-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μην κρινεις τον θεο απο τα λαθη των ανθρωπων,αν οι ανθρωποι ηταν καλοι ο Χριστος δεν θα ερχοταν σε μας.
εσυ και ολοι μας πρεπει να σταθουμε στα λογια του και οχι στο τι εκαναν καποιοι καφροι.Που θα πηγαινε ?
-
Είσαστε φασίστες όλοι σας ρε
Οι μεν προσπαθείτε να προσυλητίσετε τους δε χωρίς την θέλησή τους.
Ποιά εξέλιξη και κουραφέξαλα μου τσαμπουνάτε εκεί ζώα ήμασταν και ζώα παραμείναμε απλώς κάποιοι είμαστε πιο ζώα από τους άλλους. Γι'αυτό εξάλλου και ο Χριστός ήρθε στον κόσμο ως 'Ποιμήν' και όχι π.χ. ως πρωθυπουργός για να μας σώσει -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μάκη, έχει καταλάβει ότι:
- Κρίνεις μια εποχή (Αρχαια Ελλάδα) χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι επικρατούσε τότε, εκτός από αυτά που ξέρουμε από καποιες πηγές? Η ωραιοποίηση του παρελθόντος είναι σύνηθες φαινόμενο. Αλλά δεν έχει ποτέ σχέση με την πραγματικότητα.
- Ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία είναι κάτι που το ζεις τώρα?
- Ότι είσαι το ίδιο φανατικός, και επικαλείσαι τους ίδιους τρόπους εφαρμογής αυτών που προτιμάς, με αυτούς που κατηγορείς?
- Ο άνθρωπος εξελίσσεται και αλλάζει. Εσυ ζητάς να επιστρέψουμε σε αυτό που υπήρχε πριν τον Χριστιανισμό. Με βασικό επιχείρημα ότι τότε ήταν καλύτερα και οι παπάδες είναι κλέφτες. Οι ιερείς των αρχαίων ήταν μπουμπούκια ε?
1.Πως δεν έχουμε ιδέα το τι επικρατούσε τότε?
Ο γλώσσα που μιλάμε από που προήλθε?
Μαθηματικά/αστρονομία/γεωμετρία κλπ?
Τα πολιτικά αλλά και στρατιωτικά καθεστώτα επίσης.
Κι αν οι εγκληματίες δεν διέπραταν το μεγαλύτερο έγκλημα με την καταστροφή του Σεράπειου θα ήμασταν άλλους δέκα αιώνες μπροστά.
Παρ' όλα αυτά γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατούσε τότε.
Δε θα την επικαλούνται οι εβραιόδουλοι μόνον όταν θέλουν να προπαγανδίσουν.
Για τις φαντασιώσεις του χριστιανισμού όμως έχουμε πληροφορίες και μάλιστα σαφής!2.Φυσικά,και ζούμε σε ακόμα σε εποχή θρησκευτικού φασισμού με ότι αντίκτυπο κι αν αυτό συνεπάγεται σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο αλλά και της επιρροής αυτού μέσω της εκπαίδευσης.
Για ποιό λόγο λοιπόν πρέπει να συμβιβαστώ με τους δυνάστες,εγκληματίες,δημαγωγούς του Ελληνισμού?
Για ποιό λόγο θα πρέπει να στηρίζω έστω κι έμεεσα αυτούς που διέπραξαν την μεγαλύτερη γενοκτονία κατά του Ελληνισμού?3.Δεν είμαι καθόλου φανατικός.
Απαιτώ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,όπως και πολύς άλλος κόσμος.
Τό ότι οι πραγματικοί φανατικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν τα απλά πράγματα δε φταίω εγώ.
Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας,να πάρουν δρόμο ΚΑΙ απ τα σχολεία,όλη η περιουσία τους πίσω στο κράτος και να πληρώνονται απ τους πιστούς.
