-
Βέβαια συμφωνώ με τον Storm ότι είναι επικίνδυνες όταν βάζεις μέσα ποτήρια και μαλίστα πίνεις εν κινήσει...
-
Υπερβολές
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Μπα εγώ που έχω ίδιες με το Megane στη μία έχω την κάρτα και το Mp3 για να μην τρέχουν παντού τα καλώδια και στην άλλη το τασάκι-κουμπαρά που κρύβει στα σπλάχνα του το χειρηστήριο της γκαραζόπορτας άρα δεν έχω ποτηροθήκες
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βέβαια συμφωνώ με τον Storm ότι είναι επικίνδυνες όταν βάζεις μέσα ποτήρια και μαλίστα πίνεις εν κινήσει...αχά! Καινούργιο αυτό!
Αρά βλάκες οι κατασκευαστές; Ισως οδηγει καλύτερα κάποιος όταν έχει κορακιάσει.
Μάλλον οι κατασκευαστές δεν θα ξέρουν οτι 'dead clients don't pay (again)'
Πάω στοίχημα πως αν το δει κάποιος Αμερικάνος θα σπεύσει να κάνει μήνυση πως για το ατύχημα του φταίγανε οι ποτηροθήκες.
Βάση της ίδιας λογικής, θεωρώ τουλάχιστον θανατηφόρες τις πιτσιλήθρες νερού!
-
Όποιος διψάει, σταματάει στην άκρη, ανοίγει το μπουκάλι με το νερό που έχει αποθηκευμένο σε κάποιο σημείο και πίνει. Το ότι οι ηλίθιοι στο Αμέρικα πάνε με 50 μίλια στο κρουζ κοντρόλ, πίνουν Κόλα και διαβάζουν εφημερίδα ευθύνεται για τις ποτηροθήκες (ποτηροθήκες λέγονται, όχι μπουκαλοθήκες που απλά ακουμπάς το νεράκι για να σταματήσεις και να πιεις όταν διψάσεις) στα αυτοκίνητα. Οι ποτηροθήκες είναι χρήσιμες μόνο εν στάση, ή έστω εν κινήσει για τον συνοδηγό. Άντε και δίσκος για το πιάτο σε λίγο...
-
Όποιος διψάει, σταματάει στην άκρη, ανοίγει το μπουκάλι με το νερό που έχει αποθηκευμένο σε κάποιο σημείο και πίνει. Το ότι οι ηλίθιοι στο Αμέρικα πάνε με 50 μίλια στο κρουζ κοντρόλ, πίνουν Κόλα και διαβάζουν εφημερίδα ευθύνεται για τις ποτηροθήκες (ποτηροθήκες λέγονται, όχι μπουκαλοθήκες που απλά ακουμπάς το νεράκι για να σταματήσεις και να πιεις όταν διψάσεις) στα αυτοκίνητα. Οι ποτηροθήκες είναι χρήσιμες μόνο εν στάση, ή έστω εν κινήσει για τον συνοδηγό. Άντε και δίσκος για το πιάτο σε λίγο...Οι ποτηροθήκες δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο και είναι χρησιμότατες εκτός και αν στην θέση της ποτηροθηκης βαλεις Jack Daniels, είσαι ποιο πολυ ώρα με το μπουκάλι στο χέρι κα το κεφάλι ψηλά κλπ κλπ, είναι θέμα του καθένα. Αμα ο βλάκας είναι βλάκας, ειτε με ειτε χωρίς την ποτηροθήκη θα κάνει την μαλακία. Απλά με την ποτηροθήκη εχει μικρότερη πιθανότητα καθώς δεν θα ψαχνει.
Συνεχίζοντας ---> κοινή λογική!
Διαφορετικά να καταργήσουν τους καθρέπτες γιατί σε τραβούν το βλέμμα από τον δρόμο, τις πιτσiληθρες γιατί στιγμιαία χάνεις οπτικό πεδίο και ένα σωρό αλλες απίστευτες αιτιάσεις που στερούνται κάθε λογικής.
