-
Κοιτάξτε τι μπορεί να κάνει κάποιος για να οικειοποιηθεί τμήμα του πεζοδρομίου στην Οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη:
Έχω δει την ίδια γυναίκα να παρκάρει και τα δύο αυτοκίνητα εκεί ατάραχη. Σταματάει, ξεκλειδώνει τις μπάρες, παρκάρει, τις ξανακλειδώνει και δεν τρέχει τίποτα. Και τις δύο φορές που την είδα πάρκαρα το αυτοκίνητό μου και δεν ήθελα να δώσω στόχο για αντεκδίκηση. Μόλις τη δω περνώντας πεζός, θα βγάλω το κατάλληλο βιντεάκι με το κινητό και μετά θα καλέσω την τροχαία. Είμαι περίεργος τι δικαιολογία θα σκαρφιστεί.
ΓΟΥΡΟΥΝΑ!!!Υ.Γ.: Προφανώς και ΔΕΝ σβήνω τις πινακίδες!
Ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία
Πέτυχα την εν λόγω κυρία πριν μισή ώρα ενώ είχε μόλις παρκάρει. Κατευθείαν τη ρώτησα για ποιο λόγο κλειδώνει το πεζοδρόμιο και από πού έχει πάρει άδεια. Η απάντησή της ήταν ότι όντως δεν είναι καλό το ότι παρκάρει στο πεζοδρόμιο, αλλά ότι το κάνουν όλοι. Υπερασπίστηκε, όμως, πλήρως το δικαίωμά της να καταλαμβάνει τον χώρο εφόσον κάποιος θα παρκάρει σε αυτό, λέγοντας: 'ρωτήσαμε και μας είπαν ότι έχουμε κάθε δικαίωμα σε μια χ απόσταση από την πολυκατοικία και μια ψ απόσταση απόσταση από το δρόμο', 'αν ήταν είσοδος πάρκινγκ, δε θα μπορούσε άλλος να παρκάρει', 'γιατί να φέρει κάποιος από κάπου αλλού το αμάξι του μπροστά μας', κτλ.
Τελικά η υπερασπιστική της γραμμή κινήθηκε στα πλαίσια του: 'αφού διαφωνείς με το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο, γιατί διεκδικείς το δικαίωμα όλων να παρκάρουν σε αυτό'Τα έχω πάρει Υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος με κάποιο επίπεδο, αφού και τα δύο αυτοκίνητα έχουν σήμα γιατρού (αν θυμάμαι καλά).
Αν και δεν το πιστεύω, υπάρχει περίπτωση να έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του πεζοδρομίου σε όλο το πλάτος του στο συγκεκριμένο σημείο; Ρωτάω γιατί ξέρω ότι αποκλειστική χρήση τμήματος πεζοδρομίου είναι δυνατή (το πεζοδρόμιο έχει πλάτος 15-20 μέτρων στην περίπτωση που έχω υπόψη μου). Αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, τι πρέπει να κάνω; Αν καλέσω την τροχαία, φοβάμαι ότι δεν μπορεί να τη γράψει για κατάληψη πεζοδρομίου, αλλά μόνο για παράνομο παρκάρισμα. Εγώ, όμως, θέλω να τιμωρηθεί για το πρώτο.
Θα ήθελα υπεύθυνη απάντηση από κάποιον βάσει νομικών επιχειρημάτων και όχι απλής λογικής.Υ.Γ.: Το SUV έχει μία καλή γρατζουνιά στη δεξιά πλευρά από κλειδί την οποία χαρακτήρισε πράξη αντεκδίκησης. Κάποιο 'καλό' παιδί έχει 'αποδώσει δικαιοσύνη'. Εγώ θέλω να γίνει πράξη το τελευταίο χωρίς εισαγωγικά.
-
τιποτα, καλεσε την τροχαια...
τωρα!
εφοσον εχει βαλει μπαρα, εχει κανει καταληψη και δεν ειναι απλα παρανομο παρκαρισμα.
-
Άσε το γιατί θέλεις να τιμωρηθεί και κάλεσε την αστυνομία. Μια, δύο, τρεις φορές, στο τέλος, αφού τα γράψουν μερικές φορές, θα το καταλάβει και δε θα τα ξαναβάλει εκεί.
Ωραίο αυτό το ανέκδοτο που έγραψες για το επίπεδο επειδή είναι γιατρός.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
παλιο αλλα τωρα το βρηκα..
Ένα παρόμοιο video που σίγουρα θα αρέσει στον skye.
Youtube VideoΧαζη ερωτιση.....
Γιατι δεν πατησε γκαζι να φυγει;;;;;
Περνοντας απο πανω του;;;;;
Το σφυρι ειναι 'οπλο' οι προθεσεις ειναι ξεκαθαρες....
Πατα τον!... I would!
στου dog80 μαλλον γινεται..
στο δικο μου αν παρατηρησεις ειναι σε κινηση.. -
Κατα μηκος τηες λεωφ υμηττου στην καισαριανη στο υψος αναμεσα στον αγιο νικολα και στην τροχαια για οσους ξερουν εχουν τοποθετηεθει σε μηκος 20-30 μετρων ανακλιωμενα Π σαν και αυτα της παραπανω φωτογραφιας. Αυτα εχουν τοποθετηθει ετσι ωστε να φυλανε θεσεις αυτ/των που παρκαρουν καθετα στο δρομο και προφανως την χρηση αυτων εχουν αυτοι που μενουν εκει.
Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν τελικα μπορει ο καθενας ετσι απλα να βαλει 1-2-3-10 τετοιες μπαρες και να καταλαβει τμημα ακομα και οδοστρωματος -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Άσε το γιατί θέλεις να τιμωρηθεί και κάλεσε την αστυνομία. Μια, δύο, τρεις φορές, στο τέλος, αφού τα γράψουν μερικές φορές, θα το καταλάβει και δε θα τα ξαναβάλει εκεί.Καλώς ή κακώς είναι αρκετοί αυτοί που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο γιατί υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης θέσης(*). Σκοπός μου δεν είναι να με κυνηγάει η μισή Νέα Σμύρνη. Γιατί αυτό θα συμβεί αν κάθε τόσο καλώ την Τροχαία: θα είναι αναγκασμένη να γράψει όλους όσους είναι επάνω σε πεζοδρόμιο (ακόμα κι αν δεν ενοχλούν τόσο). Εγώ θέλω να υποστεί ότι της αξίζει η συγκεκριμένη κυρία που ξεπερνάει την ανεκτή(;) παρανομία των υπολοίπων.
Γι' αυτό και τα bold γράμματα στο 'υποτίθεται'!
(*): Βέβαια, εγώ μετά από πέντε (το πολύ δέκα) λεπτά ψαξίματος βρίσκω πάντα 'φυσιολογική' θέση σε 3-4 λεπτά απόσταση από το σπίτι μου. Είναι γεγονός, όμως, ότι δε θα μπορούσαν όλοι όσοι παρκάρουν στο πεζοδρόμιο να βρουν θέση 'φυσιολογική'. Δεν υπάρχουν τόσες.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τα έχω πάρει Υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος με κάποιο επίπεδο, αφού και τα δύο αυτοκίνητα έχουν σήμα γιατρού (αν θυμάμαι καλά).
Ακριβως αυτο!
Αυτη εχει καποιο επιπεδο, ΕΣΥ ΟΧΙ!Πως τολμησες και σηκωσες το κεφαλι σου μπροστα της τιποτενιε μικροαστε?
Σκασε και γυρνα 15 φορες την γειτονια να βρεις παρκινγκΑ στο καλο συγχυστηκα
-
Ποιός σας είπε ότι οι γιατροί έχουν επίπεδο;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παλιο αλλα τωρα το βρηκα..
Ένα παρόμοιο video που σίγουρα θα αρέσει στον skye.