Αν αυτά εντάσονται στον παραλογισμό του φανατισμού,όπως και η ορθή προβολή της ιστορίας ακόμα κι αν κάποιοι αισθάνονται άβολα,τότε θα ήθελα να δω το πρόσωπό σου και τις προθέσεις σου αν το παιδί σου κάποια μέρα το έβλεπες έγκλειστο σε μοναστήρι με κίνδυνο να χάσεις ακόμα και την περιουσία σου.4.Σαφώς εξελίσσετε κι αλλάζει.
Ο χριστιανισμός δεν επικράτησε όμως δια της 'εξέλιξης' αλλά δια πυρός και σιδήρου.
Και ο έλληνας σήμερα από αυτό ακριβώς πάσχει,από εξέλιξη,διανόηση,γράμματα και επιστήμες.
Οι μεγάλοι διανοούμενοι του 17ου αιώνα κοίταξαν 'πίσω' στην ιστορία για να πάνε μπροστά και συνέχισαν τις επιστήμες μετά από 17 αιώνες παύσης,σφαγών και λεηλασιών.
Με λίγα λόγια είχαν μια βάση(όπως και σήμερα ισχύει φυσικά),δεν ξεκ´ινησαν απ το πουθενά κι δημιούργησαν πχ αστρονομία.
Σ' αυτές τις αξίες πρέπει να επιστρέψουμε κι όχι έτσι όπως το θέτεις εσύ με την έννοια των 3000 χρόνων πίσω.
Σαφώς και ήταν μια κοινωνία που είχε ΚΑΙ μεινεκτήματα αλλά ήταν το ένα στα εκατό μπροστά στα καλά που θέλουμε να παραβλέπουμε σήμερα για να μη συγκριθουμε με τα χάλια μας.
Nα πως κατάντησε ο χριστιανισμός τον Ελληνα σήμερα,ένα άβουλο και παθητικό ον χωρίς κανένα επίπεδο διανόησης.
Καμαρώστε τον Ελληνα του 2009
Συγνωμη φιλε μου αλλα οταν αυτος ο ελληνας του 2009 εχει παει σε ολους τους επιστημονες να τον κανουν καλα και ολοι εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα γιατι να του στερησεις την ελπιδα στον θεο ? Αν οχι ελπιδα ,γιατι να μην δωσει την ευκαιρια στον εαυτο του αλλα και στον ιδιο τον θεο να αποδειξει την πιστη του και την δυναμη Του?
Ειναι απανθρωπο και αδικο για εναν ανθρωπο που υποφερει να πεφτει θυμα ειρωνιας ενος αλλου που δεν υποφερει οσο αυτος!
Η διαφορα ειναι οτι αν ησουν εσυ στην θεση ενος καταδικασμενου στην ζωη να περνα τον 'γολγοθα 'του και σε εβλεπε εκεινος θα σε παρηγορουσε και θα σου εδινε θαρρος να πιστευεις εκει που θα εβρισκες ελπιδα και οχι να σε ειρωνευεται και να σε παραπεμπτει στην ανικανη κατα τα φαινομενα επιστημη να σε βοηθησει.
Η ελπιδα για ζωη ειναι δικαιωμα ολων εστω και αν πηγαζει μεσα απο τον Χριστο η τον δωδεκαθεησμο και ειναι αδικο και εντελως απαραδεκτο στην εποχη μας οπως λες να τον ειρωνευομαστε!.Μεσα απο τον πονο μπορεις να κανεις οτιδηποτε.
Εγω σου ευχωμαι να μην παθεις ποτε τιποτα και ποτε να μην σου πουν οι γιατροι οτι ,,,,,,,,,ξερεις τελος παντων και μακρια απο σενα και απο μας και τοτε να δουμε απο που θα βρεις ελπιδα οσο απιαστη και να ειναι!