Ας δούμε παρακάτω 2 εικόνες απο μαζικούς δολοφόνους:
και μάλιστα 2. Μια για τον κάφε και μιά για το νερό. Θράσσος! Και αυτός μεταφέρει 800 άτομα! Κανονικά θα έπρεπε να πιει με το πέρας της πτήσεως μετά απο 12 ώρες.
Αλητεία! Οχί απλα έχουν ποτηροθήκες αλλά και τραπεζάκι για να τρώνε
Διαλέξτε τον δρόμο σας. Είναι η κοινή λογική από την μια μεριά, και από την άλλη η υπερβολή και η βλακεία...
-
Πάντως στο megane δεν ειναι σε τόσο άσχημη θέση μπροστά και πίσω απο το λεβιέ ταχυτήτων δείχνουν μια χαρά και δεν πιστεύω να εμποδίζουν.Βέβαια η μία στο βάθος λογικα δεν θα ειναι τοσο αξιοποιήσιμη ότι βάζεις εκει θα βρίσκει πιο ψηλά λογικά.
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Πάντως οι κατασκευαστές δεν τις βρίσκουν!Απόλυτα χρήσιμες και ακίνδυνες! Άλλωστε κατά ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο;
Οι κατασκευαστές θεωρούν ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν 'ταρζανιές'.
Έχω μπει σε αυτοκίνητο φίλου όπου οι ποτηροθήκες ήταν στην κεντρική κονσόλα 'πτυσσόμενες'.Είχε βάλει μέσα ποτήρι πλαστικό με ουίσκι.
Είχε βάλει και τσιγαράκι στο στόμα, βάζει και τον αναπτήρα να θερμανθεί να ανάψει το τσιγαράκι.
Πάμε να φύγουμε, και στο πρώτο φρενάρισμα χύθηκε το μισό ποτήρι ουίσκι πάνω στην κονσόλα, έπεσε πάνω στον αναπτήρα που είχε πυρώσει και όπως κατάλαβες τρέχαμε και δεν φτάναμε... Ευτυχώς κρατούσα μπουκάλι με νερό, έριξα πάνω και μία μπλούζα και η ζημιά ήταν σχετικά μικρή.Το παραπάνω σκηνικό το έχω ζήσει δύο φορές. Τη δεύτερη φορά με κρασί, όπου ευτυχώς δεν είχαμε φωτιά αλλά το αυτοκίνητο από εκείνη την στιγμή βρώμαγε κρασίλα.
Αιτία; Η αφηρημάδα των ιδιοκτητών και η εντύπωση ότι οι ποτηροθήκες είναι για κάθε χρήση και ακίνδυνες.
-
@Tallyho: Καθημερινά βλέπω πολλά σκηνικά όπου ηλίθιοι 'οδηγοί' εν κινήσει, μιλάνε στο κινητό, καπνίζουν, πίνουν καφέ και γενικά κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να οδηγούν! Αντιθέτως εμποδίζουν τους υπόλοιπους αρμενίζοντας στους δρόμους θαρρείς δεν έχει κανείς δουλειές να πάει... Οπότε σε αυτό το θέμα είμαι κάθετος. Κανονικά θα έπρεπε να μην έχουν ούτε τασάκι και αναπτήρα τα αυτοκίνητα! Επίσης θα έπρεπε με το που πας να κάνεις κάτι άλλο εκτός εδόγησης να σου τραβάνε σφαλιάρα!
ΥΓ: Το παράδειγμα με τα αεροπλάνα ήταν εντελώς άστοχο καθώς α) υπάρχουν δυο πιλότοι οι οποίοι τρώνε πάντα εναλλάξ, β) υπάρχει ο αυτόματος πιλότος και γ) αυτά δεν τα κάνουν όταν υπάρχουν άλλα αεροπλάνα δίπλα τους (απογείωση, προσέγγιση-προσγείωση) αλλά όταν είναι σε cruising στα 30.000 πόδια μόνοι και έρημοι!
-
@Tallyho: Καθημερινά βλέπω πολλά σκηνικά όπου ηλίθιοι 'οδηγοί' εν κινήσει, μιλάνε στο κινητό, καπνίζουν, πίνουν καφέ και γενικά κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να οδηγούν! Αντιθέτως εμποδίζουν τους υπόλοιπους αρμενίζοντας στους δρόμους θαρρείς δεν έχει κανείς δουλειές να πάει... Οπότε σε αυτό το θέμα είμαι κάθετος. Κανονικά θα έπρεπε να μην έχουν ούτε τασάκι και αναπτήρα τα αυτοκίνητα!ΥΓ: Το παράδειγμα με τα αεροπλάνα ήταν εντελώς άστοχο καθώς α) υπάρχουν δυο πιλότοι οι οποίοι τρώνε πάντα εναλλάξ, β) υπάρχει ο αυτόματος πιλότος και γ) αυτά δεν τα κάνουν όταν υπάρχουν άλλα αεροπλάνα δίπλα τους (απογείωση, προσέγγιση-προσγείωση) αλλά όταν είναι σε cruising στα 30.000 πόδια μόνοι και έρημοι!
κοίταξε, μην εγκλωβίζεσαι αγαπητέ μου στην λογική της υπερβολής! Όλα τα πράγματα χρειάζονται κοινή λογική και σύνεση!! Όπως τόνισα παραπάνω, ο απερίσκεπτος θα την κάνει την μαλακία του μια η άλλη. Επί του μέγα θέματος τον ποτηροθηκών , κάνεις μια απλή κίνηση και παίρνεις ένα μπουκάλι. Ξέρεις που είναι. δεν ψάχνεις. Διαρκεί δεύτερα και δεν παίρνεις καν τα μάτια σου από τον δρόμο.
Αν δεν έχεις θήκη, η ο κλάμπανος θα το ψάχνει στο πάτωμα η στο κάθισμα το μπουκάλι, θα τον βάλεις να ξεβιδώνει-βιδώνει.... το όλο αποτέλεσμα θα είναι πολύ κακό. Το άλλο σενάριο θα είναι οπως είπες να το βάλεις να κοιτάει καθρέφτες, τυφλές γωνίες, να αλλάζει λωρίδες για να βρει κάπου να σταματήσει. Περισσότερες κινήσεις που εμπεριέχουν και αυτές τον κίνδυνο τους ειδικά αμα ο άλλος είναι κλάμπανος!
Στην οδήγηση όπως και σε ανάλογες δραστηρίοτητες, υπάρχουν συνεχώς πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Δεν μπορείς να ξεκινάς να απαγορεύεις γιατί αυτό στο οποίο θα καταλήξεις ειναι το τραίνο.
Επί των αεροπλάνων που σου έθεσα ως παράδειγμα, μόλις πρόσφατα ένα βούτηξε επειδή έπεσαν νερά πάνω στα κουμπιά του αυτόματου πιλότου. Δεν είχε σημασία είτε άμα ηταν 2 η 10 οι πιλότοι. Το λάθος έγινε.
Χρειάζεται λίγο μυαλό και από τον εκάστοτε χειριστή. Διαφορετικά η λίστα των απαγορεύσεων μπορεί να είναι τεράστια και εξίσου στοιχειοθετημένη με τις ποτηροθήκες.
-
Συμφωνώ στο ότι αν το έχεις βάλει σκοπό, την βλακεία την κάνεις και χωρίς ποτηροθήκες, τασακια κλπ κλπ. Εκεί όμως πάμε στο θέμα οδηγική παιδεία και ικανότητες... πολύ πονεμένη ιστορία.
Όσο για το αεροπλάνο, δεν το άκουσα αυτό που αναφέρεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι αεροπορικές θα βγάλουν οδηγίες που να απαγορεύουν στους πιλότους να τρώνε στο πιλοτήριο μετά από αυτό...
-
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό λίγη υπευθυνότητα χρειάζεται.Αν λοιπόν δεν καταλάβεις ότι οδηγείς έναν πύραυλο που σκοτώνει ,και δεν μιλάω μόνο για το αεροπλάνο αλλά και για το αυτοκινητο, και πως με μια σου βλακεία μπορείς να αφαιρεσεις ανθρώπινες ζωές τότε πολύ απλά δεν ασχολέισαι με άλλα πράγματα όταν οδηγείς.Για ότι άλλο θες μπορείς να σταματήσεις και να το φέρεις εις πέρας χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές των γύρω σου
-
Καλά, δεν νομίζω κανείς σοβαρός να μιλάει για ανοιχτά ποτήρια με ουισκάκια στις ποτηροθήκες. Εγώ στο μυαλό μου τις έχω είτε για μπουκαλάκια νερού είτε για ποτήρια με καπάκι. Και έλεος αν θεωρείτε επικίνδυνο αυτό το πράμα, τότε πρέπει να απαγορευτούν τα ραδιόφωνα, τα χειριστήρια του κλιματισμού κλπ κλπ.
-
Όχι όχι παρανόησες .Εγώ μιλάω για extreme καταστάσεις του τύπου σκύβω να πιάσω το μπουκάλι ή το κινητό ή το οτιδήποτε άλλο.(χάσαμε κι ένα αυτοκίνητο από έναν τέτοιο λαλάκα )
Αν μιλάμε για κλειστά ποτηράκια και μίνι μπουκαλάκια νερό δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ειδικά όταν υπάρχει κι ένας συνοδηγός να βοηθάει την κατάσταση -
Είναι πολύ απλό: Το να οδηγείς και να ασχολείσαι με διάφορα άλλα ταυτόχρονα είναι λάθος. Άρα, οτιδήποτε διευκολύνει τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέο. Τώρα, το να έχεις κλειστά μπουκαλάκια/ποτήρια με καπάκι στην ποτηροθήκη και να πίνεις μόνο σταματημένος στο φανάρι ή στην άκρη του δρόμου προφανώς και δεν είναι πρόβλημα.
-
Μόνο εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό πχ να έχεις ένα ποτηράκι καφέ και να πίνεις που και που;Σε ταξίδι μιλάω πάντα εγνατία κλπ.
-
Και σε εμένα φαίνεται φυσιολογικό αυτό δεν είσαι ο μόνος.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Μόνο εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό πχ να έχεις ένα ποτηράκι καφέ και να πίνεις που και που;Σε ταξίδι μιλάω πάντα εγνατία κλπ.Μπα, όχι. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάθε σ/κ Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς καφέ ή να πρέπει να σταματάω κάθε τόσο για να πίνω μια γουλιά. Δεν τον έκοβα καλύτερα...
-
Ντίνο δεν χρειάζεται να σταματάς.Εχει διόδια κάθε τρεις και λίγο πλέον
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μόνο εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό πχ να έχεις ένα ποτηράκι καφέ και να πίνεις που και που;Σε ταξίδι μιλάω πάντα εγνατία κλπ.
Μπα, όχι. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάθε σ/κ Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς καφέ ή να πρέπει να σταματάω κάθε τόσο για να πίνω μια γουλιά. Δεν τον έκοβα καλύτερα...
Ανεκπαίδευτος και κακομαθημένος όπως λένε και στον ΕΣ...
Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Λευκάδα, 10 ώρες διαδρομή, 1050 χιλιόμετρα σε μια μέρα, μόνο με μία στάση στην Αθήνα για παραλαβή προσώπου ( ) και φαγητό στα τότε πεθερικά. Ούτε νερό στο δρόμο.
Renault Megane III