-
Mερικές φωτό :
Αξιόμαχοι οι Γιαπωνέζοι :
Kαι τα γράμματα πρέπει ενίοτε να βοηθούν στο στρίψιμο !
-
-
Άλλος ένας που έκανε την σύγκριση Μέγαρα-Σέρρες και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα!
Ωραίο το βιντεάκι. Το σφύριγμα των ελαστικών που σου κοστίζει σε λεφτά (φθορά ελαστικών) και ίσως σε χρόνο θα μειωθεί καθώς θα μαθαίνεις την πίστα καλύτερα.
Τι είναι αυτό που κρεμόταν ψηλά μπροστά από τον οδηγό; Από αυτά που μετράνε επιταχύνσεις κλπ; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Άλλος ένας που έκανε την σύγκριση Μέγαρα-Σέρρες και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα!
Ωραίο το βιντεάκι. Το σφύριγμα των ελαστικών που σου κοστίζει σε λεφτά (φθορά ελαστικών) και ίσως σε χρόνο θα μειωθεί καθώς θα μαθαίνεις την πίστα καλύτερα.
Τι είναι αυτό που κρεμόταν ψηλά μπροστά από τον οδηγό; Από αυτά που μετράνε επιταχύνσεις κλπ;Όντως, όπως έγραψα και πιο πάνω δεν υπάρχει σύγκριση. Απλά αν τα Μέγαρα ήταν ανοικτά και για τους ιδιώτες θα ήταν μια καλή 'παρηγοριά' περιστασιακά.
Για το 'στρίγκλισμα' έχεις δίκιο. Προσπαθώ να είμαι λίγο 'πριν' από αυτό αλλά αφενός λόγω του μεγάλου βάρους μπροστά αλλά κυρίως λόγω της μη καλή γνώσης της πίστας και της ιδανικής γραμμής της δεν το απέφευγα.
Η συσκευούλα στο παρμπρίζ είναι ένα τέτοιο :Eίναι πολύ έξυπνη ιδέα και μου προσφέρει αρκετά στην (όποια) βελτίωση μου. Μετράει χρόνο, split, επιταχύνσεις και πολλά ακόμη και συνοδεύεται και με πρόγραμμα για τον υπολογιστή για ανάλυση των δεδομένων που συλλέγει. Eίναι το (μικρό και πτωχό) αδελφάκι των V-Box που χρησιμοποιούν συνήθως τα περιοδικά (V-Box). Αν δεν το ξέρεις πέρα από το πιο πάνω site, στο forum που έχουνε τα λένε πιο αναλυτικά.
-
Mπράβο Professor, αξιότατος!
Ευχαριστούμε για το βίντεο και τις φωτογραφίες του αυτοκινήτουNα σε ρωτήσω...
Ανέβηκες Σέρρες μόνος σου , μόνο για να οδηγήσεις, ή στα πλαίσια κλαμπικής εκδηλώσεως?H ερώτηση αποτελεί μέτρο 'βεζινoκεφαλίασης'
-
Μπράβο Prof !! άξιος petrolhead
Οχι σαν εμάς τους ντεμεκ .... που μόνο για πίτσες είμαστε ικανοί
-
Kαι το ντεμεκ πολύ μού είναι Βασίλη μου... ΄
Έχοντας 2,5 χρόνια να μπω σε πιστα, και έχοντας αναβάλλει την άνοδο στις Σερρες τουλάχιστον 2 φορές, όχι για πίτσα δεν είμαι άξιος, αλλά ούτε για ζυμάρι κακοψημένο!
-
Tsilis, προγραμμάτιζα πολλούς μήνες την άνοδο και σίγουρα πριν το καλοκαίρι για αυτό και ήμουν 'ετοιμοπόλεμος' από τακάκια/λάστιχα/εξοπλισμό. Κατά σύμπτωση όμως παρουσιάστηκε μια υποχρέωση στην ευρύτερη περιοχή οπότε τα χλμ μέχρι Θεσσαλονίκη δεν γράφτηκαν μόνο για την πίστα.
Πέρα όμως από την υποχρέωση, θα ανέβαινα ούτως ή άλλως μέχρι το Μάιο γιατί ήθελα να 'ανοίξω' το δρόμο για την πίστα. Λόγω του ότι όμως ήθελα να μην έχει πολλά αυτοκίνητα η πίστα για να μπορέσω να τη μάθω πιο άνετα είχα στο νου μου να πάω σε ελεύθερη προπόνηση και όχι σε κάποιο τρακντει. Και ήμουν πράγματι πολύ τυχερός. Την πρώτη μέρα όπως έγραψα ήμουν τελείως μόνος μέσα στην πίστα και τη δεύτερη ήταν ένας ακόμη φίλος και ένα ακόμη όχημα. Και πάλι πολύ άνετα δηλαδή.
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια !
(Κατά ένα μέρος και όσο δύναμαι, δηλώνω petrol head επομένως ! )
-
Επαξίως λοιπόν!!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Kαι το ντεμεκ πολύ μού είναι Βασίλη μου... ΄Έχοντας 2,5 χρόνια να μπω σε πιστα, και έχοντας αναβάλλει την άνοδο στις Σερρες τουλάχιστον 2 φορές, όχι για πίτσα δεν είμαι άξιος, αλλά ούτε για ζυμάρι κακοψημένο!
Εσύ είσαι δικαιολογημένος αφού έλλειπες τόσο καιρό ..... οι υπόλοιποι είμαστε για πίτσες
(που θα έλεγε και ο Hunter) -
Ξέχασα ρ* παιδιά να αναφέρω το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ για τις Σέρρες. Δώστε βάση λοιπόν...
Δεν είμαι οπαδός των 'γενικεύσεων' και ούτε μπορώ να εντοπίσω τις αιτίες αλλά είχα ακούσει ότι οι Σερραίες είναι μαζί με τις Καλαματιανές οι ομορφότερες (και ταυτοχρόνως οι πιο 'επικίνδυνες') Ελληνίδες (για τις δεύτερες μιλάω με ντοκουμέντα και ιδία πείρα πάντοτε!) αλλά δεν είχα βρεθεί ποτέ στην πόλη. Τώρα που βρέθηκα απλά επιβεβαίωσα αυτή τη φήμη ! Τι 'διαστημόπλοια' πετάνε εκεί ?!?! Περπατάνε και σηκώνονται οι πλάκες του πεζοδρομίου στο διάβα τους !
Αθηναίες, Πατρινές, Λαρισαίες, Γιαννιώτισες κλπ είναι απλές οδοντόκρεμες μπροστά τους !
(Και για να διευκρινίσω, πέρα από μισό petrol head δηλώνω επίσης και πολύ μακρυά από τον χαρακτηρισμό 'λιγούρης' !)
-
Θέτω κι εγώ υποψηφιότητα εκκεντρικού βενζινοκέφαλου, αφού επισκέφθηκα την πίστα των Σερρών και έτρεξα, οδηγώντας από και προς Βελιγράδι 2 φορές (άλλη μία ήρθα ως επιβάτης του Βασίλη, από Αθήνα).
Τη μία από τις φορές, το τίμημα για να δραπετεύσω από Βελιγράδι ήταν να φάω στη μάπα και άλλη πίστα [ρέμος-μαρινέλα ] το βράδυ στη ΘεσσαλονίκηΤώρα έχω το Σπα δίπλα μου και, λόγω εργασιακής εξαθλίωσης, μόνη μου φιλοδοξία είναι το simulator
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Τη μία μέρα ήμουν τελείως μόνος (οι βορειοελλαδίτες ΔΕΝ την τιμούν ιδιαίτερα την πίστα όπως μου είπε και κάποιος εργαζόμενος εκεί.
Ίσως να την τιμούσαν περισσότερο αν η άσφαλτος δεν έμοιαζε με σμυριδόπανο που 'τελειώνει' τα νορμάλ ελαστικά μέσα σε 20 γύρους, ΜΕΓΑΛΗ αποτυχία .
Στο βιντεάκι ήσουν πολύ καλός, θα περίμενα το golf πιο υποστροφικό , με εξέπληξε ευχάριστα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ίσως να την τιμούσαν περισσότερο αν η άσφαλτος δεν έμοιαζε με σμυριδόπανο που 'τελειώνει' τα νορμάλ ελαστικά μέσα σε 20 γύρους, ΜΕΓΑΛΗ αποτυχία .
Γιαννη,μηπως αναπαραγεις μυθους και φαντασιες ατομων που δεν εχουνε πατησει ποτε το πόδι τους στην πίστα;
Τα δικα μου 'νορμαλ' λαστιχα,εχουνε διαρκεια 200-250 γυρους.
Εαν φυσικα το επιθυμεις,μπορω να σου τα λιώσω πριν ολοκληρωσω εστω και ΕΝΑΝ.
Εαν πάλι εχω τουρμπίνα μπροστοκούνα,και επιμενω στο γκαζι ενω η ροπή τα εχει ήδη σηκωσει απο την ασφαλτο,τοτε και πάλι θα τα καταστρεψω στο πι-και-φι.
Η ασφαλτος της πίστας ειναι τραχια,και οντως τρωει λάστιχο.Αλλα να μην αφηνουμε τη φαντασια μας να οργιαζει,και να εξιστορούμε ως γεγονοτα αυτα που φανταστηκαμε. -
Έχει αποδειχτεί ότι το λάστιχο το τρώνε κυρίως οι ενθουσιώδες τις πρώτες τους φορές. Μετά βελτιώνουν τις γραμμές τους αποκτώντας έναν πιο πισταδόρικο τρόπο οδήγησης και οι φθορές ελαστικών μειώνονται. Βοηθάει βέβαια να μην είναι συνεχόμενοι οι γύροι αλλά με διαλείμματα ανά 4-5 γύρους.
-
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Άλλωστε η άσφαλτος με υψηλό συντελεστή τριβής στα 'θετικά' μιας πίστας δεν πρέπει να την κατατάσσουμε? Και η άσφαλτος στα Μέγαρα που θεωρείται (και μάλλον είναι) πιο 'λιωμένη' και 'χειρότερη' από αυτή των Σερρών με τη λάθος προσέγγιση μου (και τον ενθουσιασμό) την πρώτη φορά που μπήκα μου έτρωγε τα λάστιχα πιο γρήγορα απότι τρώει η τραγουδιάρα στο επαρχιακό σκυλάδικο, τα 'μαρούλια' του γεωργού!
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
... θα περίμενα το golf πιο υποστροφικό , με εξέπληξε ευχάριστα.
Μπορεί να γίνει υποστροφικό εύκολα ΑΝ δουλεύεις το γκάζι on-off και όχι γραμμικά. Την πρώτη μέρα μέχρι να συνταιριάξω το πόδι μου με την πίστα (όχι ότι τώρα την 'κατέχω' αλλά λέμε! ) είχα αρκετή υποστροφή. Τη δεύτερη την περιόρισα σαφώς. Στέλνοντας αρκετά άλογα από σχετικά νωρίς στους τροχούς αν δεν είσαι προσεκτικός με το γκάζι έχεις 'παρατράγουδα' περιττά. Εκτός αυτού όμως έχει και μια ουρά η οποία δεν είναι 'αναίσθητη' και μπορείς να τη 'χρησιμοποιήσεις' αρκετά. Γενικά πάντως δεν είσαι με τα μούτρα διαρκώς έξω όπως προδιαθέτουν άλογα σε συνδυασμό με τη μετάδοση της κίνησης. Άλλωστε εξόσων γνωρίζω με υποστροφή, υπερστροφή, παντηλίκια ή ότι άλλο παιχνίδι (ή δυσάρεστη κατάσταση, ανάλογα την κατάληξη!) χρόνους δε γράφεις. Λίγη χρήση κάποιων από αυτών μπορεί να είναι χρήσιμη αλλά αν ξεχάσουμε την όποια 'διασκέδαση' η πολλή χρήση δεν προσφέρει και πολλά στην ουσία. Το βίντεο μάλιστα είναι με το esp εκτός (δεν φαίνεται στο βίντεο γιατί το λαμπάκι είναι πίσω από τη στεφάνη του τιμονιού όπως γράφει).
-
Το οδόστρωμα των Σερρων,εχει καλο γκριπ,αλλα προξενει πολύ μεγαλύτερη φθορα στα ελαστικα,απο οση προκαλούνε αλλες πίστες της Ευρωπης,με ιδιο ή και μεγαλύτερο γκριπ.Αυτο οφειλεται στη φθορα του οδοστρωματος,που εχει χασει την πίσσα του και εχουνε απομεινει οι γαμψες γωνιες του χαλικιου να 'γρατσουνανε' τη γομα μου ερχεται σε επαφη μαζι τους.
(πρεπει καποια στιγμη να ξαναστρωθει με φρεσκια ασφαλτο το οδόστρωμα,που εχει αλλωστε αρχισει να σπάει και σε αρκετα σημεια)
Προκαλει δηλαδη πολύ φθορα.Αλλα ειναι αστειο να λέμε οτι φθειρει λάστιχα σε 20 γυρους.Μπορει να συμβει με καποιες ειδικες (σουπερ-σοφτ) γομες,σε ρυθμους κατατακτηριων δοκιμων αγωνιστικών αυτοκινητων,ή σε ντριφτ και λοιπές καπνογόνες ενεργειες
-
Μπας και οτυς την επεσε κανας Παλαιοκωστας;
-
Σκέφτομαι να επισκεπτώ την πίστα στις 13/4 [Δευτέρα]. Αν υπάρχει περίπτωση κάποιος να θέλει, ας μου στείλει ένα pm, γιατί είναι καθημερινή και φοβάμαι ότι θα είμαι ολομόναχος
Στο πρόγραμμα της πίστας λέει 'ελεύθερη προπόνηση', οπότε θα είναι ανοικτά υποθέτω.
-
μεγαλη δευτερα εεε???
το σκεφτομουνα και εγω γιατι εδειχνε ολη τη βδομαδα φρι
Επισκέψεις στήν πίστα τών Σερρών (TDS-29/11 σελ 114)