Και φυσικα ευχομαι να μην βρεθει κανενας να σε προσβαλλει με αυτον τον τροπο ποτε γιατι φιλε μου θα ,πονεσεις και θα πονεσεις πολυ.Οσο δεν φανταζεσαι! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Συγνωμη φιλε μου αλλα οταν αυτος ο ελληνας του 2009 εχει παει σε ολους τους επιστημονες να τον κανουν καλα και ολοι εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα γιατι να του στερησεις την ελπιδα στον θεο ? Αν οχι ελπιδα ,γιατι να μην δωσει την ευκαιρια στον εαυτο του αλλα και στον ιδιο τον θεο να αποδειξει την πιστη του και την δυναμη Του?
Ειναι απανθρωπο και αδικο για εναν ανθρωπο που υποφερει να πεφτει θυμα ειρωνιας ενος αλλου που δεν υποφερει οσο αυτος!
Η διαφορα ειναι οτι αν ησουν εσυ στην θεση ενος καταδικασμενου στην ζωη να περνα τον 'γολγοθα 'του και σε εβλεπε εκεινος θα σε παρηγορουσε και θα σου εδινε θαρρος να πιστευεις εκει που θα εβρισκες ελπιδα και οχι να σε ειρωνευεται και να σε παραπεμπτει στην ανικανη κατα τα φαινομενα επιστημη να σε βοηθησει.
Η ελπιδα για ζωη ειναι δικαιωμα ολων εστω και αν πηγαζει μεσα απο τον Χριστο η τον δωδεκαθεησμο και ειναι αδικο και εντελως απαραδεκτο στην εποχη μας οπως λες να τον ειρωνευομαστε!.Μεσα απο τον πονο μπορεις να κανεις οτιδηποτε.
Εγω σου ευχωμαι να μην παθεις ποτε τιποτα και ποτε να μην σου πουν οι γιατροι οτι ,,,,,,,,,ξερεις τελος παντων και μακρια απο σενα και απο μας και τοτε να δουμε απο που θα βρεις ελπιδα οσο απιαστη και να ειναι!
Και φυσικα ευχομαι να μην βρεθει κανενας να σε προσβαλλει με αυτον τον τροπο ποτε γιατι φιλε μου θα ,πονεσεις και θα πονεσεις πολυ.Οσο δεν φανταζεσαι!αντί να του στερήσεις την ελπίδα κοιτάς να την εξαργυρώσεις...
αντί να τον αφήσεις να ζήσει όσο καιρό έχει (γιατί η θρησκεία δεν πρόκειται να τον επιμηκύνει ούτε nanosec)τον στέλνεις να κυνηγάει μάγισσες με τάματα σε ζωγραφιές.
πόσο διαφέρει η θρησκεία σου απο τους ιθαγενείς μάγους με καθρεφτάκια και μαγικές σκόνες μπλε σκορπιού. η φραπελιά απο τις λαμπάδες ίσα με το μπόι σου?
αντιδρούσατε όταν έλεγα να πετάξουν έξω τις εκκλησίες απο τα νοσοκομεία. μαγαζιά-γωνίαπόσο Φαρισαίοι υποκριτές είσαστε φάνηκε απο το πως πέθανε ο προηγούμενος αρχιτσαρλατάνος σας.
παραβιάζοντας όλους τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και πρακτικής, χωρίς στιγμή εμπιστοσύνης στο θεό ΤΟΥ, την στιγμή που οι άλλοι προσπαθούσαν να στήσουν μπίζνα (α-λα Γιακούμπ-Παπανδρέου-Λονδίνο)είναι χαζοί όσοι βάζουν γκαζάκια στις Μητροπόλεις. στις μικρές συνοικιακές εκκλησίες πρέπει να βάλουν. εκεί που βγαίνει η πολλή δουλειά και το χοντρό χρήμα.
-
Συγνωμη δεν εχω αντιρηση σε αυτα που γραφεις απλα εισαι εκτος θεματος!
