-
Σύμφωνα με τους επιστήμονας στη φάση REM του ύπνου μας ονειρευόμαστε.
Και διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, παρόλο που σε μας φαίνεται σαν ολόκληρη θεατρική παράσταση.
Εγώ χθες ονειρεύτηκα τη μοναδική γυναίκα που θα έδινα τα πάντα (τα πάντα τα πάντα τα πάντα) γι'αυτήν. Και ήταν τόσο αληθινό που έπρεπε να περάσουν ώρες αφότου ξύπνησα μέχρι να καταλάβω ότι ήταν μια μπαρούφα...
Άλλες φορές ονειρεύομαι να με κυνηγούν κι άλλες να είμαι ο κυνηγημένος. Το χειρότερο που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια ήταν όταν μέσα στο όνειρο μου έβλεπα κι άλλο όνειρο και έπρεπε να ξυπνήσω ουσιαστικά 2 φορές... Φρίκη φρίκη...
Τι ονειρεύτηκες χθες εσύ το λοιπόν;
-
Και διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, παρόλο που σε μας φαίνεται σαν ολόκληρη θεατρική παράσταση.
Εγώ χθες ονειρεύτηκα τη μοναδική γυναίκα που θα έδινα τα πάντα (τα πάντα τα πάντα τα πάντα) γι'αυτήν. Και ήταν τόσο αληθινό που έπρεπε να περάσουν ώρες αφότου ξύπνησα μέχρι να καταλάβω ότι ήταν μια μπαρούφα...
Άλλες φορές ονειρεύομαι να με κυνηγούν κι άλλες να είμαι ο κυνηγημένος. Το χειρότερο που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια ήταν όταν μέσα στο όνειρο μου έβλεπα κι άλλο όνειρο και έπρεπε να ξυπνήσω ουσιαστικά 2 φορές... Φρίκη φρίκη...
-
-
Ότι ένα όνειρο κρατάει δευτερόλεπτα το έχω ξανακούσει κα ιτο βρίσκω απόλυτα λογικό, δεν σας έχει συμβεί να βλέπεται ένα όνειρο -π.χ να οδηγειτε- και να ακούτε έναν ήχο -π.χ μαι κόρνα- και να είναι το ξυπνητύρι? το όνειρο φυσικά σας φαίνετε ότι κρατάει ώρα....το ξυπνητήρι μπήκε αμέσως στο όνειρο κα ιέγινε μέρος αυτού...ίσος κα ιστο μισό απο αυτό.
Τα όνειρα ώρες ώρες με τρομάζουν πολύ, όταν είμουνα μικρός ήταν 2-3 όνειρα που τα είχα δει πάνω από 3-4 φορές το καθένα. 1 απο αυτά όταν είμουνα άρρωστος και είχα πυρετό και ένα όταν.....ξύπναγα και είχε μουδιάσει το χέρι μου επειδεί το είχα πλακώσει!
Επίσης πολλές φορές βλέπω άτομα στον ύπνο μου, απλούς γνωστούς και πολύ κοντινά μου πρόσωπα δεν τα βλέπω. Χωρίς πλάκα έχω φύγει 4 μήνες απο εκεί που δούλευα και έχω δει τον πρώην εργοδότη μου 2-3 φορές στον ύπνο μου.........τραγικό?Τι διάολο για πόσο θα με βασανίζει?
Γενικά πιστεύω στα προφητικά όνειρα.
Πριν 1,5 χρόνο είχα ένα σοβαρό τρακάρισμα με το αμάξι, για 2-3 μήνες πριν έβλεπα στον ύπνο μου ότι μου το κλέβανε ότι το τράκαρα ελαφρά κλπ, αυτό δεν το θεωρώ προφητικό, αλλά με την καλή έννοια ψύχωση, απλά φοβόμουν κάτι πολύ και το έβλεπα να γίνεται στον ύπνο μου.
