-
κι ομως υπαρχει κριτηριο...
ψαξτε βρεστε ποιες ασφαλιστικες εχουν λιγοτερα χρεη στο συστημα φιλικου διακανονισμου...δηλαδη ποιες εχουν πληρωσει τις ζημιες τους και τους χρωστανε οι αλλες εταιρειες...
αυτο δειχνει ρυεστοτητα φερεγγυοτητα και σοβαροτητα σε μια ασφαλιστικη που θελει να φτιαξει-κρατησει ονομα. -
Ο αδερφός μου έχει κάνει μεικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό του και οι όροι του ασφαλιστηρίου είναι ξεκάθαροι! Για οποιαδήποτε ζημιά επέλθει στο αυτοκίνητο από ατύχημα που προκάλεσε οδηγός διαφορετικός από τον οδηγό που αναφέρεται ως βασικός στο συμβόλαιο το κόστος της επισκευής θα καλύπτεται σε ποσοστό 50% από την ασφαλιστική και όχι εξ' ολοκλήρου. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και κάποιος αντίστοιχος όρος στο συμβόλαιο της γνωστής του Megane98hp με το Ibiza. Αλήθεια, έχει διαβάσει αναλυτικά έναν έναν τους όρους του συμβολαίου; Εγώ τους διάβασα γιατί ήθελα να γνωρίζω αν η ασφαλιστική θα με κάλυπτε σε περίπτωση ατυχήματος στο οποίο οδηγός του αυτοκινήτου θα ήμουν εγώ και όχι ο αδερφός μου.
-
Αυτό το '50% κάτω' δείχνει ότι πρόκειται για περίπτωση αρπαχτής από πλευράς της εταιρίας... Αν της κάτσει έχει καλώς.
Η φίλη σου θα πρέπει να δει στους όρους του συμβολαίου της τα αναγραφόμενα και να πράξει ανάλογα, μάλλον με την απειλή (θα είναι αρκετό αν έχει την απαραίτητη πυγμή) δικηγόρου.
Υγ Καλά την μαλακία την έκανε είναι δυνατόν να την διαφημίζει κιόλας? Ας πει απλά μου το κλέψανε...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο αδερφός μου έχει κάνει μεικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό του και οι όροι του ασφαλιστηρίου είναι ξεκάθαροι! Για οποιαδήποτε ζημιά επέλθει στο αυτοκίνητο από ατύχημα που προκάλεσε οδηγός διαφορετικός από τον οδηγό που αναφέρεται ως βασικός στο συμβόλαιο το κόστος της επισκευής θα καλύπτεται σε ποσοστό 50% από την ασφαλιστική και όχι εξ' ολοκλήρου. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και κάποιος αντίστοιχος όρος στο συμβόλαιο της γνωστής του Megane98hp με το Ibiza. Αλήθεια, έχει διαβάσει αναλυτικά έναν έναν τους όρους του συμβολαίου; Εγώ τους διάβασα γιατί ήθελα να γνωρίζω αν η ασφαλιστική θα με κάλυπτε σε περίπτωση ατυχήματος στο οποίο οδηγός του αυτοκινήτου θα ήμουν εγώ και όχι ο αδερφός μου.ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ???
ΕΛΕΟΣ.
αυτα πρωτη φορα τα ακουω. στις σοβαρες εταιρειες δεν υπαρχουν τετοιοι οροι...η μεικτη ισχυει και για τριτους....θα ηθελα να μου στειλεις με πμ την εταιρεια αν δε θες να το πεις δημοσια-αν και εφοσον το γραφει στο συμβολαιο της δεν ειναι δυσφημιση!!!!-
-
Πρώτα απ' όλα να ζητήσω συγγνώμη γιατί παρέθεσα κάποιες ανακρίβειες!
Ξαναδιάβασα τους όρους έναν έναν και θυμήθηκα ότι η μερική κάλυψη του κόστους από την ασφαλιστική οφείλεται στην ηλικία μου ( -
Εγω σου ξαναλεω, ως φιλικη συμβουλη:
ΚΑΜΜΙΑ (και δεν ειναι ουτε νομικα τερτιπια ουτε τιποτα, αλλα ξεκαθαροι οροι στα συμβολαια που απορρεουν απο την απλη λογικη) ασφαλιστικη δεν θα σου πληρωσει αυτη την ζημια, γιατι εχεις υποχρεωση να παιρνεις ολα τα ΕΥΛΟΓΑ αποτρεπτικα μεσα ωστε να αποφυγεις να γινει κατι τετοιο (να σου κλεψουν το αμαξι και προκαλεσουν ζημιες). Οταν αφηνεις το αμαξι ανοιχτο με τα κλειδια πανω, εχεις επιδειξει gross negligence σε αυτο το καθηκον και εισαι υπευθυνος για οτι συμβει. Και η δικια μου ασφαλιστικη τα ιδια λεει (με ξεκαθαρο ορο στο συμβολαιο) και ειμαι 100% σιγουρος οτι ολες εχουν τον ιδιο ορο, γιατι ειναι απλη λογικη.
