-
Δεν είπε κανείς ότι οι λιγνήτες είναι ακριβότεροι... απλά μετά πληρώνεις πρόστιμα σε ρύπους. (με τις τιμές του αερίου μάλλον συμφέρει βέβαια).
-
Οι λινγίτες ήταν ακριβότεροι. Τώρα με τις τιμές που έχει το ΦΑ μπορεί να είναι και φτηνότεροι. Προφανώς βέβαια αν αρχισουν όλοι να καίνε λιγνίτη τα δικαιώματα ρύπων θα γίνουν ακόμη ακριβότερα οπότε η καθημερινή σύγκριση λιγνίτης+δικαιώματα vs ΦΑ θα εξαρτάται από την συγκυρία.
Αν κρατήσει για πολύ η ανακατωσούρα (προσωπικά δεν βλέπω εύκολη αποκλιμάκωση) θα πρέπει να πάρει συνολικά μέτρα η ΕΕ, ακόμη και με πιθανή απομάκρυνση από τις ρήτρες ρύπων για ένα διάστημα γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η εξίσωση με τίποτα. -
Μόνο που αν έχει γίνει ήδη μετατροπή όλων των μονάδων σε φυσικό αέριο, ζήτω που τον ήπιαμε...
-
@piliourits said in Περί ΔΕΗ:
Μόνο που αν έχει γίνει ήδη μετατροπή όλων των μονάδων σε φυσικό αέριο, ζήτω που τον ήπιαμε...
Γιατί, υπήρχε ποτέ σχέδιο να έχουν κλείσει "ήδη" (2022) όλες οι λιγνιτικές;
-
Οι λιγνίτες έδιναν φθηνό ρεύμα. Όταν μπήκαν και τα δικαιώματα ρύπων τότε το ρεύμα από φυσικό αέριο βγήκε λίγο φθηνότερα. Όταν ανέβηκε η τιμή του αερίου, το λιγνιτικό ρεύμα ξαναβγήκε φθηνότερο.
Και το μεγάλο πλεονέκτημα των λιγνιτικών είναι ότι τα λεφτά μένουν σε μεγάλο βαθμό εδώ, γιατί δουλεύουν εργάτες, μεταφορείς, προσωπικό παραγωγής, ενώ στο αέριο τα στέλνουν στους ξένοι. -
Οι λιγνίτες έδιναν φθηνό ρεύμα. Όταν μπήκαν και τα δικαιώματα ρύπων τότε το ρεύμα από φυσικό αέριο βγήκε λίγο φθηνότερα. Όταν ανέβηκε η τιμή του αερίου, το λιγνιτικό ρεύμα ξαναβγήκε φθηνότερο.
Και το μεγάλο πλεονέκτημα των λιγνιτικών είναι ότι τα λεφτά μένουν σε μεγάλο βαθμό εδώ, γιατί δουλεύουν εργάτες, μεταφορείς, προσωπικό παραγωγής, ενώ στο αέριο τα στέλνουν στους ξένοι.Ναι αλλά είναι εντελώς συγκυριακό το θέμα. Είχα δει ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας προέβλεπε δικαιώματα το πολύ 40 ευρώ/τόνο (κάπου προς τις αρχες του 10 όταν είχαμε 5 ευρώ/τόνο ξερωγώ...). Τώρα έχει 100 ευρώ/τονο. Αν αρχίσουν όλοι (γερμανοί κλπ) να καίνε λιγνίτη και πάνε τα δικαιώματα π.χ. στα 500 ευρώ/τόνο να δούμε τι θα λέμε. Πρέπει να διακοπεί για κάποιο χρόνο αυτή η ιστορία των δικαιωμάτων, αλλιώς είναι θέμα χρονου να ανέβει και ο λιγνίτης στα ύψη.
-
Επειδή κοντεύω να το χάσω λίγο με τα της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ κλπ, ανεβάζω φωτό απο το τελευταίο λογαριασμό, αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει και με κατευθύνει στο τι μπορώ να κάνω.
Ο λογ. ειναι για τη περίοδο 21/02/2022 - 18/04/2022 και δείχνει κατανάλωση 766kWh. Το θέμα ειναι οτι εμείς λείπουμε απο το διαμέρισμα απο τις 25/12/2021 και το έχουμε με κλειστό γενικό……….
Τί δε καταλαβαίνω σωστά, τί μπορεί να έχει συμβέι; Ενδεικτικά προηγούμενη “έναντι” 2μηνη κατανάλωση (με εμάς στο διαμέρισμα) ήταν 1133kWh….Κάπου άκουσα, δε ξέρω αν ισχύει οτι η ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ στην ουσία δε παει σε κάθε σπίτι/μετρητή κάθε διμηνο κάθε φορά ,αλλά βγάζουν ενα λογαριασμό “περίπου” βάση προηγούμενων μετρήσεων; Σημειωτέον, στο διαμέρισμα αρχίσαμε να μένουμε απο 6/2021.
Για ρευματοκλοπή, τι να πω. Μέχρι 5/2021 πριν μπουμε μετά την ανακαίνιση στο διαμέρισμα, ο λογαριασμός ήταν κάπου στα 35ε αν θυμάμαι καλα. Να ξεκίνησε με το που μπήκαμε; Δε το νομίζω...
Επειδή σκοπεύουμε να γυρίσουμε τέλη του χρόνου, τι μπορώ να κάνω από το εξωτερικό που είμαι ωστε να μην μας έρθει καμια κεραμίδα πάλι;
Αν χρειαστεί, Ηλ. Μηχ. ή ηλεκτρολόγοι μπορουν να κανουν ελεγχο απο ρολοϊ μέχρι το διαμέρισμα αν ο εργολάβος/ηλεκτρολόγος έχουν κάνει κάπου λάθος;Κάποια ιδέα;
Ευχαριστώ!
-
Ο λογαριασμός είναι έναντι. Φαίνεται αριστερά ότι δεν έχει γίνει μέτρηση. Αν όντως δεν έχεις κάψει τίποτα, θα φανεί στον εκκαθαριστικό. Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ να στέλνεις εσύ την μέτρηση, αλλά αυτό θα γίνει από τον επόμενο λογαριασμό.
Καλού-κακού στείλε και κάποιον από τη γειτονιά να χαζεύει το ρολόι μήπως γυρίζει και να βγάζει φωτογραφίες την μέτρηση (να φαίνεται όμως και ο αριθμός του ρολογιού). -
Συνήθως οι λογαριασμοί είναι για τετράμηνο απλά ενδιάμεσα ανα μήνα ή δίμηνο υπάρχει η δυνατότητα του "μέτρα μόνος σου" αν δεν μετρήσεις τότε στον ενδιάμεσο που θεωρείται έναντι βάζουν μια χρέωση ανάλογα με τις προηγούμενες καταναλώσεις. Ίσως τώρα που μέτρησαν σωστά να βρήκαν διαφορά με την προηγούμενη μέτρηση ή να βρήκαν την πόρτα κλειστή και να έβαλαν στην τύχη κιλοβατορες.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την ΔΕΗ
Edit : σωστά λέει ο φίλος πιο πάνω, ο λογαριασμός είναι έναντι. Οπότε αφού δεν μέτρησες εσύ έβαλαν αυτοί μια τυχαία κατανάλωση και θα διορθωθεί με την εκκαθάριση. -
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Αν κατάλαβα εννοείτε εκει που λέει "Εναντι Κατανάλωσης" που δεν έχει νούμερο (δε το έχω σβήσει, όντως δεν έχει νούμερο)
Επειδή τα ρολόγια ειναι σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, λογικά θα είχαν πρόσβαση να δουν τη μέτρηση.
Ότι να'ναι δηλαδή οι μετρήσεις. Ακριβείς έχουν μόνο όσοι έχουν τα νεα ρολόγια (που νομίζω ειναι συνδεδεμένα και μπορείς να δεις real time τις καταναλώσει;) αλλιώς πάμε "να δουμε μια μετρηση, να περασω σε 3 μηνες, και να δω διαφορά και μετά και .. και..."
