-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Πολύ Seat ρε παιδιάviewtopic.php?f=8&t=18156&start=270
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Στις φωτό είναι χάλια .... αναμονή για να δούμε τις πραγματικές αναλογίες απο κοντά.+1. Οχι χαλια, αλλα μετριο imo.
-
Από τις πρώτες φώτο έχει λεχθεί ότι είναι κάπως Leon το σχήμα του.
Σαν να έχασε λίγο τη 'βορειοευρωπαική' μορφή του και να συνδυάζει συγκρατημένα, δειλά, 'νοτιοευρωπαικές' φόρμες.
Όμορφο και στυλάτο για το leasing εταιριών, 'ανθρωπομεταφορέας' χωρίς σχεδιαστικές εκκεντρικότητες και απαιτήσεις, καλαίσθητο σχήμα χωρίς να γίνεται όμως ποθητό!
Σίγουρα όμως θα βοηθηθεί απο τους turbo κινητήρες, αν κρατήσουν και κάτω απο τη Vag τις τιμές!Προσωπικά το προτιμώ εμφανησιακά απο τα ιαπωνικά (Auris, Mazda 3) αλλά το βρίσκω κατώτερο απο τα ευρωπαικά Bravo, Leon, 308 , Megane και Golf.
Ίσως η εικόνα στη πραγματικότητα να είναι καλύτερη φυσικά! -
http://www.youtube.com/watch?v=AHI-OTj1 ... re=related
Το μαύρο Vauxall όλα τα λεφτά.
-
Καλο ειναι μ αρεσει δε μ ενθουσιαζει και μαλλον θα το βαρεθω ευκολα.. αλλα πολυ πιο καλαισθητο απο το υπαρχον μοντελο..
-
To έχω βαρεθεί πριν καν βγει Απόλυτη αδιαφορία, χειρότερα απ το Golf VI. Τουλάχιστον εκείνο έχει τις γραμμές κουτιού και έχεις μια σαφή μορφή του στο μυαλό σου, αυτό είναι τελείως 'φευγαλέο', δε σου μένει καν σαν σχήμα.
-
-
και φυσικα ολοι θεωρουμε δεδομενο οτι οι ιταλοι επεσαν θυματα κλοπης, γιατι το ειχαν σκεφτει πρωτοι οπως τα παντα φυσικα
εμενα μου φαινονται τελειως ιδια , αλλα για ευνοητους λογους το ενα ειναι χαλια και βαρετο και το αλλο κουκλα ψαγμενο καλαισθητο και το αδικουν οι φωτογραφιες και το ασπρο χρωμα
-
Ούτε το ένα μου αρέσει, ούτε το άλλο...
-
Νομίζω ότι λένε πολύ Seat εξαιτίας μιας ...απειροελάχιστα μικρής **ομοιότητας ** στο πλάι.
(χρησιμοποιώ φωτό που βρήκα σε προηγούμενο ποστ):
Οπότε όποιος δε μπορεί να αντέξει το εσωτερικό του Leon, ήρθε επιτέλους το πολυαναμενόμενο facelift!
Μόνο που δεν έχει πίσω πολλαπλούς, αλλά τον ιδιαίτερα εξελιγμένο πίσω ημιάκαμπτο της Opel.
Ε, δε γίνεται να τα έχεις όλα σ' αυτή τη ζωή..... -
Ούτε το ένα μου αρέσει, ούτε το άλλο...+1
-
Εμένα μου φέρνει και σε mazda 3 από το πλάι
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Εμένα μου φέρνει και σε mazda 3 από το πλάιΚαι τα πίσω φώτα επίσης
-
Ούτε το ένα μου αρέσει, ούτε το άλλο...Ακριβως και τα δυο ΓΤΠ!
