-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Γενικό Συμπέρασμα η κατανάλωση 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα κρίνεται άκρως ικανοποιητική!!!Φαντάζομαι θα αναφέρεσαι το 1,6 4Χ2.
Έτσι κι αλλιώς όμως τα νούμερα αυτά είναι πολύ καλά, αλλά αφορούν κατανάλωση εκτός πόλης. Σίγουρα χρειάζεται πολύ προσπάθεια και δεν είναι εύκολο. Προσωπικά δεν το αντέχω. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το βρισκω τελικα πολυ δυσκολο να πετυχει κανεις με το QQ χαμηλη καταναλωση. Βαρυ αμαξι, θελει το γκαζακι του για να φυγει... Εκτος κι αν εχεις συνθηκες και ποδι... Σαμιωτικο
Παναγιώτη μετα την αλλαγη λαδιών που έκανα είχα δύο 'αλλαγές χαρακτηρα' του QQ.
Ενα ότι αυξήθηκε ο θόρυβος του κινητήρα και δύο ότι έγινε πολυ νευρικο. Ειναι και το ποδι βαρύ, είναι και η κυκλοφορία εντος πολης ...Πρέπει παντως να δω τι λαδια μπήκαν διότι ... η αυξηση του θορύβου ... δεν μου άρεσε καθόλου.
Κωστα το πιθανοτερο ειναι να εχεις 30αρια,
ο ελαφρα μεγαλυτερος θορυβος και ο λιγο πιο τραχυς ηχος ειναι το χαρακτηριστικο τους. -
Ευχαριστώ ΚΩΣΤΑΣ !!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ : ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!!!!!!Κώστα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μην τα γράφεις τόσο επιστημονικά γιατί δεν έχουν τελειώσει όλοι πανεπιστήμιο εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παναγιώτη μετα την αλλαγη λαδιών που έκανα είχα δύο 'αλλαγές χαρακτηρα' του QQ.
Ενα ότι αυξήθηκε ο θόρυβος του κινητήρα και δύο ότι έγινε πολυ νευρικο. Ειναι και το ποδι βαρύ, είναι και η κυκλοφορία εντος πολης ...
Πρέπει παντως να δω τι λαδια μπήκαν διότι ... η αυξηση του θορύβου ... δεν μου άρεσε καθόλου.Στα τιμολογια που πηρες απ' το service Κωστα τι λαδι γραφουν οτι εβαλαν; Συνηθως στη Nissan βαζουν ημισυνθετικα 40αρια.
Στην τελικη ρωτα τους στα ισια τι λαδακι σου εβαλαν, ανεξαρτητα απ' το τι γραφουν τα τιμολογια. Ο θορυβος και εμενα δε θα μου αρεσε...Κωστα το πιθανοτερο ειναι να εχεις 30αρια,
ο ελαφρα μεγαλυτερος θορυβος και ο λιγο πιο τραχυς ηχος ειναι το χαρακτηριστικο τους.Αυτο, περα απ' το θορυβο, τελικα ειναι καλο ή κακο Γιωργο για τον κινητηρα;
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Γενικό Συμπέρασμα η κατανάλωση 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα κρίνεται άκρως ικανοποιητική!!!
Φαντάζομαι θα αναφέρεσαι το 1,6 4Χ2.
Έτσι κι αλλιώς όμως τα νούμερα αυτά είναι πολύ καλά, αλλά αφορούν κατανάλωση εκτός πόλης. Σίγουρα χρειάζεται πολύ προσπάθεια και δεν είναι εύκολο. Προσωπικά δεν το αντέχω.Φυσικά το 1,6 αφού το παραπάνω είναι απαγορευτικό!!!
Δεν ήταν υπερπροσπάθεια απλά πρόσεχα δεν ... εχυνα τζάμπα βενζίνη!!!!
Είναι οι διαδρομές που κάνω στο νησί που ζω από το χωριό των 3000 κατοίκων στην διπλανή πόλη των 10000 κατοίκων και το αντίστροφο!!! Εκτός.... εντός..... είναι πάντως οι διαδρομές μου !!! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ευχαριστώ ΚΩΣΤΑΣ !!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ : ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!!!!!!Κώστα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μην τα γράφεις τόσο επιστημονικά γιατί δεν έχουν τελειώσει όλοι πανεπιστήμιο εδώ μέσα.
Επειδή εσύ δεν τελειώσες τη σχολή δεν φταίμε εμείς που θέλουμε να διαβάσουμε κανένα σύγγραμα!