-
'Περί εκκλησίας '
καράμεσα -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μα εγώ δεν μίλησα για απόδειξη της πίστεως ( όπως πχ ζητά η Χριστιανική μέσω του πιστεύω ή η μουσουλμανική μέσω άλλων μεθόδων ) αλλά απόδειξη του αληθούς του αντικειμένου της πίστεως διότι το ζήτημα ξεκινά από την επιβολή της εκ των προτέρων επιβολή της ύπαρξης της χ,ψ,z θεότητος χωρίς το παραμικρό περιθώριο έκφρασης αμφιβολίας.
Δηλαδή, για να χρησιμοποιήσω παράδειγμα αλλου συμφορουμίτη, περιμένεις να πω 'ναι, Ολυμπιακάρα είμαι, αλλα υπάρχει η πιθανότητα κακώς να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, ισως τελικά εκει εξω να υπάρχουν και αλλες ομάδες που ν΄αξίζει να υποστηρίξω...!! Ενδεχομένως μάλιστα, τον γιο μου να τον προσανατολίσω στον Παναθηναικό, μπας και δει εκει το φως το αληθινό...Εχω μάλιστα την ελπίδα, αν τον γράψω στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού, να του μιλήσουν εκει και για την ΑΕΚ, μπας και αξίζει τελικά περισσότερο...' Εγω πιο πιθανό με βλέπω να τον ψήσω για τον Ολυμπιακό (AEΛ για την ακρίβεια), απο μικρό κι απο κει και πέρα μεγαλώνοντας αν κρίνει οτι αυτή η ομάδα δεν εχει να του χαρίσει τίποτα απο αυτά που περιμένει απο μια ομάδα ποδοσφαίρου (θέαμα, συγκινήσεις, διακρίσεις, συναισθήματα π.χ), ας μεταπηδήσει σε κάποια αλλη που θα τον γεμίζει περισσότερο....Ετσι απλά και απολύτως λογικά....
Επειδή το ερώτημα δεν είναι ποιός Θεός είναι καλλίτερος αλλά εάν υπάρχει , το παράδειγμά σου μεταβάλλεται. Έτσι λοιπόν εσύ μου λές ότι ο υπάρχει ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός Σελήνης με έδρα τον Άρη και εγώ σου λέω ότι δεν υπάρχει. Εσύ μου ζητάς να αποδείξω ότι υπάρχει χωρίς να κάνεις εσύ που πιστεύεις την ύπαρξή του κάτι να μου αποδείξεις την ύπαρξή του αλλά αντιπαραβάλλεις μόνο κείμενα το πραγματικό περιεχόμενο των οποίων δεν γνωρίζουμε , που γράφτηκαν προ 2.000 ετών και μιλούν γενικά περί των συναισθημάτων της κερκίδας , μου πετάς στο τραπέζι ένα γενεαλογικό δένδρο που ξεκινά από τον πρώτο άνθρωπο της εθνότητος που θεωρητικά γέννησε τον πρώτο πρόεδρο της ομάδος και για μυθικούς ποδοσφαιριστές που δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξή τους και όλα αυτά προς απόδειξη του υπαρκτού αυτού που πιστεύεις και στο καπάκι με λές άπιστο εμένα που δεν πείθομαι και προσπαθείς , ξανά , να μου επιβάλεις τη δική σου πίστη.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
και από την εκκλησίαΚαι αυτό είναι κακό γιατί... ;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
'Περί εκκλησίας 'καράμεσα
Η Εκκλησια εισαι εσυ και εγω φιλε μου και το τι εχει αναγκη ο καθενας και τι αισθανεται δεν μετριεται με τα λεφτα και τις κομπινες των επιτηδιων της εκκλησιας !
Δεν εχει κανενας το δικαιωμα να πει σε αυτην την γυναικα οτι αυτο που κανει ειναι λαθος απο την στιγμη που αυτο της δινει ελπιδα στην ζωη!
Τωρα αν κερδιζουν οι απανταχου 'φιλοι' της ΚΑΘΕ θρησκειας αυτο ειναι αλλο θεμα.
