-
**Το θέμα προέρχεται από διάσπαση του 'Peugeot 207 2006' στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'. Εδώ γράφουμε γνώμες για την αύξηση των διαστάσεων και των τιμών στα μοντέρνα σουπερμίνι, καθώς και για το αν θεωρούμε συμφέρουσα την αγορά τους έναντι κάποιου 'ώριμου' ή και μεταχειρισμένου μικρομεσαίου
[Krusenstern]**
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- οτι το 207 προσφερεται σε λογικη τιμη
Περίπου πόσο, δηλαδή;
Όχι ότι ενδιαφέρομαι να αγοράσω, απλά από περιέργεια...
15 χιλιάρικα για αυτοκίνητα που πάνε-δεν πάνε, αλλά έχουν ωραία πλαστικά ΔΕΝ δίνω . και - !
-
**Το θέμα προέρχεται από διάσπαση του 'Peugeot 207 2006' στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'. Εδώ γράφουμε γνώμες για την αύξηση των διαστάσεων και των τιμών στα μοντέρνα σουπερμίνι, καθώς και για το αν θεωρούμε συμφέρουσα την αγορά τους έναντι κάποιου 'ώριμου' ή και μεταχειρισμένου μικρομεσαίου
[Krusenstern]**
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Περίπου πόσο, δηλαδή;
15 χιλιάρικα για αυτοκίνητα που πάνε-δεν πάνε, αλλά έχουν ωραία πλαστικά ΔΕΝ δίνω . και - !
-
[Krusenstern]**
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Περίπου πόσο, δηλαδή;
-
Άνετα σε 1600; Και μιλάμε για ένα supermini, όχι 'τόσο' καλύτερο από τα υπόλοιπα XL Supermini, όχι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, όχι φθηνότερο από τα υπόλοιπα, με όχι καλύτερες επιδόσεις από το Clio III 1.4 που δεν βάζει φωτιά στο δρόμο σε καμιά περίπτωση...
Το ότι η 5η χτυπάει το γόνατο του συνδοηγού, δεν με χαλάει καθόλου...ευτυχώς σπάνια έχω άρρενα συνοδηγό!
Οι Πεζαίοι βοηθούν στην επαναφορά του φλερτ στη σύγχρονη κοινωνία...Ωραίο το 207, καθώς πήρανε ένα 206 και το 'φτιάξανε'. Έχω παρατηρήσει ότι εκτός της 307/407 μούρης (η οποία του 'πήγε'), κατά τ'άλλα θυμίζει πολύ το 206 GTi, το 2λιτρο με τους μεγάλους -ελέω WRC- προφυλακτήρες. Η αισθητική του για μένα κρίνεται πολύ πετυχημένη, αν και δεν παρουσιάζει κάτι πολύ διαφορετικό και καινοτόμο σε σχέση με πριν.
Το εσωτερικό του δεν μου άρεσε, γιατί περίμενα κάτι πιο ευφάνταστο -ίσως νεανικό- στο ταμπλό. Φοβερός ο δείκτης θερμοκρασίας λαδιού, εύγε στην Peugeot.
Μπράβο και για την οδική του συμπεριφορά, η οποία έχει αποσπάσει από όλον τον Ειδικό Τύπο καλά σχόλια...
...ο οποίος όμως Ειδικός Τύπος ξαφνικά, μετά την εμφάνιση του Grande Punto 77/95 και του 207, άρχισε να κάνει συγκρίσεις με το Clio III και να μην δικαιώνει τα όσα έχουν γραφθεί εδώ κατά καιρούς...
Το δε Yaris, δεν ξέρω και εγώ για ποιον ακριβώς λόγο, προσπερνάται χαρακτηριστικά...λίγο οι επιδόσεις, λίγο οι μικρότεροι χώροι, λίγο η εμφάνιση που δεν διεκδικεί και Όσκαρ, λίγο η τιμή...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Περίπου πόσο, δηλαδή;
15.640 το 207 1.6 sport
16.800 το Clio 1.6 αντίστοιχα εξοπλισμένο
14.190 το G.Punto Sporting
15.950 το πιο πλούσια εξοπλισμένο Yarisκαι:
14.190 το Ibiza 1.4 100hp Sport
15.150 το Polo Sportline 1.4 100hp
15.480 το Ford Fiesta 1.6S (εξαιρετική επιλογή επίσης)
15.060 το Lancia Y Platino 1.4 95hp, ΥΠΕΡ-πλούσια εξολπισμένο (προσφορά)
13.930 το Colt πλούσια εξοπλισμένο
12.700 το Swift GLA. -
Γκουρού των τιμών αυτό το παιδί, απ' έξω τις ξέρει όλες
-
Αυτό θα πει άμεση εξυπηρέτηση!
