-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
η υδρογειος και η ασπις ειναι στο φιλικο...αρα ξεκινωντας απο αυτο μαλλον μπουρδες σου ειπαν...\για πες μας τι στοιχεια σου εδωσαν γιατι εγω οτι εχω βρει λενε τα αναποδα απο εσενα...επισης οι φιλοι σου σου ειπαν που ειναι η ing σε πληρωμες?μην τα ισσοπεδωνουμε ολα.
απλα ο καθενας προωθει αυτην που παιρνει καλυτερες προμηθειες. αν θα πληρωθεις εσυ ελαχιστα τον ενδιαφερει.λέω κι εγώ...δεν το πίστεψα αυτό που είπε ο Πασχάλης.
-
Κοιτάχτε...
Από τον αδερφό μου που είναι στην Εθνική είδα έγγραφο πριν λίγες μέρες που είχε αυτά τα στοιχεία.. Δεν ανήκει η Ασπις και η Υδρόγειος στο φιλικό διακανονισμό....Αυτά έλεγε το χαρτί αυτό σας λεω..Αν το βρω ξανά...θα σας γράψω ποιες είχε μέσα στο σύστημα...Πάντως μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν λίγες σχετικά με τον αριθμό των εταιριών που δραστηριοποιούνται..
Η ING μαζί με την Εθνική,την Ασφαλιστική της Αλφα και μια ακόμα (που δεν τη θυμάμαι.. ) ήταν πρωτες σε ρευστότητα... Ούτε καν η Ιντεραμέρικαν που πίστευα ότι θα είναι μέσα σ αυτές..Το χαρτί αυτό δεν μου προωθούσε κάτι pskarm...Οι γνωστοί που μου μίλησαν μου είπαν μερικά στοιχεία για τη δικη μου ασφάλεια στην Ιντεραμέρικαν και πως δεν είναι τραγικά υψηλό το ποσό που πληρώνω...Οπότε... -
τι περίμενες να σου πουν ρε Πασχάλη ότι δεν είναι μεγάλο το ποσό που πληρώνεις?
είναι μεγάλο.-
-
Nαι Σάββα θα μπορούσαν να μου πουν 'είναι μεγάλο κι εμείς προσφέρουμε τα ίδια σε χαμηλότερη τιμή' κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δεν τη θεοποιώ...Απλά ούτε καν σ αυτό δεν είναι συμβεβλημένες...Δυο γνωστοί ασφαλιστές πάντως από Εθνική και ING μου έδειξαν επίσημα στοιχεία τα οποία δεν ήταν και πολύ κολακευτικά για τις δυο αυτές εταιρίες...Ειδικά για την Υδρόγειο...Το θέμα είναι πάντως όταν θα σου τύχει η στραβή να μην έχεις παρατράγουδα...Και σ αυτό προσέχεις για να έχεις..Τώρα αν θες εσύ να δίνεις 300 ευρώ το εξάμηνο για μικτή... Περί ορέξεως...
Καταρχήν κι εγώ θυμάμαι ότι η Υδρόγειος ήταν στο φιλικό και μια φορά είχε συμπληρωθεί σχετικό έγγραφο, αν και στη μικτή απ΄ όσο ξέρω αποζημιώνεσαι από την ίδια την εταιρεία η οποία μετά παίρνει τα λεφτά από την άλλη ασφαλιστική. Επιπλέον εμένα η άποψη μου για τις εταιρείες προέρχεται από φίλο που έχει ασφαλιστικό γραφείο και συνεργάζεται με πολλές ασφαλιστικές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Εθνική αλλά και η Υδρόγειος. Ο ίδιος για τα δικά του αυτοκίνητα θυμάμαι προτιμάει την Υδρόγειο χωρίς φυσικά να λέμε ότι δεν είναι καλή η Εθνική απλά λόγω του τρόπου λειτουργίας της έχει κάποια αυξημένα λειτουργικά κόστη τα οποία μαζί με το όνομα συντελούν σε αυξημένα ασφάλιστρα. Προσωπικά η ασφάλεια που διέκοψα τον περασμένο μήνα στην Εθνική μετρούσε 25 ολόκληρα χρόνια και ιδιαίτερα ικανοποιημένος δεν έμεινα. Επιπλέον η επιλογή της ασφαλιστικής έγινε ύστερα από συνομιλία με φίλο αντιπρόσωπο ο οποίος μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αν πληρώνει κανονικά η εταιρεία τις αποζημιώσεις στη μικτή, κάτι στο οποίο συμφώνησε και φίλος δικηγόρος ο οποίος ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις αποζημιώσεων.