Και ισχυει βεβαια!
Δεν εχεις καταλαβει φιλε μου οτι μπρος στον πονο δεν σκεφτεσαι τιποτα και το μυαλο σου ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ δεν θα παει στο ποιοι θα κερδισουν αλλα που θα απαλυνεις τον πονο σου!
Γι 'αυτο σου λεω οτι μαλλον δεν εχεις φτασει στην απογνωση αφου ενας φυσιολογικος ανθρωπος μπροστα της μπορει να πεσει μεσα στην φωτια για να βρει ανακουφιση.
Τωρα αν συμπιπτουν οι αρχες του χριστιανισμου με την ελπιδα στην αγαπη για τον παθοντα και το 'μηπως' στο θαυμα τοτε μοιραια θα προσελκησει τον κοσμο.
Σιγουρα και εμενα με πειραζει αυτη η εκμεταλευση των ανθρωπων αλλα μπρος στην ελπιδα που ζηταμε ολοι σε δυσκολες στιγμες αυτες ειναι λεπτομερειες φιλε μου . -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δηλαδή, βασικά, είσαι Οικολόγος, Γιακόμπ ε?
φυσιομπήχτης, επίτιμος δασαρχίδης,forest'ον όπου μπορ'ς
on topic η επίδραση τη φύσης στη γυναικεία λίμπιντο είναι αξιοσημείωτη.
έρχεται απο το πουθενά και προτείνω σε όποιον το αμφισβητεί να προχωρήσει σε field testsόχι, εντάξει εγώ κατά βάση άθεος είμαι
Αλλά αν ήταν να επιλέξω μεταξύ 12θεϊστών και χριστιανών, ε σαφώς θα επέλεγα 12θεϊστές 'κάθε ώρα της μέρας', που λένε. Θα έτρωγες λίγο μεταφυσικό, αλλά τουλάχιστον ήταν πιο ευχάριστα. Όπως και να το δεις, άλλο να γιορτάζεις το Διόνυσο, και άλλο να πενθείς τον Εσταυρωμένο
Πληροφοριακά για τα σημερινά Χριστούγεννα και Πάσχα οι Αρχαίοι είχαν ακριβώς ίδιες γιορτές. Και τότε πένθος είχε τις αντίστοιχες ημέρες. Και λαμπρή την Κυριακή που ακολουθούσε την Ανάσταση.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν το κατάλαβα,φασισμός?
Δεν είμαι Εβραιοχριστιανός** είμαι Ελληνας γιός της Πύρας και του Δευκαλίωνα**,κι αν αυτό σου ακούγεται κουλό με βάση τα θρησκευτικά σου πιστεύω ψάξε να βρεις τι θα πει Ελληνας κι από που προέρχεται η ονομασία μιας και οι θρησκευτικοί σου ταγοί φρόντισαν να μη στο μάθουν στο σχολείο αλλά να σου εξυψώσουν τους εβραίους θρησκευτικούς πνευματικά νάνους περιφρονώντας τους μεγάλους κι επιφανείς Ελληνες.
Εσύ που είσαι απόγονος του Αβράαμ της Σαρας της μάρας του κακού συναπαντήματος και των χαζοπροφητών δεν έχω καμιά αμφιβολία για το είσαι εβραιολάτρης και εβραιογενίτσαρος.θα σε τρομάξω αλλά είσαι γιος της μάνας σου και του πατέρα σου και πιθανώς κουβαλάς γονίδια απο Τούρκους, Ρωμαίους, Αλβανούς-Αρβανίτες, Αραβες και οτι αλλο κατακτητή/λαο πέρασε απο αυτον τον τόπο και πιθανώς εκανε 'κουτσουκέλα' με καμία προγιαγιά σου
Μάλλον θα τρομάξεις εσύ από αυτά που λέει εδώ : http://www.tvxs.gr/r55373
-
προφανώς και η καταγωγή μου δεν με κάνει αυτό που είμαι οπότε να 'τρομάξω' απο τέτοιες μελέτες/άρθρα μάλλον δύσκολο
αμα πάλι εσένα (και όποιον άλλο) αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι 'ανώτερος/σημαντικότερος' μάλλον έχεις αποτύχει σε βασικά πράγματα
-
Αυτος που παρεθεσε το λινκ απο την εργασια εχει κανει ενα μεγαλο και ενα μικρό φαουλ. Το μεγαλο φαουλ ειναι οτι οι Σλαβοι ειναι και αυτοι καυκασιοι. Το μικρό είναι οτι μετεφρασε τα παντα με αποτελεσμα να μην μπορει καποιος να βρει τις εργασιες στο νετ.
-
Δεν εχεις καταλαβει φιλε μου οτι μπρος στον πονο δεν σκεφτεσαι τιποτα και το μυαλο σου ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ δεν θα παει στο ποιοι θα κερδισουν αλλα που θα απαλυνεις τον πονο σου!
Γι 'αυτο σου λεω οτι μαλλον δεν εχεις φτασει στην απογνωση αφου ενας φυσιολογικος ανθρωπος μπροστα της μπορει να πεσει μεσα στην φωτια για να βρει ανακουφιση.επειδή, παροτί σχετικά μικρός, έχω ζήσει αρκετά και δει ακόμα περισσότερα σχετικά, δεν μπορώ παρά να μην αντιδράσω σε όσα λες.
ειδικά η εικόνα με τη γονυπετούσα είναι ντροπή για κοινωνία με έστω και ελάχιστες επιστημονικές γνώσεις και αξίες. -
Μολις ειδα στη τηελοραση οτι ο μητροπολιτης Σιδηροκαστρου πηρε το βανακι που ειχε παραχωρηθει σε ιδρυμα με παιδια με ειδικες αναγκες (ηταν βανακι απο τους Ολυμπιακους) και το εδωσε για ανταλλαγη ωστε να παρει λιμουζινα για τις μετακινησεις του
στη τηλεοραση δηλωσαν οτι η μητροπολη εχει δουλειες και δεν καθονται ολη μερα..
ε ρε ξυρισμα και κρεμασμα που θελουν οι τραγοι
-
ειδικά η εικόνα με τη γονυπετούσα είναι ντροπή για κοινωνία με έστω και ελάχιστες επιστημονικές γνώσεις και αξίες.γιατι?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτος που παρεθεσε το λινκ απο την εργασια εχει κανει ενα μεγαλο και ενα μικρό φαουλ. Το μεγαλο φαουλ ειναι οτι οι Σλαβοι ειναι και αυτοι καυκασιοι. Το μικρό είναι οτι μετεφρασε τα παντα με αποτελεσμα να μην μπορει καποιος να βρει τις εργασιες στο νετ.οι Σλαβοι ειναι καυκασιοι?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
προφανώς και η καταγωγή μου δεν με κάνει αυτό που είμαι οπότε να 'τρομάξω' απο τέτοιες μελέτες/άρθρα μάλλον δύσκολοαμα πάλι εσένα (και όποιον άλλο) αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι 'ανώτερος/σημαντικότερος' μάλλον έχεις αποτύχει σε βασικά πράγματα
Δεν με κάνει να αισθάνομαι τίποτα. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα το να λές άλλα αντί άλλων μάλλον θα ήταν καλλίτερα να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. Δεν είναι κακό.Δεν είσαι Θεός δα....
-
Συγνωμη φιλε μου αλλα οταν αυτος ο ελληνας του 2009 εχει παει σε ολους τους επιστημονες να τον κανουν καλα και ολοι εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα γιατι να του στερησεις την ελπιδα στον θεο ?
Πόσα εκατομύρια ανθρώπους έχουν σώσει οι επιστήμονες της ιατρικής και πόσους έχει σώσει ο εβραιοχριστιανισμός εν μέσω των οίκων του?
ΕΝΑΝ θέλω να μου πεις που πήγε στην εκκλησία και έγινε καλά.Αν οχι ελπιδα ,γιατι να μην δωσει την ευκαιρια στον εαυτο του αλλα και στον ιδιο τον θεο να αποδειξει την πιστη του και την δυναμη Του?
Και φυσικα ευχομαι να μην βρεθει κανενας να σε προσβαλλει με αυτον τον τροπο ποτε γιατι φιλε μου θα ,πονεσεις και θα πονεσεις πολυ.Οσο δεν φανταζεσαι!Κοίτα να δεις,επειδή βλέπω το γύρισες στο εντελώς προσωπικό.
Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος άνθρωπος σε σημείο που δεν μπορεις να φανταστείς άλλα και να αξιολογήσεις.
Πέρυσι έχασα το σκυλί μου κι έκλαιγα για δύο μήνες,κι ακόμα μου λείπει.
Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για άνθρωπο.
Θλίβομαι όταν βλέπω στην Αφρική δυστυχία,παιδιά της Ασίας υπό δουλικό καθεστώς να εργάζονται για 1 δολλάριο τη μέρα προς χάριν των......Χριστιανών δυτικών αλλά και γύρω μου όταν αντικρίζω ανθρώπους με αθεράπευτα προβλήματα υγείας.
Πρώτη μου έννοια κι ευχή πίστεψέ με είναι να είμαι καλά στην υγεία μου και δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να δει την κακή όψη της υγείας του.
Το λέω και το εννοώ πραγματικά κι όχι τυπικά.
Απ την άλλη όπως και όλος ο κόσμος φαντάζομαι,δεν είναι λίγες οι φορές που περνάει έστω και ακαριαία απ το μυαλό μια ενδεχόμενη περίπτωση ανιάτης ασθένειας.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση όσο σκληρό κι αν ακούγεται.Εδώ πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το πνευματικό υπόβαθρο του καθενός το οποίο αρχής γενομένης καλιεργείται απ το σχολείο.
Το τι καλλιεργεί το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα στα μυαλά των παιδιών καλύτερα να μην το πω.
Τα αποτελέσματα τα είδες στην εικόνα που σου παρέθεσα.
Δεν τα έχω με τη συγκεκριμένη κυρία,προφανώς η γυναίκα είναι θύμα αλλά η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης εικόνας τουλάχιστον εκ μέρους μου ήταν για να αποδείξει το ξεφτιλισμένο θρησκευτικό καθεστώς τι αρνητική επιρροή έχει στους πιστούς της θεωρώντας βέβαια ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι απολύτως υγειής,στερούμενη βέβαια πνευματικής διανόησης.
Το να έχει ένας άνθρωπος τάση σεβασμού προς το Θείο (ανεξάρτητα απ τα δικά μου πιστεύω) θεωρώ πως είναι ένα εντελώς αγαθό συναίσθημα.
Αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι η πλήρης εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου ακόμα και στις χειρότερες στιγμές του απ τη θρησκεία της ερήμου.
Ψάξε λοιπόν το απάνθρωπο και το άδικο στη θρησκέια σου κι όχι σε μένα.
Είναι τραγικά ηλίθιο,μίζερο και κτηνώδες να διαμορφόνωνται συνειδήσεις με 'αντάλλαγμα' την άλλη ζωή και στις δύσκολες ώρες οι ιεροί απεσταλμένοι του θεού να πλουτίζουν από ανθρώπους που ζουν δύσκολες στιγμές και δε διστάζουν να καρπόνωνται ακόμα και τις περιουσίες τους, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα που θε επιτύχουν στο τέλος οι γιατροί επιστήμονες.
