-
Μηπως σωζει την ημερα,o συνδεσμος Watt?
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Μάλλον το νέο gtc θα λέγεται calibra, και θα είναι το αντίστοιχο scirocco απο την opel. Βλέπω ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω????
Μάλλον βλέπεις τον νέο σύνδεσμο watt. Πρόκειται για παλιό κόλπο αλλά πατενταρισμένο από την Opel. Επιτρέπει στον ημιάκαμπτο άξονα να έχει πολύ ποιο μαλακές αναρτήσεις αλλά και πολύ καλύτερα κρατήματα κρατώντας τα πλεονεκτήματα του ημιάκαμπτου(βάρος, χώροι, ευαισθησία). Σε τεστ από δημοσιογράφους(Έλληνες) χαρακτηριστικέ καλύτερος από του Golf.
Καλύτερος από τοn ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ του Golf 4?
-
Μάλλον το νέο gtc θα λέγεται calibra, και θα είναι το αντίστοιχο scirocco απο την opel. Βλέπω ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω????
Μάλλον βλέπεις τον νέο σύνδεσμο watt. Πρόκειται για παλιό κόλπο αλλά πατενταρισμένο από την Opel. Επιτρέπει στον ημιάκαμπτο άξονα να έχει πολύ ποιο μαλακές αναρτήσεις αλλά και πολύ καλύτερα κρατήματα κρατώντας τα πλεονεκτήματα του ημιάκαμπτου(βάρος, χώροι, ευαισθησία). Σε τεστ από δημοσιογράφους(Έλληνες) χαρακτηριστικέ καλύτερος από του Golf.
καποιο link
-
Είχε ειπωθεί σε κάποιο εκ των 4 τροχών ή Autobild, αλλά στην τυπωμένη έκδοση. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν υπήρχε στην online έκδοση. Έλεγε μάλιστα οτι από άποψη κρατήματος ήταν αντίστοιχος του Golf ενώ υπερτερούσε στην άνεση καθώς το Golf είχε μια ξύλινη αίσθηση. Χαρακτήρισε την ποιότητα κύλισης του Astra αρχοντική.
Ίσως εδώ http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=eBook&teuxos_id=16 -
Είχε ειπωθεί σε κάποιο εκ των 4 τροχών ή Autobild, αλλά στην τυπωμένη έκδοση. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν υπήρχε στην online έκδοση. Έλεγε μάλιστα οτι από άποψη κρατήματος ήταν αντίστοιχος του Golf ενώ υπερτερούσε στην άνεση καθώς το Golf είχε μια ξύλινη αίσθηση. Χαρακτήρισε την ποιότητα κύλισης του Astra αρχοντική.
Ίσως εδώ http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=eBook&teuxos_id=16Να είστε καλά παιδιά, με κάνατε και γέλασα πάλι σήμερα!!!
Αρα μ@λ@ακία της opel που έβαλε ανεξάρτητη στο insignia -
δεν παιζει αυτο..ειπαμε
-
Το οδηγησες;;;;
Ρε παιδια δεν μπορει το GTC να βασίζεται σε άλλο πάτωμα..Τον ίδιο άξονα θα έχει.. -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Το οδηγησες;;;;
Ρε παιδια δεν μπορει το GTC να βασίζεται σε άλλο πάτωμα..Τον ίδιο άξονα θα έχει..γιατι εσυ τα οδηγησες? το γκολφ 6 ειναι υπερβολικα ανετο και απο την εμπειρια που εχω απο τα οπελ δε μπορω να πιστεψω οτι τα μεχρι τωρα 'ξυλινα' οπελ αλλαξαν τοσο πολυ ξαφνικα και επαψαν να ειναι κουραστικα και μαλιστα με ημιακαμπτο
μονο απο γαλλους θα δεχομουν κατι τετοιο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το οδηγησες;;;;
Ρε παιδια δεν μπορει το GTC να βασίζεται σε άλλο πάτωμα..Τον ίδιο άξονα θα έχει..γιατι εσυ τα οδηγησες? το γκολφ 6 ειναι υπερβολικα ανετο και απο την εμπειρια που εχω απο τα οπελ δε μπορω να πιστεψω οτι τα μεχρι τωρα 'ξυλινα' οπελ αλλαξαν τοσο πολυ ξαφνικα και επαψαν να ειναι κουραστικα και μαλιστα με ημιακαμπτο
Γάλλοι;;; Σαν τη C4 δηλαδή;
ΕΣΥ το έχεις οδηγήσει το Άστρα το καινούργιο γ να κρίνεις;
Ου πολυ ξύλινα τί να σ πω......
Σε Αστρα ΤΤ με 18άρα κ 225/40 προφίλ ακόμα κ στο Sport δεν καταλαβαίνω τπτ...
Ο ημιάκαμπτος του ενοχλητικός γίνεται μόνο σε απότομες κ μεγάλες εγκάρσιες ανωμαλίες (τα γνωστα 'Ελληνικα' σαμαράκια π.χ.) κατα τα άλλα (κ ειδικα με το IDS στη μαλακή ρυθμιση) η κύλιση φλερτάρει με επιπεδα μερκ (χωρις υπερβολη,κ μη ξεχνάμε το ζαντολάστιχο που φοράει το συγκεκριμενο)...
Γενικά όσα Opel εχω οδηγήσει ήταν πολύ αξιόλογα ως προς την ποιότητα κύλησης κ μόνο ξύλινα δεν ήταν με εξαίρεση το Tigra TT που το setup του θέλει γερή αναθεώρηση....
Τωρα σε φαβε το καλύτερο απο άποψη κύλησης που έχω οδηγήσει ηταν το στρογγυλοφάναρο Polo το οποίο όμως φόραγε 185/65/14,ήταν θεομάλακο κ έκοβε τα σινεμπλόκ γ την πλάκα, ένα 4άρι με 205/50/16 που ήταν πανάθλιο (σε σύγκριση με άστρα G με την ίδια ακριβώς διάσταση που επίσης έχω οδηγήσει) κ το 5άρι το οποίο ήταν πάρα πολυ καλο αλλα ήταν το μαλακό κ με 16άρα (δεν θυμάμαι τι δάσταση ακριβως)...
Κατα τη γνώμη μου αυτό που έχει την καλύτερη ποιότητα κύλησης σ αυτή τη γενια είναι το Focus...
Tα είχα χάσει όταν είχα μπει σε ST κ έκανα βόλτα μέσα στην Κοζάνη (που οι δρόμοι είναι γ τρακτερ)..
Βάζω κ εγώ μαλακά αμορτισερ κ μπαλόνια γ λάστιχα κ τα λέω 'υπερβολικα άνετα',δεν είναι δύσκολο..
Απο την εμπειρία που έχω κ εγω λοιπόν απο τα βαρκο-φαβε δεν έχω λόγο να πιστέψω οτι το καινούργιο Αστρα θα έχει εξαιρετική κύληση... -
Το οδηγησες;;;;
Μαλλον δεν εχεις οδηγησει οπελ.............
-
μαλλον για καποιες 10δες χιλιαδες χλμ
και στη συγκριση clio, astra, megane, vectra που κανω προχειρα στο μυαλο μου ξεχωριζω ποια ημιακαμπτα ηταν πιο ανετα και ποια οχι
με golf 6 δεν υπαρχει συγκριση σε κανενος τον υπνο.τωρα αν εκαναν στο νεο astra θαυματα τι να πω ? μπραβο τους!
-
ζω με Opel Astra H εδω και 5 χρονια και 100.000 km στην πλατη του με τα 30.000 περιπου να εχουν γινει απο εμενα , το αμαξι παταει σε λαστιχο 215/45-17 και μονο ξυλινο δεν ειναι .
No offence και χωρις να εχω την παραμικρη διαθεση να σου παω κοντρα αλλα 2 πραγματα συμβαινουν ή ειχε προβλημα το αυτοκινητο που οδηγουσες ή εισαι υπερβολικος , το astra εχει πολυ καλη οδικη συμπεριφορα. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ζω με Opel Astra H εδω και 5 χρονια και 100.000 km στην πλατη του με τα 30.000 περιπου να εχουν γινει απο εμενα , το αμαξι παταει σε λαστιχο 215/45-17 και μονο ξυλινο δεν ειναι .
No offence και χωρις να εχω την παραμικρη διαθεση να σου παω κοντρα αλλα 2 πραγματα συμβαινουν ή ειχε προβλημα το αυτοκινητο που οδηγουσες ή εισαι υπερβολικος , το astra εχει πολυ καλη οδικη συμπεριφορα.ουτε εγω εχω καμια διαθεση για κοντρα..τα οπελ μια χαρα ειναι (λιγο βαρετα στην οδηγηση ομως ) απλα εμενα μετα απο αρκετη ωρα μεσα σε αυτα με κουραζαν καπως..
ειχαμε παραλληλα vectra 1.6 χωρις σπορ αναρτηση και σου λεω οτι ειναι πιο κουραστικο απο το clio 1.4 που επισης ειχαμε και εχουμε.
δεν λεω οτι το αυτοκινητο δεν αντεχοταν, αλλα για μαλακο αυτοκινητο ηταν σχετικα κουραστικο κατι που ισχυει σε πολυ μικροτερο βαθμο για τα γαλλικα τα οποια επισης εχω φαει με το κουταλι.
το ξυλινα ειναι υπερβολη, το παιρνω πισω.το καινουριο golf (122) το οποιο εχω επισης οδηγησει αλλα και συνοδηγησει για αρκετα χλμ σου λεω οτι ειναι παρα πολυ ανετο σε σημειο εκνευρισμου, με αντιστοιχο τιμημα στη γρηγορη οδηγηση οπου παιρνει ευκολα κλισεις (ισως για να ναι πιο μαλακο απο το τσιροτο το οποιο ειναι και καλα το σπορ μικρομεσαιο της φιρμας)
οποτε μου φαινεται παραξενο να ειναι πιο ανετο το αστρα , οσο καλη δουλεια και να εχουν κανει.
το προηγουμενο αστρα με την καμια δεν ειναι πιο ανετο..το καινουριο μενει να το δω, απλα δεν μπορω να καταλαβω πώς θα ειναι πιο ανετο απο το βουτηρο... -
No offence και χωρις να εχω την παραμικρη διαθεση να σου παω κοντρα αλλα 2 πραγματα συμβαινουν ή ειχε προβλημα το αυτοκινητο που οδηγουσες ή εισαι υπερβολικος , το astra εχει πολυ καλη οδικη συμπεριφορα.ουτε εγω εχω καμια διαθεση για κοντρα..τα οπελ μια χαρα ειναι (λιγο βαρετα στην οδηγηση ομως ) απλα εμενα μετα απο αρκετη ωρα μεσα σε αυτα με κουραζαν καπως..
ειχαμε παραλληλα vectra 1.6 χωρις σπορ αναρτηση και σου λεω οτι ειναι πιο κουραστικο απο το clio 1.4 που επισης ειχαμε και εχουμε.
δεν λεω οτι το αυτοκινητο δεν αντεχοταν, αλλα για μαλακο αυτοκινητο ηταν σχετικα κουραστικο κατι που ισχυει σε πολυ μικροτερο βαθμο για τα γαλλικα τα οποια επισης εχω φαει με το κουταλι.
το ξυλινα ειναι υπερβολη, το παιρνω πισω.το καινουριο golf (122) το οποιο εχω επισης οδηγησει αλλα και συνοδηγησει για αρκετα χλμ σου λεω οτι ειναι παρα πολυ ανετο σε σημειο εκνευρισμου, με αντιστοιχο τιμημα στη γρηγορη οδηγηση οπου παιρνει ευκολα κλισεις (ισως για να ναι πιο μαλακο απο το τσιροτο το οποιο ειναι και καλα το σπορ μικρομεσαιο της φιρμας)
οποτε μου φαινεται παραξενο να ειναι πιο ανετο το αστρα , οσο καλη δουλεια και να εχουν κανει.
το προηγουμενο αστρα με την καμια δεν ειναι πιο ανετο..το καινουριο μενει να το δω, απλα δεν μπορω να καταλαβω πώς θα ειναι πιο ανετο απο το βουτηρο...Ναι ρε παιδια τι κόντρα,συζητηση κανουμε... Ε ενταξει εισαι υπερβολικός το κλιο απο το Βεκτρα; Νταξει να είμαστε κ ψιλοσοβαροι.... Το Γαλλικό είναι όντως αλλο κεφάλαιο αλλα π.χ. η ημιάκαμπτη C4 δεν φτάνει με τίποτα το Astra H,ακομα κ χωρίς IDS... Τωρα το 6άρι πολυ...βούτηροπαιδο μας το περιγραφεις...Κ σε Ciquecento αν βάλω ανάρτηση απο Buick του '70 ε θα είναι άνετο,τί θα είναι? Άμα είναι να κάνουν κ το Άστρα έτσι να λείπει...
