-
Eίδα τώρα το Πάσχα, το 'Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο' του Παζολίνι.
Είναι το αντίστοιχο των εξπρεσσιονιστικών έργων στη ζωγραφική, ως προς το θέμα της αυτοαναφορικότητας.
Δεν είναι μια ταινία δηλαδή, η οποία επιδιώκει τη μίμηση της πραγματικότητας, ένα κοινό στοιχείο δηλαδή με τους εξπρεσιονιστικούς πίνακες, οι οποίοι ακριβώς προσδιορίστηκαν από το γεγονός ότι ήταν τέχνη, η οποία οριζόταν ως κάτι εντελώς ανεξάρτητο από τη φυσική πραγματικότητα.
Ο Παζολίνι λοιπόν κάνει τέχνη. Χωρίς ρεαλισμό, χωρίς μίμηση, χωρίς καμία έγνοια για την πραγματικότητα.Η ταινία ξεκινά από την αρχή της αφήγησης του ευαγγελίου.
Οι διάλογοι είναι οι διάλογοι του ευαγγελίου. Δεν έχει προστεθεί τίποτα.
Οι ηθοποιοί είναι όλοι ερασιτέχνες (Παναγία η μάνα του Παζολίνι), αμακιγιάριστοι.
Εκ πρώτης όψεως φαίνονται σαν να απαγγέλουν. Αλλά αυτή είναι μια επιφανειακή προσέγγιση.Μ'άρεσε η ταινία για αυτό που είναι.
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Αγόρασα απο τα Metropolis την ταινία του Ζέρβου 'Ο Δράκουλας των Εξαρχείων' με τους Τζούμα - Πανούση - Καφετζόπουλο - Βαβούρα κ.α..
Απίστευτη ταινία με αρκετά τραγούδια του Πανούση. Είχε εξαντληθεί και την 4η φορά που πήγα την βρήκα
τα λέγαμε πιο παλιά με τον 'ethnikaras' αυτήν την ταινία.
Με φωναξε κανεις?
Θυμαμαι τοτε ειχε και καποιος ενα site με παρα πολλα videakia kai photo απο αυτη την ταινια, αραγε να υπαρχει τωρα;
Επισης ειναι μια ταινια που εχει εμμεση σχεση με το φορουμ μας, ο Τζουμας που παιζει ειχε εκπομπη στον Εν Λευκώ, σωστα;Εδώ είσαι : http://www.edu.uoc.gr/~math2172/panousi ... racula.htm
-
Το Proof με Paltrow,Hopkins.Αρκετα καλο...
-
Μήπως ξέρει κανένας πότε έρχεται ο Κωδικας Ντα Βίντσι?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μήπως ξέρει κανένας πότε έρχεται ο Κωδικας Ντα Βίντσι?To δεύτερο 15θήμερο του Μάη. Το πιο πιθανό γύρω στις 18-20 του μήνα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
To δεύτερο 15θήμερο του Μάη. Το πιο πιθανό γύρω στις 18-20 του μήνα.
Thanx!
-
17 Μαϊου πρεμιέρα!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
To δεύτερο 15θήμερο του Μάη. Το πιο πιθανό γύρω στις 18-20 του μήνα.
Thanx!
no problem
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
17 Μαϊου πρεμιέρα!πω πω πω μεσιε Κουκ μας, μέσα σ'όλα είσαστε!
-
Φυσικά εννοείτε ότι θα πάω να το δω στην Gold αίθουσα… χαλάλι τα 20 ευρώ.
Εκεί με την ησυχία μου, την ηρεμία μου και το ουισκάκι μου…
-
μολις εδειξε διαφημιση, 18 Μαιου στα Στερ....
-
Η Αθήνα μια χαρά , παγκόσμια πρεμιέρα !!!!!
Στην Μυτιλήνη , το καλοκαίρι..... τσε βάλε !!!!!!
Εδώ το V for Vendeta , ήρθε αυτή την εβδομάδα ... Δυστυχώς , είμαι Αθήνα και .... καλό DVD !!!!! -
Το Hostel το έχει δει κανένας?
-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Το Hostel το έχει δει κανένας?Το είδαν κάποιοι φίλοι μου. Εκείνο το emoticon που ξερνάει που είναι? Μιλάμε για πολύ αίμα
http://www.villagecinemas.gr/index.asp? ... _id=001310
-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Το Hostel το έχει δει κανένας?Aν κοιτάξεις κανα δυο σελίδες πιο πίσω θα δεις μερικά σχόλια...Δεν είναι κλασσική ταινία ταραντίνο...Έχει πολύ αίμα με ωμές σκηνές αν και στο πρώτο μισάωρο τίποτα δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο..Γενικά σαν ταινία μου άρεσε,θύμιζε κάτι από House of Wax (πολύ καλή ταινία..) και λιγότερο κάτι από Saw..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Aν κοιτάξεις κανα δυο σελίδες πιο πίσω θα δεις μερικά σχόλια...Δεν είναι κλασσική ταινία ταραντίνο...Έχει πολύ αίμα με ωμές σκηνές αν και στο πρώτο μισάωρο τίποτα δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο..Γενικά σαν ταινία μου άρεσε,θύμιζε κάτι από House of Wax (πολύ καλή ταινία..) και λιγότερο κάτι από Saw..
House of Wax? Αυτό με το φανταστικό υποκριτικό ταλέντο Πάρις Χίλτον
Τέσπα θα του δώσω μιά ευκαιρία σε DVD -
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Aν κοιτάξεις κανα δυο σελίδες πιο πίσω θα δεις μερικά σχόλια...Δεν είναι κλασσική ταινία ταραντίνο...Έχει πολύ αίμα με ωμές σκηνές αν και στο πρώτο μισάωρο τίποτα δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο..Γενικά σαν ταινία μου άρεσε,θύμιζε κάτι από House of Wax (πολύ καλή ταινία..) και λιγότερο κάτι από Saw..
House of Wax? Αυτό με το φανταστικό υποκριτικό ταλέντο Πάρις Χίλτον
Τέσπα θα του δώσω μιά ευκαιρία σε DVDΑυτό ακριβώς!!!! Δεν ξέρω αν είναι φανταστικό υποκριτικό ταλέντο,σαν εικόνα πάντως στο δάσος μέσα σε μια σκηνή,αγκαλιά με έναν μελαμψό άντρα πάντως λέει...!! Γενικά αξίζει σε DVD...
-
Είδα στο IMDB ότι εκτός τις Πάρις πρωταγωνιστεί και η ξανθούλα απο το 24
Οπότε μιλάμε για πραγματικό must
Και ποιός χ&στήκε για το Όσκαρ τώρα... -
Είδα το Irreversible (Μη Αναστρέψιμος), μου άρεσε που άρχιζε απο το τέλος και πήγαινε προς την αρχή. Κατα τ'αλλά το σενάριο δεν είναι κατι σπουδαίο, οι γκομένα ενός βιάζεται και ξυλοκοπιέται (πέφτει σε κόμα) σε μια υπόγεια διάβαση του Παρισιού και αυτός θα πάρει εκδικηση. Οι σκηνές βίας όμως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ρεαλιστικές, αν σκεφτειτε ότι δίχνει τον βιασμό να κρατάει 10 ολόκληρα λεπτά τότε καταλαβαίνετε... Παίζει η Monica Belucci και ο Vincent Casel, παίζουν παρα πολύ καλά ειδικά η Monica Belucci και πιο συγκεκριμένα την ώρα του βιασμού...το τι μίσος με έπιασε εκείνη την στιγμή...
Πριν κανα δυό μήνες είδα και το La Malla Educacion (Κακή Εκπαίδευση) αν και το έργο δεν μ'αρεσε η σκηνοθεσία ήταν απίστευτη, ο Αλμαδοβαρ άφισε ρέστα. Ελάχιστοι αν όχι δυο τρείς μπορούν να σκηνοθετήσουν τόσο τέλεια...Θα έλεγε κάνεις ότι το έργο είναι περισσότερο επιδειξη των skills που κατέχει ο Αλμαδοβάρ...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πριν κανα δυό μήνες είδα και το La Malla Educacion (Κακή Εκπαίδευση) αν και το έργο δεν μ'αρεσε η σκηνοθεσία ήταν απίστευτη, ο Αλμαδοβαρ άφισε ρέστα. Ελάχιστοι αν όχι δυο τρείς μπορούν να σκηνοθετήσουν τόσο τέλεια...Θα έλεγε κάνεις ότι το έργο είναι περισσότερο επιδειξη των skills που κατέχει ο Αλμαδοβάρ...
Εγώ, παρόλο που ενθουσιάστηκα με το 'Μίλα της', δεν άντεξα την Κακή Εκπαίδευση...Την παράτησα στην μέση και δεν ξαναδοκίμασα να την δω!
Μου φάνηκε αδικαιολόγητα μπερδεμένη. Ίσως να φταίει το ότι δεν την είδα μέχρι το τέλος...
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]