Αυτή λοιπόν την ΚΤΗΝΩΔΗ εκμετάλευση του ανθρώπινου πόνου η θρησκέια σου την έχει κάνει εμπόριο.Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι σημαντικό ρόλο σε τέτοιες δύσκολες στιγμές παίζει η ψυχολογία του ατόμου που πάσχει από μια ανιατη ασθένεια,και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι παρέτειναν κατά πολύ τη ζωή τους κι άλλοι που εξαφάνισαν εντελώς τα συμπτώματα.
Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι η εικονιζόμενη γυναίκα όντως έχει πρόβλημα,πόσο καλύτερα θα ήταν ψυχικά σ' αυτές τις δύσκολες ώρες αν από παιδί ακόμα το σχολείο φρόντιζε να της καλλιεργήσει ένα τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας από αυτόν του εβραιοχριστιανισμού,μιας θρησκέιας που θεωρεί ότι όλα στη ζωή είναι μάταια,οι απαρνητες δηλ της ζωής,οι μισητές του ανθρώπινου σώματος και του κάλλους,οι περιφρονητές του γυναικείου φύλλου και χίλια δύο άλλα υποαπάνθρωπα συναισθήματα.
Πόσο διαφορετική ψυχολογία θα είχε αυτή γυναίκα αν είχε διαβάσει Αριστοτέλη-Περί Ψυχής!! και τόσα άλλα αριστουργήματα που δίνουν ίση αξία στη ζωή και στο θάνατο,φιλόσοφοι που ο καθένας με τον δικό του τρόπο αντιλαμβανόταν το σύμπαν την ψυχή την γέννεση τον θάνατο απ τη θετική του πλευρά με κείμενα απ τα οποία τα περισσότερα εκ των φυσικών επιστημών έχουν επιβεβαιωθεί σήμερα απ τη σύγχρονη επιστήμη κι αφήνουν ένα μύνημα αισοδοξίας κι ελπίδας (απ τους ίδιους συγγραφείς)ακόμα και για το ανεξηγητο αφήνοντάς μας να εννοηθεί ότι......δεν μπορεί,όσο λάθος κι αν έχουν κάποια από αυτά (έστω κι ελαχιστοτατα) είναι αλήθεια,ακόμα κι αν είναι όλα λάθος.
Κι αν θες και τη δική μου άποψη επί του θέματος,δεν μπορεί κάπου θα έχουν δίκιο,δεν μπορει να εχουν επιβαιβεωθει σε όλα τα πρακτικα ζητήματα και στο ανεξηγητο να κάνουν λάθος.
Απλά δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Συμφωνώ.Αυτό δεν τα καθιστά όμως εσφαλμένα (τουλάχιστον όλα τους τα γραπτά) και ΕΙΝΑΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΙ ΕΠΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.Να γιατί ο Ελληνικός τρόπος σκέψης δεν συμβαδίζει πουθενά για πουθενά με τον φασιστικό εβραιοχριστιανισμό.
-
....αντί να του στερήσεις την ελπίδα κοιτάς να την εξαργυρώσεις...
αντί να τον αφήσεις να ζήσει όσο καιρό έχει (γιατί η θρησκεία δεν πρόκειται να τον επιμηκύνει ούτε nanosec)τον στέλνεις να κυνηγάει μάγισσες με τάματα σε ζωγραφιές...Όχι ότι σημαίνει και τπτ σπουδαίο, αλλά να θυμηθούμε εδώ ότι το ακριβοτερο 'τάμα' που θα κυνηγήσει ο απελπισμένος κοστίζει ένα μικρό μέρος του ποσού που θα ζητήσει ο γιατρός του ΕΣΥ. Κι ότι η υγεία είναι γι΄αυτούς που έχουν χρήματα, ενώ η ελπίδα για όλους.
Και, για να καταλάβω, προσπαθεί κανείς να αποδείξει ότι οι εκκλησίες του κόσμου, ιδρύματα διοικούμενα από ανθρώπους που το παίζουν εκπρόσωποι κάποιου Θεού, δεν είναι τέλειες;
Χρειάζεται προσπάθεια;
Περί εκκλησίας