-
Καλά αυτό κι αν είναι άσχετο, για σχεδίαση του Άστρα μιλούσαμε, το Golf το ρημάδι δηλαδή πού κολλάει;
Άντε δηλαδή να βγούμε να το δηλώσουμε, να το ομολογήσουμε, ΕΓΩ το gruppe VAG παραδέχομαι ότι το Golf είναι το τρισχείριστο από εμφάνιση!!!!
Ικανοποιημένος;
Μάλλον πάει σ' εμένα αυτό και πρέπει να αντιπαρέλθω τα περί VAG , οπότε γυρνάω στην ουσία: αντιγραφή καρμπόν!Ή να το θέσω και διαφορετικά, ο σχεδιαστής τού Άστρα όταν έφτιαξε το προσχέδιο με τις βασικές γραμμές, πρέπει να είχε πολλή έμπνευση! Μέχρι που στο τέλος αντέγραψε και τις λεπτομέρειες.
Και μετά μιλάμε για κινέζικα, αλλά αυτά κάπου τα χαλάνε τελικά γιατί κάνουν κινεζιές, τη μια με θέματα ασφαλείας, την άλλη με την ποιότητα... Ε, κι η Opel είπε να κάνει τη δική της κινεζιά με τον ημιάκαμπτο! Ό,τι και να γίνει, όσο και να θέλει να το υποστηρίξει κανείς, ο ημιάκαμπτος έχει ελαττώματα που δεν κρύβονται με κανένα λεκτικό τρικ και τα οποία δεν έχει η ανεξάρτητη ανάρτηση. Τα υπόλοιπα περί ορέξεως... αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα όπως έχουν!
Όσο για τον 1.4 μακάρι να βγει καλός, ας έρθουν οι VWάκηδες να τρολλάρουν και να αρχίσουν τον πόλεμο!
Για ένα αμάξι που δεν έχω δει και δεν έχω δοκιμάσει δε μπορώ εγώ να κάνω εικασίες για την ποιότητα, την αξιοπιστία, τις επιδόσεις και τα λοιπά χαρίσματά του!(Το opelakias άραγε να είναι διαθέσιμο...;)
-
Ρε σεις,το Golf ειναι ομορφο,μην το ανακατευετε στην υπολειπομενη αισθητικης συζητηση σας!
-
Ορίστε που καταντήσαμε.. να κάνει μαθήματα σχεδιασμού το Golf.. αυτό το μεγαθύριο σχεδιαστικής ιδιοφυίας και πρωτοτυπίας
Τουλάχιστον το Αστρα, (όπως και το megane ομολογουμένως), εξελίχθηκε εξωτερικά (καλά εσωτερικά δε το συζητάω). Εξομάλυνε τις γωνίες και έφερε πιο καμπυλόγραμμο σχήμα. Τουλάχιστον άλλαξε..εξελήχτικε... evolution you know...
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Εφιστω την προσοχη στους σχολιαστες.Μην ξεχναμε πως εχει (σχεδον) τα οπισθια της MilanoΠάλι καλά δε λές που δεν έμοιασε στο μπροστά μέρος που είναι σαν εμετός... σαν την άλλη την αηδία το μιτο...
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Ε, κι η Opel είπε να κάνει τη δική της κινεζιά με τον ημιάκαμπτο! Ό,τι και να γίνει, όσο και να θέλει να το υποστηρίξει κανείς, ο ημιάκαμπτος έχει ελαττώματα που δεν κρύβονται με κανένα λεκτικό τρικ και τα οποία δεν έχει η ανεξάρτητη ανάρτηση. Τα υπόλοιπα περί ορέξεως... αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα όπως έχουν!Παρόλο που το θέμα με τον ημιάκαμπτο από ότι έχω δει έχει συζητηθεί πάρα πολύ, δεν αντέχω στον πειρασμό να πω την άποψη μου. Και όχι παρόλο που έχω λίγες δημοσιεύσεις ο λογαριασμός μου δεν είναι εικονικός, χωρίς να ξέρω φυσικά και για τους υπόλοιπους που έχουν λίγες δημοσιεύσεις.
Λοιπόν αυτή η ιστορία με τον ημιάκαμπτο είναι τουλάχιστον αστεία. Σε φυσιολογικές συνθήκες αν γίνει ένα blind test μεταξύ αυτοκινήτων με ημιάκαμπτο και με ανεξάρτητη ανάρτηση θα πέσει πολύ γέλιο γιατί πολύ απλά δεν μπορεί σχεδόν κανείς να καταλάβει διαφορά. Τώρα αν κάποιος γουστάρει να οδηγεί στο όριο και να κάνει διάφορα ωραία πράγματα να την έχει να τη χαίρεται την ανεξάρτητη. Για ποιο ποσοστό αγοραστών μιλάμε όμως?
Γενικά η ιστορία με τον ημιάκαμπτο βρίσκει πολλές εφαρμογές και σε άλλους χώρους. Κλασσικό παράδειγμα του κολλημένου hi-fidelity τύπου ο οποίος πληρώνει 200 ευρώ σε καλώδια διασύνδεσης του συστήματος του όταν δεν πρόκειται να ακούσει διαφορά. Ή όταν αγοράζει ένα cd player 3000 ευρώ αντί για 500 (...) επειδή έχει τα ακριβότερα dac της burr-brown (οχι τωρα δεν κανω φιγούρα ) παρόλο που στο σύστημα που έχει δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ τη διαφορά. (Οι τιμές που αναφέρω πιο πάνω είναι απόλυτα πραγματικές).
Για να επανέλθω, ναι ο ημιάκαμπτος είναι πιο φθηνός (όχι φθηνιάρικος), και είναι χειρότερος σε κάποιες συνθήκες, αλλά νομίζω ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ξέρει πλέον ότι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει διαφορά σε σχέση με την ανεξάρτητη ανάρτηση στις περισσότερες περιπτώσεις. Όλοι ψάχνουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα, και στο vag... Τελευταίο παράδειγμα το golf 5 και κάτι που μετονομάστηκε σε 6
(δεν είμαι ούτε vag, ούτε opel, ούτε κλπ...)Όσο για το τρέχον θέμα, η γνώμη μου για το opel astra είναι ότι θα συνεχίσει να είναι ένα αρκετά καλό mainstream μοντέλο που θα πουλήσει αρκετά. Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει.
-
Σε όσα αμάξια έχω μπει και έχουν ημιάκαμπτο, αργά η γρήγορα γίνεται αισθητός. Ειδικά όταν έχεις συνηθίσει τις αντιδράσεις των πολλαπλών συνδέσμων και μπεις σε αμάξι με ημιάκαμπτο, αμέσως διαπιστώνεις τη διαφορά, κυρίως αν υπάρχουν εγκάρσιες ανωμαλίες στον δρόμο.
Δεν ξέρω πόσο ευαίσθητο πισινό και αυτί χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς, πάντως ο δικός μου πισινός και αυτί αντιλαμβάνονται τη διαφορά, αρκετά εύκολα κι όλας.
Και αυτό έχει συμβεί και σε Astra και σε Bravo και σε 308. Κυρίως το τελευταίο προσεγγίζει πολύ ικανοποιητικά την απόδοση των πολλαπλών, αλλά όταν περνάς σαμαράκι ή βρεις λακούβα σε στροφή, η αντίδραση του ημιάκαμπτου είναι η αναπόφευκτη που επιβάλλει η αρχιτεκτονική του.
Όχι βέβαια ότι οι μέτρια στημένοι πολλαπλοί είναι πάντα καλοί: το Cee'd/i30 δεν είναι ούτε σούπερ άνετο ούτε στρίβει καλά. Όμως το γδούπο του ημιάκαμπτου ΔΕΝ τον έχει.