Τις μετρήσεις δηλαδή τις κανει ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι η ΔΕΗ, αν ειναι να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ; -
Θα πάρεις τηλέφωνο στην τοπική ΔΕΗ και θα σε συνδέσουν με το τμήμα των μετρητών. Συνήθως το Έναντι βγαίνει με βάση τις προηγούμενες καταναλώσεις και ίσως και τις αντίστοιχες περσινές. Οι μετρητές περνάνε μόνο μια φορά το τετράμηνο, αν έχεις κάποιο δικό σου να σου βγάζει φωτογραφία το ρολόι και να περνάς εσύ την μέτρηση στο έναντι μόνος σου καλός. Online τα ρολόγια? Αχαχααχ δεν νομίζω. Θα ήθελαν κάποτε αλλά θα χάσουν πολλά ρεμάλια την δουλειά τους...
-
Σκέφτομαι γραπτώς...
(1) Εγώ γιατί δεν έχω ρήτρα αναπροσαρμογής;;;;
(2) Ακούω, διαβάζω για τρελές αυξήσεις. Εγώ γιατί έχω μείωση στο ρεύμα;;Χθες μου ήρθε ο εκκαθαριστικός 4μηνου και ήταν μειωμένος 20euro. 100euro... Με όλα αυτά που ακούω, διαβάζω, βλέπω περίμενα να είναι πάνω από 300euro....
-
Σας προσέχουν τους δεξιούς και βαράνε στ αυτιά στους "κομμουνισταί"
- Μήπως είχες σταθερό τιμολόγιο
- Μήπως είναι έναντι
-
Στον ΕΝΦΙΑ πάντως με έσκισαν πατόκορφα...χα!χα!...
Δεν είναι έναντι. Εκκαθαριστικός είναι.
Έναντι πληρώνω κάθε μήνα από 60 μέχρι 70euro το πολύ. -
Εγώ είχα έναντι τους τελευταίους λογαριασμούς και από χθες ενεργοποίησα το e-bill.Να τολμήσω να περάσω τις μετρήσεις ή καλύτερα όχι?
-
-
Εγώ είχα έναντι τους τελευταίους λογαριασμούς και από χθες ενεργοποίησα το e-bill.Να τολμήσω να περάσω τις μετρήσεις ή καλύτερα όχι?
Εννοείται να μετράς , αντί να δίνεις ένα έναντι πχ 50ε και να σου έρθει ο εκκαθαριστικός 500ς καλύτερα δεν είναι να δώσεις αυτά τα λεφτά σχεδόν ισόποσα ?
-
Οι κακές, ακροαριστερες, γλώσσες λένε πως τα 990τοσα εκατομμύρια "υπερκερδών" που θα φορολογονταν δριμύως, τελικά είναι κάπου 39.9 εκατομμύρια, και υπάρχει περίπτωση να προκύψουν πωλητές/παραγωγοί ρεύματος που θα χρειαστούν κρατική στήριξη.
Πως η ΔΕΗ έχει 3 Λαμποργκίνι στα εταιρικά της έξοδα...
Για τα χρωστούμενα των πωλητών ρεύματος σε Δήμους και Υπηρεσίες, δεν γίνεται λόγος. -
Στον ΕΝΦΙΑ πάντως με έσκισαν πατόκορφα...χα!χα!...
Δεν είναι έναντι. Εκκαθαριστικός είναι.
Έναντι πληρώνω κάθε μήνα από 60 μέχρι 70euro το πολύ.Αν αναφέρεσαι σε μηνιάτικο λογαριασμό, ζεις μόνος νομίζω, σου βγαίνει με την εκκαθάριση κοντά στα 100€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ που δεν είναι καθόλου λίγα.
Πέρυσι γύρω στα 130-160€ ερχόταν δίμηνος λογαριασμός σε μια οικογένεια. -
Περί ΔΕΗ