-
καλα αυτο το 11 νομιζω ειναι αρκετα απαισιοδοξη μετρηση...αποψη μου ειναι οτι σ αυτα τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας μπορεις να διαλεξεις στυλ οδηγησης ωστε να εχεις πολυ καλη τιμη...επισης μπορεις να την ανεβασεις ευκολα
-
Τα νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρίες με βάση τον κύκλο ECE είναι για τα πανηγύρια. Όποιος τα καταφέρει με αυτό το αμάξι θα κερδίσει τη χρυσή μάνικα.
Οι αριθμοί επιδόσεων και κατανάλωσης που παραθέτει ο ποπολάρος φαίνονται πολύ λογικοί με δεδομένο το βάρος του αυτοκινήτου, τις 'διαστρικές' σχέσεις μετάδοσης, τον έμμεσο ψεκασμό, τη μορφολογία του εδάφους και τον τρόπο που οδηγούνται τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα (μετρήσεις, γρήγορη οδήγηση κλπ). Η καθημερινότητα ενός μέσου οδηγού ίσως είναι κανένα λίτρο πιο κάτω. Η αλήθεια πάντως είναι πως ένα αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο άξονα πίσω και συμβατικά μοτέρ τούρμπο δεν είναι η επιτομή της τεχνολογίας εν έτη 2010... -
Ακούω λίγο περίεργα. Οι μετρήσεις για επιδόσεις και κατανάλωση γίνονται για όλους υπό τις ίδιες συνθήκες. Γι΄αυτό τις συγκρίνουμε. Είναι ο μόνες αντικειμενικές. Όσο ποιο μακριές είναι οι σχέσεις, τόσο μικρότερες είναι οι καταναλώσεις. Ο κινητήρας του Astra είναι άμεσου ψεκασμού, με ροπές από τις 1850 στροφές και όχι συμβατικός. Ο ημιάκαμπτος που έβαλαν στο νέο astra έχει μια μαγκιά. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ WATT. Οι δοκιμαστές μιλούν για κορυφαία κρατήματα και άνεση. Το χαρακτηρίζουν ποιο άνετο και με καλύτερα κρατήματα από τον 'βασιλιά'. Απλά λένε οτι το golf είναι ποιο παιχνιδιάρικο. Τα 1400+ κιλά βάρους είναι γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 4,43μ και όχι για ένα τετραγωνισμένο κουβαδάκι.
-
ενα τεχνολογικο επιτευμα αυτο το αστρα....
σε μουσειο πρεπει να το βαλουν , ΠΡΙΝ ακομη κυκλοφορησει...
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Ακούω λίγο περίεργα. Οι μετρήσεις για επιδόσεις και κατανάλωση γίνονται για όλους υπό τις ίδιες συνθήκες. Γι΄αυτό τις συγκρίνουμε. Είναι ο μόνες αντικειμενικές. Όσο ποιο μακριές είναι οι σχέσεις, τόσο μικρότερες είναι οι καταναλώσεις. Ο κινητήρας του Astra είναι άμεσου ψεκασμού, με ροπές από τις 1850 στροφές και όχι συμβατικός. Ο ημιάκαμπτος που έβαλαν στο νέο astra έχει μια μαγκιά. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ WATT. Οι δοκιμαστές μιλούν για κορυφαία κρατήματα και άνεση. Το χαρακτηρίζουν ποιο άνετο και με καλύτερα κρατήματα από τον 'βασιλιά'. Απλά λένε οτι το golf είναι ποιο παιχνιδιάρικο. Τα 1400+ κιλά βάρους είναι γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 4,43μ και όχι για ένα τετραγωνισμένο κουβαδάκι.Nταξει ο σύνδεσμος Watt δεν ειναι καμια διαστρικη τεχνολογια, τον εχουν και τα μικρα Αστερια Α και Β. Γενικα απο οσα διαβαζω ο 1,4Τ δεν διακρινεται ιδιαιτερα για τις επιδοσεις του...
-
Το οποίο μοτέρ ΔΕΝ είναι άμεσου ψεκασμού. Ανήκει στη σειρά ECOTEC οι οποίοι είναι όλοι έμμεσου ψεκασμού. Είναι το μικρό αδερφάκι του 1,6 turbo και χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική. Το γεγονός του ροπιάσματος χαμηλά έχει να κάνει με το μέγεθος του turbo και τις διάρκειες των εκκεντροφόρων. Όχι με τον τρόπο ψεκασμού.
Αν βάλουμε και την εμφάνιση που δεν εισάγει καινά δαιμόνια (άλλη μία εκδοχή του προφίλ του Leon II μετά το Kia Ceed, το Mazda 3 II και τη Lancia Delta) και έχουμε ένα αυτοκίνητο μέσου όρου στην κατηγορία του... Κάτω από τον ανταγωνισμό σε δυναμικά χαρακτηριστικά και καλύτερο σε χώρους. Θα βρεθούν αρκετοί αγοραστές αλλά φλέβα χρυσού δεν χτύπησαν όπως με το Insignia.
Πέρα από την ευρυχωρία λόγω διαστάσεων, και το ομολογουμένως όμορφο εσωτερικό (τουλάχιστον στις φωτογραφίες υπερεξοπλισμένων εκδόσεων που έχω δει) δεν υπάρχει άλλος λόγος να το αγοράσει κάποιος. Δεν θέλω ούτε καν να σκεφτώ πώς θα αντιμετωπίσουν με αυτό το Astra το επόμενο Focus (τώρα δεν έχει turbo αλλά τι άλλο του λείπει?) και την επόμενη γενιά VAG, όταν δεν τα καταφέρνουν ούτε με τα τρέχοντα... -
Ο αδερφός μου έχει το Astra gtc 1.6l (έχει αλάξει και το πρόγραμα του κινητήρα) και έχει κατανάλωση στα 8.5l.
Χλωμό σε κόβω. Εγώ με το 1,4 είμαι κάπου εκεί σε κατανάλωση και κινούμαι κατά βάση σε πολύ ανοιχτούς δρόμους.
-
Τα 1400+ κιλά βάρους είναι γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 4,43μ και όχι για ένα τετραγωνισμένο κουβαδάκι.Για το νέο astra μιλάμε τώρα; Από 4,25 στα 4,43;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα 1400+ κιλά βάρους είναι γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 4,43μ και όχι για ένα τετραγωνισμένο κουβαδάκι.
Για το νέο astra μιλάμε τώρα; Από 4,25 στα 4,43;
Ακολουθησε την μοδα. Τοποθετειται αναμεσα σε Golf-Focus τοσο σε διαστασεις οσο και σε χωρους
-
Δεν ξέρω από ποιό περιοδικό μαθένετε νέα. Το νέο astra 1,4Τ έχει 0-100 σε 9.7 sec και κατανάλωση 6l(7,9 πόλη 4,8 εκτός πόλης) και εκπομπές στα 139 CO2 Emission in g / km. Ο αδερφός μου έχει το Astra gtc 1.6l (έχει αλάξει και το πρόγραμα του κινητήρα) και έχει κατανάλωση στα 8.5l.4T τελευταίο τεύχος... Εξάλλου να θυμίσω και ότι η διεύθυνση του φόρουμ είναι www.4tforum.gr Ακόμα και το Leon που θεωρητικά έχει 15 άλογα λιγότερα είναι σαφέστατα πιο γρήγορο από το Astra. Επίσης, το 9,7 στο 0-100 δεν έχει και τόσο μεγάλη απόσταση από το 9,9 των 4Τ...
Και για τον φίλο που λέει οτι ο κόσμος δεν ασχολείται άλλο με το insignia. Παραμένει με μεγάλη δiαφορά πρώτο στις πωλήσεις στην κατηγορία του. Αλλά με μεγάλη διαφορα μιλάμε.
http://www.seaa.gr/data/segments/2009-11-seg.pdf
Βγήκε με μεγάλη διαφορά αυτοκίκητο της χρονιάς από τους έλληνες αναγνώστες.α) Ότι πουλάει δεν σημαίνει ότι είναι καλό. Με αυτή τη λογική το Hyndai Accent είναι πολύ καλύτερο από F430 ...
β) Άσε ψηφοφορίες από Έλληνες αναγνώστες περιοδικών... Οι ίδιο είχαν βγάλει προ ετών σε σχετική ψηφοφορία ενός Auto κάτι Νο. 2 σε after sales την VW-Audi και πίστεψέ με, την έχω ζήσει πολύ καλά αυτή την αντιπροσωπεία και αν είναι Νο 2 είναι από τον πάτο...Τα νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρίες με βάση τον κύκλο ECE είναι για τα πανηγύρια. Όποιος τα καταφέρει με αυτό το αμάξι θα κερδίσει τη χρυσή μάνικα.
Εμ... βασικά το 206 μου έχει μικτή εργοστασιακή 7lt/100km κι εγώ σημερινό νούμερο είδα 6,96 και σύμφωνα με το tc ο μ.ο. μου των 175.000+ χλμ είναι στο 6,61... Και με γρήγορη οδήγηση... Παρακαλώ τη χρυσή μάνικα. Αν δεν σας βρίσκεται, βολεύομαι και με το αντίστοιχο σε μετρητά...
Απλά, εξαρτάται πολύ από το αμάξι (το δικό μου είναι σχετικά ελαφρύ με σχετικά ισχυρό κινητήρα), άρα ζορίζεται λιγότερο. Ένα με χειρότερη σχέση βάρους-ιπποδύναμης (ή καλύτερα ροπής) θα κατανάλωνε περισσότερο... Επίσης, οι συντάκτες των περιοδικών δεν θα έλεγα ότι τα οδηγούν ακριβώς όπως ο καθένας μας κάθε μέρα... Πχ, θυμάμαι γνωστό συντάκτη να μου λέει ότι σε ταξίδι στην Ε.Ο. με Κορεάτικο κουβαδάκι, ο κινητήρας έπεφτε κάτω από τις 5.000 σαλ μόνο όταν σταματούσε στα διόδια... Λογικό δεν ήταν που έκαψε 11 λίτρα/100χλμ σ' εκείνο το ταξίδι (στην εθνική μην ξεχνάμε...)
Τη μάνικα μην ξεχάσεις...
Ακούω λίγο περίεργα. Οι μετρήσεις για επιδόσεις και κατανάλωση γίνονται για όλους υπό τις ίδιες συνθήκες. Γι΄αυτό τις συγκρίνουμε. Είναι ο μόνες αντικειμενικές.
Αυτό είναι σχετικό... οι μόνες συγκρίσιμες μετρήσεις είναι αυτές που γίνονται στον ίδιο δρόμο την ίδια μέρα...
Οι καταναλώσεις που ανακοινώνονται επίσημα είναι σε εργαστήριο, πάνω σε ράουλο... Δεν υπάρχει πχ αεροδυναμική αντίσταση... Τώρα, το πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα είναι πολύ σχετικό... Σε κάποια αμάξια είναι, σε άλλα όχι. Προσωπικά, ένας τελείως εμπειρικός και προσωπικός μπούσουλας που χρησιμοποιώ είναι η εργοστασιακή κατανάλωση + 20-25% για να βρω την πραγματικότητα. Αλλά όσο μεγαλύτερο το βάρος, τόσο μεγαλώνει και η απόκλιση πραγματική / εργοστασιακή κατανάλωση...
Πχ, με το πολυμορφικό δεν πέτυχα τη μικτή εργοστασιακή ούτε καν σε ταξίδι με το cc στο 115 στην εθνική Θεσ/νίκη - Βέροια... Η μέση εργοστασιακή είναι 8, εγώ κάτω από 8,3 δεν έχω πέσει ποτέ... όσο κι αν έχω προσπαθήσει...
Όσο ποιο μακριές είναι οι σχέσεις, τόσο μικρότερες είναι οι καταναλώσεις
Εξαιρετικά σχετικό αυτό... Ισχύει μόνο όταν οδηγείς χαλαρά (με χαμηλές στροφές και μικρές επιταχύνσεις) και όταν γενικά δεν πιέζεις το μοτέρ. Σε περιπτώσεις που θέλεις επιταχύνσεις ή σε ορεινές διαδρομές ένα κοντό κιβώτιο είναι συνήθως πιο οικονομικό, μιας και με το μακρύ κιβώτιο κατεβάζεις εκεί που με το κοντό θα κρατούσες τη μεγαλύτερη σχέση.
Ο κινητήρας του Astra είναι άμεσου ψεκασμού, με ροπές από τις 1850 στροφές και όχι συμβατικός.
Από πότε;;;
Ο ημιάκαμπτος που έβαλαν στο νέο astra έχει μια μαγκιά. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ WATT. Οι δοκιμαστές μιλούν για κορυφαία κρατήματα και άνεση. Το χαρακτηρίζουν ποιο άνετο και με καλύτερα κρατήματα από τον 'βασιλιά'. Απλά λένε οτι το golf είναι ποιο παιχνιδιάρικο.
Βασικά οι 4Τ το χαρακτηρίζουν σαν την καλύτερη υλοποίηση ημιάκαμπτου, αλλά λένε ότι οι πολλαπλοί είναι καλύτεροι. Ο καθημερινός οδηγός δεν θα δει διαφορά βέβαια και γενικά πρέπει να είναι αρκετά καλή υλοποίηση... Προσωπικά, έχοντας οδηγήσει σε 2ήμερο test drive και το προηγούμενο Astra, πιστεύω ότι ήταν μια χαρά για το κοινό που απευθύνεται (που σκέφτεται αν θα αγοράσει το corolla, το almera ή το astra). Αλλά μέχρι εκεί. Είμαι περίεργος πάντως να οδηγήσω και το καινούριο...
Τα 1400+ κιλά βάρους είναι γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 4,43μ και όχι για ένα τετραγωνισμένο κουβαδάκι.
Τα 1400+ κιλά βάρους είναι πολύ. Εδώ το πολυμορφικό μου με ύψος 1,65 περίπου και μήκος 4,47 ζυγίζει 1470 φουλ εξοπλισμένο... Και πάλι είναι βαρύ... πολύ βαρύ.
Γενικά το βάρος των σύγχρονων αυτοκινήτων έχει ξεφύγει, απλά μερικά έχουν ξεφύγει ακόμα περισσότερο... το Astra είναι μεταξύ αυτών (μαζί με Insignia, Mondeo, νέα BMW σειρά 5, 207, Clio, κτλ...)
-
Το οτι ο νέος κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού το διάβασα στο autotriti. Αδερφάκια είναι με τους 4Τ. Οδηγώ στην πόλη και στην εθνική και δεν ενδιαφέρομαι για αναβάσεις. Από το focus είναι μαγαλύτερο. Μόνο η delta είναι μεγαλύτερη. Στο Autobild που κυκλοφορεί έβγαλαν το astra 1.4t τον οικονομικότερο κινητήρα μετά το toyota prius. Σε δικό τους τεστ με καμια 10αρια αυτοκίνητα. Πληροφοριακά στα 120 χιλ/ω με έκτη δουλεύει στις 2000 στροφές. Δεν γίνεται να καταναλώνει. Και το άλλο που με ενδιαφέρει είναι οτι στα crush test βγήκε ασφαλέστερο στην προστασία επιβατών από την Mercedes E.
-
στο autotriti. Αδερφάκια είναι με τους 4Τ. -
Το autotriti δεν έχει σχέση με τους 4Τ.
Πάντως, αν έχει 49κατι χλμ ανα 1000 σαλ στην 6η, δεν μπορει να εχει 120 με 2000.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στο autotriti. Αδερφάκια είναι με τους 4Τ.
Μια φορά τα αρθρα τους μου μοιάζουν.
Το autotriti δεν έχει σχέση με τους 4Τ.
Πάντως, αν έχει 49κατι χλμ ανα 1000 σαλ στην 6η, δεν μπορει να εχει 120 με 2000.
Δεν το οδήγησα, το autobild το λέει.
-
Kαι επειδή το λέει; Σου φαίνεται εσένα για σωστό;
49*2=98, όχι 120. Εκτός αν έχει 59 χλμ/1000 σαλ στην 6η.Oι 4Τ με το autobild συνδέονται, μην μπερδεύεσαι.
-
Εμ... βασικά το 206 μου έχει μικτή εργοστασιακή 7lt/100km κι εγώ σημερινό νούμερο είδα 6,96 και σύμφωνα με το tc ο μ.ο. μου των 175.000+ χλμ είναι στο 6,61... Και με γρήγορη οδήγηση... Παρακαλώ τη χρυσή μάνικα. Αν δεν σας βρίσκεται, βολεύομαι και με το αντίστοιχο σε μετρητά...
Απλά, εξαρτάται πολύ από το αμάξι (το δικό μου είναι σχετικά ελαφρύ με σχετικά ισχυρό κινητήρα), άρα ζορίζεται λιγότερο. Ένα με χειρότερη σχέση βάρους-ιπποδύναμης (ή καλύτερα ροπής) θα κατανάλωνε περισσότερο... Επίσης, οι συντάκτες των περιοδικών δεν θα έλεγα ότι τα οδηγούν ακριβώς όπως ο καθένας μας κάθε μέρα... Πχ, θυμάμαι γνωστό συντάκτη να μου λέει ότι σε ταξίδι στην Ε.Ο. με Κορεάτικο κουβαδάκι, ο κινητήρας έπεφτε κάτω από τις 5.000 σαλ μόνο όταν σταματούσε στα διόδια... Λογικό δεν ήταν που έκαψε 11 λίτρα/100χλμ σ' εκείνο το ταξίδι (στην εθνική μην ξεχνάμε...)
Τη μάνικα μην ξεχάσεις...