Φίλε pasxos τη γνώμη μου λέω εντελώς φιλικά επειδή ύστερα από τόσα χρόνια στην Εθνική νιώθω ότι πετούσα λεφτά σα να έπαιρνα μια 316 δηλαδή πλήρωνα κυρίως το όνομα. -
eμενα παλι ο ξαδερφος μου εχει πρακτορειο ασφαλισεων συνεργαζεται με ολες τις εταιρειες και σας λεω 10000000% οτι η υδρογειος και η ασπις ειναι στο φιλικο.το ξερω απο πρωτο χερι. το δικο μου υδρογειο το εχω.
η ασπις δε παει καλα απο οτι ακουω. η ιντεραμερικαν ανεκαθεν δεν ηταν σοβαρη ετιαρεια για οσους το ψαχνουν λιγο.
μη ξεχνατε μονο ποσος κοσμος εχασε τη δεκαετια του 90 λεφτα απο προγραμματα της ιντερμαερικαν που τους εταζαν συνταξεις και λεφτα στην 20ετια και αυτοι δδε πηραν τιποτα.....η δε υδρογειος χωρις να ειναι η φτηνοτερη και χωρις να εχει τις μεγαλυτερες προμηθειες απο εκει ο ξαδερφος μου της στελνει απο οτι βλεπω πολλα αυτοκινητα χωρις ποτε κανεις να διαμαρτυθει...αυριο πρωι θα του ζητησω τα χαρτια που χαζευα την αλλη φορα για το ποιες ειναι οι πιο φερεγγυες και οι πιο καλοπληρωτες στο φιλικο διακανονισμο...
επισης κοβω τα αρχιδια μου σιριζα οτι η ing δεν ειναι με τιποτα μεσα σε αυτες...
-
κυρ Τάκη όντως δεν πάει καλά η Ασπίς...;
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
επισης κοβω τα αρχιδια μου σιριζα οτι η ing δεν ειναι με τιποτα μεσα σε αυτες...
Δε θέλω να στο κάνω αυτό ( ) αλλά το είδα σε επίσημα στοιχεία της ένωσης ασφαλιστών (νομίζω ) και ήταν μέσα στις 3-4 πιο καλοπληρωτές εταιρίες... Τώρα αν τα δικά σου στοιχεία λένε άλλα..τί να πω δεν ξέρω..
-
οι εταιριες που συμμετεχουν στον φιλικο διακανονισμο το 2006
http://www.eaee.gr/web/uploads/par7.pdf -
Η ING εχει σταθερα τα τελυταια χρονια ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα αποθεματοποιησης (οχι παντως κορυφαιο). Δημιουργει δηλαδη ικανο χρηματικο αποθεμα για τις πληρωμες των εκκρεμων ζημιων της, διασφαλιζοντας ετσι την καλυψη των υποχρεωσεων της στο μελλον.
Οταν βρω χρονο θα ανεβασω τα στοιχεια με τα ποσοστα αποθεματοποιησης, τα οποια αποτελουν τον πλεον αξιοπιστο δεικτη για την υγεια μιας εταριας στον κλαδο αυτοκινητων.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η ING εχει σταθερα τα τελυταια χρονια ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα αποθεματοποιησης (οχι παντως κορυφαιο). Δημιουργει δηλαδη ικανο χρηματικο αποθεμα για τις πληρωμες των εκκρεμων ζημιων της, διασφαλιζοντας ετσι την καλυψη των υποχρεωσεων της στο μελλον.Οταν βρω χρονο θα ανεβασω τα στοιχεια με τα ποσοστα αποθεματοποιησης, τα οποια αποτελουν τον πλεον αξιοπιστο δεικτη για την υγεια μιας εταριας στον κλαδο αυτοκινητων.
