάνω φιλική δηλωση κ.α. πολλά ωραία μούσια και τρίχες) και με έβρισε 2 φορές (είπε διάφορα όμορφα...κάτι για μένα και το σόι μου) στο τηλέφωνο όταν τον πήρα για να τον ρωτήσω αν έπαθε τίποτα γιατί δεν φαίνεται να έχει κατατεθεί ακόμα η δήλωση ατυχήματος.Ευτυχώς έμεινα κύριος.Έχουμε και καταγραφή ενός από τα 2 τηλεφωνήματα όπου με βρίζει πολύ άσχημα (άντε γαμη@#$ κωλόπαιδο, σου γ@μ# το σόι κ.α.).Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ή θεωρούνται παράνομα και θα πληρώσει αυτός αλλά κι εγώ για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας?
Από ό,τι έμαθα μετά,η ασφαλιστική του δεν μπορεί να μας πληρώσει (και να τον κυνηγίσε αυτή) γιατί δεν έχει αποδεχτεί ουσιαστικά ο πελάτης της το ατύχημα καθώς δεν το δήλωσε σε αυτήν.
Τι ΝΟΜΙΜΟ μπορώ να κάνω για να τον αναγκάσω να με πληρώσει?(η ψυχολογική πίεση με το εξώδικό δεν έπιασε )
Μπορεί στην τελική να μην πάρω τίποτα περισσότερο από τα χρήματα που θα είναι η ζημιά όμως δεν μπορώ να τον αφήσω ατιμώρητο.Ανησυχώ ότι μπορεί να μην πάρω τα λεφτά μου πίσω τα οποία όπως ξαναείπα μπορεί να μην είναι πολλά αλλά γιατί ρε γαμώτο να πετάξω στα σκουπίδα 300+ ευρώ?ΥΓ:Μέχρι του χρόνου μπορεί να έχω πουλήσει το αμάξι μου.Αυτό δεν αλλάζει κάτι στη δίκη.Σωστά?Εξάλλου το χτύπημα έχει επισκευαστεί και δεν φαίνεται καθόλου και είναι σαν καινούριο, οπότε και να μην το έχω πουλήσει δεν μπορεί να γίνει οπτική πιστοποίηση παρά μόνο από τις φωτογραφίες και το κόστος από τα τιμολόγια.
ΥΓ2:Πριν το επισκευάσω,ξέχασα να αναφέρω ότι πέρασε και ο 'δικός μου' εμπειρογνώμονας και της άλλης ασφαλιστικής και επικύρωσαν ότι αυτό είναι το χτύπημα και αναγνώρισαν ως λογικό το ποσό για την επισκευή του κατεστραμένου φτερού μου.
ΥΓ3:αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω και φωτο με το ατύχημα αν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο σε αυτά που γράφω.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τι ΝΟΜΙΜΟ μπορώ να κάνω για να τον αναγκάσω να με πληρώσει?(η ψυχολογική πίεση με το εξώδικό δεν έπιασε )
πρόσεξε το αυτό γιατί μπορεί να σε μηνύσει για εκβιασμό
-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Αν κανεις μηνυση,την ανακαλεις οποτε θες μεχρι το ακροατηριο και συνηθως ο προεδρος σε ρωτα πριν ξεκινησει αν επιθυμεις την ποινικη διωξη μπλα μπλα...
Αν παιζει και συμβιβασμος ακομα καλυτερα...
