-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Χαίρω πολύ ρε παλικάριαΤο θέμα είναι να μην απαιτεί παπαριές πάνω στον πίνακα και να έχεις και αλλες δυνατότητες χωρίς πολλά πολλά.
E soz κι όλας δηλαδής αλλά εσύ θες με το ζόρι να πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας για να έχεις εσύ την παπαριά σου από ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Πάλι το ΚΡΑΤΟΣ πρέπει να φροντίσει;Να το βάνεις μόνος σου φιλαράκι. Κι αν δεν σ'αρές, υπάρχει πάντα και θερμόμετρο θερμιδομετρητής να βάλεις στο γκώλο των χαμστερακίων που χρησιμοποιείς για την παραγωγή ρεύματος.
Ιδιωτική πρωτοβουλία λέμε, και να έχουμε επιλογή να βάνουμε ό,τι γουστάρουμε και όχι το κοκκινοφασιστικοεμπαναστικόμετοζόρι της ΔΕΗ.
-
Γελασαμανεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
να σε βάλουμε και στο χωρατά για simpletons
-
Ελα μου ντε με τους αστιατορες στο κανω εγω ξμαρρ, ενα χιλιαρικακι.
απλικεσιο, smart meter και plc να χειριζεσαι τους δονητες σου εκ του μακροθεν. -
Εσύ ρε τραχανόβλαχε δεν μπορείς να κάνει Ctrl-Alt-Delete μόνος σου μου θές και χιλιάρικο.
-
:eek::eek::eek:
-
Για αυτο εχω εσενα μωρο μου ατελειωτο, σε unbalanced καταστασεις
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εσύ ρε τραχανόβλαχε δεν μπορείς να κάνει Ctrl-Alt-Delete μόνος σου μου θές και χιλιάρικο.ναι αλλά κάτι τέτοιους θες να θρέφουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ζητώντας με το ζόρι να μας βάνει η ΔΕΗ το ζμαρτ μόνιτορ με το απλικέσο.
Στα σοβαρά πάντως, το να βάλεις ένα dongle σε ένα γαμωκαλώδιο δεν μου φαίνεται και πολύ τραγικό.
Το να μάθεις τι μίζες και υπερκοστολόγηση θα πέσει για να είναι απλικέσιο integrated στο μετρητή της ΔΕΗ, νομίζω το καταλαβαίνεις [μπορώ να σου πω από τώρα ποιος θα το κάνει αν είναι να γίνει δλδ ]Από την άλλη βέβαια, ίσως να μην είναι και πολύ δύσκολο να το χακέψεις για να διαβάζεις τα δεδομένα του
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από την άλλη βέβαια, ίσως να μην είναι και πολύ δύσκολο να το χακέψεις για να διαβάζεις τα δεδομένα τουΕδώ είναι η ουσία. Τα δεδομένα μου είναι έτοιμα και τα έχεις. Θέλω πρόσβαση. Ούτε είναι ζόρι να εγκαταστήσει κάποιος το παπαράκι ούτε κάτι αλλο.
Γενικά παρατηρώ οτι είναι ψιλοδυσκοίλιοι στο να δίνουν πρόσβαση σε δεδομένα. Πχ. οι κόπανοι του αστεροσκοπείου Αθηνών δεν έχουν API για τους μετεωρολογικούς σταθμούς ούτε τους βάζουν σε κάποια υπηρεσία που να έχει ήδη API.
-
Φσσσσσς
Τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ... φεύγουν και και έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους, ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015 καλώς εχόντων των πραγμάτων. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, για τις προγραμματισμένες διακοπές, βλάβες καθώς και τυχόν παραβιάσεις μετρητή, ενώ μέσω του Διαδικτύου θα έχει πρόσβαση σε ιστορικά στοιχεία της κατανάλωσής του για διάστημα 24 μηνών πριν. Πρόσβαση στα παραπάνω στοιχεία θα έχει και μέσω μικρής οθόνης που θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού του και θα είναι συνδεδεμένη με τον μετρητή.
Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές θα τοποθετηθούν ως εξής: 60.000 μετρητές στο Νομό Ξάνθης, 80.000 στο Νομό Λέσβου, 20.000 στο Νομό Λευκάδας, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Προαιρετικά θα εγκατασταθούν, επίσης, 17.000 στη Σαντορίνη, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μήλο.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει τον «πιλότο» πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η μελέτη για την πλήρη αντικατάσταση στη συνέχεια των 7 εκατ. μετρητών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, κόστους άνω των 1 δισ. ευρώ. Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
-
Και είμαι σίγουρος πως κάποιος έχει ήδη δώσει τις προδιαγραφές και έχει έτοιμη την λύση, για να μην προλάβει και κάνας άλλος να διεκδικήσει την δουλειά...
-
Και ποιός θα επωμισθεί το κόστος των νέων μετρητών;
-
Μαντεψε
Εκτος αν τους κανει δωρο στη ΔΕΗ αυτος που τους παραγει -κατασκευαζει.... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΦσσσσσςΤα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ... φεύγουν και και έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους, ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015 καλώς εχόντων των πραγμάτων. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, για τις προγραμματισμένες διακοπές, βλάβες καθώς και τυχόν παραβιάσεις μετρητή, ενώ μέσω του Διαδικτύου θα έχει πρόσβαση σε ιστορικά στοιχεία της κατανάλωσής του για διάστημα 24 μηνών πριν. Πρόσβαση στα παραπάνω στοιχεία θα έχει και μέσω μικρής οθόνης που θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού του και θα είναι συνδεδεμένη με τον μετρητή.
Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές θα τοποθετηθούν ως εξής: 60.000 μετρητές στο Νομό Ξάνθης, 80.000 στο Νομό Λέσβου, 20.000 στο Νομό Λευκάδας, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Προαιρετικά θα εγκατασταθούν, επίσης, 17.000 στη Σαντορίνη, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μήλο.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει τον «πιλότο» πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η μελέτη για την πλήρη αντικατάσταση στη συνέχεια των 7 εκατ. μετρητών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, κόστους άνω των 1 δισ. ευρώ. Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Εχμ..., νομίζω ξεκίνησε η αντικατάσταση
-
Και ποιο το οφελος απο το...ξοδεμα ενος δις για την αντικατασταση? μιζενς 'παιζει'?
-
Δεν ξέρω αν παίζει μίζα (γιατί όχι άλλωστ ) αλλά το smart metering είναι απαίτηση της απορυθμισμένης αγοράς ενέργειας και μέχρι το 2020 (αν θυμάμαι καλά) θα πρέπει να αντικατασταθούν όλα
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και ποιο το οφελος απο το...ξοδεμα ενος δις για την αντικατασταση? μιζενς 'παιζει'?θα βγουνε τα λεφτα αμεσως...η ρευματοκλοπη χτυπαει κοκκινα....
απο τσαντιρια και καλυβες...μεχρι βιλες και εργοστασια.... -
Για ανάλυσε λίγο το σκεπτικό σου
-
η ρευματοκλοπη που εχει παρει ανεξελεγκτες διαστασεις, ειδικα στις μερες μας....οχι οτι θα εξαληφθει 100% με τους εξυπνους μετρητες, αλλα θα συμβαλλει στον περιορισμο της που κοστιζει μεγαλα ποσα στην ΔΕΗ....τα οποια βεβαια μοιραζονται στους λογαριασμους των υπολοιπων....
μονο στην τοποθετηση του νεου μετρητη θα βγουνε πολλα στη φορα....με τις δυνατοτητες της αμεσης παρακολουθησης της καταναλωσης που διαθετουν θα γινεται ευκολος ο εντοπισμος καθε πιθανης παρανομης επεμβασης στην παροχη .... -
Δηλαδη μεχρι τωρα ο επιτοπιος ελεγκτης δεν μπορουσε να ελεγχει για τυχον παρασπονδιες?
Ήνομιζετε πως στα τσαντιρια θα πανε να βαλουν μετρητες. -
Δεν ειναι ετσι οπως τα λες, φοβαμαι
Για να εντοπισεις ρευματοκλοπη χρειαζεσαι ενα πολυ πιο εκτεταμμενο δικτυο μετρησεων.
Προς το παρον το μονο που εχεις ειναι μετρησεις σε υποσταθμους, και τωρα θα εχεις και πιο ευκολα προσβασιμες μετρησεις στα σπιτια.
So what?
Περί ΔΕΗ