Όπως και να το κάνουμε όταν οι δύο πίσω ρόδες συνδέονται με μια μεγάλη μεταλλική μπάρα, η αίσθησή της να τραντάζεται ολόκληρη απ τη μια πλευρά του αυτοκινήτου ως την άλλη είναι σχεδόν αδύνατο να μην περάσει στην καμπίνα ορισμένες φορές.Για εμένα τα αμάξια της μικρομεσαίας κατηγορίας που φέρουν ημιάκαμπτο είναι μισό κλικ πίσω. Ειδικά όταν τα πουλάνε σε ίδιο κόστος με αυτά που έχουν πολλαπλούς. Και δεν μιλάω μόνο για πολλαπλούς VAG αλλά και Focus, Mazda 3, ακόμα και η 147 που είναι παλιό αμάξι και σκληρό γενικά, έχει πιο 'συμπαγή' αίσθηση σε λακούβες από κάποιους σημερινούς ημιάκαμπτους που προκαλούν τράνταγμα στο μισό αμάξι όταν βρουν έντονη ανωμαλία.
Δικές μου απόψεις. Αν εσείς δε νιώθετε τη διαφορά του ημιάκαμπτου, μπορείτε να γλιτώσετε τη χρηματική διαφορά από κάποιο πιο ακριβό με πολλαπλούς και μαγκιά σας
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σε όσα αμάξια έχω μπει και έχουν ημιάκαμπτο, αργά η γρήγορα γίνεται αισθητός. Ειδικά όταν έχεις συνηθίσει τις αντιδράσεις των πολλαπλών συνδέσμων και μπεις σε αμάξι με ημιάκαμπτο, αμέσως διαπιστώνεις τη διαφορά, κυρίως αν υπάρχουν εγκάρσιες ανωμαλίες στον δρόμο.
Δεν ξέρω πόσο ευαίσθητο πισινό και αυτί χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς, πάντως ο δικός μου πισινός και αυτί αντιλαμβάνονται τη διαφορά, αρκετά εύκολα κι όλας.
Και αυτό έχει συμβεί και σε Astra και σε Bravo και σε 308. Κυρίως το τελευταίο προσεγγίζει πολύ ικανοποιητικά την απόδοση των πολλαπλών, αλλά όταν περνάς σαμαράκι ή βρεις λακούβα σε στροφή, η αντίδραση του ημιάκαμπτου είναι η αναπόφευκτη που επιβάλλει η αρχιτεκτονική του.
Όχι βέβαια ότι οι μέτρια στημένοι πολλαπλοί είναι πάντα καλοί: το Cee'd/i30 δεν είναι ούτε σούπερ άνετο ούτε στρίβει καλά. Όμως το γδούπο του ημιάκαμπτου ΔΕΝ τον έχει.
Όπως και να το κάνουμε όταν οι δύο πίσω ρόδες συνδέονται με μια μεγάλη μεταλλική μπάρα, η αίσθησή της να τραντάζεται ολόκληρη απ τη μια πλευρά του αυτοκινήτου ως την άλλη είναι σχεδόν αδύνατο να μην περάσει στην καμπίνα ορισμένες φορές.Για εμένα τα αμάξια της μικρομεσαίας κατηγορίας που φέρουν ημιάκαμπτο είναι μισό κλικ πίσω. Ειδικά όταν τα πουλάνε σε ίδιο κόστος με αυτά που έχουν πολλαπλούς. Και δεν μιλάω μόνο για πολλαπλούς VAG αλλά και Focus, Mazda 3, ακόμα και η 147 που είναι παλιό αμάξι και σκληρό γενικά, έχει πιο 'συμπαγή' αίσθηση σε λακούβες από κάποιους σημερινούς ημιάκαμπτους που προκαλούν τράνταγμα στο μισό αμάξι όταν βρουν έντονη ανωμαλία.
Δικές μου απόψεις. Αν εσείς δε νιώθετε τη διαφορά του ημιάκαμπτου, μπορείτε να γλιτώσετε τη χρηματική διαφορά από κάποιο πιο ακριβό με πολλαπλούς και μαγκιά σας
όπως τα λέει ο φίλος, είχα πριν με ημιάκαμπτο και τώρα με πολλαπλούς. Ο ημιάκαμπτος στην πρώτη λακκούβα γίνονταν αμέσως αντιληπτός. Κοπανούσε τόσο ανατριχιαστικά που ακόμα και οι συνεπιβάτες νόμισαν ότι κάτι έσπασε. Και ήταν κ γαλλικός ημιάκαμπτος που ήταν λίγο άνετος. Σκέψου ο ιαπωνέζικος ή ο γερμανικός...
-
Ο χρήστης giorgospetrou έγραψε:
Παρόλο που το θέμα με τον ημιάκαμπτο από ότι έχω δει έχει συζητηθεί πάρα πολύ, δεν αντέχω στον πειρασμό να πω την άποψη μου. Και όχι παρόλο που έχω λίγες δημοσιεύσεις ο λογαριασμός μου δεν είναι εικονικός, χωρίς να ξέρω φυσικά και για τους υπόλοιπους που έχουν λίγες δημοσιεύσεις.
Λοιπόν αυτή η ιστορία με τον ημιάκαμπτο είναι τουλάχιστον αστεία. ...Μην ανησυχείς φίλε μου για μένα, είναι αρκετοί εδώ μέσα που έχουν και πολλούς λογαριασμούς, και τον κάθε τους λογαριασμό τον έχουν φορτώσει με πολλές δημοσιεύσεις! Έχουμε γνώση και ξέρουμε ότι το να έχει κανείς πολλές δημοσιεύσεις δε λέει τίποτε από μόνο του!
Τους βλέπω κάτι εικονικούς λογαριασμούς μερικών άλλων όμως που έχουν και λιγότερες δημοσιεύσεις, δεν αισθάνομαι πάντως την ανάγκη να πω κάτι...Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο καθένας που νιώθει να θίγεται το αυτοκίνητο στο οποίο είναι προσκολλημένος, αντί να δεχτεί τα όποια λέγονται και έχουν βάση, αντί να βρει να απαντήσει κάτι αν έχει να πει κάτι, νιώθει την ανάγκη να χρεώσει τον άλλο σε κάποιο στρατόπεδο, να του ρίξει μια ρετσινιά μήπως και του κολλήσει, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και ρίχνει μια συκοφαντία!
Ρε ορισμένοι είστε τόσο πολύ δούλοι ενός προϊόντος; Παίξτε μπάλα μέσα στο γήπεδο και σχολιάστε επί της ουσίας, όχι να διαβάλλετε όσους δε σας αρέσουν αυτά που λένε, χρησιμοποιώντας και διπλότριπλους λογαριασμούς!Επί της ουσίας εγώ από αυτοκίνητο με ανεξάρτητη ανάρτηση όταν πήγα σε άλλο με ημιάκαμπτο, βλαστήμησα την ώρα μέχρι να ξαναγυρίσω σε πολλαπλούς. Καλό λοιπόν να ξέρουμε τί λέμε και από τη στιγμή που δεν έχουμε ιδέα για τί μιλάμε, να μη σχολιάζουμε κρίνοντας με εμπάθεια από το πληκτρολόγιο!
Αν μιλάμε για test drive αντιπροσωπείας τότε πιθανόν να μη καταλάβει κάποιος αν η προβληματική συμπεριφορά του αυτοκινήτου οφείλεται στον ημιάκαμπτο, **πόσο μάλλον αν δεν έχει οδηγήσει και άλλα αυτοκίνητα με ανεξάρτητη ανάρτηση. **
Αν πρόκειται όμως για καθημερινή συμβίωση, να περνάς πάνω από λακούβες, σαμαράκια και άλλες λοιπές αμαρτίες των ελληνικών δρόμων, σε ευθείες και στροφές, να έχεις πρόσφυση και άνεση σε όλες τις συνθήκες και γιατί όχι αν κάποιες φορές θες να οδηγείς στο όριο, τότε αγανακτάς με τον ημιάκαμπτο όταν ξέρεις ότι υπάρχει σύγχρονη λύση στο θεμα και αυτή λέγεται ανεξάρτητη.Δηλάδή έλεος λες και ζούμε στην εποχή που φτιάχνουν ακόμα κάρα και φτάσαμε να μιλάμε για τα αυτονόητα, ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό!
Και επειδή υπάρχουν εταιρείες που χρυσώνουν το χάπι με δήθεν εξυπνες λύσεις για εκπληκτικούς ημιάκαμπτους, θα είμαστε υποχρεωμένοι να το τρώμε και να κλείνουμε το στόμα. Έλεος! -
Παρόλο που το θέμα με τον ημιάκαμπτο από ότι έχω δει έχει συζητηθεί πάρα πολύ, δεν αντέχω στον πειρασμό να πω την άποψη μου. Και όχι παρόλο που έχω λίγες δημοσιεύσεις ο λογαριασμός μου δεν είναι εικονικός, χωρίς να ξέρω φυσικά και για τους υπόλοιπους που έχουν λίγες δημοσιεύσεις.
Λοιπόν αυτή η ιστορία με τον ημιάκαμπτο είναι τουλάχιστον αστεία. ...Μην ανησυχείς φίλε μου για μένα, είναι αρκετοί εδώ μέσα που έχουν και πολλούς λογαριασμούς, και τον κάθε τους λογαριασμό τον έχουν φορτώσει με πολλές δημοσιεύσεις! Έχουμε γνώση και ξέρουμε ότι το να έχει κανείς πολλές δημοσιεύσεις δε λέει τίποτε από μόνο του!
Τους βλέπω κάτι εικονικούς λογαριασμούς μερικών άλλων όμως που έχουν και λιγότερες δημοσιεύσεις, δεν αισθάνομαι πάντως την ανάγκη να πω κάτι...Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο καθένας που νιώθει να θίγεται το αυτοκίνητο στο οποίο είναι προσκολλημένος, αντί να δεχτεί τα όποια λέγονται και έχουν βάση, αντί να βρει να απαντήσει κάτι αν έχει να πει κάτι, νιώθει την ανάγκη να χρεώσει τον άλλο σε κάποιο στρατόπεδο, να του ρίξει μια ρετσινιά μήπως και του κολλήσει, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και ρίχνει μια συκοφαντία!
Ρε ορισμένοι είστε τόσο πολύ δούλοι ενός προϊόντος; Παίξτε μπάλα μέσα στο γήπεδο και σχολιάστε επί της ουσίας, όχι να διαβάλλετε όσους δε σας αρέσουν αυτά που λένε, χρησιμοποιώντας και διπλότριπλους λογαριασμούς!Αυτά που λες είναι τελείως άκυρα και δεν τα σχολιάζω καν. Ας έχεις εσύ τον τελευταίο λόγο.
Όσο για τα υπόλοιπα, καταρχάς έχει σημασία για ποιας χρονολογίας ημιάκαμπτο και ανεξάρτητη ανάρτηση μιλάμε. Κατά δεύτερον δεν είπα ποτέ ότι ο ημιάκαμπτος είναι ισάξιος με την ανεξάρτητη ανάρτηση. Παρόλαυτά επιμένω ότι ακόμα και σε περιβάλλον πόλης αφού το θες, οι διαφορές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αντιληπτές. Αν θες να περνάς με 60 χλμ την ώρα πάνω από σαμαράκια μόνο και μόνο για να κοπανήσει ο ημιάκαμπτος γούστο σου και καπέλο σου.