Γενική ερώτηση τώρα:
Θα δίνατε 15 χιλιάρικα για τέτοια αυτοκίνητα, ή μόνο σε μένα φαίνονται πολλά; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό θα πει άμεση εξυπηρέτηση!Γενική ερώτηση τώρα:
Θα δίνατε 15 χιλιάρικα για τέτοια αυτοκίνητα, ή μόνο σε μένα φαίνονται πολλά;Αν υπήρχε η απαίτηση για καινούριο, για 207 και Fiesta S μάλλον θα τα έδινα. Μέ κάτι παραπάνω όμως (16.500-17.000), παίρνεις μεταχειρισμένη 147 2.0 μοντέλο '03-'04, οπότε σταματάει κάπου εκεί η συζήτηση
-
Αν το θέλεις για πρώτο αυτοκίνητο, εγώ θα σου έλεγα να τα δώσεις!
Για δεύτερο -και καλά, 'μικρό' ούτε με σφαίρες!!!
Η πλάκα είναι ότι πιάσαμε το Clio 1.6 στη σύγκριση των τιμών...
Παραθέτω από το 4auto...
'Είναι ενδεικτικό ότι το 207 με το μεγαλύτερο κινητήρα κινείται στα επίπεδα του Clio των 1.4 λίτρων'...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...ο οποίος όμως Ειδικός Τύπος ξαφνικά, μετά την εμφάνιση του Grande Punto 77/95 και του 207, άρχισε να κάνει συγκρίσεις με το Clio III και να μην δικαιώνει τα όσα έχουν γραφθεί εδώ κατά καιρούς...Το δε Yaris, δεν ξέρω και εγώ για ποιον ακριβώς λόγο, προσπερνάται χαρακτηριστικά...λίγο οι επιδόσεις, λίγο οι μικρότεροι χώροι, λίγο η εμφάνιση που δεν διεκδικεί και Όσκαρ, λίγο η τιμή...
Το COTY αδικείται από το τιμόνι του... Megane που του φορέσανε, το βάρος του, την τιμή του. Το Yaris παραμένει καλή αγορά ΙΜΗΟ. Πίστεψέ με, σε χώρους υστερεί μόνο σε πορτμπαγκάζ. Στους επιβάτες είναι πολύ άνετο. Για την τιμή του τα έχω πει πάλι: στο 99% των περιπτώσεων, τα παραπάνω που κοστίζει από άλλα 1300άρια, θα τα κάνει απόσβεση (σε χρήμα, χρόνο, νεύρα)
Παραθέτω από το 4auto...
'Είναι ενδεικτικό ότι το 207 με το μεγαλύτερο κινητήρα κινείται στα επίπεδα του Clio των 1.4 λίτρων'...
Εκεί κινείται σε απόλυτα νούμερα. Στο δρόμο όμως, είναι καλύτερο παντού, ΚΑΙ από το 1.6.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν το θέλεις για πρώτο αυτοκίνητο, εγώ θα σου έλεγα να τα δώσεις!Για πρώτο μιλάω!
Απλά με βλέπω όοοοοοοταν θα αλλάξω αυτοκίνητο, να μη περνάω ούτε απ' έξω από τις αντιπροσωπίες με τις τάσεις ξεχειλώματος που έχουν τα αυτοκίνητα και οι τιμές τους...
-
207 ή 307; Clio III ή Megane f/l με 15.700 το 1.6; Yaris 1.3 ή Corolla 1.4;
Αν το 'πλεονέκτημα' -που δεν είναι- των new age μικρών είναι οι χώροι, γιατί να μην πάρω το μεγαλύτερο;
Πλεονέκτημα σε επιδόσεις ΔΕΝ έχουν πλέον, 1.200 κιλα το 207, άλλα τόσα το 307 με τον ίδιο κινητήρα
-
Θα το συνηθίσεις, μη στεναχωριέσαι...
Το Mazda3 είναι πιο μακρύ από την Primera που είχαμε και είχε και καλύτερους χώρους και 180 λίτρα παραπάνω χώρο αποσκευών και δεν ήταν και υπόδειγμα packaging...
Οι δε τιμές, μάλλον είναι πολύ συντηρητικές ακόμα, μια που τα νέας γενιάς δεν νομίζω να συγκρίνονται σε σαλόνια και ποιότητα με τα προηγούμενα...
Εδώ δίνουμε 21Κ για Golf, 19,7Κ για Astra και 12Κ για 206 1.4 με 75 άλογα...ανέφερα μήπως τα 17Κ για Mazda3 1.4;
Αν θέλουμε χαμηλές τιμές και καλό αυτοκίνητο, θα ψάχνουμε στα μεταχειρισμένα ή για τίποτε προσφορές Mondeo 1.8, Passat 1.6 κλπ...
-
τα εχουνε κανει σαλατα με τις τιμες, τα μεγεθη και τα βαρη!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
207 ή 307; Clio III ή Megane f/l με 15.700 το 1.6; Yaris 1.3 ή Corolla 1.4;Προσωπική επιλογή: μεταχειρισμένο 2-3 ετών (ή και παλιότερο, αλλά ας αφήσω τη νεκροφιλία μου κατά μέρος τώρα...) σε αυτά τα λεφτά.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προσωπική επιλογή: μεταχειρισμένο 2-3 ετών (ή και παλιότερο, αλλά ας αφήσω τη νεκροφιλία μου κατά μέρος τώρα...) σε αυτά τα λεφτά.-
accent του 03 με 4000ε!
-
Προσωπική επιλογή: μεταχειρισμένο 2-3 ετών (ή και παλιότερο, αλλά ας αφήσω τη νεκροφιλία μου κατά μέρος τώρα...) σε αυτά τα λεφτά.-
για καινούρια μιλάμε
Για πραγματικά μικρά τελικά, Swift, Colt ή Jazz.-
-
Το γράφω και πιο πάνω Σπύρο: 147 2.0 '03 με 16.500-17.000
-
Γενικότερη ερώτηση θα έδινες 15k για ένα 1600αρι μικρομεσαιό ( το 207 είναι οσο το 306 σε μέγεθος )?
Η δική μου είναι ΟΧΙ, όχι μέχρι να δώ την τιμή του 1.6Τ με τα 150 άλογα, ΟΧΙ μέχρι να δω αν θα υπάρξει βελτίωση ( όχι φωτία είπαμε ) των επιδόσεων με τον 1.6 valvetronic της PSA/BMW.
Το εσωτερικό του πάντως είναι απίστευτα συντηρητικό αλλά πιστεύω οτι το 207 είναι καταδικασμένο να πετύχει αφού είναι ένα σημαντικότατα βελτιωμένο 206 στην ίδια περίπου τιμή. Χάνει λίγο σε επιδόσεις αλλά νομίζω οτι είναι καλύτερα στημένο από 206 ( νομίζω γιατί ακόμα δεν το έχω οδηγήσει αλλά δεν μπορεί όλος ο ειδικός τύπος της Ευρώπης να το εκθειάζει ), πιστεύω οτι είναι ο νέος βασιλιάς της κατηγοριας και μπράβο στα Γαλλάκια που μάθανε πλεόν την τέχνη του ημιάκαμπτου και αποδεικνύουν οτι και έτσι ένα αμάξι μπορεί να έχει 'ενδιαφέρουσα' οδική συμπεριφορά.
Υ.Γ2 Σπύρο το GPunto έχει 15 άλογα λιγότερα και είναι 1500 ευρώ πιο φτηνό δηλαδή 100 ευρώ το άλογο. Βέβαια είναι 14αρι άρα λιγότερα πάγια έξοδα αλλά και πάλι -15άλογα ΜΕ θεόμακρο κιβώτιο... -
Και γω μαζί σου!
Υπερ-σουπερμίνι: αγάπη μου ξεχείλωσα τα παιδιά!