-
το γκολφ 6 ειναι βουτηροπαιδο και δε θα το προτεινα σε οποιον εχει ζμπορ αναζητησεις παρα τα γκαζια του (εχει βεβαια κρατημα, απλα δεν εμπνεει και πολλη εμπιστοσυνη εχει ως κυριο σκοπο την ανεση) και το κλιο ειναι πιο ανετο απο βεκτρα οσο παραξενο και αν σου φαινεται ακομα και για μεγαλο ταξιδι
οι γαλλοι οταν σχεδιαζουν ανεση δε παιζονται..οταν σχεδιαζουν σπορ αμαξι με ημιακαμπτο βεβαια ειναι κατσικια
-
το γκολφ 6 ειναι βουτηροπαιδο και δε θα το προτεινα σε οποιον εχει ζμπορ αναζητησεις παρα τα γκαζια του (εχει βεβαια κρατημα, απλα δεν εμπνεει και πολλη εμπιστοσυνη εχει ως κυριο σκοπο την ανεση) και το κλιο ειναι πιο ανετο απο βεκτρα οσο παραξενο και αν σου φαινεται ακομα και για μεγαλο ταξιδιοι γαλλοι οταν σχεδιαζουν ανεση δε παιζονται..οταν σχεδιαζουν σπορ αμαξι με ημιακαμπτο βεβαια ειναι κατσικια
Σταμάτα με αυτούς τους αφορισμούς ρε συ πια.
Ούτε το 6 είναι βουτηρόπαιδο, ούτε όλα τα σπορ γαλλικά είναι κατσίκια.
-
...τα οπελ μια χαρα ειναι (λιγο βαρετα στην οδηγηση ομως ) ...Τι σημαίνει όταν λέμε, ότι ένα αυτοκίνητο είναι 'λίγο βαρετό στην οδήγηση';;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...τα οπελ μια χαρα ειναι (λιγο βαρετα στην οδηγηση ομως ) ...
Τι σημαίνει όταν λέμε, ότι ένα αυτοκίνητο είναι 'λίγο βαρετό στην οδήγηση';;
αδιάφορο για να το χώσεις... δεν σε προκαλει! Ειτε λογω χαλαρου setup, είτε λόγω μη αμεσότητας στα χειριστήρια, κλπ... Δεν ειναι απαραιτητα κακό... ειναι θεμα γουστου κυριώς. Το βλέπω εγω με την Merc και το Funto μου. Στην Merc το αμαξι δεν σε προκαλει να το μπασεις... ειναι ποιο πολυ αγχολυτικο, σε αντιθεση το Punto εχει πολυ ποιο παιχνιδιαρικο χαρακτηρα και σε προκαλει να το σπας. Το ιδιο αισθημα πηρα και σε Golf 6 vs Scirocco.
Σε οτι ελεχθη περι ξυλινης αναρτησης των Astra H, η εμπειρια μου λεει πως ναι μεν ειναι σφιχτα αλλα σε καμια περιπτωση ξυλινα! Καταπίνουν αρκετα καλα τις ανωμαλιες του δρόμου χωρις να περνανε αυτες απευθιας στο πλαισιο. Η ποιοτητα κυλισης τουλαχιστον ειναι πολυ καλη... για τα λοιπα... αλλο καπελο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...τα οπελ μια χαρα ειναι (λιγο βαρετα στην οδηγηση ομως ) ...
Τι σημαίνει όταν λέμε, ότι ένα αυτοκίνητο είναι 'λίγο βαρετό στην οδήγηση';;
αδιάφορο για να το χώσεις... δεν σε προκαλει! Ειτε λογω χαλαρου setup, είτε λόγω μη αμεσότητας στα χειριστήρια, κλπ... Δεν ειναι απαραιτητα κακό... ειναι θεμα γουστου κυριώς. Το βλέπω εγω με την Merc και το Funto μου. Στην Merc το αμαξι δεν σε προκαλει να το μπασεις... ειναι ποιο πολυ αγχολυτικο, σε αντιθεση το Punto εχει πολυ ποιο παιχνιδιαρικο χαρακτηρα και σε προκαλει να το σπας. Το ιδιο αισθημα πηρα και σε Golf 6 vs Scirocco.
...'αδιάφορο να το χώσεις';
'δεν σε προκαλεί';
'δεν σε προκαλει να το μπασεις';
'ειναι ποιο πολυ αγχολυτικο';Προσωπικά τα αυτοκίνητα που για μένα είναι 'αδιάφορα και δεν με προκαλούν', είναι αυτά που δεν με φοβίζουν κατά την οδήγηση... Και τουλάχιστον το OPEL ASTRA που είχα και το έχωνα και με προκαλούσε αφάνταστα και άριστο στήσιμο είχε και ανάρτηση και άνεση και έστριβε και τα έχωνε ... και κυρίως ΔΕΝ με φόβιζε ...
Σε αντίθεση με άλλα ... ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προσωπικά τα αυτοκίνητα που για μένα είναι 'αδιάφορα και δεν με προκαλούν', είναι αυτά που δεν με φοβίζουν κατά την οδήγηση...
Καμια σχεση!
Opel Astra 2009