-
8-5-1982, 8-5-2006
27
-
8-5-1982, 8-5-2006
27
-
8-5-1982, 8-5-2006
27
-
...
-
Σαν σήμερα έφυγε ο βασιλιάς χωρις στέμμα ...
Ενας οδηγός που πλήρωσε με την ζωη του , την αλαζονία του Didier Pironi που έκλεψε από τον Μέγα Ζίλ , την νίκη πάνω στην γραμμή στον προηγούμενο αγώνα ...
Ο Βιλνέβ θέλοντας να του δείξει τι αξίζει υπερέβαλε εαυτόν στα δοκιμαστικά του Ζόλντερ και ....Gilles F1 misses you ....
-
-
respect για εναν μεγαλο και τολμηρο οδηγο....
-
Αξιοπρεπώς έχει διατελέσει και ο γιος του. Σαν τον πατέρα του όμως, δεν είναι.
-
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Αξιοπρεπώς έχει διατελέσει και ο γιος του. Σαν τον πατέρα του όμως, δεν είναι.Έκανε κάτι μαγικά την 1η ιδίως χρονιά και τελικά κατάφερε να πάρει τον τίτλο που μάλλον ο πατέρας του δικαιούνταν περισσότερο. Ωστόσο όσα γονίδια κι αν πέρασαν, Gilles δεν ήταν και ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποιος ανάλογος.
-
Gilles Villeneuve
άλλος ένας 'αγιοποιημένος' λόγω θανάτου οδηγός.
Πρόλαβε να κάνει και μερικές νίκες και κέρδισε κάτι παραπάνω σε 'αγιοσύνη' από τον Roland Ratzenberger και άλλους 'χαμένους'... -
Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Η λατρεία των οπαδών στο πρόσωπο του ήταν υπαρκτή και καταγεγραμμένη ακόμα κι όσο ζούσε. Μεγάλο ποσοστό των δηλώσεων για την ταχύτητα και την απίστευτη τρέλλα του έγιναν όσο ζούσε, προτού ο πρόωρος χαμός του κάνει ακόμα πιο ισχυρό τον 'μύθο' γύρο από τον Gilles.
Έχω μιλήσει με Ιταλούς, σημερινούς 50άρηδες που παρακολουθούσαν F1 πριν 20-25 χρόνια και μου έχουν επιβεβαιώσει το πόσο αγαπητός ήταν και πόσο σπουδαίος θεωρούνταν ήδη από τότε.
-
Ο χρήστης pptsmps έγραψε:
Gilles Villeneuveάλλος ένας 'αγιοποιημένος' λόγω θανάτου οδηγός.
Πρόλαβε να κάνει και μερικές νίκες και κέρδισε κάτι παραπάνω σε 'αγιοσύνη' από τον Roland Ratzenberger και άλλους 'χαμένους'...Kαλά ντάξει...
-
Nigel Roebuck, αναφερόμενος σε κάποιο περιστατικό στη σεζον του 1981.
At its clipping point, at the top of a rise, the Ferrari was already sideways, its driver winding on opposite lock. As it came past me, plunging downhill now, the tail stayed out of line, further and further, and still Gilles had his foot hard down. As he reached the bottom of the dip, I knew the position was hopeless, for now it was virtually broadside, full lock on, Villeneuve's head pointing up the road, out of the side of the cockpit.
Somehow, though, the Ferrari did not spin, finally snapping back into line as it grazed the catch fencing, then rocketing away up the hill. For more than a hundred yards, I swear it, the car was sideways at 130 mph. 'That's genius,' said David Hobbs, watching with me. 'Are you seriously telling me he's won two Grand Prix in that?'
-
Gilles Villeneuve...άλλος ένας 'αγιοποιημένος' λόγω θανάτου οδηγός.Πόσα πράγματα ξέρεις για τον άνθρωπο Villeneuve, πέραν της αγωνιστικής του παρουσίας;
Και στην τελική, αυτό είναι ένα thread αφιερωμένο στη μνήμη του. Δεν τον αγιοποίησε κανείς. Αν σε απασχολούν ερωτήματα ως προς το ποιόν του ή την αξία του ως οδηγό, συζήτησέ το αλλού, όχι εδώ.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Gilles Villeneuve...άλλος ένας 'αγιοποιημένος' λόγω θανάτου οδηγός.
