-
Νομίζω λοιπόν ότι μάλλον υπερέβαλλες στην αρχική σου διατύπωση. Γιατί αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής σε σχέση με το DPF είναι τα εξής:
Για την αποτροπή πρόκλησης ζημιάς στο φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου:
Μην γυρίζετε τον κινητήρα με τη μίζα για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα τη φορά.
*Μην ξεκινάτε το όχημά σας με σπρώξιμο ή ρυμούλκηση. Χρησιμοποιήστε ρευματοδότες. Βλ Jump Starting the Vehicle. *
Μην κλείνετε το διακόπτη του κινητήρα όταν το όχημά σας κινείται.
Μην αγνοείτε τις προειδοποιητικές λυχνίες και τα ενημερωτικά μηνύματα που αφορούν τον καθαρισμό και την ανάπλαση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου.
Και βεβαίως πιο κάτω λεέι ότι σε περίπτωση 'επιβαρυντικού' τρόπου χρήσης (π.χ. πολύ μικρές διαδρομές) για να βοηθήσεις την ανάπλαση του DPF, πρέπει να κάνεις το εξής:
Οδηγώντας το όχημά σας με τρόπο που επιτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα 48 km/h ή μεγαλύτερη για περίπου 20 λεπτά.
Ούτε μην αγοράσετε diesel αν κάνετε μικρές διαδρομές εντός πόλης ούτε τίποτα σχετικό. Μια στο τόσο μια διαδρομή τουλάχιστον 20 λεπτών με ταχύτητα τουλάχιστον 48 Km/h. Ποιανού η χρήση δεν περιλαμβάνει μια τέτοια διαδρομή που και που;
-
Αυτό γιατί δεν αναφέρεται πουθενά; ότι η προσδοκώμενη ζωή ενός βενζινοκινητήρα μπορεί να είναι και μισή από έναν πετρελαιοκινητηρα; ή το 60%;
Διότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα στα 200.000+ χλμ είναι πιθανό να βγάλουν βλάβες (τουρμπίνες, φίλτρα, καταλύτες, μπεκ κλπ) όλα τα μοτέρ.
-
Νομίζω λοιπόν ότι μάλλον υπερέβαλλες στην αρχική σου διατύπωση. Γιατί αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής σε σχέση με το DPF είναι τα εξής:
Για την αποτροπή πρόκλησης ζημιάς στο φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου:
Μην γυρίζετε τον κινητήρα με τη μίζα για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα τη φορά.
*Μην ξεκινάτε το όχημά σας με σπρώξιμο ή ρυμούλκηση. Χρησιμοποιήστε ρευματοδότες. Βλ Jump Starting the Vehicle. *
Μην κλείνετε το διακόπτη του κινητήρα όταν το όχημά σας κινείται.
Μην αγνοείτε τις προειδοποιητικές λυχνίες και τα ενημερωτικά μηνύματα που αφορούν τον καθαρισμό και την ανάπλαση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου.
Και βεβαίως πιο κάτω λεέι ότι σε περίπτωση 'επιβαρυντικού' τρόπου χρήσης (π.χ. πολύ μικρές διαδρομές) για να βοηθήσεις την ανάπλαση του DPF, πρέπει να κάνεις το εξής:
Οδηγώντας το όχημά σας με τρόπο που επιτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα 48 km/h ή μεγαλύτερη για περίπου 20 λεπτά.
Ούτε μην αγοράσετε diesel αν κάνετε μικρές διαδρομές εντός πόλης ούτε τίποτα σχετικό. Μια στο τόσο μια διαδρομή τουλάχιστον 20 λεπτών με ταχύτητα τουλάχιστον 48 Km/h. Ποιανού η χρήση δεν περιλαμβάνει μια τέτοια διαδρομή που και που;
-
Καλά, με τις λέξεις θα παίζουμε τώρα; Ότι λέει και γράφει ο κόσμος στα φορουμ, τα ίδια (με άλλο τρόπο) λέει και αυτό που παρέθεσες.
-
Της αδερφής μου η χρήση ΔΕΝ περιλαμβάνει μια τέτοια διαδρομή. Η οποία αδερφή μου ψάχνει αμάξι αυτήν την περίοδο (b SUV) και φυσικά δεν την αφήνω να πάρει πετρέλαιο. Διότι η χρήση της είναι όλο το χρόνο μες την πόλη με 1-2-3 και ταχύτητες μ.ο. κάτω από 25 km/h (βασικά ακόμα πιο κάτω). Και μόνο το καλοκαίρι θα βγει εκτός πόλης (άντε και κανένα Πάσχα).
Οπότε σε μια τέτοια κοπέλα (που είναι πολλές) δε μπορείς να προτείνεις πετρέλαιο. Δεν το προτείνεις καν ακόμη και αν τις ενημερώσεις για το τι ιδιαιτερότητες έχει. Πόσο δε μάλλον όταν δεν τους ενημερώσεις καν. Ξέρω βέβαια και πολλές (και πολλούς αρσενικούς) που έχουν πάρει πετρέλαιο χωρίς να ξέρουν τίποτα από αυτά και κάνουν 2-3 χλμ την ημέρα με 1η-2α.
-
-
Για ελάχιστα χλμ και πόλη μάλλον το ηλεκτρικό είναι η καλύτερη επιλογή, επίσης 15χλμ την ώρα κάνεις και με χαλαρό τρεξιματακι, γυμναζεσαι κι'ολας και ακόμη καλύτερα ποδηλατακι. Υπάρχουν ντουζίνες διαφορετικών οχημάτων, δεν είναι αναγκαστικό να έχουν όλοι αυτοκίνητο, ειδικά αν χρειάζεται μόνο για ένα Πάσχα. Νοικιάζεις κι'ολας και γλυτώνεις όλα τα έξοδα συντήρησης/κατοχής.ι
Tα diesel στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι περίπου το 30% των πωλήσεων, για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει το άλλο 70%. Δεν προτείνω σε όλους diesel, νομίζω το 1/3 των περιπτώσεων όμως είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο. Σκέψου ένα μεγάλο ποσοστό Αθηναίων βγαίνει περιφερειακή Υμηττού/Αττική οδό ή Εθνική κάθε μέρα σχεδόν, οπότε υπερκαλύπτεται στα 48χλμ για 20λεπτα..
Κρίνουμε από τον περίγυρό μας. Μέσω παρατήρησης εξελίχθηκε ο πολιτισμός μας, δηλαδή δεκαετίες οι περισσότεροι δεν έχουμε δει τόσο σοβαρό πρόβλημα γύρω μας, και δεν μπορώ να εξαγω συμπέρασμα από αυτό; γιατί όχι; αν ήταν τόσο συνηθισμένο δεν θα είχαμε μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιες βλάβες σε προσωπική/οικογενειακή και φιλική βάση;
Στο νήμα του Toyota Corolla 2019 αυτοκινητιστης έχει κάνει 700.000χλμ με Skoda diesel χωρίς κάποιο θέμα και σκέφτομαι τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων πετρέλαιο δεν έχει; δεν είναι οι περισσότεροι στην πόλη γύρω γύρω όλοι;
-
Σωστή συντήρηση και καθαρισμό του φίλτρου να κάνουν και ας κάνουν και μισό χλμ τη μέρα . Αν ο καθαρισμός θα τους κοστίσει 500 ευρώ στα 10000 χλμ ή στα 200.000 δεν με ενδιαφέρει . Προσωπικά εγώ έχω χάσει την υπομονή μου με όλα αυτά τα diesel 10 ετιας προφανώς εισαγωγής , punto , corsa , clio , yaris κλπ που βγάζουν αυτή την μυρωδια-βρωμα και την μαυρίλα μόλις ανοίγουν λίγο .
Στο θέμα του Civic εδώ εννοείται το 1.6 diesel σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό 1.4 για λόγους επιδόσεων και ενεργητικής ασφάλειας και τα 18.000 χλμ είναι αρκετουτσικα και για όφελος οικονομικό και για θέματα με το φίλτρο.
-
Μου αρέσει πάντως η επιμονή σε απόψεις πολλών που δεν είχαν ποτέ προσωπική εμπειρία με diesel. Δεν είναι κακο να λένε όλοι τη άποψη τους αλλά δεν χρειάζεται τόση επιμονή. Κάποια στιγμή είχα γράψει κάτι για alfa romeo που εγώ είχα εμπειρία από 2 αυτοκίνητα. Όταν ρώτησα αν αυτοί που ανταλλάσσαμε απόψεις έχουν alfa μου απάντησαν αόριστα ότι το μισό φόρουμ έχει.
-
Ξέρουμε τι αυτόματο κιβώτιο φοράει το Honda Jazz πρώτης γενιάς; Πείτε μου ότι είναι CVT, να μου φτιάξετε τη μέρα. Το θεωρώ εξαιρετική επιλογή για απαλή οδήγηση. Και καθώς κάνω πλέον μόνο τέτοια, νομίζω ότι θα μου ταιριάξει κουτί. Ειδικά εφόσον μιλάμε για ένα όχημα καθαρά αστικής χρήσης.
-
Τα αυτόματα της Honda είναι CVT σε όλα τα μοντέλα. Θα μου έκανε εντύπωση αν το Jazz είχε κάτι διαφορετικό.
-
CRV πρώτης γενιάς είχε τετρατάχυτο, λογικά με μετατροπέα λαδιού. Η αγγελία που με ενδιαφέρει, κάνει λόγο για επτατάχυτο:
https://www.car.gr/31646829-honda-jazz-gd1-automatic-7-speed
-
https://www.car.info/en-se/honda/jazz/jazz-gd-285792/specs
Σύμφωνα με αυτό (αν είναι οι χρονολογίες που κοιτάς), γράφει continuously variable.
Στα CVT βάζουν κάποιες 'ψευτό' ταχύτητες να προσομοιώνουν αλλαγές
-
Ξέρουμε τι αυτόματο κιβώτιο φοράει το Honda Jazz πρώτης γενιάς; Πείτε μου ότι είναι CVT, να μου φτιάξετε τη μέρα. Το θεωρώ εξαιρετική επιλογή για απαλή οδήγηση. Και καθώς κάνω πλέον μόνο τέτοια, νομίζω ότι θα μου ταιριάξει κουτί. Ειδικά εφόσον μιλάμε για ένα όχημα καθαρά αστικής χρήσης.
Ναι CVT είναι και είναι εξαιρετικό, από τις καλύτερες υλοποιήσεις του είδους! Το πήρε πρόσφατα ο Emperor και μπορέι να σου πει εντυπώσεις.
Τα αυτόματα της Honda είναι CVT σε όλα τα μοντέλα. Θα μου έκανε εντύπωση αν το Jazz είχε κάτι διαφορετικό.
Και όμως το 2ης γενιάς Jazz φόραγε μια βλακεία, ρομποτιζέ αυτοματοποιημένο χειροκίνητο (ελέω κόστους), το έκραξαν όλοι και στο FL ξαναμπήκε το CVT.
-
Είδα στο fb μου σήμερα Honda S660 εν Ελλάδι. Roadster ελαφρύ με λίγα άλογα, ούτε που γνώριζα την ύπαρξη του. Ωραίο φαινότανε !
-
Kei car. Παρά πολύ ωραίο. Νομίζω σταμάτησε να βγαίνει. Στη Ιαπωνία έχει πολλούς φαν και το αναβαθμίζουν όσοι το έχουν. Σπάνια θα βρεις stock
-
https://www.carandmotor.gr/nea/teleytaio-toyrkiko-honda-perase-ti-grammi-paragogis
Δεν μπορώ να πω ότι λυπήθηκα....
-
@dimsabas said in HONDA FORUM:
εξαρτάται από την γενιά, στην Ευρώπη έβγαινε cvt και ρομποτικό. Σε Ασία το φιτ3 ειχε dct της luc. όσο καλά και αν είναι τα κιβώτιά τους cvt με ιμάντες μεταχειρισμένο δεν θα αγόραζα
-
"..it's gonna feel much more like an electric vehicle."
Αυτή ακριβώς την αίσθηση μου έδωσε κάνοντας το td στο jazz.
Iδίως σε ρεπρίζ κι επιτάχυνση 0-70/80km/h. -
Λίγο παλιά είδηση (4/21),αλλά έχει κάποια νέα..
Υ.Γ. Το "Honda eMasS" τι είναι ακριβώς;
-
@panormus772 said in HONDA FORUM:
Λίγο παλιά είδηση (4/21),αλλά έχει κάποια νέα..
Υ.Γ. Το "Honda eMasS" τι είναι ακριβώς;
Μήπως εφαρμογή μετακίνησης με e honda αυτόνομης οδήγησης. Ο οδηγός θα παίζει ραλακια
-
onda eMasS
Honda eMaaS =στρατηγική του 2030 για power supply για όλους, και lower electricity bills for customers, (google it! doc!)
-
@dimau said in HONDA FORUM:
onda eMasS
Honda eMaaS =στρατηγική του 2030 για power supply για όλους, και lower electricity bills for customers, (google it! doc!)
Ρε παιδιά γράψτε αυτούς τους ακατάληπτος όρους σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά. Λίγο έλεος electricity bills λέει. Τι είναι αυτό; Άνευ παρεξηγήσεως ε;
HONDA FORUM