-
Για τα πίσω φώτα μπορεί, αλλά το σουλούπι και οι γραμμές του προφίλ του αυτοκινήτου είναι θα έλεγα αυτές του Λεόν ή τουλάχιστον πιο πολύ θα πεις ότι μοιάζουν με το Λεόν που τώρα μάλιστα έχει και κάποια χρόνια τώρα στην αγορά παρά με του 3.
Κατά τη γνώμη μου το 3 δείχνει πιο μακρύ και κοντό και η γραμμή της οροφής μοιάζει λιγότερο καμπύλη.Για να δώσω να γίνει αντιληπτό αυτό που θέλω να πω με συκεκριμένο παράδειγμα, ξεκινώ από το περίγραμμα των παραθύρων που θα έλεγες είναι σχεδόν ίδιο στα Άστρα και Λεόν, ενώ θα έλεγες περισσότερο ίσως απλά ότι μοιάζει αρκετά αυτό του 3. Συν ότι αρχίζοντας από μπροστά στο a-pillar τόσο στο Λεόν όσο και στο Άστρα υπάρχει διπλό κολονάκι που περιβάλλει ένα παραθυράκι τριγωνικού σχήματος μπροστά από την πόρτα και πίσω ακριβώς από το διπλό κολωνάκι σχεδόν στο ίδιο σημείο έρχεται ο εξωτερικός καθρέφτης. Οι γραμμές είναι σχεδόν πανομοιότυπες, και ακόμα και το κόψιμο της μπροστινής πόρτας σε σχέση με το μπροστινό φτερό έρχεται σχεδόν στο μέσο του τριγωνικού παραθύρου. Με το 3 δεν υπάρχει σχέση.
Στη συνέχεια πηγαίνοντας προς τα πίσω τόσο η οροφή όσο και η πάνω γραμμή των παραθύρων στα Άστρα και Λεόν είναι παρόμοιες μεταξύ τους και μάλλον πιο τοξοειδείς σε σχέση με το 3, και εξίσου αντίστοιχες είναι και οι επιμέρους αποστάσεις οροφής-παραθύρων στα δύο πρώτα μοντέλα, ενώ συμπληρωματικά μια ανούσια λεπτομέρεια είναι το στρογγυλό άνοιγμα της τάπας της βενζίνης σε Άστρα και Λεόν στην ίδια περίπου θέση (αν και πολλά αυτοκίνητα έχουν σ' εκείνο περίπου το σημείο το στρογγυλό πάντα άνοιγμα για το ντεπόζιτο).Στο 3 το σουλούπι φαίνεται να είναι μάλλον λίγο διαφορετικό, ίσως πιο χαμηλωμένο, λιγότερο καμπύλη η γραμμή της οροφής και ακόμα και η πίσω αεροτομή δείχνει να μην είναι τόσο κοφτή, ενώ επίσης σαν περιττή λεπτομέρεια στο σχέδιο στο 3 υπάρχει και χωριστό παραθυράκι στην πίσω πόρτα που λείπει από το Άστρα και το Λεόν.
Πάντως εγώ θα μείνω στο ότι σημασία δεν έχουν οι μεμονωμένες γραμμές αλλά ο τρόπος που συνδυάζονται μεταξύ τους και πολύ περισσότερο οι αναλογίες των γραμμών, και αυτό που βλέπω είναι πως αυτές του Άστρα φέρνουν περισσότερο προς το Λεόν. Πχ σε ό,τι έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 3 δείχνει στο πλάι πιο χαμηλό από τα Άστρα και Λεόν και ίσως γι' αυτό η οροφή του δε δείχνει τόσο καμπύλη όπως στα άλλα δύο. Τώρα αν κάποια στοιχεία υπάρχουν κοινά ανάμεσα στο Άστρα και το 3 όπως τα φανάρια ή το πλαινό νεύρο που ξεκινάει από την πίσω πόρτα (το οποίο άλλωστε δεν είναι μοναδικό σ'αυτά τα δύο αυτοκίνητα και δεν είναι αυτό που θα διαφοροποιήσει τη γενικότερη φυσιογνωμία τους), αυτά ίσως είναι λιγότερο επουσιώδη μπροστά σ' αυτό που έχει να κάνει με το γενικότερο σχήμα του αυτοκινήτου και με αυτό που θα καθορίσει τη ταυτότητά του. Θα δώσω όμως μια ψήφο συσχέτισης με το Astra υπέρ του 3 για το πίσω μέρος του.