Εγώ τους πληρωνω αχρείαστοι να ναι.... τα τελευταία έξι χρόνια τους εχω ακουμπήσει euro 9,000 για μεικτή σε ένα αυτοκίνητο. Αν φανταστείς ότι μειώνω σταθερά την αξία του αυτοκινήτου στο συμβόλαιο κάθε χρόνο και πληρώνω τα ίδια άρα με μείωση περίπου 43% στην αξία του αυτοκινήτου, φαντάσου τι αύξηση έχει πάρει το ασφάλιστρο... Χαλάλι ας μην πάθω ατύχημα και ας τους πληρώνω!!!!!!!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η ING εχει σταθερα τα τελυταια χρονια ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα αποθεματοποιησης (οχι παντως κορυφαιο). Δημιουργει δηλαδη ικανο χρηματικο αποθεμα για τις πληρωμες των εκκρεμων ζημιων της, διασφαλιζοντας ετσι την καλυψη των υποχρεωσεων της στο μελλον.Οταν βρω χρονο θα ανεβασω τα στοιχεια με τα ποσοστα αποθεματοποιησης, τα οποια αποτελουν τον πλεον αξιοπιστο δεικτη για την υγεια μιας εταριας στον κλαδο αυτοκινητων.
Σωστό αυτό,αλλά για την γενικότερη 'υγεία' της εταιρείας.Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πληρώνουν και γρήγορα (αυτό που μας ενδιαφέρει δηλ όταν κάνουμε ασφάλεια)...Ειδικά αν μια εταιρεία δεν είναι στο φιλικό και πας να πληρωθείς εσύ από αυτήν (και όχι η ασφαλιστική σου) μπορεί να κάνεις μήνες πολλές φορές.
Το ίδιο βέβαια μπορεί να σου τύχει και από την δική σου εταιρεία και ας έχει όλα τα αποθεματικά του κόσμου...(Η γυναίκα μου είναι γραμματέας σε ασφαλιστική...) -
Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους...
http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/25/1221922.htm
'Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τις εταιρείες Γαλαξίας ΑΕΓΑ, Αργοναυτική ΑΕΓΑ, Συνεταιρισμός Αχαΐας, Εγνατία, Οικονομική και ΙΝΤΕΡΕΛΛΑΣ, υπέγραψε σήμερα τις ακόλουθες Υπουργικές Αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες:
Πρώτον: ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους κλάδους των ασφαλιστικών εταιριών με την επωνυμία:
-
ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Ε.Γ.Α,
-
ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α,.
Δεύτερον: υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις των ως άνω ασφαλιστικών εταιρειών που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα.
Μετά την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση.
Ορίζονται σε κάθε μια ασφαλιστική εταιρεία επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή.'
Άρχισαν τα όργανα....
-
-
Αντε να αδειαζει ο τοπος σιγα-σιγα
-
Λοιπόν κάπου διάβαζα (όλο αυτό παθαίνω..τα διαβάζω αλλά ξεχνάω να τα σώσω για να βάλω από κάτω την πηγή..τεσπα ήταν στο euro2day.gr ή στο capital.gr..) για το ρευστό με λίγα λόγια της κάθε εταιρίας..Αυτό προκύπτει από τις καταστάσεις κάθε εταιρίας...Λοιπόν...:Η Ιντεραμέρικαν ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ έχει το μεγαλύτερο κεφάλαιο ρευστού.. Δηλαδή...ΑΝ ΟΛΟΙ οι πελάτες αυτή τη στιγμή ζητήσουν αποζημίωση για ατύχημα η εταιρία μπορεί να καλύψει ΜΙΑΜΙΣΗ φορά τον αριθμό των πελατών της..Για μια σύγκριση...η Εθνική (αν και πολύ καλή..) δεν μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να καλύψει το σύνολο των πελατών της...Οπότε καταλαβαίνουμε πάνω κάτω τι παίζει..
Τώρα για το λινκ που έβαλε παραπάνω ο hrdoukas....Η κατάσταση αυτή μιλάει για το 2006... Ποιός λέει (μπορεί και να ισχύει..) ότι πέρσυ,εταιρίες όπως η Ασπίς και η Υδρόγειος ήταν μέσα στο διακανονισμό...και ακόμα χειρότερα...ποιός μας λέει ότι ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ θα είναι και πάλι στο σύστημα...Αυτά είναι 'κόλπα' των εταιριών...μην ξεχνιόμαστε... -
Ενα πουλακι μου ειπε οτι ακολουθει ανακοινωση για εγνατια...χρονια τη περιμενω τη ρημαδα να βαρεσει κανονι...