Η μονη περιπτωση να μην μπορεις να την αποσυρεις,ειναι αν εχεις υποβαλει μηνυση και ο εναγομενος δεν δεχτει να την αποσυρεις.Χμ ίσως τότε να μη γίνεται αφότου θα έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτόφορου;
Πάντως εγώ πήγα 1 περίπου μήνα μετά το συμβάν (τρέξιμο τρελό με ασφαλιστικές, συνεργεία και καλοκαιρινές διακοπές) στην τροχαία για να υποβάλω μήνυση και μου είπαν ότι δε γίνεται και πρέπει να απευθυνθώ σε δικηγόρο πλέον. ΔΛΔ ΕΛΕΟΣ. Τα χαρτιά και τους μάρτυρες για εγκατάληψη τα είχα. Κανείς όμως στην αρχική κατάθεση από την τροχαία δε φιλοτιμήθηκε να μου πει ότι πρέπει να κατεθέσω μήνυση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και δε μου δίναν και τη διεύθυνση του αλλουνού να πάω να του σπάσω τα μούτρα, έτσι για το ξαλάφρωμα τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Αν κανεις μηνυση,την ανακαλεις οποτε θες μεχρι το ακροατηριο και συνηθως ο προεδρος σε ρωτα πριν ξεκινησει αν επιθυμεις την ποινικη διωξη μπλα μπλα...
Αν παιζει και συμβιβασμος ακομα καλυτερα...
Η μονη περιπτωση να μην μπορεις να την αποσυρεις,ειναι αν εχεις υποβαλει μηνυση και ο εναγομενος δεν δεχτει να την αποσυρεις.Χμ ίσως τότε να μη γίνεται αφότου θα έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτόφορου;
Πάντως εγώ πήγα 1 περίπου μήνα μετά το συμβάν (τρέξιμο τρελό με ασφαλιστικές, συνεργεία και καλοκαιρινές διακοπές) στην τροχαία για να υποβάλω μήνυση και μου είπαν ότι δε γίνεται και πρέπει να απευθυνθώ σε δικηγόρο πλέον. ΔΛΔ ΕΛΕΟΣ. Τα χαρτιά και τους μάρτυρες για εγκατάληψη τα είχα. Κανείς όμως στην αρχική κατάθεση από την τροχαία δε φιλοτιμήθηκε να μου πει ότι πρέπει να κατεθέσω μήνυση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και δε μου δίναν και τη διεύθυνση του αλλουνού να πάω να του σπάσω τα μούτρα, έτσι για το ξαλάφρωμα τουλάχιστον.
Εμενα παντως μου ειπαν πως μεχρι 3 μηνες μετα μπορω να ανω μυνηση! Την εκανα σε 2 μερες εγω να μαι σιγουρος!
-
δλδ έπρεπε να κάνω μήνυση και στην ελληνική αστυνομία; ΛΟΛ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
(οχι σε εσάς, στο κράτος μας) -
Ο χρήστης bit έγραψε:
πρόσεξε το αυτό γιατί μπορεί να σε μηνύσει για εκβιασμό
Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα?Μήνυση για εκβιασμό γιατί δεν με πληρώνει ενώ φταίει και με βρίζει?
Δεν σε πιάνω...δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει κάτι εκτός από το να τον πιέσω με εξώδικο ή να τον καλέσω σε δίκη για να πάρω τα χρήματα που πιστεύω ότι μου χρωστάει... -
Τα 333 € γίνονται 666 € σαν τα πρόστιμα απο ταχύτητα?
Μην πληρώσεις και διαολεμένα λεφτά!
-
Άρα μπορώ να τον παίρνω κάθε μέρα και να ξεσπάω στο τηλέφωνο και να τον βρίζω για να ξεθυμαίνω και να περνάει η υπόλοιπη μέρα μου καλά και ήρεμα?
Καλό!Δεν το είχα σκεφτεί έτσι!ΥΓ:Αυτό μου θύμησε κάτι που έλεγε κάποιος από το χωριό μου:όσο έχεις δίκιο βρίζε και ρίχνε κατάρες άφοβα...
-
Αυτό έχει κάποιο κίνδυνο όμως...αν εσύ είσαι 1,50 55 κιλά και αυτός που βρίζεις είναι 1,80 90 κιλά οικοδόμος.....δεν είναι και τόσο άφοβα!
Εγκαταλειψη απο τον τοπο ατυχηματος