Εγώ πάλι με Leon 1,4 TSI είμαι σταθερά 2lt μετρημένα σε βενζινάδικο πάνω από τους ισχυρισμούς της SEAT(6,4 ) με καθημερινή βουτιά στο κυκλοφοριακό της Αθήνας... Από την άλλη ακόμη και όταν το προσπαθησα ποτέ δεν γύρισα σπίτι με το trip computer να γράφει πάνω από 10 (Όσο μπορεί κάποιος να πάρει το tc στα σοβαρά).
Για ένα αυτοκίνητο λοιπόν κατώτερης τεχνολογίας και μεγαλύτερου βάρους όπως το Astra θεωρώ ότι τα πορίσματα κατανάλωσης κατά ECE είναι αχαρακτήριστα ενώ οι μετρήσεις των 4τροχών φυσιολογικά αποτελέσματα πίεσης ενός κλασσικού τουρμπομοτέρ σχεδιασμένου και ταιριασμένου με το κιβώτιο ώστε να ξεγελά τη συγκεκριμένη διαδικασία κατά ECE. Αν λάμβαναν υπόψιν το βάρος του αυτοκινήτου τους και όχι την κοροϊδία της τυποποιημένης διαδικασίας τα αποτελέσματα στην αληθινή ζωή ,ειδικά σε Ελληνικές συνθήκες, θα ήταν καλύτερα και σε επιδόσεις και σε κατανάλωση. -
Το οτι ο νέος κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού το διάβασα στο autotriti.Καλά, αυτοί έχουν τόση σχέση με το αυτοκίνητο όση εγώ με την πυρηνική φυσική... Το τι θα γράψουν εξαρτάται από τη διαφήμιση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από σχεδόν όλα τα υπόλοιπα περιοδικά.
Στο Autobild που κυκλοφορεί έβγαλαν το astra 1.4t τον οικονομικότερο κινητήρα μετά το toyota prius. Σε δικό τους τεστ με καμια 10αρια αυτοκίνητα.
Και το Top gear είχε βγάλει μία Μ3 οικονομικότερη από ένα Prius αλλά σε συγκεκριμένες συνθήκες... Ίσως εάν είδαν μόνο τις εργοστασιακές καταναλώσεις...
Πληροφοριακά στα 120 χιλ/ω με έκτη δουλεύει στις 2000 στροφές. Δεν γίνεται να καταναλώνει.
Λογικά θα είναι λίγο πάνω από 2.000 σαλ στα 120. Ναι, όσο είναι εκεί δεν καταναλώνει. Για να επιταχύνει όμως ή να αντιμετωπίσει μία ανηφόρα θα κάψει περισσότερο από ένα με πιο κοντό κιβώτιο. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το που κινείσαι και το πως οδηγείς. Πχ, είμαι σίγουρος ότι στην Ολλανδία δεν θα καίει τίποτα...
Και το άλλο που με ενδιαφέρει είναι οτι στα crush test βγήκε ασφαλέστερο στην προστασία επιβατών από την Mercedes E.
Άλλο αυτό...
Αλήθεια, το έχεις αγοράσει;;;; Πληροφοριακά ρωτάω, μιας και οι παραδόσεις ξεκινούν τον Γενάρη...
@shumakos: Τη μάνικα ξέρεις που θα την στείλεις;;;;
-
Το οτι ο νέος κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού το διάβασα στο autotriti. Αδερφάκια είναι με τους 4Τ. Οδηγώ στην πόλη και στην εθνική και δεν ενδιαφέρομαι για αναβάσεις. Από το focus είναι μαγαλύτερο. Μόνο η delta είναι μεγαλύτερη. Στο Autobild που κυκλοφορεί έβγαλαν το astra 1.4t τον οικονομικότερο κινητήρα μετά το toyota prius. Σε δικό τους τεστ με καμια 10αρια αυτοκίνητα. Πληροφοριακά στα 120 χιλ/ω με έκτη δουλεύει στις 2000 στροφές. Δεν γίνεται να καταναλώνει. Και το άλλο που με ενδιαφέρει είναι οτι στα crush test βγήκε ασφαλέστερο στην προστασία επιβατών από την Mercedes E.Στα crash test συγκρινεις αμαξια ίδιου βάρους. Αν ζυγιζει οσο η Ε...
-
Δεν το έχω παραγγείλει, περιμάνω να το δω από κοντά. Το έχω σχεδον σίγουρο. Οτι μαθαίνει κανείς καλό είναι.
Δείτε στο crash test πως αντέχει το astra σε πλάγια με μηχανή και πως διαλύονται η merc και το siroco. http://www.youtube.com/watch?v=QjTkOwYoDgc -
Διάλυση το λες αυτό;
Opel Astra 2009