-
....Εθνικών Οδών, που στο ύψος των Τεμπών και μετά (προς Θεσ/νίκη), φρόντιζε χθες για την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δυο ρεύματα και κυρίως σε αυτό προς τη Λάρισα.Είναι γνωστό πως καθε καλοκάιρι και ειδικά τα Σ/Κ, δημιουργείται τρελό μποτιλιάρισμα λόγω της επιστροφής των Λαρισαίων (και οχι μόνο) απο τις παραλίες των νομών Λαρισας και Πιερίας με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία καθε φορά να είναι απερίγραπτη.Η παρουσία των περιπολικών ηταν συνεχής και η προσπάθεια των ανθρώπων που δούλευαν κάτω απ'τον καυτό ηλιο για ωρες, εδειξε να έχει αποτελέσματα, αφου οσοι γνωστοί μου περάσανε απο κει, δε σταματήσανε καθόλου λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενω κανείς οδηγός (γληγορος ή μη) δεν έκανε μαλα(τσ)ιούλες.....Φαίνεται πως το σύστημα με τους κώνους που μειώνει τα 2 ρεύματα σε ενα στην ευθεία μετά την Αιγάνη (πηγάινοντας προς Λάρισα), αποδίδει....Βέβαια περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες εβδομάδες που τα Σ/Κ οι παραλίες θα προσελκύσουν κι αλλο κόσμο, αν θα διατηρηθεί η καλή κυκλοφορία, αλλα μέχρι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλα....Εύγε!
-
....Εθνικών Οδών, που στο ύψος των Τεμπών και μετά (προς Θεσ/νίκη), φρόντιζε χθες για την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δυο ρεύματα και κυρίως σε αυτό προς τη Λάρισα.Είναι γνωστό πως καθε καλοκάιρι και ειδικά τα Σ/Κ, δημιουργείται τρελό μποτιλιάρισμα λόγω της επιστροφής των Λαρισαίων (και οχι μόνο) απο τις παραλίες των νομών Λαρισας και Πιερίας με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία καθε φορά να είναι απερίγραπτη.Η παρουσία των περιπολικών ηταν συνεχής και η προσπάθεια των ανθρώπων που δούλευαν κάτω απ'τον καυτό ηλιο για ωρες, εδειξε να έχει αποτελέσματα, αφου οσοι γνωστοί μου περάσανε απο κει, δε σταματήσανε καθόλου λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενω κανείς οδηγός (γληγορος ή μη) δεν έκανε μαλα(τσ)ιούλες.....Φαίνεται πως το σύστημα με τους κώνους που μειώνει τα 2 ρεύματα σε ενα στην ευθεία μετά την Αιγάνη (πηγάινοντας προς Λάρισα), αποδίδει....Βέβαια περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες εβδομάδες που τα Σ/Κ οι παραλίες θα προσελκύσουν κι αλλο κόσμο, αν θα διατηρηθεί η καλή κυκλοφορία, αλλα μέχρι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλα....Εύγε!
-
-
Απο κοριν8ο παντως μεχρι Α8ηνα το μποτιλιαρισμα ηταν τρελλο. ΚΑναμε 30 λεπτα απο ναυπλιο για κορινθο με 140 κλμ max και απο εκει και περα 2 ωρες μεχρι την εισοδο της αττικης οδου..... περιπολικα ειδαμε μονο 2 στον δρομο......
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
περιπολικα ειδαμε μονο 2 στον δρομο......Ναι αλλά οι πεταμένες κορίνες στο δρόμο ήταν αρκετές για να κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον...
Τι περιμένουν για να παραδώσουν τις #@%@%^#^σήραγγες επιτέλους;;; -
Βασικά δεν πρέπει να λέμε ΜΠΡΑΒΟ σε κανέναν...Τη δουλεία τους κάνουν, εμείς τους πληρώνουμε. Σιγά μην τους πω και ευχαριστώ για κάτι που θεωρείται δεδομένο.
ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή με την νοοτροπία αυτή. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σου συμπεριφέρονται σαν να σου κάνουν χάρη...
Ε λοιπόν εγώ εφόσον μου περνάει όταν συναντώ τέτοιες συμπεριφορές, φροντίζω για μετάθεση στα Κουφονήσια...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Ε λοιπόν εγώ εφόσον μου περνάει όταν συναντώ τέτοιες συμπεριφορές, φροντίζω για μετάθεση στα Κουφονήσια...
Εν όψει καλοκαιριού, μάλλον χάρη τους κάνεις Χάρη
-
βρε πουσ** και ελεγα ποιος με εστειλε εδω για διακοπες
σε ευχαριστω πολυ το καλοκαιρι 8α ειναι υπεροχο...
-
Μια και μόνο μια φορά στη ζωή μου έκανα το λάθος να περάσω από το συγκεκριμένο σημείο απόγευμα Κυριακής (ανάθεμα τη φωτιά σε ένα αυτοκίνητο που οδήγησε σε κλείσιμο της εθνικής πριν την Κατερίνη και με καθυστέρησε). Αποτέλεσμα να περάσω τη διασαύρωση του Πλαταμώνα μετά τις 5μιση. Μετά την πρώτη στροφή χαλαρά τα πράγματα κι εγώ στο αυτοκίνητο να χοροπηδάω από τη χαρά μου. Έξοδος από τη 2η στροφή και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου ένα κομβόι από σταματημένα αυτοκίνητα-λεωφορεία. Ήμουνα και μόνος στο αυτοκίνητο οπότε τα είδα όλα. Ένα από τα χειρότερα ταξίδια ever. Σχεδόν 2 ώρες από τη διασταύρωση του Πλαταμώνα μέχρι την έξοδο των Τεμπών, διαδρομή που κανονικά δεν είναι ούτε 15λεπτο (και πολύ βάζω). Το δε σύστημα που αναφέρει ο Spartan χρησιμοποιούνταν από τότε αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χειρότερα θα μπορούσε να ήταν τα πράγματα χωρίς αυτό! Μάλλον άχρηστο μου φάνηκε, και ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν έβλεπες να μπατσόνια να κόβουν βόλτες ατσαλάκωτοι στην κλεισμένη λωρίδα! Αφού δεν βάρεσα αναστροφή να γυρίσω Σαλόνικα πάλι καλά, αν και το σκέφτηκα πολλές φορές.
-
§
Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας είπαν ότι θα λειτουργήσουν οι σήραγγες στην κακιά σκάλα (στο ρεύμα προς Αθήνα).
EDIT: Τελικά η ανακοίνωση αναφέρει τέλος της τρεχούσης εβδομάδας (σύμφωνα με αυτό το μήνυμά μου).
§
-
χθες το βραδυ περάσαμε απο τη σηραγγα. ηταν σχεδον ετοιμη.. βεβαια ειχαν δωσει μονο μια λωριδα σε κυκλοφορια και αλλες 3 απο γύρω.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
χθες το βραδυ περάσαμε απο τη σηραγγα. ηταν σχεδον ετοιμη.. βεβαια ειχαν δωσει μονο μια λωριδα σε κυκλοφορια και αλλες 3 απο γύρω.Κι εγώ το ίδιο (όπως και την προηγούμενη εβδομάδα), αλλά πριν και μετά γίνεται το αδιαχώρητο. Οι λωρίδες αλλάζουν μέγεθος κατά βούληση, οι γραμμές σε οδηγούν 'όπου να' ναι' και οι κορίνες στο ενδιάμεσο να θυμίζουν video game της δεκαετίας του '70.
-
Να προσθέσω ότι γνωστή μου που κατέβαινε χτες το απόγευμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα έμαθα ότι έφαγε καλό μποτιλιάρισμα μετά τον Πλαταμώνα. Spartan τι ώρα πέρασαν οι δικοί σου;
-
Το σύστημα με τις κορίνες είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά δίνει μια ομαλή ροή σε ένα ρευμα. Χωρίς αυτές θα υπήρχε 'πνίξιμο' λίγο πριν την Ραψάνη καθώς οι λωρίδες από 2 θα γινόταν 1 !! Το πρόβλημα ποτε΄δεν είναι μέσα στα Τέμπη (για το ρεύμα προς Αθήνα ) αλλά πριν από αυτά.
Παρόλαυτά μπορεί να γίνει μποτιλιάρισμα εαν:
- Έχουμε τεράστιο όγκο αυτοκινήτων.
- Εαν κάποιοι κάφροι περάσουν στην 'κλειστή' από τους κώνους λωρίδα για να πάνε πιο γρήγορα οπότε πάλι στην Ραψάνη έχουμε την 'στένωση' και μάλιστα με χειρότερες συνέπειες από το αν δεν υπήρχαν λωρίδες.