Youtube VideoΧαζη ερωτιση.....
Γιατι δεν πατησε γκαζι να φυγει;;;;;
Περνοντας απο πανω του;;;;;
Το σφυρι ειναι 'οπλο' οι προθεσεις ειναι ξεκαθαρες....
Πατα τον!... I would!
στου dog80 μαλλον γινεται..
στο δικο μου αν παρατηρησεις ειναι σε κινηση..Μα δεν θελει πολυ......
Λιγο μπρος.... Και λιγο πισω..... -
Για το S2000
εγω προσωπικα μολις παρκαρε στο πεταλο (για τα 'συγχαρητηρια') θα τον σαπιζα και αυτον στο ξυλο. Και δεν θα του ελεγα καν γιατι. Ειπαμε, 'ειμαι τραμπουκος και τσαμπα μαγκας'.
Για το βιντεακι που τα σπανε, το δευτερο δεν το ειδα. Στο πρωτο που εχει αδειο δρομο, οπισθεν, τερμα στριμενοι οι τροχοι, και τερμα γκαζι. Θεριζεις οσους ειναι γυρω σου και καθαριζεις. Και δεν το λεω για να το πω, δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να το κανω στην συγκεκριμενη περιπτωση.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Άσε το γιατί θέλεις να τιμωρηθεί και κάλεσε την αστυνομία. Μια, δύο, τρεις φορές, στο τέλος, αφού τα γράψουν μερικές φορές, θα το καταλάβει και δε θα τα ξαναβάλει εκεί.
Καλώς ή κακώς είναι αρκετοί αυτοί που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο γιατί υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης θέσης(*). Σκοπός μου δεν είναι να με κυνηγάει η μισή Νέα Σμύρνη. Γιατί αυτό θα συμβεί αν κάθε τόσο καλώ την Τροχαία: θα είναι αναγκασμένη να γράψει όλους όσους είναι επάνω σε πεζοδρόμιο (ακόμα κι αν δεν ενοχλούν τόσο). Εγώ θέλω να υποστεί ότι της αξίζει η συγκεκριμένη κυρία που ξεπερνάει την ανεκτή(;) παρανομία των υπολοίπων.
Γι' αυτό και τα bold γράμματα στο 'υποτίθεται'!
(*): Βέβαια, εγώ μετά από πέντε (το πολύ δέκα) λεπτά ψαξίματος βρίσκω πάντα 'φυσιολογική' θέση σε 3-4 λεπτά απόσταση από το σπίτι μου. Είναι γεγονός, όμως, ότι δε θα μπορούσαν όλοι όσοι παρκάρουν στο πεζοδρόμιο να βρουν θέση 'φυσιολογική'. Δεν υπάρχουν τόσες.
Βασικα ως ιατρος.
Μπορει καλυστα να παει στο Δημαρχειο και να ισχυριστει οτι λογο επαγγελματος εχει αναγκη απο 2 θεσεις σταθμευσης κοντα στο σπιτι της.
Και να βγαλει αδεια.Εγω ψαχνω το θεμα γιατι το θεμα του παρκιγκ στο γραφειο ειναι σκετη καταρα!
Κ απ οσο εχω μαθει μπορω να ζιτησω 2 θεσεις εξω απο τον επαγγελματικο χωρο για αποκλειστικη χρυση και να βαλω 2 πινακιδες με την σχετικη συμανση. Οχι ομως για τα 'Π'. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για το S2000εγω προσωπικα μολις παρκαρε στο πεταλο (για τα 'συγχαρητηρια') θα τον σαπιζα και αυτον στο ξυλο. Και δεν θα του ελεγα καν γιατι. Ειπαμε, 'ειμαι τραμπουκος και τσαμπα μαγκας'.
Για το βιντεακι που τα σπανε, το δευτερο δεν το ειδα. Στο πρωτο που εχει αδειο δρομο, οπισθεν, τερμα στριμενοι οι τροχοι, και τερμα γκαζι. Θεριζεις οσους ειναι γυρω σου και καθαριζεις. Και δεν το λεω για να το πω, δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να το κανω στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Επιτελεις κοινωνικο εργο!
