-
Ίσως είναι και η εξαίρεση από το τσουβάλιασμα, απλά δεν βλέπεις ότι υπάρχουν και αυτές.
-
Το να εχεις ως ρεπλικα κατι μοναδικο οπως η Αφροδιτη της Μηλου σαφως και στεκει.Το να εχεις ως ρεπλικα ενα Rolex παρολο που μπορεις να αγορασεις το κανονικο αλλα δεν θες επειδη φοβασε μην παθει τιποτα επισης αποδεκτο.
Το να παρεις ομως κατι ως ρεπλικα χωρις να μπορεις να αποκτησεις το κανονικο ειναι γυφτια οπως λεει και ο Χρηστος. -
To να έχεις ως ρέλπλικα ένα χοτρόντ του '30 ή ένα Κόμπρα του '60 πιστό αντίγραφο, με όλα τα καλούδια από καινούργιας τεχνολογίας λάστιχα, αμορτισέρ, μπάκετ, συστήματα ασφάλειας τι είναι?
-
Αρχαιολαγνία...
Αυτός που ρώτησε όμως εννοούσε κάτι εντελώς διαφορετικό και το ξέρουμε όλοι μας...
-
Dstou μην προσπαθείς να δικαιολογίσεις τη νοοτροπία του ''αγοράζω ρέπλικα''...Και εσύ το ξέρεις μέσα σου ότι είναι θέμα ματαιοδοξίας και άλλων στοιχείων συμπεριφοράς όπως ''τους την έφερα'' ή ''έκλεψα το σύστημα''...ξέρεις μικρές μαλακ%@# που μας κάνουν να νομίζουμε ότι η κουτοπονηριά μας ειναι και μαγκία...άλλωστε υπάρχει και ανάλογο σλόγκαν διαφήμισης
Επίσης η γυφτιά δεν είναι απαραίτητα θέμα πορτοφολιού ή οικονομικού προβλήματος...ξέρω πολλούς λεφτάδες και ''λεφτάδες'' που κάνουν απίστευτες γυφτιές και μικρότητες στις καταναλωτικές τους συνήθειες...
Βέβαια σέβομαι απόλυτα την επιθυμία σου να αγοράζεις ψεύτικα προιόντα...Απλά να θυμάσαι ότι όλα εξαρτώνται από το ''πρωτάθλημα'' στο οποίο παίζεις μπάλλα
-
Σε ρέπλικα Κόμπρα με V8 και 300 άλογα λέω ναί
Σε ρέπλικα 356 Speedster με τα 60 ή 90 άλογα λέω ναι
Σε ρέπλικα 250 GTO βασισμένη στην 250GT/E λέω ναι
Σε ρέπλικα Λάμπο ή Φεράρι πάνω σε MR2 λέω ΟΧΙ -
-
Dstou μην προσπαθείς να δικαιολογίσεις τη νοοτροπία του ''αγοράζω ρέπλικα''...Και εσύ το ξέρεις μέσα σου ότι είναι θέμα ματαιοδοξίας και άλλων στοιχείων συμπεριφοράς όπως ''τους την έφερα'' ή ''έκλεψα το σύστημα''...ξέρεις μικρές μαλακ%@# που μας κάνουν να νομίζουμε ότι η κουτοπονηριά μας ειναι και μαγκία...άλλωστε υπάρχει και ανάλογο σλόγκαν διαφήμισης
Όπως προείπα υπάρχουν ρέπλικες και ρέπλικες, μην τα τσουβαλιάζουμε όλα σε ένα σακκί, και σε αυτό απάντησα.
Υπάρχει η Κόμπρα με λισάνς από τον Κάρολ Σέλμπυ, υπάρχει η Αφροδίτη της Μήλου από το πωλητήριο του Λούβρου, υπάρχουν τα χαρακτικά του Νταλί υπογεγραμμένα από το ομώνυμο ίδρυμά του που συνέστησε ο ίδιος όταν ήταν ήδη εν ζωή, υπάρχουν και ρολόγια-πιστά αντίγραφα παλιών ρολογιών που είτε υπάρχουν σε μουσεία ή έχουν πάρει τα δικαιώματα κάποιοι νεώτεροι και τα αναβιώνουν ως σχέδιο και μόνο αλλά με άλλο σύγχρονο και απλό μηχανισμό, κοκ. Τέλος, υπάρχει και το π.χ. Φίατ Νέκαρ που έγινε Πεζώ 206 εν τη αγνοία της Πεζώ. Το τελευταίο είναι αθέμιτο.Έτερο κότερο τώρα.