Προσωπικά Ποτε δεν πάω Πλαταμωνα Κυριακή για μια μέρα. Είτε γυρνάω Δευτέρα πρωι είτε πάω Σάββατο
Μια φορά που έπρεπε να γυρίσω Κυριακή απόγευμα είδα ότι είχαμε μποτιλιάρισμα διότι οι κάφροι παραβίαζαν τους κώνους ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ τα οποία ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
-
Να κάνω μια αφελή ερώτηση;
Οταν ένας φανταστικός τροχονόμος βρίσκεται σε ένα μποτιλιαρισμένο σημείο (ΟΧΙ διασταύρωση) και κάνει φρρρρρ με τη σφυρίχτρα του, κουνάει τα χεράκια του και φωνάζει εμψυχωτικά συνθήματα ('Αντε πάμε', 'έλα' κτλ) τι (νομίζει) οτι προσφέρει; -
Κι εγώ πέρασα χθες το απόγευμα από τις σήραγγες της επιστροφής. Με 2 λωρίδες ανά ρεύμα και πολλά μηχανήματα στην δεξιά, αρκετά επικίνδυνο.
Επίσημα πότε θα ανοίξει?
-
Κι εγώ πέρασα από κει, αλλά νωρίτερα (γύρω στις 5 αν θυμάμαι καλά). Είχαν ήδη βάλει τους κώνους, αλλά κάναμε όλη τη διαδρομή με 60-70. Το μόνο σημείο που σταματούσε εντελώς η κίνηση ήταν στο πρώτο πάρκινγκ όπως μπαίνουμε στα Τέμπη. Δνε ξέρω γιατί, αλλά υπήρχαν δεκάδες αυτοκίνητα που ήθελαν να βγουν και ο τροχονόμος αναγκαζόταν να κόβει την εθνική για να βγουν. Είχε καμιά γιορτή ή πανυγήρι;
-
Βασικά δεν πρέπει να λέμε ΜΠΡΑΒΟ σε κανέναν...Τη δουλεία τους κάνουν, εμείς τους πληρώνουμε. Σιγά μην τους πω και ευχαριστώ για κάτι που θεωρείται δεδομένο.Ναι....Κι επειδή δεν κανουμε όλοι και πάντα καλά τη δουλειά μας (ανεξαρτήτως τομέα, ιδιωτικού ή δημοσίου και ανεξαρτήτως αντικειμένου), οσοι την κανουν καλά, αξίζουν μπράβο ετσι κι αλλιώς επειδή είναι καλοί επαγγελματίες.....
Οσο για το 'ευχαριστώ', καλό είναι να το λέμε, δείχνει ευγένεια και πολιτισμό, ενω πολλά είναι αυτά στη ζωή που αξίζουν το ευχαριστώ μας κι ας 'θεωρούνται δεδομένα'....(οπως για παράδειγμα η αγάπη και οι κόποι των γονιών μας προκειμένου να μας 'μεγαλώσουν').Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζεις οτι η αναγνώριση μιας προσπαθειας και η έκφραση αυτής της αναγνώρισης, καποιες φορές είναι σπουδαιότερη απο οποιαδήποτε χρηματική ανταμοιβή...Νομίζω πως κι αυτοί οι άνθρωποι το χρειαζονταιι και θεωρώ πως αν εκτός απο τη διαρκή γκρινια και τα μπινελίκια ακούγανε και κανα καλό λόγο, θα πέρνανε, που λέμε, τα πάνω τους....ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή με την νοοτροπία αυτή. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σου συμπεριφέρονται σαν να σου κάνουν χάρη...
Αλλο αυτό που λες τώρα (με το οποίο συμφωνώ) και δεν εχει καμμία σχέση μ' αυτό που λέμε....
Μάλλον άχρηστο μου φάνηκε, και ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν έβλεπες να μπατσόνια να κόβουν βόλτες ατσαλάκωτοι στην κλεισμένη λωρίδα!
Πώς θα έπρεπε δηλαδή να είναι τα μπατσόνια???? Τσαλακωμένα και χωμένα στο μποτιλιάρισμα......??
........, ενω κανείς οδηγός (γληγορος ή μη) δεν έκανε μαλα(τσ)ιούλες....
Εεεπ...Εδω ενα μικρό edit...Μέσα στα Τέμπη, αν θυμάμαι καλά μετά την Αγία Παρασκευή προς Λάρισα, τα 'μπατσόνια' είχαν σταματήσει εναν νεαρό οδηγό στο έρισμα.Τους πέτυχα την ωρα που έβγαινε απο το αυτοκίνητο ο οδηγός και δε μπορεσα να καταλάβω αν τον είχαν σταματήσει για παράβαση ή αν ο νεαρός είχε παθει καποια βλάβη και χρειαζόταν βοήθεια....Πάντως πίσω απο το αυτοκίνητο ηταν ενα περιπολικό με το φάρο αναμμένο και μπροστά μια μηχανή, επίσης με αναμμένο φάρο....
Να προσθέσω ότι γνωστή μου που κατέβαινε χτες το απόγευμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα έμαθα ότι έφαγε καλό μποτιλιάρισμα μετά τον Πλαταμώνα. Spartan τι ώρα πέρασαν οι δικοί σου;
Εγω κατα τις 5 (προφανώς ηταν 'κοντά' κι ο TGD... ), κατι φίλοι μου κατα τις 8.30' και οι γονείς μου περίπου στις 9.30' με 10.00....(το απογευμα ολα αυτά, ετσι....?).
Τώρα αν καποια στιγμή ενδιάμεσα φρακάρισαν τα αυτοκίνητα, τι να σου πω...Το σύστημα με τις κορίνες είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά δίνει μια ομαλή ροή σε ένα ρευμα. Χωρίς αυτές θα υπήρχε 'πνίξιμο' λίγο πριν την Ραψάνη καθώς οι λωρίδες από 2 θα γινόταν 1 !!
Ετσι είναι....Θα ηταν αναπόφευτκο το φαινόμενο 'χωνί'.....
Στους λόγους μποτιλιαρίσματος που αναφέρεις ομως, θα προσθέσω αλλους δυο που ξέχασες.1ον...Τη μεγάλη συσσώρρευση αυτοκινήτων στην Αγ. Παρασκευή που καποιες φορές αναγκάζει την Τροχαία να διακόψει το ρεύμα προκειμένου να βγουν στο δρόμο ξανα εκδρομείς που έχουν κανει στάση και
2ον...Τη διαστάυρωση για Στόμιο, απο την οποία βγάινουν αυτοκίνητα και ο μόνος τρόπος να καταφέρουν να μπουν στην Ε.Ο. , είναι να σταματήσει πάλι η Τροχαία την κυκλοφορία της. (Σ/Κ ολα αυτά, που γίνεται ο πανικός και κυρίως Κυριακή.....)
Να κάνω μια αφελή ερώτηση;
Οταν ένας φανταστικός τροχονόμος βρίσκεται σε ένα μποτιλιαρισμένο σημείο (ΟΧΙ διασταύρωση) και κάνει φρρρρρ με τη σφυρίχτρα του, κουνάει τα χεράκια του και φωνάζει εμψυχωτικά συνθήματα ('Αντε πάμε', 'έλα' κτλ) τι (νομίζει) οτι προσφέρει;Οταν είναι ενας φανταστικός τροχονόμος, ΤΙΠΟΤΑ....Οταν είναι ομως περισσότεροι (Fantastic 4 και ανω.... ), πιστέυω πως κατι κάνουν....
-
Εντάξει...εγώ δεν είπα να μην είσαι ευγενικός μαζί τους ή να τους λες ευχαριστώ.
Αλλά είναι υποχρέωση τους...Δεν έκαναν και καμιά αυτοθυσία ώστε να τους πούμε και μπράβο.
-
Δεν έκαναν και καμιά αυτοθυσία ώστε να τους πούμε και μπράβο.mhn tous leme mprabo giati 8a to paroun panw tous kai den 8a beltiwnontai!
-
Κι ενα άρθρο σχετικό στην 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'..... Διαβάστε το, γιατι η πρόταση για τη λύση του προβλήματος έχει ενδιαφέρον, αν και κατα τη γνώμη μου δεν είναι υλοποιήσιμη.....
Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ» ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ; - «Μονά – Ζυγά» στα Τέμπη!
Λοιπόν αυτό το χάλι με τα Τέμπη τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, που κόβει την Ελλάδα στα δύο και ταλαιπωρεί χιλιάδες ταξιδιώτες, Ελληνες και ξένους πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να σταματήσει. Μόλις προχθές διεξήχθη μία ακόμα (από τις χιλιάδες) σύσκεψη, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για εφαρμογή κάποιων μέτρων. Τα οποία, θα δείξει και πολύ σύντομα στην πράξη αν αποδώσουν. Οι υπηρεσίες προσπαθούν και οι ειδικοί προτείνουν. Όμως το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων καλείται να τα εφαρμόσει. Καλά τα νέα μέτρα και πολύ θα διευκολύνει ειδικά η «γραμμή ενημέρωσης» τους οδηγούς που σκέφτονται να ταξιδέψουν. Όμως ας μη γελιόμαστε. Τη μεγαλύτερη βοήθεια μπορούμε να την προσφέρουμε εμείς όλοι, οι ίδιοι οι οδηγοί. Ακούστηκαν στην τελευταία σύσκεψη διάφορες απόψεις. Μία όμως απ΄ αυτές εξέπληξε, αν και θεωρήθηκε ακραία και ανεφάρμοστη γι΄ αυτό και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Εχει να κάνει με το σκέλος «οδηγοί» και «κυκλοφοριακή παιδεία». Προσέξτε λοιπόν το σχέδιο το οποίο (εκ των προτέρων διευκρινίζεται ότι δεν «επιβάλλεται» αλλά) αξιολογείται: Εκ περιτροπής οι χιλιάδες εκδρομείς Λαρισαίοι (όχι οι ξένοι) που επιστρέφουν από τα παράλια της Πιερίας, να θέσουν στη συνείδησή τους, το γνωστό παλιό μέτρο «μονά – ζυγά». Για συγκεκριμένες ώρες του Σαββατοκύριακου και μόνον όταν σκέφτονται να διασχίσουν τα Τέμπη. Για παράδειγμα από τις ώρες 6-9 μ.μ. να περνούν όσοι διαθέτουν μονό αριθμό κυκλοφορίας και από 9 – 12 μ.μ. οι άλλοι με το ζυγό. Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα θα είναι η εκ περιτροπής οικειοθελής «δέσμευση». Σ΄αυτή τη λογική, ένας στους πέντε να ενδώσει, η αποσυμφόρηση επιτυγχάνεται και η επιτυχία θα χρεώνεται περισσότερο στους ίδιους τους οδηγούς και λιγότερο στις υπηρεσίες. Οι οποίες με την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας που θα διαθέτουν θα ενημερώνουν όσους ζητούν ενημέρωση για την κυκλοφοριακή κατάσταση στα στενά. Το πρόβλημα της κυκλοφορίας συγκεκριμένες ώρες τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στην Κοιλάδα των Τεμπών, τουλάχιστον σε δέκα (και πλέον) χιλιάδες εκδρομείς – λουόμενους στα παράλια της Πιερίας, Λαρισαίους, είναι το υπ΄ αριθμόν ένα βάσανο. Τόσα χρόνια, με κώνους ή μη και άλλα αναγκαία μέτρα, δεν έχει λυθεί. Η δύναμη της Τροχαίας αγκομαχά κάθε φορά με 30 περίπου άνδρες σκορπισμένους και ιδρωμένους ανάμεσα στο καυσαέριο και τις φωνές διαμαρτυρίας των εκδρομέων, προσπαθώντας να δώσει τις καλύτερες λύσεις. Η Κοιλάδα των Τεμπών δεν επιτρέπει την αντιδρόμηση των τριών λωρίδων κυκλοφορίας, αλλά δυστυχώς ούτε τη μονοδρόμηση. Ο δρόμος είναι αυτός και δεν αλλάζει. Αρα μένουν οι Υπηρεσίες και οι οδηγοί. Σε όλους εμάς πρέπει να κρύβεται η λύση, μέχρι να γίνει επιτέλους η περιβόητη σήραγγα για να ανασάνει κυκλοφοριακά το εθνικό οδικό δίκτυο. Εμπειροι άνδρες της Τροχαίας, που υποφέρουν μαζί με τους οδηγούς κάθε φορά σ΄ αυτήν την ατέλειωτη «ουρά» της ταλαιπωρίας, επιμένουν πως η λύση βρίσκεται ανάμεσα στον συντονισμό και την κατανόηση. Απ΄ όλους. Υπηρεσίες και πολίτες. Αλλωστε τι έχουμε να χάσουμε; Τόσες και τόσες λύσεις, τόσα και τόσα μέτρα έχουν εφαρμοσθεί και εμείς επιμένουμε να στριμωχνόμαστε στα στενά των Τεμπών, που για πολύ καιρό ακόμα θα γίνονται για τους εκδρομείς τα στενά των αναστεναγμών.
Χ. Τ
Ενα μπράβο απο μένα στην Τροχαία.....