-
Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα 'τεχνικά' και είπα να το ανοίξω. Όλο έλεγα πως θα το συνηθίσω κάποια στιγμή, μα τελευταίως μ' ενοχλεί όλο και περισσότερο το 'τίναγμα' από την επαφή με το ηλεκτρικά φορτισμένο αυτοκίνητό μου... Παλιότερα (δεκαετία '80...), θυμάμαι κάτι ανεκδιήγητες λαστιχένιες γειώσεις στο πίσω και κάτω μέρος των αυτοκινήτων. Κάποια άλλη λύση υπάρχει στις μέρες μας;!
-
Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα 'τεχνικά' και είπα να το ανοίξω. Όλο έλεγα πως θα το συνηθίσω κάποια στιγμή, μα τελευταίως μ' ενοχλεί όλο και περισσότερο το 'τίναγμα' από την επαφή με το ηλεκτρικά φορτισμένο αυτοκίνητό μου... Παλιότερα (δεκαετία '80...), θυμάμαι κάτι ανεκδιήγητες λαστιχένιες γειώσεις στο πίσω και κάτω μέρος των αυτοκινήτων. Κάποια άλλη λύση υπάρχει στις μέρες μας;!
-
-
Έχω αγοράσει μια τέτοια γείωση (πριν πολλά χρόνια) αλλά δεν την τοποθέτησα να σου πω αν κάνει δουλειά - νομίζω είναι άχρηστη. Εγώ μόλις βγω σπρώχνω τη πόρτα με τον αγκώνα και ο ηλεκτρισμός χτυπάει το ρούχο όχι το χέρι μου.
Έχουν μεγάλη σημασία τα λάστιχα του αυτοκινήτου, με τα χιονολάστιχα Pirelli χτυπάει ελάχιστα. Το καλοκαίρι με τα καλοκαιρινά Michelin δεν χτυπάει καθόλου λόγω καιρού και ενδυμασίας γιατί τα michelin είναι γνωστά για τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού.
-
Εχω αγορασει κι εγω οπως κι εγω δεν την εβαλα τελικα. Πλεον ειναι 'αχρηστη' εφοσον τα ελαστικα γειωνουν κιολας. Φταινε τα ρουχα και τα παπουτσια σου κυριως η αν τα πατακια σου δε στεκονται καλα και τριβονται συνεχεια κτλ. Κι εμενα με εκνευριζει...
-
Κάπου το έχουμε ξανασηζητήσει αυτό αλλά δε το βρίσκω.
-
-
Λουκετάκιον!
-
Πριν μπεί το λουκετάκι απλά να πω ότι έλυσα το πρόβλημα από τη στιγμή που εφαρμόζω το εξής σύστημα:
Την ώρα που βγαίνω πιάνω με το χέρι μια επιφάνεια της λαμαρίνας π.χ. ουρανός και την αφήνω μόνο όταν πατήσουν και τα δύο πόδια στο έδαφος.
Στατικός ( ; ) ηλεκτρισμός...