-
ρε παιδια πως θα αποδειξει η ασφαλιστικη οτι αφησες τα κλειδια επανω και εφυγες???
μονο αν εισαι γκαου και το παραδεχτεις εγραφως μονος σου...δηλαδη αν βγαλεις τα ματια μονος σου...σε τετοιες περιπτωσεις παιρνεις τον ασφαλιστη σου και ρωτας τι να κανεις.
αυτος προφανως σου λεει να μη πεις οτι αφησες τα κλειδια επανω και εφυγες.
πας στην αστυνομια λες οτι σε απειλησαν με οπλο σε κατεβασαν κατω πηραν το αμαξι και εφυγαν και τερμα ολα... και δεν τα λεω εκ των υστερων.απλα πρεπει να εχετε καποιον να ρωτησετε... -
αλλο αυτο. Το τι θα (σε συμφερει να) πεις δεν ειναι απαραιτητα και το τι εγινε...Αλλα αμα επικαλεστεις ενοπλη αρπαγη αυτοκινητου στην αστυνομια ενω δεν ειναι ετσι (και κανεις μηνυση για αυτο), τοτε μπλεκεις σε δυσκολες ιστοριες...
-
Λογω φορτου εργασιας δεν μπορεσα να μπω για μερικες μερες. Λοιπον η ασφαληστικη της λεγεται 'Αιγαιο' η οποια ανοικει σε μια αλλη αφαλιστικη με το ονομα 'Μπρονξ' ή κατι τετοιο. Ιστοριες για αγριους δηλαδη. Αυτο το 'Αιγαιο', απο οτι ειπαν στη φιλη μου απο τη Σεατ παει για λουκετο οποτε δεν τους καιγεται καρφακι αν τους παει δικαστικα.
-
αιγαιον....
σορυ φιλε για αυτο που θα πω αλλα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ...
οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε και οι κοτες...
κατευθειαν δικηγορο και αγωγη...μην ξαναμιλησει μαζι τους...
θα τα παρει απο επικουρικο σε 2 χρονια αλλα με τοκο υπερημεριας αρκετα υψηλο. -
Οταν κάνουμε απλή ασφάλεια πηγαίνουμε στην πιο φτηνή, ασχέτως αν είναι καλή ή όχι. (Ετσι όταν τρακάρουμε κάποιον τρώει αυτός το πακέτο μέχρι να εξυπηρετηθεί). Αντίθετα, όταν κάνουμε μικτή ασφάλεια, πηγαίνουμε στην πιο καλή. (Ωστε να μην ταλαιπωρηθούμε σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί).
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Οταν κάνουμε απλή ασφάλεια πηγαίνουμε στην πιο φτηνή, ασχέτως αν είναι καλή ή όχι. (Ετσι όταν τρακάρουμε κάποιον τρώει αυτός το πακέτο μέχρι να εξυπηρετηθεί). Αντίθετα, όταν κάνουμε μικτή ασφάλεια, πηγαίνουμε στην πιο καλή. (Ωστε να μην ταλαιπωρηθούμε σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί).Διαφωνώ...Δεν βρίσκω σωστή τη λογική αυτή και εύχομαι να μην διαπιστώσεις ιδίοις όμασι το λάθος της συγκεκριμένης κίνησης..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Λοιπον η ασφαληστικη της λεγεται 'Αιγαιο'Αν δεν ειναι ορθογραφικο λαθος, ειναι και γαμω τα αστεια!
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Οταν κάνουμε απλή ασφάλεια πηγαίνουμε στην πιο φτηνή, ασχέτως αν είναι καλή ή όχι. (Ετσι όταν τρακάρουμε κάποιον τρώει αυτός το πακέτο μέχρι να εξυπηρετηθεί). Αντίθετα, όταν κάνουμε μικτή ασφάλεια, πηγαίνουμε στην πιο καλή. (Ωστε να μην ταλαιπωρηθούμε σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί).νa ξερεις κατι...πλεον ατυπα μεταξυ τους οι ασφαλιστικες μποικαταρουν τις ζημιες των εταιρειων που δεν ειναι στο φιλικο...
δηλαδη αν εσυ εισαι σε μια μικρη εταιρεια και σε τρακαρει καποιος με σοβαρη εταιρεια παλια ολοι χαιρονταν και ελεγαν χαχα θα πληρωθω.τι με νοιαζει η δικια μου - του αλλου να ειναι καλη η ασφαλιστικη με ενδιαφερει που θα πεσει πανω μου...
πλεον αυτη τη λογικη προσπαθουν υπογεια και εμμεσα να την αλλαξουν.