-
Πολύ το κουράζετε...
-
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Νομίζω ότι λένε πολύ Seat εξαιτίας μιας ...απειροελάχιστα μικρής **ομοιότητας ** στο πλάι.
(χρησιμοποιώ τις δύο φωτό που βρήκα σε προηγούμενο ποστ):
Οπότε όποιος δε μπορεί να αντέξει το εσωτερικό του Leon, ήρθε επιτέλους το πολυαναμενόμενο facelift!
Μόνο που δεν έχει πίσω πολλαπλούς, αλλά τον ιδιαίτερα εξελιγμένο πίσω ημιάκαμπτο της Opel.
Ε, δε γίνεται να τα έχεις όλα σ' αυτή τη ζωή.....Ωπα τωρα το ειδα στο προφιλ ειναι ιδια
-
προς στο πισω μερος ειναι ιδιο με mazda και οχι με leon ....... στο αλλο πιο μπροστα μοιαζει με leon
-
Αντιπαρέρχομαι τις δηλώσεις των gruppe VAG λες και σχεδίαση πριν από αυτούς δεν υπήρχε (κλασσικό παράδειγμα αισθητικής το GOLF τι να πω ...) και καταθέτω την άποψη μου για το ASTRA.
1ον. Το ASTRA μεγάλωσε. Είναι στην κατηγορία του μεσαίου αυτοκινήτου των τελών του 2000. Αυτό συνεπάγεται πολύ περισσότερους χώρους και βάρος βέβαια.
2ον. Αισθητικά μου αρέσει πολύ περισσότερο το πίσω μέρος από ότι το εμπρός που δεν έχει αυτό το κάτι που έχει το Insignia. Εξαιρετικά αρμονική η γραμμή στα 3/4 πίσω και τα πίσω φώτα σίγουρα είναι προτιμότερα από άλλες υλοποιήσεις σύγχρονων οχημάτων αν όπως και τα εμπρός μάλλον θυμίζουν far orient.
3ον. Με το νέο ASTRA έρχεται στην αγορά ο 1.4 turbo της OPEL και πρακτικά δίνει τη δυνατότητα και στην Ελλάδα να προχωρήσει στην ασφαλή turbo-μετακίνηση. Νίξεις που ακούγονται περί αξιοπιστίας μόνον γέλια προκαλούν καθώς δίχως άλλο δεν υπάρχει κατασκευαστής στην Ευρώπη που να μην έχει εμπειρία από αυτές τις μικρές φτερωτές που έχουν κλείσει δεκάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα στα διάφορα diesel.
-
Τεχνολογικά λίγο με νοιάζει αν η πίσω ανάρτηση είναι ημιάκαμπτος ή πολλαπλών συνδέσμων. Αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γράψει στο δρόμο. Και τα +5 εκατοστά μετατρόχια είναι εχέγγυο για ακόμα καλύτερη εκμετάλλευση των περιθωρίων των ελαστικών.
-
Εσωτερικά η μεταμόσχευση της φιλοσοφίας του Insignia είναι κάτι περισσότερο από επιτυχημένη. Η ποιοτική αναβάθμιση οπτικά τουλάχιστον είναι εμφανής και ελπίζω να είναι και σε βάθος χρόνου.
-
Ελπίζω τα φρένα να είναι στο ύψος των περιστάσεων (πρέπει να χτυπήσει κάτω από τα 36 μέτρα στα 100 και περί τα 52 μέτρα από τα 120) για όχημα του 2010+.
-
Opel Astra 2009