Πόσα πράγματα ξέρεις για τον άνθρωπο Villeneuve, πέραν της αγωνιστικής του παρουσίας;
Και στην τελική, αυτό είναι ένα thread αφιερωμένο στη μνήμη του. Δεν τον αγιοποίησε κανείς. Αν σε απασχολούν ερωτήματα ως προς το ποιόν του ή την αξία του ως οδηγό, συζήτησέ το αλλού, όχι εδώ.
Eντάξει βρε Θέμη,ο καθένας έχει την δική του άποψη και ΜΠΟΡΕΙ και ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να την εκφράζει κατά βούληση..Αν και εσένα σε πειράζει κάποιο τέτοιο σχόλιο απλά προσπέρασέ το...
-
Έχεις δίκιο, και δε θα με πείραζε καθόλου αν αναφερόταν σε κάποιο άλλο thread...
Τέλος πάντων, ίσως να ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Έχεις δίκιο, και δε θα με πείραζε καθόλου αν αναφερόταν σε κάποιο άλλο thread...Τέλος πάντων, ίσως να ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου...
-
Gilles Villeneuveάλλος ένας 'αγιοποιημένος' λόγω θανάτου οδηγός.
Πρόλαβε να κάνει και μερικές νίκες και κέρδισε κάτι παραπάνω σε 'αγιοσύνη' από τον Roland Ratzenberger και άλλους 'χαμένους'...Τι θέλει να πει ο ποιητής???
Εγώ δε λέω τίποτα..........
'I think Gilles was the perfect racing driver. He had the best talent of all of us.- Niki Lauda (multiple world driving champion)
'I know no human being can do miracles but Gilles could really surprise us sometimes.' - Jacques Laffite, 1982 -
'Gilles was the fastest driver in the history of motor racing. But more important for me is that he was the most genuine person I have ever known.' - Jody Scheckter
'His death has deprived us of a great champion - one that I loved very much. My past is scarred with grief; parents, brother, son. My life is full of sad memories. I look back and see the faces of my loved ones, and among them I see him.' - Enzo Ferrari
Μετά απ' όλα αυτά, μάλλον, ότι κι αν πει κανεις είναι περιττό, νομίζω
Ας είναι καλά ο Jacques, να μας τον θυμίζει, όσο μπορεί.... -
Ο Villenueve είχε όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν (και κάνουν ακόμα; ) τους οδηγούς αγώνων θαυμαστούς στα μάτια μου.
Ταχύτητα με μεγάλες δόσεις παράνοιας και αυτοκαταστροφικότητας...
Το τέλος του ήταν μάλλον 'ταιριαστό και αναμενόμενο' με βάση τον χαρακτήρα του.
Τίποτα από αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό δεν διακρίνω στους οδηγούς των ημερών μας! Δεν θα 'επιβίωναν', θα μου πείτε...
-
Εγώ πάλι δε νομίζω ότι οι σημερινοί οδηγοί δεν το έχουν μέσα τους, απλώς έτσι όπως έχει γίνει η F1, δεν τους επιτρέπει να το ξεδιπλώσουν.
Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά από onboard κάμερα στο Σπα, νομίζω 2004, ο Κίμι βγαίνοντας από την Eau Rouge, βλέπει μπροστά του ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που δεν έβλεπες ΤΙΠΟΤΑ. Ο καπνός ήταν από σπασμένο κινητήρα και ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσες να καταλάβεις πού βρίσκεται το μονοθέσιο που έσπασε.
Παρόλα αυτά, ο Κίμι δεν έκανε ούτε τσικ στο πόδι του. Κολλημένος στο γκάζι μπήκε μέσα στους καπνούς τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται εκεί κάποιο μονοθέσιο, προφανώς ελπίζοντας ότι θα έχει κάνει δεξιά. Η σκηνή όμως ήταν τόσο τρομακτική και ανατριχιαστική!! Αυτό, δεν το κάνεις αν δεν έχεις αυτό το πράμα που είχε ο Villeneuve.
Είναι το ίδιο που έχουν πολλοί οδηγοί ράλλι, αλλά και άλλοι extreme sportmen. Δε λείπει αυτό από τους μερικούς 'πιτσιρικάδες' της F1. Απλώς είναι έτσι τα πράγματα που δεν τους επιτρέπεται να το βγάζουν τόσο συχνά!
24 xρόνια χωρίς τον Gilles