Υπάρχει και ο τύπος που παίρνει το πρώην Νέκαρ και νυν 206 και κυκλοφορεί έξω από το κλαμπ για να κάνει ντόρο στα γκομανάκια, στα οποία ενδεχομένως λέει διάφορα για τις ανύπαρκτες επιχειρήσεις του που του εξασφάλισαν το Πεζώ (η γνωστή διαφήμιση με τους Ινδούς). Αυτό είναι διπλή απόπειρα εξαπάτησης. Μία για τον εαυτό του, και άλλη μία για το υποψήφιο θύμα του. Δεν δικαιολογώ λοιπόν κανένα που 'την έφερε στο σύστημα'. Ο τρόπος που χρησιμοποιείς/παρουσιάζεις την ρέπλικα, επίσης παίζει το ρόλο του.Βέβαια σέβομαι απόλυτα την επιθυμία σου να αγοράζεις ψεύτικα προιόντα...Απλά να θυμάσαι ότι όλα εξαρτώνται από το ''πρωτάθλημα'' στο οποίο παίζεις μπάλλα
Αγόρασα ένα πρακτικότατο ρολόι - ρέπλικα (μπαταρίας) και ενώ είχα την δυνατότητα να πάρω το αυθεντικό, ανακοινώνοντας από πριν δημόσια σε όλους ότι είναι αντίγραφο. Από εκεί κατάλαβες ότι επιθυμώ (προφανώς συλλήβδην) να αγοράζω ψεύτικα προιόντα και το 'πρωτάθλημα' που παίζω μπάλλα (υποθέτω λόου μπάτζετ, ή κάνω λάθος) ? Μπράβο γενικεύσεις. Το να συμβαίνει κάτι άλλο, το σκέφτηκες?
-
Δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να πάρεις μαιμού ρολόι,όσα κι αν στοιχίζει αυτό, όταν μπορείς με τα ίδια λεφτά να πάρεις ένα άλλο γνήσιο. Πχ μία ρεπλικα ρολεξ μπορεί να έχει 50 μπορεί και 500. Δεν βρίσκω το λόγο να πάρει κανείς ρεπλικα όταν μπορεί πχ να πάρει ωραιότατο Swatch και Seiko kinetic με τα αντίστοιχα λεφτά. Δόξα τον θεό από μπαταρίας να φάνε και οι κότες σε όλα τα στυλ,μεγέθη και υλικά...
send from a galaxy far far away
-
Συμφωνώ με το zx , καλύτερα να παίρνεις αυτό που μπορείς.
Καλύτερα ένα ταπεινότερο ρόλοι , αλλά αυθεντικό , παρά ρεπλίκα
Ούτε εγώ μπορούσα να έχω ρόλεξ , πήγα σε πιο ταπεινή μάρκα και μοντέλο , ούτε λάμπο μπορούσα να έχω , αρα έχω premium golfSent from my LG-P500
-
Εγώ τουλάχιστον το αγόρασα γιατί μου άρεσε και ταίριαζε με τη δουλειά που ήθελα (στην περίπτωσή μου δεν ήταν κατάλληλο το ορίτζιναλ). Ούτε πήγα ψάχνοντας να το βρω για να το αγοράσω, έτυχε. Ούτε καν το ήξερα σαν μοντέλο, ούτε και με ενδιαφέρει καθότι μηχανικό. Από Σέικο και τα τοιαύτα ξεκίνησα σε δύο μαγαζιά, αλλά δεν έβρισκα κάτι που να με βολεύει για κάθε μέρα χρήση έξω (όχι ότι δεν υπάρχουν), και μετά το γύρισα στο ίντερνετ για να δω και άλλα μοντέλα με την ησυχία μου. Εκεί σκόνταψα πάνω σε αυτό που πήρα. Οκ, μέα κούλπα, ενίσχυσα με τη στάση μου το παρακύκλωμα.Δεν θα το ξανακάνω.
Με τα αυτοκίνητα ρέπλικες, το θέμα πολλές φορές είναι οικονομικό. Δεν μπορείς να πάρεις το Λάμπο άμα διαθέτεις μόνο 50.000 ευρά, ή δεν μπορείς να αγοράσεις κάποιο κατηργημένο μοντέλο (π.χ. Ντίνο, GT40, χοτρόντς, Μάσταγκ 1). Ή και να το πάρεις μπορεί να μην γίνεται να το κυκλοφορήσεις.
Το να πάρεις ένα έτοιμο κιτ και να το φτιάξεις εσύ ξεκινώντας από ένα ταπεινό μοντέλο, είναι ρέπλικα μεν, άλλου τύπου δε.
Το να ρίχνεις νερό στο κρασί σου αρκούμενος σε μία μόνη διάσταση της ρέπλικας, συνήθως αυτής του στυλ και μόνο, είναι και αυτό μια στάση σεβαστή.
Το να μην θέλεις κάτι ούτε ζωγραφιστό γιατί είναι αντίγραφο, είναι επίσης σεβαστό, και παράλληλα σε αυτή την περίπτωση συμβιβάζεσαι και με την ιδέα ότι μερικές φορές δεν θα αποκτήσεις ποτέ το ορίτζιναλ γιατί αυτός που το έχει δεν το πουλάει.
Το μετά της ρέπλικας, επίσης διαφέρει. Το να ψεύδεσαι στον κύκλο σου για να κερδίσεις πόντους μέσω του αντιγράφου που απόκτησες για μερικά ευρά, είναι σοβαρό. -
-
-
Να μαζέψουμε υπογραφές να τις στείλουμε στον πιχ να βγάλει μια gallardo 1,4 tsi να πλυμμηρίσουν οι δρόμοι και εν μέσω κρίσης
-
-
-
Και επειδή σαν κλασικοί Ιταλοί δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά, το γράψανε με ένα 'o' αντί για δύο! Πολύ καλό!!!
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=jKDSDJpa ... detailpage
-
Lamborghini Forum