Τραγικό όνειρο επίσης είναι να είμαι σε μια άγνωστη πόρτα μισάνοιχτη να βλέπω απο το διάδρομο να έρχεται κόσμος κατα πάνω μου με άσχημες διαθέσεις, και αν μην προλαβαίνω να κλείσω την πόρτα, ενώ αυτοί είναι μακριά..ενώ δεν προλαβαίνω να κλείσω την πόρτα....δεν θυμάμαι τι έγινε μετά...ξύπνησα?Με πιάσανε?Ήταν φίλοι και κάνανε πλάκα?
Α και τέλος επειδή το παράχεσα, έχω δει 1-2 φορές να πέφτω απο κάπου και λίγο πριν ακουμπήσω κάπου ξύπνησα με μεγάλη ανακούφηση, μια φορά που έπεφτα απο γκρεμό με αμάξι δεν θυμάμαι ρε γμτ αν πρόλαβα να ξυπνήσω, εκεί έχω κενό.
-
τα ονειρα που βλεπω συνηθως ειναι αργα
απλα
σκοτεινα
και μελαγχολικα
τις πιο πολλες φορες βλεπω καταστασεις που εχω ζησει αλλοιωμενες
γενικα δε μπορω να ειμαι σιγουρος τι φανταζομαι και τι ονειρευομαι
σπανια βλεπω κατι ευχαριστο ή extreme το οποιο με προβληματιζει για λιγη ωρα
μερικες φορες βλεπω πραγματα που ειναι κομματι της φαντασιας μου τελειως
και αλλες πιο ρεαλιστικα
γενικα εχω συνειδητοποιησει οτι τα ονειρα χρειαζονται για να ξεδινεις ψυχικα και να αδειαζει το μυαλο κ να ξεκουραζεσαι πνευματικα -
λοιπον εγω βλεπω σπανια ονειρα συνηθως βλεπω ονειρα να οδηγαω και μαλιστα πολυ αληθοφανη επισης μια φορα ειχα καταφερει να ελενξω ενα ονειρο ηταν καλη φαση.μια μονο φορα ειχα δει ενα προφητικο ονειρο το οποιο ηταν πολυ ασχημη εμπειρια και πραγματικα ελπιζω να μη τη νιωσει κανεις.αυτα.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Άλλες φορές ονειρεύομαι να με κυνηγούν κι άλλες να είμαι ο κυνηγημένος.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Άλλες φορές ονειρεύομαι να με κυνηγούν κι άλλες να είμαι ο κυνηγημένος.
Αυτό ετοιμαζόμουν να σχολιάσω κι εγώ...
Κακώς ο CAR γράφει τέτοια posts πριν ξεμεθύσει!!!
-
Μέρα σας κύριοι!
Ε εντάξει έκαμα ένα λαθάκι κι εγώ...
Αμέσως στην πυρά να με βάλετε
Το θέμα είναι ότι πάλι ονειρεύτηκα σήμερα, πάλι το ίδιο μοτίβο είχα και ναι πάλι ακόμα δεν έχω συνέλθει.
-
Μέρα σας κύριοι!Ε εντάξει έκαμα ένα λαθάκι κι εγώ...
Αμέσως στην πυρά να με βάλετε
Το θέμα είναι ότι πάλι ονειρεύτηκα σήμερα, πάλι το ίδιο μοτίβο είχα και ναι πάλι ακόμα δεν έχω συνέλθει.
Φιλαράκο, μήπως να βρεις καμμία κοπελίτσα να ονειρεύεστε μαζί;
Άνοιξε ρε ρεμάλι το msn! -
Το ρεμάλι πάει να βάλει μπροστά το κτηνάκι μπας και ξυπνήσει από το λήθαργο του (το ρεμάλι ε)
-
Σε κυνηγούσαν ή ήσουν κυνηγημένος?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σε κυνηγούσαν ή ήσουν κυνηγημένος?
Μηπως να κατσεις να σε πιασουν για να δεις και την συνεχεια;
-
Η πιο σπαστική κατηγορία ονείρων που βλέπω, είναι αυτή που είμαι στο τσακ να γίνει πραγματικότητα μια τρελή επιθυμία και στο τέλος παίρνω τον πούλο. Μιας και είμαστε στο 4Τ φόρουμ, θα αναφέρω ένα με αυτοκίνητο. Η απόλυτη οδηγική ονείρωξη για μένα θα ήταν να γυρίσω μια φορά το Spa με την F1 Ferrari του 1990, αυτή στη φωτογραφία πάνω. Μια μέρα είδα πως μου δώθηκε η ευκαιρία να το κάνω. Να 'μαι λοιπόν στα πιτς, το αυτοκίνητο σταματημένο μπροστά στο pitbox να με περιμένει, δεν έχω φόρμα. Περιμένω και το κοιτάζω, μέχρι να μου φέρει κάποιος φόρμα. Έρχεται μου φέρνει τη φόρμα, βρίσκομαι ξαφνικά να τη φοράω μαζί με κράνος, μπαίνω στο μονοθέσιο. Σκύβει μηχανικός από πάνω μου, μου λέει ότι χρειάζεται να βάλουν καύσιμο. Περιμένω να μπει κάυσιμο. ΟΚ. Βάλτε μπροςςς. Τοκ τοκ τοκ. Τίποτα. Πρόβλημα με την ανάφλεξη, δεν παίρνει μπρος πρέπει να βγει το κάλυμα του κινητήρα να τσεκάρει ο μηχανικός τα μπουζοκαλώδια. Εγώ κάθομαι σαν τον λαλάκα στο κόκπιτ και περιμένω. Μπροστά βλέπω την Eau Rouge, άδεια, να με περιμένει. Αργεί ο τύπος... Ξαφνικά έρχεται η επιβεβαίωση: 'Είμαστε έτοιμοι, ingition on'. Κλικ στο on ο διακόπτης, μου κάνει ο μηχανικός νόημα πως ο starter θα βάλει μπρος ΤΩΡΑ, αδρεναλίνη στο κατακόρυφο, έφτασε η ώρα, ΜΠΡΟΑΑΑΜΜ ΝΤΡΙΙΙΙΙΝ Καλημέρα. Γ^% το $^&$ μου.
-
Εμ και εσύ δεν το προγραμματίζεις να ξεκινάει νωρίτερα...
-
Εμένα μου'χει τύχει να βλέπω εφιάλτη, να αγχώνωμαι και μέτα να ηρεμώ και να λέω στον εαυτό μου 'Σιγά μωρέ όνειρο είναι'
Πάρα πολλές φορές μου'χει τύχει να βλέπω τον εαυτό μου να πέφτει απο κάπου, η αδρεναλίνη στο φουλ, και όταν πάω να χτυπήσω στο έδαφος να ξυπνάω και να τινάζομαι, σχεδόν, απο το κρεβάτι. Το' χω συνηθίσει όμως και μην σας πω ότι το ευχαριστιέμαι κι'όλας
-
Θα συμφωνήσω με τον cavallino σχετικά με τα εκνευριστικά όνειρα στα οποία πραγματοποιούνται τρελές επιθυμίες και ξαφνικά, 'τσακ' ξυπνάς και καταρρέουν όλα... Πάρα πολυ εκνευριστικό...
Κατα τα άλλα, πάντα βλέπω όνειρα και στο 99% των περιπτώσεων τα θυμάμαι για την υπόλοιπη μέρα.
Τα κορυφαία ειναι αυτά που αποκαλώ 'κινηματογραφικά', στα οποία δηλαδή ή εγώ ή κάποιος άλλος (δημιούργημα της φαντασίας μου) ειναι πρωταγωνιστής σε κάποιο θρίλερ που έχει πλάσει το μυαλό μου. Πραγματικά ορισμένες φορές έχω ξυπνήσει και έχω σημειώσει το outline της υπόθεσης για να ψάξω αν υπάρχει τέτοια ταινία...
Απο καφρο-όνειρα, ξεχωρίζω αυτά της καταδίωξης, στα οποία δηλαδή υπάρχει κάτι απροσδιόριστο και με κυνηγά και προσπαθώ να το αποφύγω. Συνήθως δεν τα καταφέρνω και ξυπνάω απότομα, πολλές φορές φωνάζοντας (κάτι που οι δικοί μου έχουν συνηθίσει, μιας και απο μικρός μιλάω/φωνάζω στον ύπνο μου).... Το επίσης σπαστικό στις περιπτώσεις αυτές, θές να τρέξεις (στο όνειρο) και νιώθεις σαν τα κόμικ που κουνιούνται τα πόδια σου και σπινάρουν χωρίς να ξεκινάς... Ή ακόμα χειρότερα, οταν δεν θές να κοιτάξεις κάτι (π.χ. κάτι τρομακτικό, η σιχαμερό) κλείνεις τα μάτια και συνεχίζεις να το βλέπεις, βάζεις και το χέρι σου μπροστά στα μάτια σου και ειναι σαν διάφανο... Αλητεία...
Μου είχε πει κάποιος φίλος κάποτε οτι ειναι κακό σημάδι για την ψυχοσύνθεσή σου αν έχεις δεί τον εαυτό σου νεκρό σε όνειρο... Δυστυχώς αυτό μου έχει συμβεί αρκετές φορές, με χαρακτηριστική μια στην οποία 'έπαιζα' σε μαύρη κωμωδία στην οποία είχα πεθάνει, και ως φάντασμα έβλεπα την οικογένειά μου να θρηνεί πάνω απο το πτώμα μου κι εγώ να προσπαθώ να τους δείξω οτι είμαι ακόμα εκεί...
-
double post
-
για μενα τα ονειρα δεν ειναι τυχαια...αποτελουν δημιουργηματα του εγκεφαλου μας αρρηκτα συνδεδεμενα με καταστασεις που ζησαμε, ζουμε ή ξερουμε οτι θα μας απασχολησουν στο αμεσο μελλον. Τα φαινομενικα ασχετα πραγματα που ενιοτε βλεπουμε συνηθως συμβολιζουν καποια πραγματα που μας απασχολουν...αν καταφερουμε να αποκρυπτογραφησουμε αυτους τους συμβολισμους τοτε ερμηνευουμε τα ονειρα μας με ενα ρεαλιστικο τροπο που αντανακλα την ψυχοσυνθεση μας...Γινομαστε με αλλα λογια οι γιατροι του εαυτου μας ή μαλλον καλυτερα του ψυχισμου μας. Φυσικα δεν υποστηριζω οτι ειναι ευκολο ομως αξιζει κανεις να το προσπαθησει.
-
Σύμφωνα με τους επιστήμονας στη φάση REM του ύπνου μας ονειρευόμαστε.Βλέπουμε όνειρα ακόμα και σε χαμηλότερες βαθμίδες ύπνου απο αυτή τής φάσης REM,αλλά όχι τής ίδιας ακριβώς έντασης ή αληθοφάνειας
Ακόμα και μόλις κλείσουμε τα μάτια μας έχουμε κάποιες εικόνες που κυλάνε στο μυαλό μαςΚαι διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, παρόλο που σε μας φαίνεται σαν ολόκληρη θεατρική παράσταση.
Και διαρκούνε τα συμβάντα στόν ύπνο μας,όσο ακριβώς και στόν ξύπνιο μας
Απλά,δέν τα βλέπουμε ολόκληρα.Βλέπουμε κάποιες 'στιγμές' και συμπληρώνουμε τα ενδιάμεσα διαστήματαΤο μόνο που θεωρείται σίγουρο,είναι ότι,άν κοιμώμασταν χωρίς να βλέπαμε όνειρα,ο εγκέφαλός μας δεν θα ξεκουραζότανε στόν ίδιο βαθμό με τώρα που βλέπουμε
Κάποια πειράματα που γίνανε με τακτικά ξυπνήματα που δέν επιτρέπανε τήν φάση ΡΕΜ και τα όνειρα αυτού του τύπου,έδειξαν μέχρι και ψυχικές διαταραχές στα υποκείμεναΠιστεύω να σας ζάλισα αρκετα τα 'φρύδια',και ελπίζω να μή με δείτε στόν ύπνο σας
REM