Το θεμα ειναι στο δικαστηριο τι λες -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ποιός σας είπε ότι οι γιατροί έχουν επίπεδο; -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Εχουν περασει 2 εβδομαδες απο το περιστατικο που θα γραψω (το οποιο ταιριαζει και στο θεμα των ταξιτζηδων) και προσπαθω να το αποβαλλω απο τη μνημη αλλα δε φευγει με τιποτα.
Πεμπτη βραδυ κατα τις 2 το βραδυ, γυριζω απο ταξιδι στο εξωτερικο. Ειμαι λοιπον ορθιο πτωμα στο Ελ. Βενιζελος και παιρνω ταξι.
Το αμαξι οταν εφευγα για το ταξιδι το αφησα σε ενα δρομο διπλα σε γραφειο γνωστου μου στα Σπατα.
Λεω λοιπον στον ΣΚΑΤΟΤΑΡΙΦΑ παμε Σπατα - Παιανια. Κανε ενα φυσημα ψιλοαγανακτησης στο οποιο δεν δινω σημασια. Δεν βγαζουμε μιλια ολο το δρομο και μετα απο κανα 10λεπτο του λεω εδω βγαινουμε, ασε με εδω περα. Το ταξιμετρο και με διπλη φυσικα ταριφα εχει γραψει 8.60-8.90 καπου. Του δινω ενα 20ευρω και μου λεει 'τελος παντων, ενταξει ειμαστε''.
Τι ενταξει ρε φιλε του λεω, 9 ευρω γραφει το ταξιμετρο. Ε μου λεει, φυγαμε απο αεροδρομιο συν τα διοδιαααα. Ε ωραια του λεω, αντε και 6 ευρω για ολα αυτα (αν και ειναι πολλα), φερε ρεστα.
Μου πεταει τοτε ενα πενταευρω πανω μου και αρχιζει: αϊ στο διαολο γαμ...νοι ολοι, περιμενω δυο ωρες στο αεροδρομιο και μου ερχεται ενας μονο για να τον παω στα Σπατα, γ..ω το κερατο σου και τετοια.
Μου εχει ανεβει το αιμα επικινδυνα και σκεφτομαι δεν θα τον αρπαξω ακομα γιατι θα σηκωθει να φυγει και με τη τσαντα μου που ειναι στο πορτ μπαγκαζ.
Βγαινει εξω συνεχιζοντας να βριζει απιστευτα, εγω του λεω την αλλη φορα να ζητας απο την αστυνομια στο αεροδρομιο να διαλεγεις δρομολογια μαλ..κα και πιανει την τσαντα μου και την πεταει μεσα στο δρομο με δυναμη.
Εγω εχω μεινει λιγο μαλ..ας και αφοτου πιασω την τσαντα απο το δρομο, παω κατα πανω του και γκαζωνει και φευγει.
Θεωρω τον εαυτο μου ΗΛΙΘΙΟ μεγαλο γιατι επρεπε ή να τον σαπισω στο ξυλο χωρις να σκεφτομαι την τσαντα μου και ειναι το μονο σκηνικο που θα δικαιολογουσα τον εαυτο μου να ασκησω βια και επισης γιατι εμεινα χαζος απο το τελειωμα της ολης υποθεσης και δεν προλαβα να παρω τις πινακιδες (αν και δεν νομιζω να του κανανε τιποτα, οπως γινεται παντα).
Ειχα ηδη πολυ κακη εντυπωση για τον κλαδο τους, αλλα δεν επαιρνα συχνα ταξι και ελεγα ποτε δεν ξερεις, μπορει να μου τυχαινουν. Μετα απο αυτο, τους θεωρω ολους γουρουνια, γιατι αν δεν ηταν θα ειχαν φροντισει μονοι τους να βγαλουν εκτος του κλαδου τους τετοια αποβρασματα, αλλα δυστυχως αυτη ειναι η νοοτροπια τους και τους αρεσει.Με γυρνάς 6 χρόνια πίσω....στο παλιό αεροδρόμιο όμως, γυρνάω Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα με άδεια απο Ρόδο (Φαντάρος) Φτάνω στο αεροδρόμιο (Αυτό στη Λ.Βουλιαγμένης όχι της παραλιακής) βγαίνω έξω έχει πιάτσα με ταξί! Περιμένω σκάει ταξί μπροστά μου του λέω Βούλα, ανοίηει το πορτ μπαγκάζ και βάζω μέσα 2 σακ βουαγιάζ και ένα TAZMANIA DEVIL γύρω στους 50 πόντους σε ύψος και αρκετά φαρδύ ο οποίος ήταν μέσα σε μια σακούλα και καπακομένος απο μία άλλη και σελοτέιπ για να μην ανοίξουν οι σακούλες στο αεροπλάνο...δεν είχε πιο μεγάλη τσάντα το μαγαζί, με το που ξεκινάμε αρχίζει την γκρίνια, που παίρνεις ταξί για 5' απόσταση κλπ κλπ, λέω μην τσακωθείς και έχεις τπτ τραβήγματα με στρατονομίες κλπ, ήρθες για 5 μέρες αθήνα να περάσεις καλά, συνεχίζει ο τύπος την γκρίνια, και του λέω ρε φίλε σου είπα Βούλα και δεν μου είπες ΟΧΙ, που δεν έχεις δικαίωμα, αλλά τέλος πάντων δεν είπες κουβέντα, δεν μπορούσες να βγεις στην Βουλιαγμένης μου λέει να πάρεια ταξί? Δεν ξέρω αν θυμάστε πόσο περπάτημα έχει να βγεις στην Βουλιαγμένης...ειδικά με τα πράγματα που κουβαλούσα, τι λες ρε φίλε του λέω? Σιγά μην πάω και με τα πόδια σπίτι μου, κάνε μου τη χάρη! Αυτός το βιολί του φτάνουμε σπίτι μου το οποίο είναι σε ένα κατηφορικό στενό πάνο απο τη Βουλιαγμένης κάθετο σε αυτή αλλά αδιέξοδο...όσοι έχουν τζιπ κατεβαίνουν το πεζοδρόμιο και βγαίνουν Βουλιαγμένης πάντως, η κατάσταση είναι γενικά μπαρουτιασμένη -δεν θυμάμαι το όσα είπε ο ένας στον άλλο δεν του πούλησα μαγκιά γιατί ήταν ραδιοταρίφας και ξέρερτε τι παίζει με τους ραδιοταρίφες- σταματάμε το πληρώνω βγαίνουμε έξω πιάνει τη μία βαλίτσα την πετάει στο δρόμο πιάνω την άλλη και αυτός πιάνει τον ΤΑΖ αφήνω την βαλίτσα κάτω και αυτός τον ΤΑΖ με τσαντίλα κάτω ο οποίος μέσα στις τσάντες είνα ισαν μπάλα και κάνει να κυλισει προς τη Βουλιαγμένης πιάνω την τσάντα και τσαντισμένος του λέω 'Τι κάνεις ρε @?' Άει γαμήσου ρε τσουτσέκι' μου απαντάει και μπαίνει στην θέση του οδηγού, Φυσικά έχω βαρέσει κόκκινα έχω ξεχάσει τις στρατονομίες τα έχω ξεχάσει όλα! 'Του λέω Πάρε το μπουρδέλο σου και φύγε για να μη σου γ@μήσω το σπίτι!' Εκείνη την στιγμή κάνει την μαγική κίνηση και πιάνει το CB, όπως είμαι μπροστά στο παράθυρο του ανοίγω το τσαντάκι μέσης και βγάζω το κινητό μου και του λέω 'για να δούμε οι δικοί σου οι δικοί μου απο τη γειτονιά θα έρθουν πρώτοι?' Κάνει αναστροφή και φεύγει σπινιάροντας! Το κλου της υπόθεσης ήταν ότι εγώ είχα μετακομίσει 3-4 μήνες εκεί μόνιμα, πριν το είχα εξοχικό και δεν ήξερα ούτε 1 άτομο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δέχομαι πάντως ότι για αυτόν που βγάζει το μεροκάματο του, ήταν σπάσιμο αυτό που έκανα, αλλά ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δέχομαι πάντως ότι για αυτόν που βγάζει το μεροκάματο του, ήταν σπάσιμο αυτό που έκανα, αλλά ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος!Εεε... πως; Σπάσιμο; Τι λες τώρα! Και λίγα του έκανες! Όχι μόνο είχες δίκιο, αλλά εάν είχες δημοσιεύσει πως τον έδειρες κιόλας, θα σου είχαμε αποδώσει όλοι τα εύσημα!
Αλίμονο αν θεωρείς πως υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις έχεις διαπράξει το παραμικρό ατόπημα! Έλεος με τους ταρίφες (τα τελευταία 6 χρόνια έχω μπει 3-4 φορές...).
Μάλιστα, με τους φίλους μου το έχουμε σύστημα: όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο έχει πάντα κάποιον να τον περιμένει στο αεροδρόμιο- έστω και στις 5 το πρωί! Προτιμότερο αυτό, παρά οποιαδήποτε τριβή με ταρίφες (δεν κάνω πλάκα).
-
Ταρίφες αεροδρομίων, σταθμών και λιμανιών... ακόμα και οι συνάδελφοί τους τους αποφεύγουν. Εγκληματίες με δίπλωμα...
-
Για τρελές μπάτσες.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μάλιστα, με τους φίλους μου το έχουμε σύστημα: όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο έχει πάντα κάποιον να τον περιμένει στο αεροδρόμιο- έστω και στις 5 το πρωί! Προτιμότερο αυτό, παρά οποιαδήποτε τριβή με ταρίφες (δεν κάνω πλάκα).
και μεις το ιδιο..
εγω χαιρομαι κιολας να παω αεροδρομιο να παρω ή να αφησω καποιον δικο μου, δεν το κανω αγγαρεια..και ειδικα μετα απο τετοια περιστατικα καφριλιδικα με πρηξαρχιδες ταριφες το εχουμε κανονισει..
οσον αφορα αυτο που λες με το cb ρανταπλαν..
πω ρε κατι τσαμπα μαγκες.. οπως και κλασσικα σε καθε ατυχημα ξεφυτρωνουν απο παντου και εχουν και αποψη
μακρια απο μας -
NickNT Δεν είπα ότι έφταιξα κάπου απλά μπορώ να καταλάβω ότι του την χάλασα, για το ξύλο αν το καλοσκεφτείς το να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αν τον πλακώσεις θα σε μαζέψει η στρατονομία θα χάσεις τις 5-6 μερούλες άδεια που πήρες δεν θα δεις τους δικούς σου και την γκόμενα....που κουβάλαγες και ολόκληρο ζώο για αυτήν ....θα φας και τπτ ψιλές απο τα καρακόλια....ε δεν το σηκώνεις το κουλό σου με τπτ
skye Με ραδιοταρίφα είχε τσσακωθεί φίλος με μηχανή και πριν γίνει το σκηνικό και μερικά χρόνια μετά -διαφορετικό άτομο- και στις 2 περιπτώσεις αφού γλίτωσαν το χάρο τα παιδιά οι ταρίφες μόλις είδαν ότι παίζει να τις αρπάξουν, καλέσανε ενισχύσεις, και ευτυχώς που με μηχανή την κάνεις πολύ εύκολα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ποιός σας είπε ότι οι γιατροί έχουν επίπεδο;ειδικά οι από...Ρουμανία έχουν και...κλασσική παιδεία
Ζώα ζώα ζώα [#3]