φιλε πασχο ολα αυτα που λες ειναι εντελως σχετικα. ποια ρευστοτητα?που πως ποτε?
δηλαδη η ιντεραμερικαν που λες δε πληρωνει ζημιες στο φιλικο χρωστα σε ολο το κοσμο για αυτο εχει ρευστοτητα για τον εαυτο της...η εθνικη που ηταν πρωτη απο οσο ηξερα στο φιλικο διακανονισμο πληρωνε τις ζημιες του φιλικου στις αλλες εταιρειες και ειναι λογικο να εχει λιγοτερο ρευστο αμεσα διαθεσιμο. ποια ειναι λες η καλυτερη απο τις δυο?
το θεμα δεν ειναι ποιος εχει μεγαλυτερη ρευστοτητα αλλα το ποιος χρωσταει στις αλλες ασφαλιστικες εταιρειες τα λιγοτερα πραγμα που δειχνει πραγματικα ποιος εχει λεφτα και ποιος προσπαθει να δειξει οτι εχει...
χαος δηλαδη.
-
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_192156
αν εχεις ακρες στη κυβερνηση τοτε μονο εξηγειται να εχεις ιδια κεφαλαια 29 εκ. και να χρωστας 28......
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Ενα πουλακι μου ειπε οτι ακολουθει ανακοινωση για εγνατια...χρονια τη περιμενω τη ρημαδα να βαρεσει κανονι...φιλε πασχο ολα αυτα που λες ειναι εντελως σχετικα. ποια ρευστοτητα?που πως ποτε?
δηλαδη η ιντεραμερικαν που λες δε πληρωνει ζημιες στο φιλικο χρωστα σε ολο το κοσμο για αυτο εχει ρευστοτητα για τον εαυτο της...η εθνικη που ηταν πρωτη απο οσο ηξερα στο φιλικο διακανονισμο πληρωνε τις ζημιες του φιλικου στις αλλες εταιρειες και ειναι λογικο να εχει λιγοτερο ρευστο αμεσα διαθεσιμο. ποια ειναι λες η καλυτερη απο τις δυο?
το θεμα δεν ειναι ποιος εχει μεγαλυτερη ρευστοτητα αλλα το ποιος χρωσταει στις αλλες ασφαλιστικες εταιρειες τα λιγοτερα πραγμα που δειχνει πραγματικα ποιος εχει λεφτα και ποιος προσπαθει να δειξει οτι εχει...
χαος δηλαδη.
+1
Δεν είναι λογική απαίτηση να μπορεί να αποζημιώσει μια ασφαλιστική εν μία νυκτί όλους τους ασφαλισμένους σε αυτή. Σα να λέμε ότι ένα πρωί όλοι οι καταθέτες στην Εθνική Τράπεζα πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους. Προφανώς και δεν έχει τη δυνατότητα αυτή η όποια τράπεζα.
Το κριτήριο είναι το κατά πόσο τηρεί τις υποχρεώσεις της προς ασφαλισμένους και άλλες εταιρείες μία ασφαλιστική εταιρεία.
-
διπλό
-
Δε συμφωνώ σε αυτό.Αν όσοι έχουν κάνει συνταξιοδοτικά για παράδειγμα μέσα σε 2-3 χρόνια πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται ΟΛΟΙ,τότε τι θα γίνει;Δεν θα πρέπει η ασφαλιστική να μπορεί να ανταπεξέλθει;
Και όσον αφορά τις τράπεζες,παλιότερα για να ιδρύσει κάποιος τράπεζα,έπρεπε να έχει σε μετρητά τα μισά ή όλα (δε θυμάμαι ακριβώς) του συνολικού ποσού που θα δήλωνε ότι θα διακινεί-δανείζει.Αργότερα βέβαια -πρόσφατα νομίζω- άλλαξε αυτό και η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να έχει μόνο το 1/10 (ή κάποιο αντίστοιχο ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ποσοστό) των συνολικών χρημάτων που δανείζει.Δανείζει δηλ ΑΕΡΑ και αν όλοι όπως είπε ο λοκατζής πάνε και ζητήσουν τα λεφτά τους θα πάρουν .Παλιότερα όμως δεν επιτρεπόταν αυτό και έπρεπε η τράπεζα να μπορεί να αποπληρώσει όλους τους καταθέτες ανά πάσα στιγμή...Κιαυτό είναι και το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου...[/u]
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα