-
Βασικα θα το ψαξω απο ολες τις μεριες το πραγμα γιατι μπορει να ειναι και κατι απλο.Επισης θα ηθελα να ρωτησω επειδη ξεχασα, αν ενα αμορτισερ ειναι χαλασμενο σπασμενο κτλ. πως το καταλαβαινεις?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Διορθώθηκαν, ακόμα και βάση των δικών μου μετρήσεων γεωμετρίας που επιθυμούσα να έχω ;), τόσο toe όσο και στο camber, μπρος και πίσω...
Πόσο ρύθμισες σύγκλιση/απόκλιση και τι διαφορά έχει τώρα το αμάξι;
Εμπρός:
Toe out Από 0.0mm σε 0.2mm σε κάθε πλευρά, 0.4mm συνολικά (Θα μπορούσε να πάει και παρακάτω, αλλά θέλω να δω σιγά σιγά πόσο θα μειωθεί η όποια υποστροφική συμπεριφορά, και πόσο θ'αρχίσει να είναι πιο υπερστροφική... )
Camber: -1.1 μοίρα σε κάθε πλευρά από περίπου μισή μοίρα αρνητικό σε κάθε πλευρά
Caster: Περιμένω να την 'διορθώσω¨ μετά το Πάσχα...θα πάει πάντως γύρω στις 2.5 μοίρες σε κάθε πλευρά από 3.5-4.0 μοίρες που είναι τώρα...Πίσω:
Toe in: 1.8mm σε κάθε πλευρά
Camber: -1.5 μοίρα σε κάθε πλευρά (Ίσως να πάω και παρακάτω εδώ...Θα δείξει την επόμενη φορά!Αυτές οι ρυθμίσεις ευτυχώς ή δυστυχώς δεν γίνονται σε καθημερινά αμάξια μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα (εκτός κι αν έχουν τοποθετηθεί τέτοιες after-market αναρτήσεις που να το επιτρέπουν αυτό...)
Απ'ότι ήταν το αμάξι, το νιώθω καταρχάς να πηγαίνει πολύ καλύτερα μιας και η πίσω σύγκλιση ήταν 'αλλού γι'αλλού' . Το αμάξι πηγαίνει πολύ καλύτερα στις στροφές καθώς έχει βελτιωθεί το turn-in, και έχει γενικά αποκτήσει την σταθερότητα που είχα και λίγο παλιότερα...Μάλιστα λόγω του ότι φόρεσα πρόσφατα και φαρδύτερη ζάντα (7αρα από 5.5αρα) εμπρός και πίσω (8αρα από 7.5αρα), το τιμόνι βάρυνε λιγάκι, αν και το ότι είναι σφυρήλατες και έχω χάσει στο σύνολο 11 κιλά από τα άκρα , μειώνει λιγάκι αυτό το φαινόμενο...
Περισσότερα όμως μόλις παίξω και λίγο με την μπροστινή ζανφόρ στην πίστα...
Υ.Γ. Στο προσεχές μέλλον πάντως αναμένεται αναβάθμιση της ανάρτησης από την ήδη αναβαθμισμένη της Exige σε race/trackset Ohlins ή αντίστοιχη αλλά 3πλης ρύθμισης της ZF Sachs, παρόμοια με αυτήν που φοράει η Carrera GT!
Μαζί με το όποιο σετ καταλήξω, θα προστεθεί και ένα Rear toelink kit προκειμένου να ενισχυθούν τα άκρα της πίσω ανάρτησης και να είναι σε θέση σιγά σιγά να ανταπεξέρχονται και στις πλευρικές επιταχύνσεις και καταπονήσεις που θα εφαρμόζουν τα A005 (slicks) πάνω τους!Όπως καταλαβαίνετε, με τέτοιες διαφοροποιήσεις η ευθυγράμμιση θα πάρει φωτιά!
-
Ρε φίλε sakismok, έγραψες οτι σου βγάλανε τα αλλαγμένα σινεμπλόκ απο Cupra και σου ξαναέβαλαν τα παντελώς άχρηστα απλά εργοστασιακα?? Αν ναί, οι τύποι είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ . Μάλλον το τιμόνι σου δεν έχει τίποτα σοβαρό ή απλά είναι μόνο η εντύπωσή σου
YΓ. αλλαγή με τα σινεμπλόκ του Cupra έχει γίνει σε πάρα πολλά ibiza με μόνο θετικά αποτελέσματα.
Seat Ibiza - Προβλημα συστήματος διεύθυνσης