-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
....αντί να του στερήσεις την ελπίδα κοιτάς να την εξαργυρώσεις...
αντί να τον αφήσεις να ζήσει όσο καιρό έχει (γιατί η θρησκεία δεν πρόκειται να τον επιμηκύνει ούτε nanosec)τον στέλνεις να κυνηγάει μάγισσες με τάματα σε ζωγραφιές...Όχι ότι σημαίνει και τπτ σπουδαίο, αλλά να θυμηθούμε εδώ ότι το ακριβοτερο 'τάμα' που θα κυνηγήσει ο απελπισμένος κοστίζει ένα μικρό μέρος του ποσού που θα ζητήσει ο γιατρός του ΕΣΥ. Κι ότι η υγεία είναι γι΄αυτούς που έχουν χρήματα, ενώ η ελπίδα για όλους.
όταν θα δεις παπάδες αντιπροσώπους σε 'ομοιοπαθητικά'(μόνο ο τάδε τα φέρνει αυτά...)
όταν θα τους δεις να κλείνουν πακέτα ταξιδίων
όταν θα δεις να ζητάνε να γράψεις το τάδε περισσευούμενο χωραφάκι στο ίδρυμα της ενορίας που βοηθάει ειδικά όσους έχουν ανάγκη σαν και εσένα ή το δικό σου άνθρωπο και τώρα που τα πέρασες έχεις περισσότερη κατανόηση΄...
τότε έλα να μου πεις τι και πως και πόσο παίζει ο τζίρος
μην τα δεις μη τα ζήσεις και πίστευε όπου θες. -
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Τα πάθη και η αμαρτία εμποδίζουν τον άνθρωπο να δει τον Θεό και όχι η λογική.Ευτυχως οι ανθρωποι εχουν παθη και επιθυμιες , δλδ φαντασια και δημιουργικοτητα. Αυτα (δημιουργικοτητα/φαντασια) ειναι που μας διαφοροποιουν απο τα ζωα. Χαρη σε αυτα αναπτυχθηκαν οι τεχνες, η επιστημη, η φιλοσοφια, κλπ. Βεβαια, η δημιουργικοτητα/φαντασια δεν ειναι παντα καλη, μπορει να ειναι και καταστρεπτικη.
Κατά την δευτέρα παρουσία (και μετά) όμως η ύπαρξή Του θα είναι φανερή και εμπειρικά πολύ περισσότερο και πολύ πιο έντονα και από την εμπειρική παρουσία λχ του ήλιου σε εμάς σήμερα (και τότε βέβαια δεν θα χρειάζονται “οντολογικά επιχειρήματα”. Αυτό για κάποιους τότε θα είναι μεγάλη χαρά ενώ για κάποιους άλλους αφόρητη ενόχληση και δυστυχία...)
Λυπαμαι αν στο χαλαω , αλλα , μετα θανατον ζωη δεν υπαρχει και αν υπαρχει δεν ειναι καλυτερη απο την τωρινη.
Τελος, θεμελειακο στοιχειο της εξελιξης ειναι η δυνατοτητα αμφισβητησης, πραγμα που εξ ορισμου αποκλειεται σε 'κοσμοθεωριες' τυπου θρησκειας που βασιζονται σε καποιες 'θεικες' αληθειες. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αυτος που παρεθεσε το λινκ απο την εργασια εχει κανει ενα μεγαλο και ενα μικρό φαουλ. Το μεγαλο φαουλ ειναι οτι οι Σλαβοι ειναι και αυτοι καυκασιοι. Το μικρό είναι οτι μετεφρασε τα παντα με αποτελεσμα να μην μπορει καποιος να βρει τις εργασιες στο νετ.
οι Σλαβοι ειναι καυκασιοι?
Τι ειναι;
-
Ούργοι.
-
εβραιομπολσεβικοι
-
Τάταροι?
-
Κομμουνισταί (λίαν επικίνδυνοι).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κομμουνισταί (λίαν επικίνδυνοι).Eνώ οι δεξιοί είναι ακίνδυνοι (βλ η χώρα του θεού,ΗΠΑ)
Πάντως ποιο επικίνδυνοι απ τις ορδές βαρβάρων χριστιανών που πέρασαν σίγουρα δεν είναιΥΓ.Ούτε κομμουνιστής είμαι ούτε δεξιός,άσχετα αν ψήφισα ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές
-
χθες ειχε εκπομπη ο πρετεντερης για την εκκλησια.
εκανε γκαλοπ και βγηκε οτι το 90.1% πιστευει.
ειχε και τον φασιστα τον μητροπολιτη ανθιμο
απορω εκει πανω στην σαλονικη πως βγαζουν ανθρωπους σαν αυτον και τον νομαρχη .
ο σηφουνακης του πασοκ ταχωσε στον χριστοδουλο επειδη λεει εφερε τον διχασμο στον κοσμο και επειδη πολιτικοποιησε την εκκλησια.
το σιγουρο ειναι οτι εκκλησια και ποιλιτικοι παιζουν ο καθενας το παιχνιδι του οπως τον συμφερει. -
G60 θα διαφωνησω μονο στην λεξη 'φασιστικο'.
Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει κανενα θεο και καμμια αρχη περι θρησκειας.
Το θεμα ειναι πως ο χριστιανισμος εχει πεσει θυμα εκμεταλευσης οπως λες και δεν φταινε οι πιστοι σε τιποτα.
Τωρα οπως ξαναεγραψα οι θεωρειες του εχουν περα για περα αγγιξει τον κοσμο εστω και αν ειναι ολα ψεμματα.Και δεν ειναι τυχαιο.Οσα περισσοτερα διαβαζει και μαθαινει καποιος περι ψυχης ,ψυχικης υγειας και φιλοσοφιας τοσο περισσοτερες επιλογες εχει να ακολουθησει.
Οποτε δεν υπαρχει κανενας φασισμος οσον αφορα στο τι πιστευεις και τι οχι.
Η γυναικα φυσικα και δεν ειναι ντροπη για την κοινωνια απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε τι την οδηγησε σε αυτο που λογικα κατι πολυ τραγικο την αναγκασε.
Σε πιστευω οτι εισαι ευαισθητος ανθρωπος αλλα ας πουμε το ιδιο και γι'αυτους που εχουν σημαντικοτερους λογους απο εμας.
Αν πηγαινες και της ελεγες ,,,,κυρια μου μην κανετε αυτο διαβαστε την φιλοσοφια του Πλατωνα η κατι αλλο το μονο που θα επερνες ισως θα ηταν κλαματα απο αυτο που θα ακουγες και απλα θα σωπαινες!
Αν ησουν πιεστικος το πολυ πολυ να ετρωγες και καμμια ψιλη απο καποιον περαστικο αν καταλαβαινε οτι ησουν πιεστικος.Εγω αν εβλεπα αυτη την σκηνη ισως να εφτανα στα ακρα.Θα ενιωθα ντροπη για τους ανθρωπους που δεν αισθανονται τιποτα.
Η ντροπη για την κοινωνια ειναι οταν ξεφτιλιζουμε αυτο που νιωθει και αισθανεται ενας πονεμενος ανθρωπος.
Στην προκειμενη περιπτωση η γυναικα αυτη παλευει με τα συναισθηματα της και δεν ενοχλει κανεναν απολυτος .Δειχνει το πιστευω της ετσι οπως αυτη νομιζει οτι πρεπει και δεν πρεπει να το κατηγορουμε.
Αν ειναι σωστη για την κοινωνια αυτη η εικονα αυτο ας το αφησουμε να το κρινει η ιδια μιας και εμας δεν μας αφορα σε καμμια περιπτωση.
Οπως ειδες αυτο που με απασχολει πιο πολυ ειναι η σχεση μας με την θρησκεια ,την καθε θρησκεια και οχι η δεδομενη εκμεταλευση.
Μπορουμε να κρινουμε και να αποφασισουμε ο καθενας με τα δικα του προσωπικα κριτηρια!. -
O Aνθιμος ειναι μωραϊτης και μας τον φορεσε η Αθηνα. Δεν εγινε καποια ψηφοφορια στη Θεσσαλονικη για παρτη του ουτε ειχε η πολη καποια συμμετοχη στην επιλογη του. Δεν ειναι δικαιο να τον χρεωνομαστε.
-
Στη χθεσινή εκπομπή παρακολουθήσαμε για μία ακόμη φορά τη θρησκευτικότητα και την ταπεινοφροσύνη κάποιων πολιτικών (η οποία σίγουρα περιορίζεται στις τηλεοπτικές εμφανίσεις για εξαγορά ψήφων) καθώς και το απίστευτα χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης γραφικών τύπων οι οποίοι αδυνατούν να συντάξουν μία ολοκληρωμένη σκέψη – άποψη και παρόλα αυτά υπήρξαν υπουργοί του δύσμοιρου αυτού τόπου.
Λαϊκισμός χειρίστου είδους κυρίως από τη δεξιά (με θέμα την εκκλησία δεν εκπλήσσομαι ), ανικανότητα των υπολοίπων πολιτικών να αρθρώσουν αξιόλογο και δημιουργικό λόγο, τον Άδωνη όπως πάντα να περιμένει στη γωνιά έτοιμος να εκμεταλλευθεί το παραμικρό λάθος και τους υπόλοιπους να ακροβατούν φωνάζοντας πάνω στις προσωπικές τους πεποιθήσεις.
Το συμπέρασμα που φυσιολογικά βγήκε από την εκπομπή συνοψίζεται στην παρακάτω διαπίστωση.
**Στην δημοκρατική, ευρωπαϊκή, μήτρα της κριτικής σκέψης και του προβληματισμού Ελλάδα εν έτη 2009 το να δηλώσεις άθεος (ακόμη και σε γκάλοπ !!!) είναι εξίσου αν όχι περισσότερο δύσκολο από το να δηλώσεις ομοφυλόφιλος με σαδομαζοχιστικές τάσεις. **
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
προφανώς και η καταγωγή μου δεν με κάνει αυτό που είμαι οπότε να 'τρομάξω' απο τέτοιες μελέτες/άρθρα μάλλον δύσκολο
αμα πάλι εσένα (και όποιον άλλο) αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι 'ανώτερος/σημαντικότερος' μάλλον έχεις αποτύχει σε βασικά πράγματα
Δεν με κάνει να αισθάνομαι τίποτα. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα το να λές άλλα αντί άλλων μάλλον θα ήταν καλλίτερα να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. Δεν είναι κακό.Δεν είσαι Θεός δα....
η πρώτη μου δημοσίευση περιέχει τη λέξη πιθανώς (εκεί για το γονίδια) πραγμα που σημαίνει οτι δεν είμαι σίγουρος (λάθος θα κάνω οταν ο G60 κάνει τεστ DNA )
καλό βέβαια θα ήταν να μου βρείς -πέρα απο ενα άρθρο που μπορεί να λέει και οτι νά'ναι - και το επιστημονικό paper και που αυτό δημοσιεύτηκε (συνέδριο, επιστημονικό περιοδικό κλπ)
-
Στην πιθανότητά σου απάντησα. Εσύ ειρωνέυτηκες κτλ.
Τα υπόλοιπα βρες τα εσύ. Μασημένη τροφή θές ;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όταν θα δεις παπάδες αντιπροσώπους σε 'ομοιοπαθητικά'(μόνο ο τάδε τα φέρνει αυτά...)
όταν θα τους δεις να κλείνουν πακέτα ταξιδίων
όταν θα δεις να ζητάνε να γράψεις το τάδε περισσευούμενο χωραφάκι στο ίδρυμα της ενορίας που βοηθάει ειδικά όσους έχουν ανάγκη σαν και εσένα ή το δικό σου άνθρωπο και τώρα που τα πέρασες έχεις περισσότερη κατανόηση΄...
τότε έλα να μου πεις τι και πως και πόσο παίζει ο τζίρος
μην τα δεις μη τα ζήσεις και πίστευε όπου θες.Είδα τον Ανδρέα Παπανδρέου να καλεί την Μιμί να κατέβει από το αεροπλάνο και τον (τους) λογαριασμό(ούς) να τον (τους) πληρώνω εγώ.
Είδα κι άλλα πολλά, με τελευταίο αυτό του άθλιου υπουργού της ΝΔ που έκλεισε την ακριβότερη σουίτα μεγάλου ξενοδοχείου στο Παρίσι γι΄αυτόν κ τη γυναίκα του - την οποία έστειλε νωρίτερα για να προλάβει τα ψώνια. Τον λογαριασμό, πάλι εγώ.
Κι εσύ νομίζεις ότι πρέπει να σκάω για λογαριασμούς που πληρώνουν οικιοθελώς άλλοι;
Εδώ μέσα μερικοί βγάζουν ένα κόλλημα που έχουν με την (κάποια - μακάρι να 'ξεραν ποιά!) εκκλησία. Νομίζουν ότι τα βιβλία που διάβασαν τους έκαναν γνώστες και λένε ό, τι θέλουν, με αποτέλεσμα αυτοί που μιλάνε σοβαρά να μην ακούγονται.
Αλλά ελπίζω να με συγχωρέσεις αν σου πω ότι αυτό που έγραψες δεν μου λέει τίποτα! Δικά τους είναι τα λ7, ας τα κάνουν ό, τι θέλουν. Σιγά μην τα βάλω κ με τους άμυαλους που τα χαλάνε σε πουτάνες, μπουζούκια, αυτοκίνητα, ... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είδα τον Ανδρέα Παπανδρέου να καλεί την Μιμί να κατέβει από το αεροπλάνο και τον (τους) λογαριασμό(ούς) να τον (τους) πληρώνω εγώ.
εσυ και εγω ρε φιλε ποιος θα τους πληρωσει
δλδ τι περιμενες ο πρωθυπουργος να τα πληρωνει απτην τσεπη του
σεμναααααα.. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Είδα τον Ανδρέα Παπανδρέου να καλεί την Μιμί να κατέβει από το αεροπλάνο και τον (τους) λογαριασμό(ούς) να τον (τους) πληρώνω εγώ.
εσυ και εγω ρε φιλε ποιος θα τους πληρωσει
δλδ τι περιμενες ο πρωθυπουργος να τα πληρωνει απτην τσεπη του
σεμναααααα..Ελπίζω να είναι ειρωνικό το ποστ σου...
-
οχι δεν ειναι ειρωνικο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οχι δεν ειναι ειρωνικο. -
όλοι οι βαρυπενθούντες χριστιανοί ήταν έξω για καφεδάκι σήμερα
που να κάθεσαι να κλαις στο σπίτι με τέτοια λιακάδα
Περί εκκλησίας