-
Λοιπόν σήμερα έβαλα βενζίνη:
58,11 λίτρα για 871 χιλιόμετρα πραγματική κατανάλωση: 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα!
Ενδειξη αυτοκινήτου 5,8 !
Εβαλα 58,11 λίτρα οπότε είχε άλλα 7 λίτρα μέσα σύμφωνα με τα οποία μπορούσα να κάνω γύρω στα 100 χιλιόμετρα αλλά στον υπολογιστή του αμαξιού μου έγραφε ότι μπορώ να κάνω άλλα 27 !!!
Υπάρχει μια μικρή απόκλιση!!! Φυσικό και επόμενο είναι !!Γενικό Συμπέρασμα η κατανάλωση 6,67 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα κρίνεται άκρως ικανοποιητική!!!
Τώρα είναι στο χέρι και στο πόδι του καθενός τι θέλει ναπληρώνει !
Με μια γρήγορη οδήγηση θέλω άλλα 2,5 λίτρα επί 1.70 που έχει το λίτρο εδώ = 4,25 ευρώ επιπλέον στα 100 χιλιόμετρα !
Αρα στα 15000 που κάνω τον χρόνο θέλω επιπλέον 637 ευρώ!!!
Αυτά τα έχω όφελος!!!
Ευχαριστώ ΚΩΣΤΑΣ !!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ : ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!!!!!!Το μόνο ερωτηματικο που μου δημιουργήθηκε είναι ... 'γιατρέ θα ζήσω?'
Ισως για να δικαιολογήσω εν μέρει την αυξημενη μου καταναλωση θα έλεγα ότι τις καθημερινές αν παω αργά ... θα περάσουν απο πανω μου τα πρωινά σχολικά, κατι μεγαλοκυρίες με Corsa σε αναμονή εφεδρειας ή τα Astra κουστουμάτων πωλητών που καίνε τζαμπα βενζίνη που συναντώ το πρωί! Φαντάζομαι συνηγορούν και οι εξωτερικές συνθήκες!
Κώστα αναρωτιέμαι τι νούμερα παίζουν στο 107 αλλά και στο προηγούμενο σου Terios ... μπας και το αιτιολογήσω στον οδηγό και όχι στο αυτοκίνητο.
Γιώργο και Παναγιώτη θα δω τι λαδια μου έβαλαν και θα ενημερώσω!
(Και να 'ενημερώσω' και την Suzuki με ποιο τρόπο μπορούν να 'ξυπνήσουν' το Splash! )Κώστα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μην τα γράφεις τόσο επιστημονικά γιατί δεν έχουν τελειώσει όλοι πανεπιστήμιο εδώ μέσα.
Καθημερινή έρευνα, προσεκτική μελέτη στοιχείων και πλήρης αναλυση!!! Καλή δουλειά κανει αν και μου ξαναφούντωσε η αλλεργία μου στα μαθηματικά!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κώστα αναρωτιέμαι τι νούμερα παίζουν στο 107 αλλά και στο προηγούμενο σου Terios ... μπας και το αιτιολογήσω στον οδηγό και όχι στο αυτοκίνητο.
Το δικό μου πρωην αυτοκίνητο ήταν το τέριος 1,3 κατανάλωση γύρω στο 9 λίτρα αφού κάθε εβδομάδα έβαζα γύρω στα 35 λίτρα βενζίνη και έκανα γύρω στα 380 χιλιόμετρα! Το ρεκόρ μου οικονομίας ήταν 8 λίτρα αφού με 43 λίτρα είχα κάνει σε ένα ταξίδι (μόνος στην Πελοπόννησο)γύρω στα 550 χιλιόμετρα!!!
Το 107 της συζύγου καίει γύρω στα 5,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με ρεκόρ οικονομίας τα 4,8 σε κάποιο ταξίδι (μόνος στην Πελοπόννησο)!!! -
'Αεροπορία βάλλεσθε' το 107 λέμε στα βουνά του Μοριά!
-
Σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο το πόδι του οδηγού, αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο. Με ένα 107 ή ένα Polo πχ μπορείς να πετύχεις χαμηλά νούμερα πιο άνετα, σε σχέση με ένα Scirocco πχ.
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο το πόδι του οδηγού, αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο. Με ένα 107 ή ένα Polo πχ μπορείς να πετύχεις χαμηλά νούμερα πιο άνετα, σε σχέση με ένα Scirocco πχ.Δεν ισχύει ... ή τουλάχιστον παντα ... ή τουλάχιστον σε μενα. Μικρό Suzuki 1200άρι έφτασε και δεν είπε να κατεβει απο τα 12 λίτρα!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο το πόδι του οδηγού, αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο. Με ένα 107 ή ένα Polo πχ μπορείς να πετύχεις χαμηλά νούμερα πιο άνετα, σε σχέση με ένα Scirocco πχ.
Δεν ισχύει ... ή τουλάχιστον παντα ... ή τουλάχιστον σε μενα. Μικρό Suzuki 1200άρι έφτασε και δεν είπε να κατεβει απο τα 12 λίτρα!!!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Δεν ισχύει ... ή τουλάχιστον παντα ... ή τουλάχιστον σε μενα. Μικρό Suzuki 1200άρι έφτασε και δεν είπε να κατεβει απο τα 12 λίτρα!!!
Αλήθεια! Με κυκλοφορία και εντος και εκτος πόλης.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αλήθεια! Με κυκλοφορία και εντος και εκτος πόλης.
καταλαβαινεις βεβαια πως κατι δεν κανεις καλα..
-
Δεν ξερω! Το μόνο που καταλαβα μετα απο 22 χρόνια οδήγησης ότι ΔΕΝ οδηγούσα σωστά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!
Δεν μπορεί να φταίει η οδηγική μου συμπεριφορά όταν ταυτοχρονα σε δύο 1200άρια στο ένα έχω 7 λίτρα και στο άλλο 12? Και αυτο με τα 7 να είναι το γρήγορο και νευρικο αμαξάκι?
ΥΓ. Και για να μιλάω συγκεκριμένα, το Micra 1,2 του 2007 (με τα 7 λίτρα) και το Splash 1,2 του 2008 (με τα 12 λίτρα).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν ξερω! Το μόνο που καταλαβα μετα απο 22 χρόνια οδήγησης ότι ΔΕΝ οδηγούσα σωστά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!Δεν μπορεί να φταίει η οδηγική μου συμπεριφορά όταν ταυτοχρονα σε δύο 1200άρια στο ένα έχω 7 λίτρα και στο άλλο 12? Και αυτο με τα 7 να είναι το γρήγορο και νευρικο αμαξάκι?
ΥΓ. Και για να μιλάω συγκεκριμένα, το Micra 1,2 του 2007 (με τα 7 λίτρα) και το Splash 1,2 του 2008 (με τα 12 λίτρα).
ειδες η nissan ρε παιδι μου? λιγες απαιτησεις σε καυσιμο ειτε ειναι Micra ειτε ειναι qq!
αρα δικιο εχει ο Σαμιωτης και εχετε βαλθει ολοι να τον φατε..
αν ειστε εσεις (υπερ)καταναλωτικα οντα τι φταιει αυτος?
ας αγοραζετε βενζινη για να... λουζεστε κιολας......(τα μαλλια εχουν πεσει ηδη με αυτα που ζουμε) -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Δεν ξερω! Το μόνο που καταλαβα μετα απο 22 χρόνια οδήγησης ότι ΔΕΝ οδηγούσα σωστά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!
Δεν μπορεί να φταίει η οδηγική μου συμπεριφορά όταν ταυτοχρονα σε δύο 1200άρια στο ένα έχω 7 λίτρα και στο άλλο 12? Και αυτο με τα 7 να είναι το γρήγορο και νευρικο αμαξάκι?
ειδες η nissan ρε παιδι μου? λιγες απαιτησεις σε καυσιμο ειτε ειναι Micra ειτε ειναι qq!
αρα δικιο εχει ο Σαμιωτης και εχετε βαλθει ολοι να τον φατε..
αν ειστε εσεις (υπερ)καταναλωτικα οντα τι φταιει αυτος?
ας αγοραζετε βενζινη για να... λουζεστε κιολας......(τα μαλλια εχουν πεσει ηδη με αυτα που ζουμε)Εχει δίκιο το παιδί !!!
ΥΓ Δεν είμαι Σαμιώτης είμαι Ερωτικός Μετανάστης στη Σάμο!!!
-
Πάντως αυτό με το Suzuki δεν μου κάνει εντύπωση
Οδήγησα ένα ίδιο για 14 χιλιόμετρα κι είχα 9.5 λίτρα στο τέλος και μάλιστα σερνόμουν κιόλας -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Οδήγησα ένα ίδιο ...........
Ποιό ρε παιδιά!!! Είναι οικονομικά τα σουζούκια!!! Μήπως ήταν κανένα με καμιά 200αριά αλόγατα;;;;;;;;;;;
-
To Splash ναι.
Τέρας ροπής κι ιπποδύναμης στα 1.2
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)