Επίσης υπάρχει και το θέμα που λέγεται placebo ( οχι το συγκρότημα... ) και ισχύει παντού... από το παράδειγμα με το hi-fi μεχρι και στο 'εμπλουτισμένο' μεταλλικο νερό
Αυτά... -
Μια και δεν είχα καν τον πρώτο λόγο, επί προσωπικού δικαιωματικά θα πρέπει να έχω έστω τον τελευταίο.
-
Μια και δεν είχα καν τον πρώτο λόγο, επί προσωπικού δικαιωματικά θα πρέπει να έχω έστω τον τελευταίο.Μου θυμίζεις πολλές ενδιαφέρουσες περίπτωσεις ανθρώπων που έχω συναντήσει.
Και μετά από αυτό που είπα... let the flame begin.Δεν θα συμμετάσχω άλλο...
-
Και πάνω που θα έλεγα πάλι καλά δηλαδή που δεν το συνεχίζεις, να πάλι.
Δε με ενδιαφέρει πια... -
Νομίζω ότι λένε πολύ Seat εξαιτίας μιας ...απειροελάχιστα μικρής
Οπότε όποιος δε μπορεί να αντέξει το εσωτερικό του Leon, ήρθε επιτέλους το πολυαναμενόμενο facelift!
Μόνο που δεν έχει πίσω πολλαπλούς, αλλά τον ιδιαίτερα εξελιγμένο πίσω ημιάκαμπτο της Opel.
Ε, δε γίνεται να τα έχεις όλα σ' αυτή τη ζωή.....Δηλαδή το Σέατ Λεόν έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση? γιατί δεν το διαφημίζουνε τόσο πολύ...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εφιστω την προσοχη στους σχολιαστες.Μην ξεχναμε πως εχει (σχεδον) τα οπισθια της Milano
lol μοιαζουν σαν 2 σταγονες νερο που λενε
Παντως με τον ρυθμο που βγαινουν τα αυτοκινητα σημερα τα σχεδια ολο και θα μοιαζουν μεταξυ τουςΕ οχι και ιδια....Το αστρα εχει δυο εξατμισεις...χωρια που το τραπεζιο του χωρου της πινακιδας ειναι αναποδο σε σχεση με την αλφα.......
-
Ο χρήστης bleriot έγραψε:
Νομίζω ότι λένε πολύ Seat εξαιτίας μιας ...απειροελάχιστα μικρής
Οπότε όποιος δε μπορεί να αντέξει το εσωτερικό του Leon, ήρθε επιτέλους το πολυαναμενόμενο facelift!
Μόνο που δεν έχει πίσω πολλαπλούς, αλλά τον ιδιαίτερα εξελιγμένο πίσω ημιάκαμπτο της Opel.
Ε, δε γίνεται να τα έχεις όλα σ' αυτή τη ζωή.....Δηλαδή το Σέατ Λεόν έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση? γιατί δεν το διαφημίζουνε τόσο πολύ...
ναι,το leon βασιζεται στην Α5(PQ35)
-
-
Ποιό έκλεισες?
-
Χάνει πολύ στη μεταπώληση το καινούριο. Θα το περιμένει μόλις παλιώσει λίγο για μετάχειρο.
Ωραία τιμή το 17.800.
-
με 22500 180 άλογα και φουλ εξοπλισμός ....
πολύ καλή τιμή...
-
το αυτοματο ειναι 2πλου συμπλεκτη?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
με 22500 180 άλογα και φουλ εξοπλισμός ....πολύ καλή τιμή...
Ωραία όλα αυτά, αλλά σε αυτά τα επίπεδα τιμών -μεταξύ άλλων- περιμένεις και μια ψαγμένη πίσω ανάρτηση (κατά τη γνώμη μου πάντα)
Opel Astra 2009