ετσι οι ζημιες απο ασφαλιστικες στο φιλικο πληρωνονται οσο γινεται πιο σωστα και γρηγορα(και αυτο εξαρταται απο την εταιρεια σαφως) και επιπλεον τις αλλες εταιρεις τις θαβουν και στα ποσα των αποζημιωσεων και στους χρονους...
δεν το επικρωτω αυτο και κακα τα ψεματα ειναι ενας εμμεσος εκβιασμος εναντια στις μικρες εταιρειες αλλα αυτη δυστυχως ειναι η πραγματικοτητα!
αρα διπλη προσοχη που το ασφαλιζετε και με ποιον μιλατε -
Ψαχνω για μεικτη ασφαλεια για να ασφαλισω το αυτοκινητο που θα παραλαβω εντος λιγων ημερων.Εχω παρει καποιες προσφορες πχ Εθνικη 1300 ευρω περιπου το χρονο αλλα εχω μια πολη καλη προσφορα απο μια ασφαλιστικη ονοματι ΕΟΣ με 1050 ευρω και μου δινει τα ιδια.Γνωριζει κανεις την παραπανω εταιρια να μου πει την γνωμη του?
-
Μ Α Κ Ρ Υ Α ...
ΕΛΕΟΣ...
η εος δεν ειναι ουτε φιλικο...
προσεχε γιατι οτι πληρωνεις παιρνεις...και οταν θα τη χρειαστεις θα παρεις..
δηλαδη. θα γλυτωσεις στη χψζ μικρη 250 ευρω τα οποια στο πρωτο τρακαρισμα θα τα πληρωσεις πολλαπλασια απο τη τσεπη σου!
επισης να ξερεις οτι σε πληρη πακετα μεικτες κλπ οι μικρες ασφαλιστικες ειναι πανακριβες... και οι μεγαλες φτηνοτερες πολλες φορες.
αν θες μεικτη οποτε θες καλη εταιρεια κοιτα περα απο εθνικη
-φοινικα
-υδρογειο
-αλφα ασφαλιστικη
-ισως εγνατια(εχω επιφυλαξεις)μακρυα απο
κομερσιαλ,ιντεραμερικαν,τζενεραλ,οτι δεν ειναι στο φιλικο γενικα -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
-φοινικα
-υδρογειο
-αλφα ασφαλιστικη
-ισως εγνατια(εχω επιφυλαξεις)Δεν παει κ τοσο καλα τελευταια η Εγνατια.. Ημουν εκει κ 'μετακομισα' προσφατα σε καποια απο τις αλλες 3 που αναφερεις.
-
Παιδιά κοιτάχτε και για την Αιγαίον...Πολύ οργανομένη, τυπική και με πολλά φράγκα...Ασφαλίζει βαπόρια Προσφέρει σιγουριά...Και θα πάθετε πλάκα με τις τιμές...
Και τα δύo αυτοκίνητα εκεί τα έχουμε.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Μ Α Κ Ρ Υ Α ...ΕΛΕΟΣ...
η εος δεν ειναι ουτε φιλικο...
προσεχε γιατι οτι πληρωνεις παιρνεις...και οταν θα τη χρειαστεις θα παρεις..
δηλαδη. θα γλυτωσεις στη χψζ μικρη 250 ευρω τα οποια στο πρωτο τρακαρισμα θα τα πληρωσεις πολλαπλασια απο τη τσεπη σου!
επισης να ξερεις οτι σε πληρη πακετα μεικτες κλπ οι μικρες ασφαλιστικες ειναι πανακριβες... και οι μεγαλες φτηνοτερες πολλες φορες.
-φοινικα
-υδρογειο
-αλφα ασφαλιστικη
-ισως εγνατια(εχω επιφυλαξεις)μακρυα απο
κομερσιαλ,ιντεραμερικαν,τζενεραλ,οτι δεν ειναι στο φιλικο γενικαΗ Εθνικη δεν ειναι στον φιλικο?
-
η εθνικη ειναι ..
η ΑΙΓΑΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
ειναι δε απο τις 7-8 εταιρειες που ειναι στα προθυρα του να βγει υποεπιτηρηση...η εγνατια ηταν μια απο τις υπολοιπες...εχουν πεχτει τρελλες κομπινες με αυτη την ασφαλιστικη...εγω προσωπικα δεν την εμπιστευομαι.
φιλος που δουλευει εκει μεσα μου ειπε οτι παει για φουντο πριν 1 χρονο ομως πριν ενα μηνα εμαθα οτι πηρα για σφαλιση τα κτιρια της τραπεζας της ελλαδας πραγμα που δειχνει γαλαζιο δοντι......σαββας εισαι νεος οδηγος? τι αμαξι θα παρεις?
να προσεξεις την απαλλαγη στη μεικτη(ποσα λεφτα δινεις απο τη τσεπη σου) και να βαλεις κακοβουλες-δηλαδη αμα στο σπασουν να πληρωθεις-
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα