-
Μιας και στο τελος Ιουλιου γινεται ο χαμος απο κινηση θα σε συμβουλευα τη Παρασκευη 31/7 να κατηφορησετε για διανυκτερευση στον Αγιο Μαρινο που ειναι δυο βηματα απο την Ανκονα.
-
Βόρεια παιδιά και παιδιά των Ελλήνων και πάσης Ελλάδας!
Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία!
Εύχομαι ό,τι επιθυμείτε να σας έρθει το 2009!
Μάριε καλός πατέρας για 2η φορά!Θέλω να μπω στο κείμενο:
Πόσο είναι το όριο ταχύτητας στη Γερμανία?
Μάριε ξέχασα τις λεπτομέρειες όσως μου είπες...
Μπορείς σε 2 γραμμές να μου πεις πάλι τις πινακίδες?Διαδρομή: Μία προς Άμστερνταμ και μία πρις Βρυξέλλες και Μπριτζ...
Σας ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Βόρεια παιδιά και παιδιά των Ελλήνων και πάσης Ελλάδας!Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία!
Εύχομαι ό,τι επιθυμείτε να σας έρθει το 2009!
Μάριε καλός πατέρας για 2η φορά!Θέλω να μπω στο κείμενο:
Πόσο είναι το όριο ταχύτητας στη Γερμανία?
Μάριε ξέχασα τις λεπτομέρειες όσως μου είπες...
Μπορείς σε 2 γραμμές να μου πεις πάλι τις πινακίδες?Διαδρομή: Μία προς Άμστερνταμ και μία πρις Βρυξέλλες και Μπριτζ...
Σας ευχαριστώ!
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
Όριο ταχύτητας στις Autobahn δεν υπάρχει γεικώς, υπάρχει προτεινόμενη ταχύτητα τα 130ΚΜ/Ω και η οποία εμφανιζεται στην παρακάτω φωτό (τελευταία εικόνα):
Όπου υπάρχει η κλασική στρόγγυλη κόκκινη πινακίδα με μαύρο αριθμό (πχ. 60) αυτή είναι όριο ταχύτητας, εμφανίζεται δε συχνά στους Autobahn όπου υπάρχουν έργα στους δρόμους ή μεγάλη κίνηση.
Τα πρόστιμα για υπέρβαση ορίου είναι τα παρακάτω:
Up to 10 km over
€1511 - 15 km over
€2516 - 20 km over
€3521 - 25 km over
€50 + 1 point*26 - 30 km over
€60 + 3 points*31 - 40 km over
€100 + 3 points + 1 month*41 - 50 km over
€125 + 4 points + 1 month*51 - 60 km over
€175 + 4 points + 2 months*61 - 70 km over
€300 + 4 points + 3 months*over 70 km*
€425 + 4 points + 3 months*Γενικώς να θυμάσαι πως όριο είναι 50ΚΜ/Ω εντός πόλεων & χωριών, 100ΚΜ/Ω εντός όλων των άλλων οδών πλην Autobahn και ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ στους Autobahn EKTOΣ ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΡΙΟ!!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ κι εδώ Πέτρο....
Καλά να περνάς και καλή χρονιά!!
-
'Ελα ρε γιατρε!
Χρονια πολλά και καλά να περνάς
Γερμανία, όπου δεν υπάρχει πινακίδα με όριο είσαι ελεύθερος. Όπως ανεβαίνεις απο Κολωνία εχει αρκετό δρόμο ελεύθερο. Αλλιώς σου βγάζει πινακίδες με το όριο, τις οποίες τις αναιρεί με την άσπρη πινακίδα με τη γκρι διαγώνια ρίγα όταν γίνεται πάλι χωρίς όριοΟλλανδία πάντα με τα όρια, + 5, 10 χλμ τίγκα στις κάμερες, το ίδιο βέλγιο
Αν έχεις χρόνο πέρνα και απο Gent, κόντα στις Βρυξέλλες, πολύ όμορφη πόλη.
Καλή διασκέδαση, και πάω να πάρω το μάριο τηλέφωνο να του ευχηθώ -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Διαδρομή: Μία προς Άμστερνταμ και μία πρις Βρυξέλλες και Μπριτζ...
Σας ευχαριστώ!Μπριτζ = Brugge; Αν ναι, προσοχή γιατί προφέρεται Μπρουζ.
-
Αναλόγως. Στα φλαμανδικά προφέρεται Μπρουχε, το χ σαν να ξύνεις το λαιμό σου
Μπριτζ πάντως δε λέγεται -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αναλόγως. Στα φλαμανδικά προφέρεται ΜπρουχεΚαι στα ινδιάνικα 'καθιστή Βελγική Σοκολάτα'
Οι Βέλγοι πάντως την προφέρουν Μπρουζ. Και εφιστώ την προσοχή γιατί σε περίπτωση που ρωτήσει αν πάει καλά για Μπριζ (για Μπριτζ μάλλον θα του προσφέρουν κάποια τράπουλα ή θα τον στείλουν σε καμια γέφυρα αν είναι τυχερός) θα τους πάρει κάποια ώρα για να καταλάβουν τι εννοεί (παθών )
-
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους θα το ψάξω, αν και δεν υπάρχουν Βέλγικα, υπάρχουν Γαλλικά και Φλαμανδικά, οπότε και οι δύο προφορές πρέπει να είναι αποδεκτές.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αναλόγως. Στα φλαμανδικά προφέρεται Μπρουχε, το χ σαν να ξύνεις το λαιμό σου
Μπριτζ πάντως δε λέγεταιτο Ε στο τελος περισσοτερο σαν Ι παει...αλλα οκ αν το πεις σε φλαμανδο θα καταλαβει..
μπρυζ στα γαλλικα..
υπεροχη πολη!
-
H πόλη προφέρεται όπως σας είπα, στα φλαμανδικά. To e δεν προφέρεται ι απ όσο γνωρίζω πουθενά. Ο ήχος ι έρχεται απ τα i, y ie
Όποιος θέλει να το ακούσει ας το δεί εδώ
http://forvo.com/word/brugge/ -
Γεια σας παλικάρια!
Πήγα στην Brugge και στις Βρυξέλλες αντιπροχθές.
Η brugge ήταν πανέμορφη πόλη! Πάρα πολύ ωραία!
Και οι Βρυξέλλες ήταν μαγευτικές. 2η φορά πήγα και για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσα πως θα ήθελα να μείνω εκεί κάποτε. Έτυχε να λαμβάνει χώρα και μία φαντασμαφορική παρουσίαση μπροστά από την Πλατεία της Μεγάλης αγοράς, και ήταν καταπληκτικά.Στην επιστροφή πήγαινα με 130 χαω (ίσως και λιγότερο... 125χαω) δεξιά λωρίδα, και με προσπερνούσαν 2 αυτοκίνητα από αριστερή... Ένας αστυνομικός με περιπολικό κάθετα στα 2 ρεύματα, στο γκαζόν, έβγαλε μια φωτογραφία με φλας κατά τις 9 το βράδυ. Ελπίζω να μην έπιασε εμένα για να μην έχω μπλεξίματα.
-
Διαβάστε και αυτό το θέμα:
-
Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ οργανωτικοί ρε παιδί μου τελικά, κι έχουν και όρεξη να τα γράφουν. Ωραίος!
-
Χαιρετώ την παρέα. Αν κάποιος έχει κάνει το Αθήνα - Μιλάνο μέσω καραβιού Πάτρα - Ανκόνα θα ήθελα να έχω μια εκτίμηση του κόστους του ταξιδιού (με μέση κατανάλωση του οχήματος 10 λίτρα στα 100χλμ και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφοράς με καράβι) διότι σκεφτόμουν να ανεβάσω το αυτοκίνητο στο Μιλάνο ώστε να κάνω τη μετακόμισή μου.
-
kotesti, μέχρι τον απρίλη αν θυμάμαι καλά έχει προσφορά η σουπερφαστ 50%.
Απ ότι βλέπω στά κοιτάπια μου, το εισητήριο πήγαινε έλα με κατάστρωμα κόστισε 130€.
Θα στο συνιστούσα, δεδομένου ότι βγαίνεις και νωρίς στην Ανκόνα.
Ανκόνα Μιλάνο σε βγάζει αν γεμίσεις ελλάδα, οπότε υπολόγισε το κόστος (γύρω στα 400+ χλμ είναι), μετά η βενζίνα στην Ιταλία αν θυμάμαι καλά 1,20€
Τα διόδια σου γύρω στα 50€ πήγαινε-έλα.Μην ξεχάσεις να δείς τί παίζει για να βάλεις το αμάξι στο κέντρο
-
Παιδιά, θα ήθελα μια βοήθεια.
Αφου δεν έβγαλα άκρη με τα αεροπορικά, σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα:
Θεσσαλονίκη,Βουδαπέστη, Πράγα, Βιέννη (ισως) και πίσω μεσω Κροατίας.
Η εκδρομή θα είναι οδική και θα ήθελα αν έχει κάποιος πληροφορίες για Ουγγαρία, Τσεχία, Κροατία κυρίως, αλλά και επανάληψη Σερβία, Σκόπια και Αυστρία δε θα με χαλόυσεΗ εποχή είναι απο Μ.Παρασκευή και την εβδομάδα μετα το Πάσχα.
Κατι που δεν αναφέρθηκε στα προηγούμενα ποστ είναι η ποιότητα καυσίμου (ντίζελ γαρ)
Περιμένω κάποιες πληροφορίες και θα το συζητήσουμε, αφού το πρόγραμμα είναι εντελώς flexy -
Εδω διάβασες; Τις ίδιες πάνω - κάτω μέρες το έκανα το ταξίδι.
ΑΝ ανεφοδιαστείς (που θα το κάνεις) στη Σερβία πρόσεξε το εξής: Στο νοτιότερο Olympus Plaza ανεφοδιάστηκα δις χωρίς παράπονο (Cuprija). Στο έξω απο το Βελιγράδι (Vrcin) είχα πρόβλημα στο αυτοκίνητο, μέχρι που ξανανεφοδιάστηκα. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έφταιγε το καύσιμο, παρ'όλα αυτά όταν με το καλό ξανακάνω τη διαδρομή θα ανεφοδιαστώ στην Cuprija. Πολύ καθαρό ως χώρος επίσης. Κροατία - Ουγγαρία νο προμπλεμ (σε αμόλυβδη όμως).
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Παιδιά, θα ήθελα μια βοήθεια.
Αφου δεν έβγαλα άκρη με τα αεροπορικά, σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα:
Θεσσαλονίκη,Βουδαπέστη, Πράγα, Βιέννη (ισως) και πίσω μεσω Κροατίας.
Η εκδρομή θα είναι οδική και θα ήθελα αν έχει κάποιος πληροφορίες για Ουγγαρία, Τσεχία, Κροατία κυρίως, αλλά και επανάληψη Σερβία, Σκόπια και Αυστρία δε θα με χαλόυσεΗ εποχή είναι απο Μ.Παρασκευή και την εβδομάδα μετα το Πάσχα.
Κατι που δεν αναφέρθηκε στα προηγούμενα ποστ είναι η ποιότητα καυσίμου (ντίζελ γαρ)
Περιμένω κάποιες πληροφορίες και θα το συζητήσουμε, αφού το πρόγραμμα είναι εντελώς flexyΣλοβενία παίζει καθόλου στο μυαλό σου όπως θα κατεβαίνεις απο ΑΥστρία?
Μια διανυκτέρευση Λουμπλιάνα και μια επίσκεψη στο Πιραν νομίζω αξίζειΚροατία εκτός απ την Πούλα που είχα επισκευφθεί (είχε περάσει κι ο Ιάσσωνας απο κει βτς), και είναι συμπαθητική δεν γνωρίζω να προτείνω κάτι. Το Ζάγκρεμπ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.
Κάποιες φωτό απ το ταξίδι που είχα κάνει, για να δεις τί παίζει στα δυό χωριουδάκια που σου λεω
http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?t=11237 -
Στην Κροατία θα επισκεφτείς ΟΠΩΣ+ΔΗΠΟΤΕ το εθνικό πάρκο Plitvice. Αν είσαι λάτρης της φύσης θα δεις ένα μέρος α-πι-στευ-το.
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/cpage ... &pageID=87
Διαμονή στα γύρω χωριά, έχει ένα σωρό ρουμς του λετ. -
Τα ευχάριστα νεα είναι οτι σε επικοινωνία με την ασφαλιστική μου είπαν οτι μπορώ με ενα επασφαλιστρο (30€/μηνα;) να κρατήσω τη μικτή και 80% των καλύψεων κλοπής.
Θα ξανασυννενοηθώ για να πω ακριβώς τις χωρες που περνάω να δω τι γίνεται.
Για Αλβανία δεν δίνουν ουτε πράσινη κάρτα
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες