-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Εγώ έθεσα το ερώτημα 2 δημοσιεύσεις πιο πάνω. Τι έχει το passat που δεν έχουν άλλα αυτοκίνητα... πλαστικά; Οκ, τι άλλο; Τίποτε; Α, οκ, αυτό ήθελα να μάθω...
Βέβαια, κάποιοι παραμυθιάζονται και θεωρούν πως το passat υπερτερεί κάπου από ένα mazda 6 ή ένα accord, ή μια laguna... οκ, δεν ξέρουν από μηχανολογικά και ερεθίζονται χαϊδεύοντας το ταμπλό. Δικαιώμα τους. Αλλά, έλεος πια!
Απλώς είναι το ... 'πουλ μουρ' που έλεγε κι ο Σταθάκης !!!!
Να δείτε σε λίγο που όλα τα γερμανικά θα έχουν όρθιο σήμα στο καπό αλλά Mercedes !!!Πιο πουλ μούρ ;;
Το Passat έχει την γοητεία του συνταξιούχου που θέλει όχημα-μάουνα
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εγώ έθεσα το ερώτημα 2 δημοσιεύσεις πιο πάνω. Τι έχει το passat που δεν έχουν άλλα αυτοκίνητα... πλαστικά; Οκ, τι άλλο; Τίποτε; Α, οκ, αυτό ήθελα να μάθω...Βέβαια, κάποιοι παραμυθιάζονται και θεωρούν πως το passat υπερτερεί κάπου από ένα mazda 6 ή ένα accord, ή μια laguna... οκ, δεν ξέρουν από μηχανολογικά και ερεθίζονται χαϊδεύοντας το ταμπλό. Δικαιώμα τους. Αλλά, έλεος πια!
H πλάκα είναι ότι στο μοναδικό που δεν υπερτερεί το Passat είναι τα 'πλαστικά'.
Δεν πρέπει να υπερτερεί και πουθενά αλλού, απορώ γιατί πουλάει, άσχετοι αγοραστές
-
Εξωτερικά το Πασατ μου αρεσει περισσότερο.
Εσωτερικά υποθέτω το ίδιο θα συνέβαινε (δεν τα εχω μπει ούτε στο ένα ούτε στο αλλο).
Αλλά οπως λεει μια παναρχαια ρήση.... 'κάλλιο άλογα στο χερι παρα προσπεραση και καρτέρι καρτέρι καρτερι καρτερι'
η ψήφος μου πάει στην Λιμνούλα (αν δεν κάνω λαθος αυτο σημαινει laguna)
(πλακα πλακα δε θα ητνα ασχημο ενα τοπικ με τα πιο αστεια-χαζα ονοματα σε μοντελα αυτοκινητων)
-
lkar και το προηγουμενο πασσατ πουλησε...εκεινο ηταν κορυφη η οχι?
να σου βγαλω δεκα μοντελα που πουλανε στην ελληνικη αγορα και στην ευρωπη τα χουνε για ντατσουν?
ειδικα εκει που προτεινες την οκταβια, που ταν οι σκοντιστι να το δουνε...και το προτεινεις σε μια φαση που ο ανθρωπος λεει ξεκαθαρα οτι τον ενδιαφερει η αναρτηση...
πολλοστη φορα, ο ανθρωπος θελει ενα αμαξι με καλη αναρτηση και να πηγαινει...η λαγκουνα το κανει αυτο και με το παραπανω...και την αγοραζεις σε μια τιμη που παλια επαιρνες το λεον τουρμπο...και τοτε η διαφορα τους ηταν στα 5 χιλιαρικα και παραπανω...εαν ηθελε πχ το σουπερμπ, παλι το σκοντ α θα προτεινα, δε το προτεινω επειδη μου αρεσει η ρενω...
χαλκιδαιε εαν δε κομπλαρει με το γεγονος οτι θα αλλαξει η λαγκουνα του χρονου οπως λενε, παρτην...δηλαδη αμα το θες για πολλα χρονια...αν παλι θες να το αλλαξεις συντομα, παρε κατι γερμανικο...πασσατ κτλ κτλ...εδω αυτα δε χανουν την αξια τους...
υγ. lkar δες λιγο το poll πως παει, να σε πιασουν τα γελια...επειδη μιλας για 'ασχετους'...υπαρχουν 15 ατομα και παραπανω που θα επαιρναν το πασσατ 1,6 σε συγκριση με τη λαγκουνα τουρμπο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
lkar και το προηγουμενο πασσατ πουλησε...εκεινο ηταν κορυφη η οχι?να σου βγαλω δεκα μοντελα που πουλανε στην ελληνικη αγορα και στην ευρωπη τα χουνε για ντατσουν?
δεν πούλησε τα ίδια το προηγούμενο και κοίτα τις ταξινομήσεις! (ελλάδoς & ευρώπης)
ειδικα εκει που προτεινες την οκταβια, που ταν οι σκοντιστι να το δουνε...και το προτεινεις σε μια φαση που ο ανθρωπος λεει ξεκαθαρα οτι τον ενδιαφερει η αναρτηση...
Πρότεινα Octavia; την ΑΝΕΦΕΡΑ σαν παράδειγμα φτηνού-γρήγορου
πολλοστη φορα, ο ανθρωπος θελει ενα αμαξι με καλη αναρτηση και να πηγαινει...η λαγκουνα το κανει αυτο και με το παραπανω...και την αγοραζεις σε μια τιμη που παλια επαιρνες το λεον τουρμπο...και τοτε η διαφορα τους ηταν στα 5 χιλιαρικα και παραπανω...εαν ηθελε πχ το σουπερμπ, παλι το σκοντ α θα προτεινα, δε το προτεινω επειδη μου αρεσει η ρενω...
χαλκιδαιε εαν δε κομπλαρει με το γεγονος οτι θα αλλαξει η λαγκουνα του χρονου οπως λενε, παρτην...δηλαδη αμα το θες για πολλα χρονια...αν παλι θες να το αλλαξεις συντομα, παρε κατι γερμανικο...πασσατ κτλ κτλ...εδω αυτα δε χανουν την αξια τους...
υγ. lkar δες λιγο το poll πως παει, να σε πιασουν τα γελια...επειδη μιλας για 'ασχετους'...υπαρχουν 15 ατομα και παραπανω που θα επαιρναν το πασσατ 1,6 σε συγκριση με τη λαγκουνα τουρμπο...
το poll δεν το χω κοιτάξει, ούτε έχω ψηφίσει. Και ΞΑΝΑ δεν αναφέρομαι στο 1.6
(και 316 θα παιρναν σε άλλη ψηφοφορία με Passat TFSI )
-
Ναι, μόνο που εγώ δεν αμφισβητώ ότι το Passat είναι εξαιρετικό sedan. Απλά δεν θεωρώ, όπως είπα πιο πάνω, ότι είναι κάτι το καινοφανές, πρωτοποριακό ή επαναστατικό, ώστε να καταστεί αδιαμφισβήτητα η αυτονόητη επιλογή. Αυτή είναι η θέση μου.
Ως προς το αν οι αγοραστές είναι άσχετοι, συνυπολογίζοντας την **ειρωνεία **που ελοχεύει σε αυτή την διατύπωση, όταν τα Huyndai μοσχοπωλούσαν ('και φέτος πάλι πρώτοι σε πωλήσεις!') ήταν καλύτερα από τα VW; Ή τα Opel; Όμοίως για Renault τα προηγούμενα χρόνια, σε ευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο...
Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά. Οι ταξινομήσεις νομίζω πως μπορούν να εξηγηθούν με διαφορετικά κριτήρια (αγοραστικά) πέραν της αμιγούς αυτοκινητιστικής (ή μηχανολογικής) αξίας κάθε αυτοκινήτου (όσο αυτή μπορεί να μετρηθεί αντικειμενικά). Ή μήπως πιστεύει κανείς το αντίθετο...;
-
'Octavia Ι GT με 21.000, πως και δεν έχει αναφερθεί ακόμα; '
σε απαντηση προς funky σε σχεση με το αν η λαγκουνα τουρμπο ειναι απο τα πιο ολοκληρωμενα αυτοκινητα σε αυτα τα χρηματα...βαριεμαι να κανω τα quotes...
δηλαδη ουτε προτεινες ουτε εννοουσες κατι? τι νοημα εχει αυτο τοτε?
υπαρχει συγκεκριμενο θεμα εδω...
και βαζω στοιχημα οτι μερικοι απο αυτους που ψηφισαν ονειρευονταν στον υπνο τους το tfsi...
φανταστειτε να μιλαμε για μεγκαν 1.4, γκολφ gti και να πεταχτω να πω και γω 'ναι αλλα το μεγκαν rs του δινει τις παντοφλες στο χερι του gti...' δε θα χει πολυ γελιο...????????????
στην ελλαδα η χιουνται κανει αψογες πωλησεις...και μπραβο της...
και το πασσατ το προηγουμενο πουλησε...και αμα πιασεις τους γερμανοφιλους του φορουμ θα σου πουν οτι κανει και παπαδες...
ειπε κανεις οτι το νεο πασσατ ειναι ασχημο?ΟΧΙ!!!
ειπε κανεις οτι ειναι γρηγορο στα 1,6? ΟΧΙ, θα ταν ψευτης...
στεκεται στη συγκριση με τη λαγκουνα τουρμπο?ΟΧΙ....αρα εχουμε περιπου 15 ατομα που δε ξερουν που πανε τα 4...θα πρεπει να σαι πολυ πορωμενος για να ψηφισεις ετσι...εγω δε θα ψηφιζα ποτε λαγκουνα 1,6 σε σχεση με πασσατ tfsi....και κανεις καφρος γαλλοφιλος...θα πρεπει να σαι τουλαχιστον ασχετος...αντιθετα, το πασσατ 1,6 τσακωσε και τοσες ψηφους...δεν εχουν το θεο τους η εγω νομιζω??????????????
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επαναλαμβάνω,αφού τελικά το πολυδιαφημισμένο Passat συγκρίνεται με την πτωχή πλήν τίμια Laguna σχεδίασης του 2001,αυτό λέει πολλά για το γαλλικό αυτοκίνητο.
Προσωπικά για μένα δε συγκρίνονται. Kάποιοι εδώ θεωρείτε ότι συγκρίνονται. μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνή η Laguna. Φτηνό είναι όμως και το Lantra και το Leganza και το Octavia GT που αναφέρθηκε πιο πάνω...
Λάθος κάνεις...συγκρίνονται σε όλους τους τομείς μιας και ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Ωστόσο υπάρχουν χαώδεις διαφορές στις επιδόσεις ενω η τιμή είναι παραπλήσια και στους υπόλοιπους τομείς υπερτερεί λίγο ή το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο!Τέλος οποιος έχει οδηγήσει και τα δυό,μπορεί να κρίνει καλύτερα.
Το Leganza και το Lantra όπως και το Octavia απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό που κάνει αρκετές έως πολλές παραχωρήσεις σε θέματα φινιρίσματος,ποιότητας κλπ.Μην ξεχνας οτι και ο ειδικός τύπος στα συγκριτικά τέστ,ποτέ δε σύγκρινε μια Laguna με ένα Lantra ή ένα Passat με ένα Leganza.Passat,Mondeo,Laguna,407,Avensis,Vectra ήταν παρέα σε όλα τα συγκριτικά.
Κορεάτες,Skoda,Seat κλπ ήταν επίσης μαζί στα συγκριτικά και δεν μπλέκονταν με τους παραπάνω...Μέ απότυτα κριτήρια βέβαια,μπορεί ο καθένας να συγκρίνει οτιδήποτε,ακόμη και τα Grand Vitara,Rav 4 με τη BMW X3 2.0D,όπως θα θυμάσαι απο την κουβέντα που είχαμε πριν 2-3 μήνες σε άλλο thread,παρόλο που εδω τα χωρίζει **χαώδης διαφορά τιμής **και πρόκειται και SUV 4X4 που ανήκουν απο πολλές απόψεις σε διαφορετικές κατηγορίες ...
-
...δεν εχουν το θεο τους η εγω νομιζω??????????????Μάλλον έτσι είναι...
ή τι να πώ;
Λές νά'ναι τίποτε παππούδια που θέλουν τη μαούνα για να πηγαίνουν αργά γιατί 'το άλλο τρέχει πολύ και είναι επικίνδυνο'??? -
'Octavia Ι GT με 21.000, πως και δεν έχει αναφερθεί ακόμα; 'σε απαντηση προς funky σε σχεση με το αν η λαγκουνα τουρμπο ειναι απο τα πιο ολοκληρωμενα αυτοκινητα σε αυτα τα χρηματα...βαριεμαι να κανω τα quotes...
δηλαδη ουτε προτεινες ουτε εννοουσες κατι? τι νοημα εχει αυτο τοτε?υπαρχει συγκεκριμενο θεμα εδω...
το ίδιο νόημα που είχε και το Superb που ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ από κάποιον γνωστό σου νομίζω
και βαζω στοιχημα οτι μερικοι απο αυτους που ψηφισαν ονειρευονταν στον υπνο τους το tfsi...
φανταστειτε να μιλαμε για μεγκαν 1.4, γκολφ gti και να πεταχτω να πω και γω 'ναι αλλα το μεγκαν rs του δινει τις παντοφλες στο χερι του gti...' δε θα χει πολυ γελιο...????????????
στην ελλαδα η χιουνται κανει αψογες πωλησεις...και μπραβο της...
και το πασσατ το προηγουμενο πουλησε...και αμα πιασεις τους γερμανοφιλους του φορουμ θα σου πουν οτι κανει και παπαδες...
ειπε κανεις οτι το νεο πασσατ ειναι ασχημο?ΟΧΙ!!!
ειπε κανεις οτι ειναι γρηγορο στα 1,6? ΟΧΙ, θα ταν ψευτης...
στεκεται στη συγκριση με τη λαγκουνα τουρμπο?ΟΧΙ....αρα εχουμε περιπου 15 ατομα που δε ξερουν που πανε τα 4...θα πρεπει να σαι πολυ πορωμενος για να ψηφισεις ετσι...εγω δε θα ψηφιζα ποτε λαγκουνα 1,6 σε σχεση με πασσατ tfsi....και κανεις καφρος γαλλοφιλος...θα πρεπει να σαι τουλαχιστον ασχετος...αντιθετα, το πασσατ 1,6 τσακωσε και τοσες ψηφους...δεν εχουν το θεο τους η εγω νομιζω??????????????
άντε πάλι... έγραψα πουθενά για το 1.6;;;; γράφω σε άλλη γλώσσα; είναι δυσνόητα;
Είμαι από τους τελευταίους που θα επέλεγαν 115 άλογα έναντι 170 ή 200, δεν άλλαξε κάτι τώρα. Για 150 έναντι 170 το συζητάω
δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ σε πωλήσεις στην ΕΛΛΑΔΑ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άντε πάλι... έγραψα πουθενά για το 1.6;;;; γράφω σε άλλη γλώσσα; είναι δυσνόητα;
Είμαι από τους τελευταίους που θα επέλεγαν 115 άλογα έναντι 170 ή 200, δεν άλλαξε κάτι τώρα. Για 150 έναντι 170 το συζητάω
Πάλι άκυρος είσαι αφού το θέμα είναι Passat 1.6 vs Laguna 2.0T !!!
-
πηγαινε δες πισω τι εχεις γραψει και πεσμου...
αυτο που σου λεω ειναι οτι η συγκριση εδω ειναι συγκεκριμενη και εσυ επιμενεις στα δικα σου...δεν ειναι γενικο θεμα...
τις πωλησεις του πασσατ τι μου τις εβαλες? ειπα εγω οτι δεν πουλαει?
αν θες να συγκρινεις τα διλιτρα, φτιαξε θρεντ, δεν ειναι δυσκολο...βεβαια εδω που τα λεμε με τοσες ψηφους που πηρε το 1,6 πασσατ σε συγκριση με τη λαγκουνα τουρμπο θα πρεπει να προσκομισουμε και πιστοποιητικα ψυχικης υγειας...
αμα δεις τις προδιαγραφες που εχει βαλει ο φιλος μας, το σουπερμπ μαλλον ειναι πιο κοντα απο την οκταβια που ανεφερες, φυσικα για λεκτικο πυροτεχνημα... ειναι τοσο δυσνοητο αυτο?
το πασσατ ειναι πολυ καλο....μαλιστα προκαλει εκπληξη πως μια εταιρεια σαν τη vw καταφερε να κανει τοσο καλο σχεδιο...μεχρι τωρα μερικα μοντελα της ανταγωνιζονταν αμερικανικα του '70 σε ομορφια...
-
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
...δεν εχουν το θεο τους η εγω νομιζω??????????????
Μάλλον έτσι είναι...
ή τι να πώ;
Λές νά'ναι τίποτε παππούδια που θέλουν τη μαούνα για να πηγαίνουν αργά γιατί 'το άλλο τρέχει πολύ και είναι επικίνδυνο'???Ναι το ατιμο,στις στροφες φευγει απο μονο του και παει στο γκρεμό, ενω του Βασίλη/Μακη/Τάκη/Σάκη που ειναι 10 τόννους πανω σε 10 αλογα παει αρχοντικά
-
meco
Ναι, πιθανότατα παρεξηγήθηκες...Δεν νομίζω να στέκει και πολύ η συγκεκριμένη ατάκα. Άλλο Leganza, άλλο Octavia GT, άλλο Laguna 2.0T και άλλο Passat 1.6 (όπως και άλλο Passat TFSi). Καλά αυτοκίνητα όλα, αλλά δεν είναι λόγω της χαμηλής τιμής τους σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μην μπερδεύουμε βούρτσες με οδοντόβουρτσες!lkar
Τα λέω μια φορά: Χωρίς να έχω οδηγήσει Superb, προτείνω στα αλήθεια και όχι για να ειρωνευτώ ή να δυναμιτίσω το thread, στον φίλο μας να το δει. Μπορεί να είναι άνετο όπως το θέλει (αν κάποιος -ή εσύ- γνωρίζει, ας δώσει τα φώτα του) και νομίζω ότι τα λεφτά είναι στα λογικά πλαίσια, συνυπολογίζοντας ότι τα άλογά του το κάνουν να κινείται καλά για τα κιλά του. H Octavia ίσως δεν του ταιριάζει, αφού μιλάει για άνεση ανάρτησης (και χώρους που μπορεί να θέλει).H σύγκριση είναι για 1.6αρι Passat ενάντια σε Laguna 2.0T και το 2.0 Passat (με μόνο σίγουρο πλεονέκτημα το 'φρέσκο' του μοντέλου) κοστίζει γύρω στα 2.500
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Λάθος κάνεις...συγκρίνονται σε όλους τους τομείς μιας και ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Ωστόσο υπάρχουν χαώδεις διαφορές στις επιδόσεις ενω η τιμή είναι παραπλήσια και στους υπόλοιπους τομείς υπερτερεί λίγο ή το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο!Τέλος οποιος έχει οδηγήσει και τα δυό,μπορεί να κρίνει καλύτερα.Ωραία, αν εξαιρέσουμε τις επιδόσεις που είναι λογικό για τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, πού υπερτερεί η Laguna σε σχέση με το Passat??
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ωστόσο υπάρχουν χαώδεις διαφορές στις επιδόσεις ενω η τιμή είναι παραπλήσια και στους υπόλοιπους τομείς υπερτερεί λίγο ή το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο!Τέλος οποιος έχει οδηγήσει και τα δυό,μπορεί να κρίνει καλύτερα.Ωραία, αν εξαιρέσουμε τις επιδόσεις που είναι λογικό για τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, πού υπερτερεί η Laguna σε σχέση με το Passat??
Ανεση ανάρτησης,φρένα,κατανάλωση*,αλλά και ποιότητα υλικών σε ορισμένα σημεία.
Στο Passat για παράδειγμα οι χειρολαβές των πορτών είναι ίδιες σχεδόν με αυτές του Γκόλφ V,οι οποίες ξεφλουδίζονται μετά απο λίγους μήνες χρήσης (ήμουν κάτοχος GOLF V και γνωρίζω).
Μη που πείς επίσης οτι σε ενθουσιάζει η ποιότητα του πλαστικού του κάτω μισού του ταμπλώ του Passat... !!!*H Laguna κινείται άνετα με ταχύτητες 160+km/h και μέση κατανάλωση 8,5-9,5lt/100km.Βάζεις την 6η στον αυτοκινητόδρομο απο τις 2000σαλ (90km/h) και πρακτικά την ξεχνάς...
Οπωσδήποτε αν εκμεταλλευτείς τα 170 άλογα θα δείς αυξημένες καταναλώσεις,αλλά είναι ευνόητο νομίζω οτι η ενω με το Passat θα κάνει κανείς κουπί με το λεβιέ ταχυτήτων προκειμένου να κινηθεί αξιοπρεπώς με την κατανάλωση στα ύψη,με τη Laguna 2.0T θα χαϊδεύει ελαφρώς το γκάζι και ατσαλάκωτος και θε γίνεται καπνός χωρίς να καταναλώνει δα και υπερβολικά... .
Είναι κοινώς γνωστό οτι τα σύγχρονα turbo μπορεί να καταναλώσουν όσο ένα αντίστοιχο ατμοσφαιρικό εφ'όσον το επιθυμεί οδηγός τους -
gtz σα δε ντρεπεσαι...ησουν και κατοχος γκολφ 5 και αναφερεσαι με μειωτικα λογια...πιπερι...
-
lkar δε προκειται να συνενοηθουμε...ας μεινουμε στο θεμα του φιλου...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ωραία, αν εξαιρέσουμε τις επιδόσεις που είναι λογικό για τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, πού υπερτερεί η Laguna σε σχέση με το Passat??Σε ΟΛΑ τα μηχανικά μέρη της γραμμής κίνησης και ιδιαιτέρως σε σαζμάν και διαφορικό.
Αυτά ισχύουν σε όλες τις εκδόσεις ανεξαρτήτως κινητήρα.
Επίσης σε όλους τους συνδέσμους της μπροστινής ανάρτησης.Εκεί πονάνε όλα τα VAG εν Ελλάδι.
Θες κι άλλα;
Passat vs Laguna